Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Autó xenon készletet nem javaslom. 5-10 E HUF csak az égő, az elektronikát se nagyon úszod meg 15 alatt. A 35 wattjához képest valóban rohadt nagy fényt ad, de ez írásvetítős, nagy LCD-s mókához kevés lesz... 150W-os fémhalogén a minimum, amivel érdemes próbálkozni. Ezek könnyebben beszerezhetők, Vaterán néha vannak olcsó gyújtók hozzá, fojtótekercs meg kunyerálható esetenként az elműsöktől. Ha mégsem, pár ezerért megvehető hozzá. Nem 12V-ról megy, hanem 230-ról, nem kell még külön a jól terhelhető 50-70W / 12V tápegység hozzá. Mindenképpen ezt javasolnám! Monitor: 15-20 ezernél többet sztem nem szabad adni 15 collos monitorért, sem használtért, sem újért. Irreális a 25-40 E közötti ár ezekért a kifutott kicsi típusokért..
szia köszi az infokat!
NEC 14" 17000 brutto. csak hát a futár miat +4E rámegy még az árra
nekem ha minden igaz megvan még az 1x szétszedett írásvetítőm feje ha az neked jó lenne
Szerinted mértnem lcd monitort teszek bele ?
Ebben egy 4.5"-os lcd tévé van ha megnézed a képet akkor látni is fogod, és a fresnel is rajta van az lcdének mind a két oldalán.
Szia!
Én egy 3"-os LCD-TV-ből szeretnék projektort. Honnan tudok Fresnelt szerezni hozzá?
Olyan kicsi van nekem, össze is van ragasztva szét sem kell szedni mehet rögtön az lcdé elé ha kell irj és elpostázom igy csak a postaköltségbe kerül neked, mert ingyen oda adom!
Projektor építők figyelem eladó 1 db irásvetítőbe való gyári fresnel (a dupla gyárilag ragasztott) .
Az ára 8000 Ft,- még nem volt használva kimaradt. Ennek a bolti ára 14-15 e Ft,- ha valakinek kell utánvétellel postázok!
mert két fresnel kell a projektorhoz?
1 nem elég? csak 1 irás vetitöm van
Már üzemel a cucc malyd kivetített képet is teszek fel ebbe autós xenon van ami 35w-os (osram) az eredmény bámulatos ilyen fényerőt nekem a 150 W-os fémhalogén produkált!
Helló kedves fórumosok elkészült a projim némi alakítani való még van rajta na persze esztétikailag.
Itt egy pár kép ami 4 méter széles és 2,6 méter magas ez egy 4.5"-os lcd tévé képe itt már láthatók a pixelek holnap teszek fel 2.5 méteres képátlót ott nekem teljesen elfogadható képet produkált ja és ez amit láttok ez sárga falon van majdnem narancssárga! ALUL AZ A GYENGE FEHÉR CSÍK A SZŐNYEG SZÉLE AMI VAJSZÍNŰ MÁR AZ IS ELÉG FEHÉR.
Hali!
Jól látom egy nova tv-t áldoztál fel? Nagyon jó! Grat! Egyébként nem zavaró a csíkozás? Egyébként lehet tudni anyagilag mennyibe van?
Nagyon tuti a cucc! klaszz a berendezés is?nagyon esztétikus!
öszintén megmondom levagyok nyügözve!
Tényleg jo cucc,és az autos xenon ötlet akkor nem rossz megoldás.Én csak mint ötletet vetetem fel de Őrült Ödön szerint nem jo,bár fenteb kicsivel olvashato.Lényeg az hogy neked bevált !!szerintem jonak kell lenni az irásvetitös cuchoz is..
:yes: Gondolom nem is melegszik anyira mint a 150w halogén? Persze a méretek és a fogyasztás is szempont még.nameg az élettartam.
Nono!
A Gabó teljesen más felépítéssel, kicsi TV-lcd-vel csinálja a cuccosait, ahhoz valóban kiváló az autós xenon. Valszeg hozzá is tud jutni vhogy ócsóér'... De az írásvetítős módszerhez már kevés a 35W-os xenon, eleve nagyobb lcd-vel dolgozunk, más kialakítással, nagyobb fizikai méretekkel, szóval 150W fémhalogén alá nem szabad itt adni! Mert ha megveszed huszonvalahány ezerért a xenonszettet, és kiderül hogy nem elég a fénye, utána már tépheted a hajad, a nyakadon egy olyan cucc, amin nem biztos hogy bukta nélkül túl tudsz adni! Hát ezért javaslom inkább a fémhalogént, én 250W-ossal kísérletezgetek, csak még LCD-m nincs... ezek most még csak ilyen vakpróbák...
Nekem van itthon 2db 250w-os fémhalogén izzóm. Elmentem ballasztot és fojtót venni hozzá, de az üzletben az ember lebeszélt róla. A következőkkel érvelt:
1, A ballaszt nagyon melegedhet (kb. 130C) 2, Az izzó búrája túl nagy, így inkább folt, mint pontszerű lesz a fényforrás :yes: 3, a bekötésnél nem mindegy, hova kötöm a fázis és hova a nulla vezetéket :no: Engem részben meggyőzött, főleg azért, mert én még nem használtam fémhalogént, viszont nem akarom, hogy fölöslegbe porosodjon itthon a 2 izzó. Te hol tartasz a kísérletekkel?
szia
oké rendben.most felfogtam miröl is van szo! Köszi a tanáscsot!! Fémhalogén lessz a cuccban. Ma megjött az lcd.nem valami biztato,tele usb ajzattal meg hangszoro is van benne.most álok neki szétszedni,küzdös lessz. Majd beszámolok mire jutottam. Üdv
Hülyeség, nem kell mindent elhinni mindenkinek...
Az az ember jórészt orbitáluis f*sságokat mondott neked.. Az előtétek valóban melegszenek, 50-60 foknál nem szoktak jobban melegedni, az a 130C a MAXIMÁLIS összhőmérséklet (nyomorult kis, nem szellőző lámpatestben) amit még elvisel. De százfokos fojtót még nem sikerült üzemeltetnem, pedig van vagy 20 db különféle példány otthon.. ( Nézz át a fémhalogénos topikba is!) Izzó búrája: Leírnád, pontosan milyen típusod van? Sokféle kivitelben készül, olyan is létezik ami úgy néz ki, mint egy mezei "ceruzahalogén" izzó. Meg búra nélküli, csak kisülőcső-kivitel is van, de ez utóbbi drága, és kezdőknek nem való! Fázis-nulla felcserélés: Komolyabb rendszerekben (közvilágítás) bizony erre ügyelni kell, ilyen kis egységnél viszont nem okoz problémát. Biztos lehetsz benne, garantálom! Írj egy fémhalogén-típust, mert esetleg olyat is csinálhatunk, hogyha ami neked van az hiányzik a gyűjteményemből, akkor átveszem, és adok cserébe projektorozni való, rövidíves 150W-os példányt!
Ha tudnál betolni ide fotókat a szétkapott cuccosról, asszem jópáran örülnének neki!
sziasztok
idáig ugy néz ki bukta a cucc.nem lehet kihajtani az egyik szalag kábel.3cm. benne van a képbe egy panel ez miat. egy leghetöségem volt szalag kábel leforaszt és drottal helyetesités. hát az a baj el csesztem.nem igazán adottak a technikai feltételek ilyen jellegü mütétekhez. elég roszkedvü az ember egy ilyen melo után. majd csinálok egy oldalt és feldobom ide a linket. még idöt kérek.
Ma már nem kinlodok a cuccal,majd holnap.totál kár a nyák ahova lehetne forasztani.
adok még egy esélyt hátha sikerül. De pillanat pákával meg Fodrász szakképesitéssel szerintem töbre nem nagyon jutok ma ma pihenek kicsit. Ja még anyit hogy a bal kezem 2 éve zsibbad,és idönként görcs huzza az ajjaimat,szoval azért a sok bénázás még. Itt a link a képekröl. majd valamikor felkerül a pontos tipusa is monitornak.
Sziasztok
Sajnos nem sikerült. Nec 14" multimédiás TFT monitor nem alkalmas a projectorhoz. Utban van egy panel és a szalag kábel cseréje nekem sajnos nem sikerült!
Igen igazad van. Csak azon tűnődtem, hogy hogy helyezzem el majd a monitor lcd-jét. Egyébként az általad használt tv felbontása mekkora?
-Van egy leharcolt írásvetítőm, benne a fresnel, meg az állványon a tükör és a nagyító. Az egészet át akarom majd építeni, úgy hogy a proji dobozán levő optikával lehessen állítani a képméretet, meg az élességet. Milyen optika kellene ehhez? (gondolom az LCD mögé kell a fresnel, de elé nem jó az írásvetítő állványának lencséje, mert az fix fókuszú és nem akarom belerakni ezt az állványt mindenestül.) Tudsz ebben segíteni?
FIGYELEM!!! Teszkó-akcijóóó!
KORLÁTOZOTT SZÁMBAN 150W-os kvarccsöves és CMH fémhalogéneket kedvező áron tudok adni (bolti ár fele-harmada körül), de csak pár darabot. Fojtók és gyújtók valszeg folyamatosan lesznek eladósorban, 70, 150 és 250 Wattosak. Használtak, de jó állapotban, tesztelve. Árak: Ezek is bolti félár környékén. Ha kell valami, írjatok privátot, PONTOS igénymegjelöléssel, ha állja az ügyfél a postaköltséget, vidékre is elküldöm a cuccost! Érdemes egyszerre több mindent rendelni, így a postaköltség összességében csekélyebb. Projektor háttérvilágításnak ennél olcsóbban nem hiszem hogy lehetne szerezni bármit is.. Átfutási idő: 1-2 hét.
Szóval az első képen lévő izzóból lenne 2db-om +találtam egy elektroncsövet (ha érdekel)...
...és még 2 kép.
Válaszodat várom.
Privi ment!
Privi válasz priviben ment.
Engem érdekelne, de előtte egy monitort akarok beszerezni! Egyébként van olyan fehérségű és fényerejű, mint a 87229-ban beszéltünk? De lehet, hogy 250-es kell majd.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |