Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Az tuti fals, hogy alumínium, majd vascső.
![]()
Bizony-bizony,ez a megoldás! Gondoltam elrejtem benne,hátha észreveszi valaki.
![]()
Hali. Motorka tuningja eszedbe jutott már?
![]() ![]()
Sziasztok Fórumozók már rég voltam itt, de a segítségetek várom.
Tudom nem PC topik, de akkor is. Most lehet hogy túl késő van -vagy korán- nem tudom (éppen hajnali kettő óra ötvenkilenc perc volt miközben ezt a hozzászólást írtam), de némileg igen érdekes furcsaságokat fedeztem fel egy oldalon, amikor is azt vizsgáltam hogy mivel tud többet, a DDR3 a DDR2 -vel szemben, és ezt lehetőleg próbáltam párhuzamosítani egy árértéktáblázaton (megdöntve a drágább mindig jobb illetve a több több hipotézist), majd véletlenül rászaladt a "kezem" az információra, majd fél pillantással észre ettem egy szót ami nem tettszett az pedig a "pászol" volt a Form Factor kifejezésnél található információban, majd ezután elolvastam az egészet és őőő, hogyan is mondjam tovább, hát.... szörnyű. Még jó hogy a szerver SD -k a fiókomban vannak nem a gépben, mert kiszakadt volna a gépház az időközönkénti adatkilövellés miatt . A DDR memória nélküli gép gyorsabb, mint ami tartalmaz DDR -t, a DDR 2 már 4 a DDR3 már 8 szót tud olvasni, és írni is (!), akkor most kidobhatom a scannert meg nyomtatót? A memória sebesség meg egy mérési módszer amitől gyorsabban működik a gép. Csak az ÉN gépemben van a probléma, vagy rosszul látok? ![]()
Nekem csak annyi bajom van, hogy a felvételek a laborban készültek és rettentő visszhangosak. Szinte alig érteni a beszédet... Jó lenne valami utódubbing vagy más helyszín.
![]() Amúgy jó, gratula!
Köszönjük!
Nem labor ez,hanem fizika előadó. ![]() Most szereztünk be csiptethetős mikrofont,a következő azzal fog készülni,remélhetőleg annak jobb hangja lesz.Próbáltunk már olyannal trükközni,hogy felrakjuk a székeket a padra,ablakot nyitunk,de egyik sem hozott számottevő javulást. Máté. [OFF]U.I.:Ma van a felvételi,nekünk meg suliszünet. ![]()
Az ember nem jó megoldás. Dumál, próbáltam (volna órát tartani, ha az ebadta kölke hagyta volna). Nem magamról beszélek, de az ember nem tud csöndben maradni. Csak zajforrás.
Bezony.A székes megoldás meg azért bukta,mert nagy a belmagasság.
Cseles! Mindenképp csinálunk majd egy hangpróbát így is! Köszönöm!
Szerintem valamit elnéztél.
Az igaz, hogy a DDR2 már négy szót ír és olvas egy órajel alatt a memória területre/ről. Itt a bináris szóra kell gondolni. Ez szerintem rendszerfüggő, ha 32bittes a rendszered akkor négy 32bites adatot olvas vagy ír egy órajel alatt.
"A zsír magában , nagyon zsíros..." Szakközépiskola gólyaavatóján volt nálunk tejbegríz evő verseny.
A verseny kezdete előtt lekapcsolták a villanyt csak halvány fény derengett. Hozták a tejbegrízt. A verseny elkezdődött. Az első kanál után rögtön kiderült, hogy nem tejbegríz hanem kakaóval hintett zsír volt. Hárman rögtön fel is adták a versenyt. A negyedik versenyzőt ez nem zavarta. A Nyerés lebegett a szeme előtt. Úgy kellett lefogni 5 kanál zsír után , hogy oké-oké te nyertél ne egyél már többet. ![]()
Nagy döntésre szántam el magam:Leteszem a rádióamatőr vizsgát! Ha minden igaz szept. 11.-én jönnek ide az NHH emberei vizsgáztatni.Már kezdem is a készülgetést!
![]()
Igen,ide.Azt hittem még NHH.[OFF]Mi is 55?
Szia KTobi.
Nem értettem félre, csak kisarkítottam a leírást, amiből az tűnik hogy az oldal tulaja nem tudja mi mit jelent, egyszerűen fogta "kuglizott" egyet, aztán lefordította valami online fordítóval, meg egy két sajátságos szót is hozzátett. Értettem, hogy mi van oda írva, de azért az beismerhető, hogy nem mindennapi a fogalmazás, mint valami általános iskolás áltudományos fogalmazása és mind ezt olyan oldalon ahol elviekben áruforgalmazás tötéznik.
Egyre inkább ez a divat: van magyar weblapunk - hirdeti a cég - csak éppen a weblap "nyelvhelyességén" látszik, hogy webfordítóval készült.
...meg némi saját "tudással", ami nagyon meglátszik.
![]()
Én konkrétan egy lengyel nagy elektronikai webáruház gatya honlapjára gondolok. Az ott nézegetett alkatrészt itthon is be tudom szerezni kevesebb, mint a feléért. Postaköltség nélkül.
Nem elég, hogy drága, még gatya is?! Az angol nagy elektronikai webáruház honlapja szép, magyaros, igényes. Nem arról szól, hogy a lengyelek nem tudnák megtenni, csak ezek szerint igény nincs. A haszon meg jöhet azonnal. ![]()
Azért tuti, hogy ebben a memóriában valami lappang. Inkább ne vedd meg! Ki tudja milyen vírus ütheti fel a számítógépeden a fejét
![]()
Eszem ágában nincsen megvenni, ahogy írtam fentebb csak összehasonlításképp szembe állítottam a DDR2-est a DDR3 -assal és jó néhány esetben a DDR3 nem sok esetben előzte meg a DDR2 -est.
Az oka az hogy az I/O Puffer sebessége kétszeres, miközben a memória cellák órajele fele akkora egy DDR2 -esnek, illetve itt a ciklusonkénti átvitt adatbitek száma 8 bit (a 4 helyett). A probléma a cella sebességen gyűrűzik be, az az a válaszidő kegyetlen rossz arányt fog mutatni CL9 (!) és az erre érzékeny programok futása (sokszor kis időre igénybe vett memóriaterület) meg fog nyúlni (pl. Winrar) Egyszóval ugyan azt veszed meg, csak egy parányit fel van turbózva miközben a válaszidővel senki nem foglalkozik, pedig ezzel jelentősen lehetne növelni a sebességet és nem kéne elmenni a "gigahertzek területére" .
Lehet, hogy a válaszidővel nem tudtak mit kezdeni! Ezért a másik paramétert javították kicsit. A mérnök tervez, a marketinges elad.
Dehogynem tudnának, csak akkor az árrés kisebb lenne, ami az anyagköltség miatt keletkezik így a könyvelhető haszon sem lesz jobb, meg később lendül be a piac és ha részvényekben is játszik a cég akkor meg aztán csak "maga ellen cselekedne".
![]() Ha az I/O puffer órajele megegyezne a cellák órajelével, akkor 1,8V helyett minimum 2,1 -2,4V -os működési feszültséget kéne biztosítani, illetve ezek a memóriák annyira elkezdenének fűteni, hogy nagyobb hűtés kéne a memóriára mint a processzorra (a jelenlegi órajelek mellett) és akkor a memória lehetne CL3 -as is ennyi erővel csak a processzor oldali sín szűk keresztmetszete miatt nem tud mit kezdeni ekkora "erővel" a CPU. A lényeg, ha egy 533Mhz -es DRR2 memória 133Mhz -es memóriablokkjai 533Mhz -en futnának, akkor a "mai" legnívósabb DDR3 -as memóriákat is kenterbe verhetné (az 1600Mhz -es széria alig tudná megverni, de megverné nem sokkal). Na de most már nem írok többet evvel kapcsolatban, mert a végén ki leszek szavazva. ![]()
Ampi! A Moore törvény nem piskóta. A kezdetektől fogva a memória mindig kicsinek és / vagy drágának bizonyult. Igaz, hogy a processzorsebesség már nem duplázódik meg évente, de még mindig gyorsan fejlődik. Közeledünk a telítéses szakaszhoz, de még nem értük el. Tehát: a memória SOHA nem tudott olyan léptékben fejlődni, mint ahogy szükséges lenne. Másodszor beszélgetünk erről az offban, egy éve sem hitted el.
![]() Azért a részvénypiac nem ilyen egyszerű, ahogy leírtad. "Kicsit" bonyolultabb. ![]()
Hát, ha nekem valaha is 2Giga ramom lehetne a gépemben
![]() (A két évvel ezelőtti 512/266Mhz-re fejlesztést is alig bírtam kiheverni) Tuti, hogy elindítanék vagy 100Wordot, meg egyéb mikroszopt termékeket, és mondanám neki: Zabálj! Addig marad a swappartició két vinyón megosztva Linuxon... ![]()
Ez meg a másik. A mai átlagos PC (Például az én idejétmúlt 2,4 GHz-es 6 éves P4-esem) a nagy tömeget (gamerek kíméljenek) kielégíti. Ha nem lenne valami generált "szükség" - lásd új word - , akkor nem venne senki sem új gépet. De azért ez a mondat hatalmas!
Idézet: 10-ből 10-es! „Tuti, hogy elindítanék vagy 100Wordot, meg egyéb mikroszopt termékeket, és mondanám neki: Zabálj!”
Akkor te is úgy vagy, hogy ha fejlesztenéd a gépet, akkor csak a gépház maradna a régi, akkor meg már minek...
Mondjuk az én 2,4-esem fel van húzva 2,75-re had izzadjon...
Én a gép fejlesztéssel úgy vagyok. Hogyha sok pénzem lesz, akkor veszek egy 17'-os macbook-ot. És a mostani marad asztalinak. (Ez is 17-es.) De én mondjuk szeretem, ha nem kell várni egy gépre. Még akkor sem, ha mondjuk fut 2 tervező progi, meg pár egyéb szoftver.
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |