Fórum témák
» Több friss téma |
A mellékelt dll file-t használd
Nem vagy kicsit nagyon türelmetlen?
8-kor kérdezel, és még 9-kor sincs válasz? Kérdezni is tudni kell, azt sem írtad melyik kapcsolást építetted meg...
2hete ugyanitt kérdeztem és semmi. te is türelmetlen lennél szerintem
ez az a kapcsolás, http://www.internews.hu/intercool/index.phtml?page=cikk&id=153
Szörnyű. Kénytelen vagy saját magad megoldani a problémát, mert más nem oldja meg helyetted. Jogosan vagy türelmetlen.
Szerencsére elég szűk a lehetséges hibák száma. Elsőnek a kábel helytelen bekötése, vagy szakadása/zárlata. Második az LCD panel hibája. Harmadik a Windows 7 jogosultságkezelése, a közvetlen HW hozzáférés miatti bonyodalom. Első kettőt muszáj neked kitalálni, mert Uri sajnos nem fórumtag. A harmadiknál olyan kérdések vannak, hogy rendszergazda joggal fut-e a program. A párhuzamos port egyáltalán üzemel-e, telepítve van-e. A program által generált minta megjelenik-e rajta. Egyébként, a hivatkozott oldalon ott van egy link Wizard emilcíméhez. Mivel a srác személyes jóbarátom, bátran ajánlom, hogy kérdezz tőle. Ha az ottani címe esetleg nem él, akkor szólj.
Sziasztok.
Van nekem egy TRION TR-6123 DVD lejátszó kijelzőm és hozza szeretném kötni a Pc-hez az USB porthoz ha lehet, mert az LPT és soros port már foglalt. Remélem tudtok segiteni. Előre is köszönöm.
próbálj ledeket kötni a portra, esetleges villogásból következtethetsz rá hogy a progi akarja-e egyáltalán kezelni,ha progi indításkor van változás, akkor a kijelző bekötés környékén kell keresni
nem hinném hogy találsz hozzá megfelelő programot ami kezelné...
Üdv!
első kettő kizárt,xp-n még futott, végeztem szakadásvizsgálatot is.. írtam neki emailt de nem írt sajnos, ez a gond win 7en jött elő nem tudok portot állítani nem értek sajnos hozzá:S
Sziasztok! 1 olyan kérdésem lenne,hogy össze e lehetne hozni eggy autórádió első paneljét Pc vezérlésre? Mert az ic adatlapján valami olyasmit olvastam h gombolat is vezérel.Szerintem jó dolog lenne
Sziasztok!!!
Szeretném megépíteni a következő kapcsolást.Bővebben: Link Az lenne a kérdése hogy milyen LCD-t vegyek. Gondolom HD44780 kompatibilisnek kell lennie. Soselectronic-ből rendelnék de nem tudom melyik HD44780 kompatibilis. Kb 1000-1900Ft-os LCD-t szeretnék kék háttérvilágítással, de más színűeket is írjatok ha lehet (még nem tudom milyen legyen ). Előre is köszi! Üdv.
Üdv megint!
Találtam két LCD-t ami szimpatikus nekem. Az egyik EZ lenne. Ezzel az a problémám hogy nem tudom HD44780 kompatibilis-e és hogy valójában kék/fehér-e? Mert a képen én inkább fekete/fehérnek tűnik bár lehet hogy csak a kép nem stimmel. A másik az EZ lenne. Ennél csupán azt nem tudom HD44780 kompatibilis-e. Mielőbbi válaszokat kérek! Szeretném minél hamarabb megépíteni . Üdv.
Szia!
miért nem olvasod el az adatlapját? a hestore-osban pl benne van
Ja, már megvannak! A Hestore-s ba HD44780 az sos-esbe KS0066-os van. Az egyik hozzászólásba olvastam hogy a KS0066 HD44780 kompatibilis.
Ha az SOS-eset veszem akkor az elvileg ugyanúgy fog menni mint a HD44780, mert nekem onnan egyszerűbb rendelni?
szervusztok.
egy hd44780 as lecd kijelzőt építettem és nagynehezen sikerült beüzemelni lcd smartie val viszont újra kellett telepítenem az op rendszert, és kellett egy I/O LINX nevű driver a win7 hez hogy működjön (xp nél valami port95n volt viszont nem mentettem le az exe-t én hülye, és most sehol sem találom. GOOGLE NEM A BARÁTOM A LINX RE CSAK LINUXOT TALÁL. kérem ha valaki tudna egy linket nagyon nagyon megköszönném!
na mostmár működik ismét a dolog, megmagyarázhatatlan hogy hogyan sikerült... beirtam neki kínomban az ltp 1 helyett a 2 őt semmi majd vissza az ltp1 re és működött
viszont a winamp spectrum analyzer rettentően lassú, hiába veszem le a minimál 5 re is a refresh intervalt... ennek tud valaki megoldást? régen ez nem volt ilyen lassú
Sziasztok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy nekem nincs az alaplapon lpt portom. Vettem bele egy pci-lpt kártyát, amit nehezen de sikerült életre bírnom tehát van egy kártyás lpt portom, amin beállítottam az lpt1-t. Egy 4x16 karakteres lcd samrtie programmal használatos kijelzöt használnék. Sajna hiába állítok be mindent, nem akar a kijelző semmit se mutatni, csak a 2-2 sort látni, hogy világít. Infokat nem jelenít meg. Tudna nekem valaki segíteni, hogy mit kellene még beállítani, hogy működjön? Kép: Előre is köszi a segítséget. Üdv karicsek
Azt elfelejtettem írni, hogy win7 64 bit oprendszer van, és a másik alaplapommal, amelyiken volt alaplapi nyomtató port simán működött.
Nem jó a LINK. Képet tegyél fel róla (adatlapot)!
Hali!
Tudna valaki nekem egy egyszerű 5V-os táp kapcsolást adni amivel ezek a kijelzők mennek? Olvastam hogy nem is szabad 5V-ot adni neki mert hogy az sok és hogy hamar felmelegszik. Lehetőleg 7805-ös IC-vel legyen. Köszi!
hát ez egy hulladék technika...
hd44780 4x20 as kijelzőm van, egy elektrotechnikai ismerősöm megcsinálta nekem lpt re lcd smartival szivatom magam hetek óta, végre sikerült minden megy... 3-4 napig aztán néha eltünt aa kijelzőről a szöveg, csak a háttérvilágítás maradt. ilyenkor vagy a smartie vagy az egész gép restartja megoldotta a problámát. mostmár se kép se hang.... újra kicsomagolgattam a smartie-t beraktam az 5.4.1 es exet, bemásoltam a win7 inpout dll t meg a többit meg telepítettem azt a kis drivert próbáltam átnevezni a dll t mellétenni a 64 bites dll. tvagy azt is átnevezni, beraktam a framework 4 hez a cfg t még cfg be is beletúrtam, biosban 378 al és 278 al próbáltam... bi-directionalra van állítva van még 4 serial port adress azokat is végigpróbáltam és semmi... mikor bootol a gép néhány karakter kocka megjelenik amjd ahogy feláll a win7 64 szépen elhalványodik és vége elegem van kivágom az egészet francba én hülye meg ezért szenvedtem az alaplapokkal, ezért csináltam hozzá előlapi panelt meg minden... aztán fogja magát és nem hajlandó működni
Azt, hogy egy kijelzőnek mekkora feszültség kell azt az adatlapjában kell megnézni és nem holmi hallottamra, olvastamra hagyatkozni!
Köszi san398!
Sikerült megcsinálnom. Xp-n tökéletesen fut viszont Win7-en van egy kis probléma. Néhány karaktert megdupláz. Nem tudom miért de mindegyik screenen. Rakok fel egy képet hogy mit is csinál. Ha valaki találkozott már hasonlóval, kérem segítsen. Üdv.
hii de idegesít ez a kijelző....
2x sikerült úgy elindítani a gépet, hogy újra működött a kijelző, de kb 10 perc múlva kikapcsol és csak a háttérvilágítás marad. mi lehet szerintetek a gond? azt gyanítom hogy mivel a kijelző nincs mozgatva és fixen áll, működött illetve időnként működik azzal nincs gond szerintem lehet a win7 vagy a smartie a baj, esetleg valami alaplapi probléma? netán valami energiamegtakarítási hülyeség kapcsolja le?... de ez meg valószínűtlen... szóval van valakinek valami ötlete?
Nos sikerült újra szórabírnom a hd44780 4x 20 as kijelzőt...
észrevettem hogy néhány óra teljes áramtalanítás után bekapcsoláskor működik... nos sztem valami földeletlenség miatt felhalmozódhat valami káros feszültség... viszont a 230 as dugvilla megfordításával úgynéz ki hogy helyreállt a dolog.... pedig már másik tiszta win7 et is raktam fel hátha ez a gond de nem ez volt és mostmár tudom hogy mi. viszont mostmár nem működik a speedfan plugin, tehát nem jelez ki hőmérsékleteket, illetve az mbm ből semmit (lcdSmartie) olvastam hogy ehhez motherboard monitor program kellene, de az meg win7 hez nincs, az xp-s meg kompatibilitási beállításokkal se megy tudna valaki valamit?
Használd az Everest-et és a hozzá való plugin-t.
köszi szépen próbálkoztam az everestessel de az nemigen akart összejönni...
de már megvan a hiba a speedfannal... elbaktam a programkódot... viszont ez a hol megy a kijelző hol nem azért ez gáz.... ha úgy gondolja akkor nem mutat semmit csak a háttérvilágítás megy... újraindítom a gépet és ha olyanja van akkor működik, ha nem akkor nem. ha úgy gondolja 10 perc után kikapcsol de van hogy egész addig jó míg ki nem kapcsolom a gépet... hát nemtudom hogy ez a felhalmozódott kóbor fesz lehet e a gond... |
Bejelentkezés
Hirdetés |