Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Na igen.Holnap lesz már multimeter.Éppen ma ajánlottak egy samsung 66 cm lcd tv-t 50-ért.Bánom már,hogy nem vártam kicsit
Jaj csak lcd-t ne inkább valami olcso képcsövest.
Hát egyenlőre próbálom megcsinálni a Teviont.Ha nem sikerül akkor próba az Lg-vel,ha az sem akkor már kénytelen leszek venni valami mást.Nem igazán akarnék pénzt kiadni,ha ezeket olcsóbban megtudnám csinálni.Mi a baj az Lcd-kel?
Sziasztok! Lenne nekem egy samsung ck 5073z típusú tv-m.Az lenne vele a probléma h bekapcsoláskor valamikor teljesen sötét a kép és egy idő után kivilágosodik.Valamikor annyi kivilágosodik hogy ilyen barnás vízszintes csíkok látszanak benne.
Értek valamennyit az elektronikához igaz még tv-t nem szereltem.Sikerült a rajzát is letöltenem de nem igazán tudom hogy melyik alkatrész mit csinál. Igy elsőre gondolom kondenzátor száradás lehet a probléma, de gondoltam rákérdezek itt hátha van egy szakavatott mester aki tud segíteni. Előre is köszönöm!
Huu na az hosszu lenne mondjuk ugy van tapasztalatom lcd és plazma javitásban mert ott dolgoztam ahol készitették a panasonic-okat.A másik az lcd képe soha nem lessz olyan folyamatos mint egy képcsöé.
Szia!
Hirtelen világosodik ki vagy lassan?
Szia!
Mit jelent az, hogy nem lesz olyan folyamatos egy LCD képe, mint egy képcsöves tévé képe?
Egy példa autoverseny nézd meg egy lcd-n élvezhetetlen aztán plazmán vagy képcsövesen.Az lcd-nél még mindég ott tartanak ms válaszidö aztán nézd meg ezt az adatot egy plazmánál vagy egy képcsövesnél és rájössz hol vezetnek meg csak hogy megvedd az lcd-t.Amugy már az egyik barátom már a kuka mellöl szedett fel lcd tv-t,elég hamar ott landolt vajon miért?
Lehet hogy szakadt a g2 poti a sorkimenön az csinál hasollot
Így már értem, tehát a válaszidőről van szó.
A szaknyelv válaszidönek hivja én mosodott képnek .Az lcd monitornak jo de nem játékhoz.
Jó, csak ezt a folyamatos dolgot nem értettem, de most már világos, hogy mire gondoltál. Köszönöm!
hát kb 5 perc, de lehet szabályozni a fényerő szabályzóval de mivel nem áll be alapból nagyon nagy fényerőre hiába huzom 100-100ra a fényerőt meg a kontrasztot. sötét marad.de ha eltelik az 5 perc akkor kivilágosodik.
kb 5 perc után be áll a vényerő vagyis kivilágosodik
Az pont a poti lehet probáld megmozgatni amikor még nincs fény.
Sziasztok!
A JAMA TV-ém -gondolom Grundig gyártmány- 74"- meghibásodott, csak egy viszintes csík vibrál. Szerintem elment a visszintes linearizáció. Kaptam segítséget, hogy el ment a tranyó, ki kell cserélni. Na de melyik az? Nincs kapcsolási rajzom (vagy 20 éve nem mellékelik sajnos) Szíveskedjetek segítségemre lenni. Köszönöm. (Ez nem az én gépem képe, de ilyen az enyém is )
melyik potméter?amelyik a sorkimenön van?
Igen, az alsót a trafón. De ez lehet képcsőgyengeség is vagy elkóhiba is.
Szia!
Ha vízszintes csík van, akkor a függőleges eltérítés a rossz. Első körben forraszd át a függőleges végfokozat IC-jének forrasztásait. Mi a készülék pontos típusa?
Rajzot nem találtam hozzá, tehát marad első körben az az átforrasztgatás.
Köszi, valamelyik nap neki állok küszködni, az eredményről tájékoztatalak.
Sziasztok.
Adott egy thomson tv.A kép egy kicsit homályos.Hiába állítottam a fókusz potin, már nem lehet tovább tekerni, így még mindig homályos egy kicsit.Főleg fehér betűknél lehet észrevenni, hogy összemosódik.Ha leveszem a fényerőt, akkor tisztul valamennyit.Mi lehet a hiba?
Sziasztok. Az lenne a kérdésem Hogy a Tv-Be kidurrant két kondenzátor. Csere esetén esetleg Újra kidurrannak? Vagy csak öreg volt az a két kondenzátor és nem bírta?
Szia!
Ez ilyen... Csökkentsd a kontrasztot és akkor a világos részek is élesek lesznek.
Sziasztok! Van egy Samsung CW-29A11NRXXEC tipusú TV-m.Bekapcsolás után a képernyőn céltábla formájú kb.8-10 cm széles szines sávok vannak.A háttérben halványan megy az adás...Egész télen nem volt bekapcsolva,ráadásul olyan helységben van amit nem fűtünk teljes mértékben.Merre keressem a hibát?
Szia!
Egy képet kérünk! Véletlenül nem darts-céltáblának használtátok szilveszterkor?
Helló!
Orion TV problémájával fordulok hozzátok. Történt egyszer, hogy bekapcsoláskor kattant (vagy csattant, nem voltam ott az esetkor) egyet. Most, ha üres csatornára kapcsolunk, kék képnek kellene lennie, de ehelyett a jobb alsó saroktól szivárványszínű folt terjeng, és torzítja a el a színeket, amerre jár. NTSC-n használjuk most, mert úgy fekete fehér a kép, és legalább élvezhető. Mit érdemes ilyenkor megnézni? TV-t még nem javítottam, kérlek próbáljatok konyhanyelven fogalmazni |
Bejelentkezés
Hirdetés |