Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   452 / 1274
(#) kadarist válasza pality100 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Szia!
Áruld el a szerkezet típusát és akkor lesz rajz is.
(#) mike70 hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok!
Pana plazmám bal széléről "eltűnt" a kép 5 cm szélességben, a látható kép szélén pedig színes csíkok villódznak. Segítségeteket kérem ,hogy mekkora és mi lehet a gáz. Üzletekben kiállított darabokon a plazmakorszakban láttam már ilyen hibát (plazmabetegség lehet?). 2 év gari után szinte azonnal jött a hiba.
Köszönöm a segítséget!
(#) pality100 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

A szerkezet típusa Orion T2150 BTX elöre is köszönöm.
(#) kadarist válasza pality100 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Innen letöltheted a rajzot. Talán ez hasonlít a legjobban hozzá.
(#) elektroboy hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok!
Hoztak hozzám egy Orion CTV 222M Tv-t a hibája nem áll készenléti álapotba. Néhány kondit kicseréltem 50 V 470 uf most néhány ki-be kapcsolgatás után bekapcsolható. Amikor nem engedi bekapcsolni magát akkor villog a készenléti led majd a végén teljesen kialszik. Egy 25 V 100 uf kondi fel volt robanva szerintem a készenléti körben. Valami ötlet ? Köszi előre is!
(#) bladzser2 hozzászólása Márc 5, 2011 /

Sziasztok!
Azt a problémát mi okozza, hogy bekapcsolom a TV-met, bejön a kép, majd 4-5 másodperc múlva a TV kikapcsol?

A sortranzisztor eléggé meleg. Kiforrasztottam, lemértem műszerrel, de hiba mutató paraméter nincs. A primer oldali tápágban kicseréltem egy elkót 50V 22uF. Nem azért cseréltem mert hibás lett volna, csak mondom sosem lehet tudni

Ezenkívül régebben csinált olyat a TV, hogy amikor bekapcsoltam össze -vissza ugrált a kép, majd beállt fix-re. Ez is a sortranzisztor hibája lenne, gondolom én.
Itt egy Youtube-os videó a hibáról:

videó

Sortranzisztor, bemelegszik és aztán átüt?! Nemtudom mire gondoljak. Valaki, tőlem hozzáértőbb írna valamit megköszönném

Sortranzisztor: BU4508X
TV típusa: PHILIPS Model:28PT5007/58
Prod.No HJ000318 500431
(#) Swedhart válasza mike70 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia én ilyeneket javitottam ami a szalagrol hibásan jött le lehet csatlakozási hiba is azon az oldalon látni kéne fotokat elöröl a hibárol és a komplett hátuljárol.
(#) mike70 válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Szia!
Íme egy kép a hibáról, a hátsó felét burkolat nélkül gondolod?(most nem tudom lebontani) Köszi a segítséget.

P1040249.JPG

(#) kadarist válasza mike70 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Javítsd meg így: Bővebben: Link
(#) mike70 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Köszi, ezen már túl vagyok.
(#) kadarist válasza mike70 hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Mert készülj fel, hogy házilagosan, szakértelem nélkül csak ennyit tehetsz a javulás érdekében.
(#) mike70 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 5, 2011 /

Arra én sem igazán gondoltam , hogy nekem sikerülne megjavítani, max ha vak tyúk is talál.....Itt a lényeg, hogy érdemes-e becipelni a szervízbe, v. kiszállást fizetni a szerelőnek v.kuka.
(#) pality100 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szia nem sikerült a rajzot letölteni. Lehet ,hogy az én ügyetlenségem az oka. Ha leírnád hogy találom meg köszi.
(#) BarnaPili válasza bladzser2 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szia!
Próbára tehetsz belé egy másikat,de szerintem nem az lesz a baj.Vizsgáld meg a sorvégfokból a proceszor/jungle IC felé menő impulzusokat,nem hiányzik-e valamelyik.Az ugrálás miatt gondolom.
Továbbá a tuner egységet kopogtasd meg,ha kontakthibás belülről,akkor is kikapcsolgathat a gép.Minden pofázik ezekbe mindennel,ha valaki nem válaszol,a gép leállhat.
István
(#) horvathrobert2006 hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok.Van egy SONY kv-X250 tv,ami nem indul.Standby van.kivettem a sortranyót lemértem(2SC 4927),B-E mindkét irányban 27 ohm.Az indulásnál a kollektorn 130 V ,két másodpercig ,utánna letilt.
(#) Swedhart válasza mike70 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Arra készülj fel tutira megvágnak pénzel nem nagy baja van tapasztalatbol mondom.
(#) Jakab Krisztián hozzászólása Márc 6, 2011 /

Sziasztok.
Nekem van egy SHARP 28LF92H TV-m se kép se hang.
A TV-szerelő visszahozta működik is szépen csak a képpel vannak bajok.
A szerelő valami programozásra hivatkozott, amit (távirányítón keresztül nem tud megcsinálni mert nincsenek meg a paraméterek).
A gond a következő a kép tetején és alján széles fekete csík látható,hiába váltom AUTOMATA - 4:3 vagy 16:9-re akkor is ott van és így torz a kép.Mi a tehendő vagy hogyan kell beírni a fent említett paramétereket és mik lehetnek azok ,(persze csak ha igazat mondott a szerelő) ÉLŐRE IS KÖSZÖNÖM A VÁLASZOKAT.
(#) kentaur4 válasza kadarist hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szia
Végre eljutottam odáig , hogy beraktam az IC-ét .
A helyzet változatlan hang van , kép nincs , az IC. 3-as lábán 66,2V van , van ötleted mit nézek meg
(#) BarnaPili válasza pality100 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Kattints a kék Download now-ra,utána várnod kell 20 sec-t,és voalá.Le bírod tölteni,és megnyitni.
(#) BarnaPili válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

A 27 Ohm normális,bele van integrálva B-E közé egy ellenállás,továbbá a C-E között van egy dióda.A nagyfesz egyáltalán nem indul el,vagy sercen?
István
(#) Jakab Krisztián válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Köszönöm a gyors segitséget.csak nem látom a kék linket
(#) BarnaPili válasza Jakab Krisztián hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Bocs! pality100 hozzászólására reagáltam,a te gondodra még nem találtam megoldást,de keresem.
Egyébként a service menüre gondolhatott a kolléga,amit nem tudott beállítani,vagy nem tudott belelépni.
Ezt kellene kideríteni.

Itt klikkelj a pobierz -re.Akkor lejön az egész szervizkönyv.A sasszi egy 11AK45.rajz
(#) Jakab Krisztián hozzászólása Márc 6, 2011 /

szia.a service menüre gondolhatott a kolléga,amit nem tudott beállítani,be tudott lépni csak nem tudta a paramétereket

Visszább eggyel javítottam a hsz-t.Nem adtam be a linket.Most már jó.

szia a service menüre gondolhatott a kolléga,amit nem tudott beállítani de be tudott lépni
(#) nagyimre10 válasza Jakab Krisztián hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

innen letölthetes a rajzot ebben benne van a szerviz menübe való belépés,a képméretezésen kellene állitani.http://elektrotanya.com/sharp_28lf92e_ch_ak45.pdf/download.html

Nagyon szépen köszönöm!!!
A tanulmányozásának neki is látok mégegyszer köszönöm a gyors segítséget.
Csak most regisztráltam és tessék itt sok jó ember van
(#) nagyimre10 válasza Jakab Krisztián hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Ha nem találod a belépés menüt akkor,MENU/install-4725.
(#) horvathrobert2006 válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szerintem nem indul a nagyfesz.a tranyo kollektorán mennyi kell hogy legyen a feszkó induláskor?
Következő: »»   452 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem