Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Eredményjelző
Lapozás: OK   2 / 2
(#) Bandikaa válasza kaqkk hozzászólására (») Dec 1, 2009 /

OK. Holnap kereslek skype-on.
(#) kaqkk válasza Bandikaa hozzászólására (») Feb 9, 2010 /

Elkészült az első eredményjelző a terveim alapján
Jdani építette a teljes leírás itt megtalálható http://kapcsolasok.hu/
(#) bazzeg válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Szia
A tervekben csak egy db 2003-as ic van, viszont a Jdani által megépített kapcsolásban kettő db-ot látok. Én vagyok figyelmetlen, vagy nem tudok kiigazodni a kacsolások közt, vagy csak Ő áttervezte 2x7 szegmensre és azért van 2 db 2003-as IC? Nekem 99-ig kellene számolni.
(#) kaqkk válasza bazzeg hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Olvasd el a leírást : Jdani két db piccel és két két db
uln tranzisztormezővel építette meg (nála nincs multiplex vezérlés) Ami itt van feltéve az multiplexelve van és azért elég az egy uln a 99 es számlálóhoz
(#) bazzeg válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Szia
Azt hiszem értem, lényegében az egy ULN2003-as kapcsolás kifejezetten a 4x7 szegmensen kijelzőhöz van kialakítva, a 2 db ULN2003-as pedig bármilyen 1x7 szegmenses kijelzőhöz?
(#) kaqkk válasza bazzeg hozzászólására (») Márc 16, 2011 /

Már kapisgálod , de még nem teljesen érted .
A multiplex vezérlés azt jelenit hogy időeltolással kapcsolgatom be a kijelzőket , tehát először kiadom az egyes számjegy értékét a 2003 ra és bekapcsolom az első számjegy közös kivezetésére a + tápot aztán pici szünet és jön a következő számjegy .....
A mikor minden számjegynek van saját uln meghajtója
akkor pl egy 4 számjegyes kijelzéshez kell 4x7 azaz 28 kivezetés a pic ről viszont multiplex meghajtással
kell a hét szegmensnek egy egy láb -és a digiteknek egy egy (két számjegyre elég kilenc kivezetés )
(#) bazzeg válasza kaqkk hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Szia Már teljesen értem. Bennem is hasonló fogalmazódott meg, csak az előző hozzászólásomban nem teljesen jól fogalmaztam meg.

Köszönöm a segítséget.
(#) kovacstomi hozzászólása Aug 17, 2013 /

Sziasztok!

Szeretnék egy eredményjelzőt készíteni ami 30cm magas. Milyen kijelzést ajánlanátok? És hogyan tudnám megoldani?

Előre is köszönöm.
(#) kaqkk válasza kovacstomi hozzászólására (») Aug 18, 2013 /

Olvasd át ezt a két oldalt, itt van a megoldás.
(#) Moderátor hozzászólása attilamerucza hozzászólására (») Dec 1, 2016

Apróhirdetésben, nem itt!
Következő: »»   2 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem