Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Ha így nézzük a méret sem jó. Legalábbis szemre. Hiszen a metszeten nagyobb az átmérője a süllyesztésnek minta nézeten a kör.
No persze, mint ahogy revánsot venni sem helyes olyan dologért, amit mi csesztünk el.
Ha a szaggatott vonalra gondoltál, az szándékosan nincs rajzolva. A legújabb előírások szerint nem szabad használni. Mivel nem bírod méretezni a szaggatottat, ezért úgy is kell egyéb megoldás az ábrázolására. Ne zsúfoljuk túl a rajzot. A vázlat, az vázlat, szabadkézi rajz. Ha szerkesztek valamit ott nem lehet eltérés az arányban.
Arról a kis rajzról amit láttam akár jó is lehet, csak nem célszerű ennyit rajzolni. Akkor tartsd meg az alsó kettős és csináld meg a jobboldali metszetet.
Lehet nagy hülyeséget csináltam, de elképzlehető, hogy így jó?
Valamelyik moderátort kérdezem, hogy esetleg létrelehet-e hozni egy témát műszaki rajznak? Nem szorosan, de kötődik az elektronikához, mechanikához, nekem ez pl a lézereimhez kellenek majd. Szerk.: A metszeteknél ahol menetes furat van és vastag vonal látható, ott két vonal van egymás mellett, csak a kép felbontása miatt a két vonal egymás melletti pixelre esnek, nem fér közé egy üres sor pixel.
Sziasztok!
Elég fura és hihetetlen dolog történt ma a házban,és velem is. Mindenki kapaszkodjon meg! ![]() Mai nap reggel arra keltett fel Anyu,hogy nem tud bemenni a pincébe mert hiányzik a kilincs. A kilincset megtaláltam az udvaron,a takarítószertár lejárata előtt jól összeverve. A kilincset leverték kalapáccsal. Kicseréltem egy kevésbé szép,de tartósra. Nem az enyém,nem én nézem,gondoltam megteszi. Aztán néztem hogy a takarító szertár ajtaja nyitva volt,és minden takarító szer szét volt dobálva. Már megint betörtek. Ha ez mind nem volt elég,még oda is szart a műhelyem ajtaja elé! Hát ember az ilyen kérem szépen? ![]()
Aki tudja, hogy van ilyen az tudja. Én nem tudtam, mielőtt feltettem volna az első kérdésem ami műszaki rajzzal kapcsolatos, előtte rákerestem, de nem adott kis semmilyen hasonló témát.
No így nagyobban könnyebb véleményezni.
Nézet fogjuk rá jó. Mi az a zöld vízszintes vonal benne? AA metszet Mi középen az a függőleges kék vonal? BB metszetben látod a két lyuk között a határt, tehát a "torkolatban" végig kell húzni a függőlege vonalat, nem megszakítani. CC szintén, hogy kerül ide a baloldali kék függőleges vonal? az te nem látod, mert lejjebb vágtad el, minden ami felette van nem látható DD: AA hibája, BB hibája, és CC hibája is halmozva. Különben jónak néz ki a rajz.
A zöld vonal, az nekem volt benne segítségképp, hogy ott van a kisebbik magasság fele.
Az összes metszeten a kék vonal, amiről szó van: "ottmaradt" azt behúztam egyszer, segítségképp, utána másoltam az egésszel együtt, gyorsan ki is veszem. Azt a részt nem értem, hogy: Idézet: „az te nem látod, mert lejjebb vágtad el, minden ami felette van nem látható” Javítottam az említett dolgokat.
Nem úgy, így. Nem baloldali, hanem jobboldali, bocs, elírtam. Nem függőleges, hanem vízszintes. ÁÁÁ Tüntem aludni, már írni sem tudok.
![]()
Nem baj, nagyon szépen köszönöm a segítséget!!
Milyen szerkezettel tudnám lemérni az ezüst kolloid gyártó készülék által gyártott ezüst kolloidban lévő ezüst szemcsék méretét? Mi a neve ennek, vagy hogy és hol keressem? Vagy ez csak laborban mérhető valamivel? Csak mellékelten jelzem, hogy 0,5-15nm nagyságrendről van szó.
Bocs de tegnap már mentem aludni. Még annyi hiba maradt benne, hogy vagy a nézet vagy a metszet fejjel lefelé van. Ugyanis a nézeten azokat a vonalakat kell folyamatos vonallal berajzolni amiket a valóságban is látunk. A metszetnek meg úgy kell állni ahol a nézet teteje ott a metszeté is.
Nem szűrni akarom, hanem megmérni. És mert tudni akarom a méretet.
Subler esetleg?
![]() A szűrés egyébként nem rossz ötlet. Több szűrő egymás után egyre kisebb szemcseméretre. Amíg átjut akkora a mérete.
És ha valaki kérdezi, hogy mi az, akkor olyan mint a milliméter, csak sokkal kisebb.
![]()
És a kettő között van a mikrométer. Bővebben: Link
![]()
Ezt a szemcseméretet már közvetett (optikai) úton mérik! A legjobb helyeken is. A szűrőpapír és az üvegszűrő zsákutca, mert egy nagyságrenddel nagyobb méretü sem létezik. A G00 szűrő 2-300 um, a G5 1 um. Az utóbbi nagyon lassú, vákuum módszerrel szűrnek, mert a gravitáció már rég nem elég. Tipikusan a G5 az már az injekciós oldatok szűrése kategória.
Ezt a szemcseméretet még ultracentrifugával is nehéz vagy lehetetlen elkülöníteni. Amikor laborban voltam gyakorlaton, akkor ha a G5 szűrő nem "hatott", akkor fordultunk az ultracentrifugához. Van amikor az sem segített, ilyenkor a csapadékot forralással tömörítettük (ha lehetett). Tehát azt javaslom, elégedj meg a látható eredménnyel, azaz a Tyndall hatás megjelenésével. Biztos hogy kolloid. Ez így eléggé bináris - vagy jó, vagy nem - , de otthon nem tudsz mást csinálni
Már nem tudtam beleírni: Üvegszűrőhöz dukál még tulipántölcsér, szívópalack, kerékpárbelső (nem vicc!). Továbbá a vákuumhoz pedig vízlégszivattyú. Kapásból 15-20 ezer forint, és ez még csak az egy ezres nagyságrenddel nagyobb (1 um-es szemcseméret) szűréséhez elég.
Ma kaptam. Ez nem a vicc kategória.
Idézet: „ Kell ehhez kommentár? Kereskedelmi rádió riportere: "Aki rosszul érzi magát az utóbbi napok időjárása miatt, annak figyelmébe ajánljuk, hogy az erdélyi Bodzafordulón (300 lelkes falucska Kovászna megyében), már második hete folyamatosan mínusz 20 fok alatti a hőmérséklet. Stábunk felhívta a polgármestert, és érdeklődött a megváltozott életkörülményekről, mivel ma hajnalban rekord hideget (-28,6 fok) mért a Román Meteorológiai Intézet kihelyezett műszere". Polgármester: "Fogas az idő az igaz, de itt ilyen a tél. Áram van, víz van, a hivatalnak van annyi fája, hogy a szükségeseknek odaadhassuk. " Riporter: "És milyen rendkívüli intézkedéseket terveznek a nagy hidegre tekintettel?" Polgármester: ? ? ? (azaz : nagy csend) Riporter: "Ööö... arra gondolok tehát, hogy mik azok a döntések, melyek eltérnek a normális életviteltől?" Polgármester: (kis csönd után) "Éccakára bégyühet a kutya." ” Azért ezek a dolgok elgondolkodtatóak. A problémáink csepp a tengerben, ezekhez képest. Mind e mellett én ezt nem nevezném riportnak. A "városi" riporter a karosszékéből felhívja, és azt sem tudja mit kérdezzen, sosem járt vidéken - nincs tisztában az ottani életkörülményekkel, viszonyokkal és emberekkel, és valószínűleg sosem látott birkát például. Hozzá sem tud szagolni a dolgokhoz. Ide jutottunk.
Semmi gond, bár csak én is mentem volna hamarabb feküdni... megkíméltem volna magam pár kellemetlen dologtól.
Visszatérve a rajzhoz, értem, hogyan mondod, de én nem látom, hogy fejjel lefelé lenne. ![]()
A nézet az felülről van. Hanem külön jelezzük. Tehát akkor például a D-D metszet helyén csak a menetet látjuk a süllyesztést nem.
Halászlében sincs halász...Viccet félre téve:Valamennyi csak van benne.De nyilvány cukrozzák,hígítják,színezik stb.Ha van rá lehetőséged vidékről szerezz be!
Értem már, hogy mondod, csak azt nem értem, hogy ha ott valójában elmetszük, akkor a süllyesztést is látjuk... Csak akkor ez gondolom ilyen "szabvány?" hogy azt itt nem jelöljük.
Egy ezüst atom átmérője 0,33 nm. Tehát 2 .. 45 atom átmérőről van szó. Röntgen sugárzás tartománya. Wiki.
Szerintem eléggé vidéken lakom.
![]() Viszont már alig van valakinek.
Nem rég volt egy "kisebb" balhé a hamisított, szermaradvánnyal teli mézről. Persze a VV eseményei fontosabbak voltak. Mi is már régóta csak termelő ismerőstől vesszük a mézet. Aki keres az talál. Biztos, hogy a környékeden is van bácsi vagy néni, aki méhészkedik. Egy külön hatalmas tudomány.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |