Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1566 / 3614
(#) zolika60 válasza KTobi hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Ha így nézzük a méret sem jó. Legalábbis szemre. Hiszen a metszeten nagyobb az átmérője a süllyesztésnek minta nézeten a kör.
(#) szamóca válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

No persze, mint ahogy revánsot venni sem helyes olyan dologért, amit mi csesztünk el.
(#) KTobi válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Ha a szaggatott vonalra gondoltál, az szándékosan nincs rajzolva. A legújabb előírások szerint nem szabad használni. Mivel nem bírod méretezni a szaggatottat, ezért úgy is kell egyéb megoldás az ábrázolására. Ne zsúfoljuk túl a rajzot. A vázlat, az vázlat, szabadkézi rajz. Ha szerkesztek valamit ott nem lehet eltérés az arányban.
(#) KTobi hozzászólása Feb 26, 2011 /

Arról a kis rajzról amit láttam akár jó is lehet, csak nem célszerű ennyit rajzolni. Akkor tartsd meg az alsó kettős és csináld meg a jobboldali metszetet.
(#) Szebence válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Lehet nagy hülyeséget csináltam, de elképzlehető, hogy így jó?

Valamelyik moderátort kérdezem, hogy esetleg létrelehet-e hozni egy témát műszaki rajznak? Nem szorosan, de kötődik az elektronikához, mechanikához, nekem ez pl a lézereimhez kellenek majd.

Szerk.: A metszeteknél ahol menetes furat van és vastag vonal látható, ott két vonal van egymás mellett, csak a kép felbontása miatt a két vonal egymás melletti pixelre esnek, nem fér közé egy üres sor pixel.

metszet.PNG

(#) scooby_ hozzászólása Feb 26, 2011 /

Sziasztok!
Elég fura és hihetetlen dolog történt ma a házban,és velem is. Mindenki kapaszkodjon meg!
Mai nap reggel arra keltett fel Anyu,hogy nem tud bemenni a pincébe mert hiányzik a kilincs. A kilincset megtaláltam az udvaron,a takarítószertár lejárata előtt jól összeverve. A kilincset leverték kalapáccsal. Kicseréltem egy kevésbé szép,de tartósra. Nem az enyém,nem én nézem,gondoltam megteszi. Aztán néztem hogy a takarító szertár ajtaja nyitva volt,és minden takarító szer szét volt dobálva. Már megint betörtek. Ha ez mind nem volt elég,még oda is szart a műhelyem ajtaja elé! Hát ember az ilyen kérem szépen? Összetakarítottam,tettem volna bele a felmosót az üres(látszólag üres) vödörbe,utána láttam hogy abban is egy kupac. A vödör ment a kukába,az idegeim meg a plafonra a végén már. :no:
(#) Szebence válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Aki tudja, hogy van ilyen az tudja. Én nem tudtam, mielőtt feltettem volna az első kérdésem ami műszaki rajzzal kapcsolatos, előtte rákerestem, de nem adott kis semmilyen hasonló témát.
(#) KTobi válasza Szebence hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

No így nagyobban könnyebb véleményezni.
Nézet fogjuk rá jó. Mi az a zöld vízszintes vonal benne?
AA metszet Mi középen az a függőleges kék vonal?
BB metszetben látod a két lyuk között a határt, tehát a "torkolatban" végig kell húzni a függőlege vonalat, nem megszakítani.
CC szintén, hogy kerül ide a baloldali kék függőleges vonal? az te nem látod, mert lejjebb vágtad el, minden ami felette van nem látható
DD: AA hibája, BB hibája, és CC hibája is halmozva.
Különben jónak néz ki a rajz.
(#) Szebence válasza KTobi hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

A zöld vonal, az nekem volt benne segítségképp, hogy ott van a kisebbik magasság fele.
Az összes metszeten a kék vonal, amiről szó van: "ottmaradt" azt behúztam egyszer, segítségképp, utána másoltam az egésszel együtt, gyorsan ki is veszem.

Azt a részt nem értem, hogy:
Idézet:
„az te nem látod, mert lejjebb vágtad el, minden ami felette van nem látható”

Javítottam az említett dolgokat.

metszet2.PNG

(#) KTobi válasza Szebence hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Nem úgy, így. Nem baloldali, hanem jobboldali, bocs, elírtam. Nem függőleges, hanem vízszintes. ÁÁÁ Tüntem aludni, már írni sem tudok.

metszet.png

(#) Szebence válasza KTobi hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Nem baj, nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
(#) hapro hozzászólása Feb 27, 2011 /

Milyen szerkezettel tudnám lemérni az ezüst kolloid gyártó készülék által gyártott ezüst kolloidban lévő ezüst szemcsék méretét? Mi a neve ennek, vagy hogy és hol keressem? Vagy ez csak laborban mérhető valamivel? Csak mellékelten jelzem, hogy 0,5-15nm nagyságrendről van szó.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Bocs de tegnap már mentem aludni. Még annyi hiba maradt benne, hogy vagy a nézet vagy a metszet fejjel lefelé van. Ugyanis a nézeten azokat a vonalakat kell folyamatos vonallal berajzolni amiket a valóságban is látunk. A metszetnek meg úgy kell állni ahol a nézet teteje ott a metszeté is.
(#) hapro válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Nem szűrni akarom, hanem megmérni. És mert tudni akarom a méretet.
(#) zolika60 válasza hapro hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Subler esetleg?
A szűrés egyébként nem rossz ötlet. Több szűrő egymás után egyre kisebb szemcseméretre. Amíg átjut akkora a mérete.
(#) Action2K válasza hapro hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Nanométerrel?
(#) Ricsi89 válasza Action2K hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

És ha valaki kérdezi, hogy mi az, akkor olyan mint a milliméter, csak sokkal kisebb.
(#) Action2K válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

És a kettő között van a mikrométer. Bővebben: Link
(#) DuMatyi válasza hapro hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ezt a szemcseméretet már közvetett (optikai) úton mérik! A legjobb helyeken is. A szűrőpapír és az üvegszűrő zsákutca, mert egy nagyságrenddel nagyobb méretü sem létezik. A G00 szűrő 2-300 um, a G5 1 um. Az utóbbi nagyon lassú, vákuum módszerrel szűrnek, mert a gravitáció már rég nem elég. Tipikusan a G5 az már az injekciós oldatok szűrése kategória.

Ezt a szemcseméretet még ultracentrifugával is nehéz vagy lehetetlen elkülöníteni. Amikor laborban voltam gyakorlaton, akkor ha a G5 szűrő nem "hatott", akkor fordultunk az ultracentrifugához. Van amikor az sem segített, ilyenkor a csapadékot forralással tömörítettük (ha lehetett).

Tehát azt javaslom, elégedj meg a látható eredménnyel, azaz a Tyndall hatás megjelenésével. Biztos hogy kolloid. Ez így eléggé bináris - vagy jó, vagy nem - , de otthon nem tudsz mást csinálni
(#) DuMatyi válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Már nem tudtam beleírni: Üvegszűrőhöz dukál még tulipántölcsér, szívópalack, kerékpárbelső (nem vicc!). Továbbá a vákuumhoz pedig vízlégszivattyú. Kapásból 15-20 ezer forint, és ez még csak az egy ezres nagyságrenddel nagyobb (1 um-es szemcseméret) szűréséhez elég.
(#) DuMatyi hozzászólása Feb 27, 2011 /

Ma kaptam. Ez nem a vicc kategória.

Idézet:

Kell ehhez kommentár?
Kereskedelmi rádió riportere:
"Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet.
Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28,6 fok) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere".
Polgármester:
"Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. "
Riporter:
"És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?"
Polgármester:
? ? ? (azaz : nagy csend)
Riporter:
"Ööö... arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?"
Polgármester:
(kis csönd után) "Éccakára bégyühet a kutya."

Azért ezek a dolgok elgondolkodtatóak. A problémáink csepp a tengerben, ezekhez képest. Mind e mellett én ezt nem nevezném riportnak. A "városi" riporter a karosszékéből felhívja, és azt sem tudja mit kérdezzen, sosem járt vidéken - nincs tisztában az ottani életkörülményekkel, viszonyokkal és emberekkel, és valószínűleg sosem látott birkát például. Hozzá sem tud szagolni a dolgokhoz. Ide jutottunk.
(#) Szebence válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Semmi gond, bár csak én is mentem volna hamarabb feküdni... megkíméltem volna magam pár kellemetlen dologtól.
Visszatérve a rajzhoz, értem, hogyan mondod, de én nem látom, hogy fejjel lefelé lenne.
(#) zolika60 válasza Szebence hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

A nézet az felülről van. Hanem külön jelezzük. Tehát akkor például a D-D metszet helyén csak a menetet látjuk a süllyesztést nem.
(#) zenetom hozzászólása Feb 27, 2011 /

Szerintetek a bolti méznek mennyire van köze a méhekhez?
(#) MaTe193 válasza zenetom hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Halászlében sincs halász...Viccet félre téve:Valamennyi csak van benne.De nyilvány cukrozzák,hígítják,színezik stb.Ha van rá lehetőséged vidékről szerezz be!
(#) Szebence válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Értem már, hogy mondod, csak azt nem értem, hogy ha ott valójában elmetszük, akkor a süllyesztést is látjuk... Csak akkor ez gondolom ilyen "szabvány?" hogy azt itt nem jelöljük.
(#) gg630504 válasza hapro hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Egy ezüst atom átmérője 0,33 nm. Tehát 2 .. 45 atom átmérőről van szó. Röntgen sugárzás tartománya. Wiki.
(#) zenetom válasza MaTe193 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szerintem eléggé vidéken lakom.
Viszont már alig van valakinek.
(#) DuMatyi válasza zenetom hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Nem rég volt egy "kisebb" balhé a hamisított, szermaradvánnyal teli mézről. Persze a VV eseményei fontosabbak voltak. Mi is már régóta csak termelő ismerőstől vesszük a mézet. Aki keres az talál. Biztos, hogy a környékeden is van bácsi vagy néni, aki méhészkedik. Egy külön hatalmas tudomány.
(#) hapro válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ha esetleg valaki nem találna számára megfelelő méznyerő helyet, akkor keressen engem, mert családtag aki ezt a "botrányt" felgörgette. Üldözi a mézhamisítókat, már csak hivatalból is...
Következő: »»   1566 / 3614
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem