Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Akkumulátoros fúró
Sziasztok.Van1 problémám.14,4V-os NI-CD-os akkumulátoros fúróhoz kellene nekem töltő rajz a legegyszerübb ha lehet.Előre is köszönöm .
Nem azért, de létezik kereső is. Itt egy találat a sok közül.
Csak egyszerűen be kellett volna pötyögni, hogy: TÖLTŐ. Üdv
Azon már túl voltam és nemsokra mentem vele.
Krisz03-nak azért mégiscsak sikerül megtalálnia
Az előbb belinkelt topik (#30257)-ös hözzászólása, benne van a lényeg.
Lehet hülyeség de én a sima orosz aksitöltővel (Gépjármű) töltöttem .
Persze csak kis fokozaton nehogy tulfesz legyen a vége de feltöltötte Elvileg nagy baj nem lehet mivel a kocsi aksija sem kaphat 14,5 voltnál többet
jó napot.kellene 1 kis segítség nékem.van egy makita akksis fúróm,és egy kínai,de jó akksis fúró-csavarozóm.mindkettőnek ugyanannyi,ugyanolyan ni-cd cellái vannak.a kínai akksiját is a makitáéval szeretném tölteni,de mikor rádugom nem világít az állapotjelző led.a makita akksiján van egy harmadik pólus míg a másikén nincs,szerintem itt a probléma.van e rá egyszerű megoldás? kösz z
jó napot.
A Makitában van egy NTC ellenállás. Meg kell mérni az értékét a "—" és a középső kivezetés között. A kínaiba is be kell tenni egy olyan értékű NTC-t és persze egy "középső kivezetést" is kell rá applikáni.
nagyon köszi
Üdv!
Hasonló problémában kérnék segítséget. Van egy Maktec akkus fúrógép töltő amivel 9,6-18 V között lehet tölteni. Ezzel szeretnék tölteni egy Asist 18 V-os aksit. Milyen értékű NTC kell bele tenni az aksiba, hogy ezzel a töltővel tudjam tölteni. Köszönöm előre is a segítséget.
sziasztok, nekem az fúró aksia 3 gyári töltőt nyírt ki kb 2.8 voltig feltölti utána kaputt a töltőnek 1-2 voltot ad ki utána:S most régi számítógép(at-s) tápból átalakított tápal tölötm(-12/+12) elméletileg eddig jó
Hali!
Az lenne a kérdésem, hogy az akkus fúroknál az az elektromos fék, hogy működik? Mert van aminél elengedem a kapcsolót akkor szép lassan áll meg, de van egy másik aminél rögtön, és utóbbiba van egy kis hűtőborda amin van egy tranyó szerű, gondolom annak van ez a fék funkciója! Hogy lehet ezt külön alkalmazni? üdv PIXI
Én csak annyit tudok, hogy vannak örvényáramos, generátoros és mágneses elven működő elektromos fékek, meg valami fémek ellenállás különbségével kapcsolatos dolog is van az ügyben. Szerintem az akkus fúróban a mágneses fék lehet, gondolom úgy fékez, mintha egy pillanatra forgásirányt akarnál váltani, tehát ellentétesen ható mágneses térrel fékezi le a motor forgórészét.
Csak ugye ebben az a fura, hogy polarítás váltásos és mindkét irányban működik a fék!
Más célra akarom használni az akkus fúró motorját és jólenne ha működne ott is ez a fékmegoldás!
Megnéztem és egy IRFIZ44 van benne azon a hűtőbordán!
Vagy ez csak a fordulatszám szabályzónak a fetje, és kívülre tették?
Egyik aksin 10V -ot mértem ráraktam egy 12V 10W égőt és lement 2V-ra a feszültség. Amásik az még működőképes úgy ahogy... de nagyon hamar lemerül.
Én is Li-ion aksit használok akkus fúróba, eddig ment kb 2 hónapot töltés nélkül. Hétfőn töltöttem fel, simán sorosan vannak kötve a cellák és úgy töltöm labortápról. Semmi gondja nincs, sokkal jobb ezekkel az aksikkal, mint a gyárival. Erős, nem merül le olyan hamar, könnyebb az aksi is.
Akkor nézek majd valami Li-ino osat. köszönöm.
Emlékeim szerint egy combos diódát szoktak a kapcsoló házába rakni féknek- irányváltassal a polarutását ennek is forditják
A töltéssel azért vigyázni kellenne, mert nagyot tud durrani.
Probálj rákeresni a Lion lelkivilágára. Nekem nem jött be a kinai DVD-és akksi. Kisgépbe beleszuszakoltam 4db 1.8A-ost ( 2sorba, és párhuzamosan. Újak voltak ! Nem szerette a nagyáramú üzemet, pedig fülig ért a szám. Az Auschenes gagyi megtáltosodott tőle . Rohamosan ccsökent a kapaca, a ciklusszámmal arányosan. Akku diagnosztizáló komputerrel kontroláltam. Pár éve a Bosch is mellényúlt a Lionjaival. Egy darabig, nem is kisérleteztek vele. Erre a strapás üzemre, még mindig a Nickel a jó, a nyavalyáival .Egyébbként is egy amerikai töltőkomputer gépkönyvébe 1000 körüli ciklusszámot adtak jellemzően A Nimhra, Litiumra 500-at
Sziasztok!
Azzal a kérdéssel fordulok felétek, mi szerint meg szeretném csínálni a 12V-os akkus fúrómat hálózatról való üzemeltetésre és ehhez lenne is egy Playstation 2 tápegységem, azzal szeretném táplálni. Szerintetek meg lehet valósítani? A válaszokat előre is köszönöm!!!
Nem fogod tudni feltölteni vele, mert a Ps2 tápja stabil 12V, és 5V-ot ad, a 12V fúróakkut pedig min.14,4V-ig fel kellene tölteni, rendesen.
Különben nem bírja a gép félórát sem.
Az én playstation 2 tápegységem 2X12V-ot ad le.
Bizonyára félreértettétek, mert nem tölteni szeretném, hanem ,,kábelesre" csínálni. Az akkumulátort nem szeretném használni. Szóvak akkor 10 A kell egy akkumulátoros fúró működéséhez?
Csak akkumulátorról lehet használni, ez úgy van kitalálva, hogy a szabályzó a gyári akkumulátor pack-kal működjön. Ha egyéb megoldást alkalmazol, vagy nem lesz elegendő áram, és a gép gyenge lesz, vagy széjjelégeti a tápegységedet, - vagy a fúrógépben a szabályzód fog elfüstölni.
Tehát: a javaslat, beszerezni hozzá megfelelő minőségű és tudású töltőt, például: univerzális töltő és akkumulátort: GP NiMH aku cella majd elballagsz a GP Akkuboltba és ponthegesztéssel összeállítják a cellákat packba. Bizony, folyamatos 10 A -t fölzabálhat terhelés alatt a motor, és ez már nem kis áram, 12V-on is 120 W,kb 1/6-od lóerő! A szabályzó úgy van megtervezve, hogy a nagyobb terhelés alatt a nikkel akkumulátor feszültsége kissé csökken, erre van méretezve. Ha egy izmosabb tápegységgel hajtanád, ami bír 10 A-t is, annak a feszültsége nem esik annyira, mint egy nikkel akkumulátoré, és könnyen füst lehet a vége.
Én nem értek veled egyet. Mi az hogy tönkremegy.
Tisztázzunk pár dolgot az elején. Én inkább 30A-re méretezek 12V-nál vagy alatta. 18V-nál általános kis akkus csavarozónál már elegendő lehet a 20A-es táp. (De nekem a 18V-os Kinzóm bele szalad a 25A-be is. (Kemény terhelés mellett.) Hálózati táp: Fogni kell egy izmos 500W-os trafót, a szekunderét megtekerni 4-es dróttal. Ehhez kell egy 50A-es graetz. (4700-10000µF pufferrel) Majd egy 78XX-es es stabilizátor. Amit meg kell fejelni pár izmos tranyóval. És láss csodát van egy nagy áramú kis fesz.-ű tápunk. Ha valaki szétszedi a fúrója szabályozóját, akkor észreveheti hogy általában 24-os szabályozók vannak bennük. (Én már szétkaptam vagy 4-et, és ha jól emlékszem, akkor mind 24V-os.)
Ezekben a gépekben általában 550-es méretű kefés motor van. Nem vesz fel 30 A-t, ott már elolvadna. Ezeknek a motoroknak a maximális árama ( 10 sec ideig)
17...19 A. Normális terhelésen az áramfelvételik 10 A alatt marad.
Akkor nekem igen furcsa gépeim vannak. Mert mindegyiket 10A- fölé szoktam vinni. (Nem az üresjárásról beszélek, hanem amikor csavarozol. és igencsak terhelve van.)
Köszönöm szépen a válaszokat!
Van töltőm is az akkumulátoros fúrómhoz és működőképes is, nem szeretném annyira megbuherálni, azért köszönöm a segítséget, marad úgy ahogy van...
Hello!
Csavarozás közben az enyém is 10A fölé megy, de van hogy 20A fölé is! Ez egy CMI márkájú csavarozó. Én megépítettem hozzá a Skori weblapján látott 12V/20A-es kapcsolóüzemű tápot és tökéletesen működik már több éve és elég sokat is van használva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |