Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   459 / 1274
(#) biowizard válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Na igen.Holnap lesz már multimeter.Éppen ma ajánlottak egy samsung 66 cm lcd tv-t 50-ért.Bánom már,hogy nem vártam kicsit
(#) Swedhart válasza biowizard hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Jaj csak lcd-t ne inkább valami olcso képcsövest.
(#) biowizard válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Hát egyenlőre próbálom megcsinálni a Teviont.Ha nem sikerül akkor próba az Lg-vel,ha az sem akkor már kénytelen leszek venni valami mást.Nem igazán akarnék pénzt kiadni,ha ezeket olcsóbban megtudnám csinálni.Mi a baj az Lcd-kel?
(#) Jaffry hozzászólása Márc 14, 2011 /

Sziasztok! Lenne nekem egy samsung ck 5073z típusú tv-m.Az lenne vele a probléma h bekapcsoláskor valamikor teljesen sötét a kép és egy idő után kivilágosodik.Valamikor annyi kivilágosodik hogy ilyen barnás vízszintes csíkok látszanak benne.
Értek valamennyit az elektronikához igaz még tv-t nem szereltem.Sikerült a rajzát is letöltenem de nem igazán tudom hogy melyik alkatrész mit csinál.
Igy elsőre gondolom kondenzátor száradás lehet a probléma, de gondoltam rákérdezek itt hátha van egy szakavatott mester aki tud segíteni.
Előre is köszönöm!
(#) Swedhart válasza biowizard hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Huu na az hosszu lenne mondjuk ugy van tapasztalatom lcd és plazma javitásban mert ott dolgoztam ahol készitették a panasonic-okat.A másik az lcd képe soha nem lessz olyan folyamatos mint egy képcsöé.
(#) kadarist válasza Jaffry hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szia!
Hirtelen világosodik ki vagy lassan?
(#) kadarist válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szia!
Mit jelent az, hogy nem lesz olyan folyamatos egy LCD képe, mint egy képcsöves tévé képe?
(#) Swedhart válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Egy példa autoverseny nézd meg egy lcd-n élvezhetetlen aztán plazmán vagy képcsövesen.Az lcd-nél még mindég ott tartanak ms válaszidö aztán nézd meg ezt az adatot egy plazmánál vagy egy képcsövesnél és rájössz hol vezetnek meg csak hogy megvedd az lcd-t.Amugy már az egyik barátom már a kuka mellöl szedett fel lcd tv-t,elég hamar ott landolt vajon miért?
(#) Swedhart válasza Jaffry hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Lehet hogy szakadt a g2 poti a sorkimenön az csinál hasollot

Így már értem, tehát a válaszidőről van szó.
(#) Swedhart válasza kadarist hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

A szaknyelv válaszidönek hivja én mosodott képnek .Az lcd monitornak jo de nem játékhoz.

Jó, csak ezt a folyamatos dolgot nem értettem, de most már világos, hogy mire gondoltál. Köszönöm!
(#) Jaffry válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

hát kb 5 perc, de lehet szabályozni a fényerő szabályzóval de mivel nem áll be alapból nagyon nagy fényerőre hiába huzom 100-100ra a fényerőt meg a kontrasztot. sötét marad.de ha eltelik az 5 perc akkor kivilágosodik.
(#) Jaffry válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

kb 5 perc után be áll a vényerő vagyis kivilágosodik
(#) Jaffry hozzászólása Márc 15, 2011 /

kis melléklet amit találtam
(#) Swedhart válasza Jaffry hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Az pont a poti lehet probáld megmozgatni amikor még nincs fény.
(#) frázis hozzászólása Márc 15, 2011 /

Sziasztok!
A JAMA TV-ém -gondolom Grundig gyártmány- 74"- meghibásodott, csak egy viszintes csík vibrál. Szerintem elment a visszintes linearizáció. Kaptam segítséget, hogy el ment a tranyó, ki kell cserélni. Na de melyik az? Nincs kapcsolási rajzom (vagy 20 éve nem mellékelik sajnos) Szíveskedjetek segítségemre lenni. Köszönöm.
(Ez nem az én gépem képe, de ilyen az enyém is )
(#) Jaffry válasza Swedhart hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

melyik potméter?amelyik a sorkimenön van?
(#) kadarist válasza Jaffry hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Igen, az alsót a trafón. De ez lehet képcsőgyengeség is vagy elkóhiba is.
(#) kadarist válasza frázis hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Szia!
Ha vízszintes csík van, akkor a függőleges eltérítés a rossz. Első körben forraszd át a függőleges végfokozat IC-jének forrasztásait. Mi a készülék pontos típusa?
(#) frázis válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Jama
CTV-2981 SF St
(#) kadarist válasza frázis hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Rajzot nem találtam hozzá, tehát marad első körben az az átforrasztgatás.
(#) frázis válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Köszi, valamelyik nap neki állok küszködni, az eredményről tájékoztatalak.
(#) enoman hozzászólása Márc 15, 2011 /

Sziasztok.

Adott egy thomson tv.A kép egy kicsit homályos.Hiába állítottam a fókusz potin, már nem lehet tovább tekerni, így még mindig homályos egy kicsit.Főleg fehér betűknél lehet észrevenni, hogy összemosódik.Ha leveszem a fényerőt, akkor tisztul valamennyit.Mi lehet a hiba?
(#) drakula84 hozzászólása Márc 15, 2011 /

Sziasztok. Az lenne a kérdésem Hogy a Tv-Be kidurrant két kondenzátor. Csere esetén esetleg Újra kidurrannak? Vagy csak öreg volt az a két kondenzátor és nem bírta?
(#) kadarist válasza enoman hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Szia!
Ez ilyen... Csökkentsd a kontrasztot és akkor a világos részek is élesek lesznek.
(#) locked hozzászólása Márc 15, 2011 /

Sziasztok! Van egy Samsung CW-29A11NRXXEC tipusú TV-m.Bekapcsolás után a képernyőn céltábla formájú kb.8-10 cm széles szines sávok vannak.A háttérben halványan megy az adás...Egész télen nem volt bekapcsolva,ráadásul olyan helységben van amit nem fűtünk teljes mértékben.Merre keressem a hibát?
(#) kadarist válasza locked hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Szia!
Egy képet kérünk! Véletlenül nem darts-céltáblának használtátok szilveszterkor?
(#) Prometheus01 hozzászólása Márc 15, 2011 /

Helló!

Orion TV problémájával fordulok hozzátok. Történt egyszer, hogy bekapcsoláskor kattant (vagy csattant, nem voltam ott az esetkor) egyet. Most, ha üres csatornára kapcsolunk, kék képnek kellene lennie, de ehelyett a jobb alsó saroktól szivárványszínű folt terjeng, és torzítja a el a színeket, amerre jár. NTSC-n használjuk most, mert úgy fekete fehér a kép, és legalább élvezhető. Mit érdemes ilyenkor megnézni? TV-t még nem javítottam, kérlek próbáljatok konyhanyelven fogalmazni
(#) locked válasza kadarist hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Csak telefonnal tudok képet késziteni,sajna.Nem itthon szilvesztereztünk...Jó tipp,ha gazdaságtalan a javítás marad a darts-hoz.
Következő: »»   459 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem