Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönöm a gyors válaszodat! Az a gond, hogy én tudtam erről a centrifugázási gondjáról, nem is mosok benne emiatt soha 1-2 darabot, hanem minimumn félig megrakom a dobot. Ez a gond is akkor jelentkezett, amikor minimum közel tele van. Gondoltam, hogy túl sok benne a ruha, nagy a súly azért nem centrifugáz, szedtem ki belőle, elrendeztem a bent maradottakat, és akkor sem működött. Pihenés után (mondjuk másnap) viszont simán kicentrifugázta ugyanazt a mennyiséget. (újra kismostam az előző napi ruhákat, mert csurom vizesen álltak a mosógépbe reggelig).
Köszönöm
Szia!
Nincsen ebben semmi ilyesmi, üresen is ugyanúgy végig kell mennie a programnak mint ha teli lenne.
Szia. Alul a tisztitó részt nézdmeg, aztán kapcsold be ruha nélkül, szivasd meg vizzel, a kimenö csövét rakd bele egy kádba, nyomasd ki belőle a vízet és nézd meg mennyire folyik amugy erősen kell neki pár mp alatt kiüriti a gépet, ha nem akkor dugulás van benne.
Üdv: Laci!
Sziasztok!
Jó sok évnyi erőltetett menet után megadta magát Indesit W105TX előltöltősünk...:o( Ott kezdődött, h elindítás után csak körbejárt a programkapcsolója...kihúzás-bedugás után OK. Aztán már azt csinálta, hogy amikor tovább kellett volna ugrani a pr.kapcsolónak (pl. első mosási fázis után) - egyszerűen leállt és úgy maradt... Mostanra már nem csinál semmit, a vizet se engedi be bekapcs. után. Jó pár dolgot megnéztem rajta (programkapcsoló mechanikailag OK, megy a hajtás is, vízbeeresztő mágnasszelep OK, kiszedtem a panelt - ezen sincs semmi külsérelmi nyom. Valami ruszki oldalon volt hozzá rajz, de sajna nem egyértelmű. Ami tuti, a 220V-ra nyitó bejövő mágnesszelepek csak 90-100V-ot kapnak (lehet ezért nem is nyit ki, már itt elakad adolog?). Tápfeszeket is kimértem. Ez esetleg valami tipikus hiba? Ha valakinek volna ötlete, megköszönném. (Ja, a panel pár napja kint van, létezik ez az eprom-gyógyulós dolog???). Köszi, üdv.: Bod Péter
Szia!
Köszi a választ.Még egy kérdésem lenne feléd.A motoron a stekkeren és a földelésen és a két szénkefe kábelen túl van még két piros vezeték.Nem jövök rá hogy az mit akar vezérelni vagy mi célból van ott.Esetleg ezt nem tudod hogy mi?
Szia!
A két piros kábel a motor végén lévő tachogenerátor-é(forgásérzékelő) annak a jeléből tudja a vezérlés szabályoznia motor fordulatát.
Esetleg ott nem lehet valami gond ami miatt nem mehet?
Igaz még ma nem próbáltam ki amit mondtál de holnap igen,és jelzem hogy mire jutottam.
Szia!
Tulajdonképpen bármi baja lehet a gépednek A hibát nálad úgy lenne a legkönnyebben beazonosítani hogy ha esetleg megint produkálná azt hogy a programkapcsoló magától körbeforog ( ez hibajelzés) és ekkor az egyik led ciklikusan villog, mondjuk pl 3-as hibát ad le az úgy teszi hogy hármat villog, kicsi szünet és ismét hármat villog,és ezt ismételi,ha meglenne a hibaszámod, úgy már könnyen beazonosítható a probléma, de azért így a leírtak alapján a szénkefét kellene megnézned a motoron, valószínű hogy elkoptak! Bár amiket leírtál hibákat nem nagyon függnek össze, lehet hogy több probléma is fennáll,de kezdd a szénkefékkel sztem.
Nem, ha az rossz lenne attól még menne, max teljes fordulattal és nem szabályozna.
Szóval akkor az is ki van lőve.Le fogom szerelni a motort esetleg szerinted kéne valamit keresnem Vagy elég a szimpla kollektor vizsgélat,és szakadás mérés vagy van még valami ami esetleg befolyásolja az indulást?Ha csapágyas lenne akkor szerintem még elindulna hisz könnyen le tudom tekerni kézzel.
Ha csapágyas akkor is mennie kellene max erőlködne egy kicsit, de a triacot a vezérlés jobban nyitja és ezzel szabályozza a megfelelőre a fordulatot. Ha a dob csapágyas lesz és teljesen megszorul akkor vagy ledobja a szíjat vagy pedig elszakítja mint a huzat.
Ha a motor csapágyas akkor nagyon hangos vagy pedig koppra megáll. Nézzétek már meg azt a szíjat, hogy milyen van rajta. Ha fehér akkor kapásból csere és megoldódik a hiba!! Imi
Na ez a legjobb,hogy bármi baja lehet.De tényleg.Nekem az 1 éves vörpúlban a centrizési problémák miatt a motorcserével egycsapásra minden jó lett...
Szia!
Az ékszíj fekete és hossz irányban bordázott.
Szia Valószínű,hogy a panelon van a hiba.Ha a motor vezérlő tiak jó,/ez kimérhető/akkór az uln2003 ic rossz.Üdv szepi003
Dear ati_81!
Köszi a gyors válaszodat és ötleteidet! Sajnos, a körbeforgós játékot egyelőre nem tudom produkáltatni vele, h hibakódot szedjek ki belőle, de a motor szénkeféi tényleg nem "gyári" állapotúak...hmmm. Az az érdekes dolog, h a gép egyszerűen szólva szép lassan "leépült" a szemünk láttára... Még mindig azon tűnődöm, mitől nem nyitnak ki azok a vacak bejövő mágnesszelepek... írtak itt korábban mindenféle relékről meg triakokról. Valami ötlet esetleg, h melyiket kéne megmérni, vagy melyik kábé mit csinál??? LB-2000 UNI-ST vezérlője van Merloni procival talán? Valami service-manualt is találtam hozzá, itt: http://www.scribd.com/doc/46490659/Indesit-w105txex Service Manual. Mosógépszerelőkkel a környéken elég cudar a helyzet, meg már csak sportból is szeretném megoldani valahogy magamtól... Köszi még 1x, üdv.: Peti
Szia!
Köszi hogy segíteni próbálsz de akkor segíts még .Hogy hogy néz ki és hogy mérjem ki?Mire kéne figyelnem.Mi a mérési határok ha vannak? Válaszod előre is köszönöm.
Szia most néztem meg meg is találtam !Csak nem igazán tudom mit is kezdjek vele!
Szia,köszönöm az érdeklődésed, és a triakos tippet, de szerencsére már megy a gép. Az eredeti szelepet 5 ezerért kínálták, végül 1800-ért kaptam hasonlót, de mivel a tekercs kompatibilis volt ezért csak ráhúztam a régi szelepre, és frankón megy. Bár a lengéscsillapítók elég rosszak lehetnek, mert egy ideje nagyon rángatózik a masina (új korában meg sem moccant). Esetleg erre van tipped, lehet-e, érdemes-e, feljavítani valahogy, vagy újat vegyek.
Köszi, üdv:Mike
Akkor valószínűleg csillapító lesz a bűnös. Cserélni lehet, de ezeknél általában az üstön a csillapító rögzítéshez szolgáló luk kikopik és kotyog benne ezáltal nem nagyon csillapít. Ezt egy 10-es süllyesztett fejű csavarral és egy önzárós anyával amit (fordítva kell ráhajtani) meg lehet oldani.
Imi
Az egy, vagyis 2 darab darlington tranzisztor. Az adatlapja a neten megtalálható.
Ehhez már szerelő javasolt. Imi
Szia!
Az mit jelent hogy a szénkefék nem gyári állapotúak? Elkoptak teljesen? Mert amíg a motor áramköre szakadt ( a szénkefe nem ér be a forgórészhez) addig ne is várjál tőle 220-at a mágnesszelepre!!! Tessék sorban mindent megcsinálni és utána foglalkozni a következő lépéssel, minden miértnek van mertje!
Sziasztok !
Whirlpool AWM 5103-1000 tipusú gépnél furcsa hibával találkoztam. A program tökéletesen lemegy, a pr.kapcsoló stop állásba fordul, de nem áll le a gép hanem tovább fordul az 1 programra és kezdi a mosást elölről. Szivárgó áramot test irányban nem találtam, fűtőbetétet cseréltem, a hiba maradt. Az elektronikára gondolok. Ha valaki tud ezzel kapcsolatban segíteni írjon. Köszi !
Szia!
Ezt mivel szerelték? Sima programkapcsolóval, és alul van egy motorvezérlő elektronika?
Szia !
Nem ennek már elektronikus pr.kapcsolója van de van benne léptető motor.
Pedig ilyennel már szívtam egyszer, de az istenért nem jut eszembe mit csináltam vele hogy jó lett, de az biztos hogy prkapcsoló hiba,vagyis a panelján lesz a gond ha esetleg beugrik szólok
Hali!
Az egyik érintkező nem nyit vagy nem zár. Azokat ellenőrizd. Általában ilyen hiba szokott lenni. Imi
Köszönöm a tippet, ezt a hétvégén meg fogom nézni.
Üdv:Mike
Szia. Úgy látom,hogy nemigazán vagy járatos az elektronikában. Ezért nem javaslom a további kisérletezést. Vagy vidd el meg javítatni aki ért hozzá,vagy szerez be másikat.Ha nagyom meg akarod csinálni .Keress priv. ba,talán tudok segíteni üdv szepi003
szia.A program kapcsoló kódtárcsa érintkezői nem zárnak rendesen.Szét kell szedni a kapcsolót ,és den szesszel megpucolni.Lehet pára ,vagy oxidáció az érintkezőn vagy a kódlapon.üdv szepi003
|
Bejelentkezés
Hirdetés |