Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LCD monitor probléma

Témaindító: Squall, idő: Aug 14, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   35 / 313
(#) bbalazs_ válasza harald hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Van egy masik topic is, TFT monitor hiba cimmel, az is keresheto.
Nem lehurrogni akartalak, ha igy erezted, elnezest. Csak sok ember van, aki nem olvas utana es kisse unalmas ketszazszor leirni ugyanazt.
Szoval valoszinuleg a csoved van oda, valamelyik a negybol. Barmelyik zarlatos vagy hianyzik vagy csak gyenge, a 3 masodperc utan a vezerlo tilt.
Tehat az inverterpanelen kereskedj, illetve ha egybe van epitve a tappanellel, akkor ott.
Esetleges pupos kondik csokkentik a hattervili bemeneti feszultseget, azokat feltetlenul cserelni kell.
(#) harald válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Köszi az inverter egybevan a táppal pupos kondik nincsenek és a nagyfesz eltünik amikor a cső nem világit megmértem és egy külső csövet is tettem rá az is csak kettét villant utána semmi hogy kép van e nem igazán látszott de még megnézem és köszi a segitséget
(#) bbalazs_ válasza harald hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Hany kulso csovet tettel ra?
Hany db nagyfesz csatlakozo van rajta?
Barmelyik cso is a rossz, mindegyiket letiltja. Akar tul sok, akar tul keves aramot vesz fel akarmelyik cso.
Ha esetleg a csoveket ki tudod huzni az oldalabol a kepernyonek, akkor lathatod, altalaban ket-ket cso van egy oldalon. Ezek kozul legalabb egy gyengen (vagy sehogy sem) fog vilagitani az alatt a par masodperc alatt, amig be van kapcsolva.
Ezek ha kihuzhatok, akkor egy U-alaku fembe vannak agyazva, igy nem tornek konnyen.
(#) Daemon09 hozzászólása Márc 13, 2011 /

Sziasztok!

Adott egy 17"-os acer TFT monitor. Vibrál a képe, de érdekes módon az OSD nem, csak alatta és bekapcsoláskor az acer feliratnál sem vibrál.
Mi lehet a gondja?
(#) zolika60 válasza Daemon09 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Próbáld meg egy másik monitorral. Nem videókártya gond ez? Esetleg kábel.
(#) Daemon09 válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Másik kábellal is próbáltam, másik géppel is. Nem videókártya, az biztos.
(#) didyman válasza Belorusz32 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Ha egy cső oda volt, a többinek sem lehet sok hátra. Ha egy csövet cserélsz, célszerű mindet cserélni, de legalább párban, hogy egy trafó ne lásson aszimmetrikus terhelést.
(#) tbence3 hozzászólása Márc 14, 2011 /

Sziasztok!
Adott egy Samsung SyncMaster 740n monitor. Probléma: háttérvilágítás nem működik. Első nekifutásból az inverter rész 850µF/25V-os kipúposodott elkóit cseréltem le azonban ez sem hozta meg a kellő hatást. Ugyan olyan vak a háttérkép. Maga a kijelző működik mert haloványon látszódik a kép.
Szerintetek a csövekkel lesz a gond? Amennyiben igen, hogy tudom ezt teljes mértékben tisztázni? Feleslegesen csak ne rendeljem le a hozzá való csöveket.
Tanácsaitokat előre is köszönöm!
(#) pipi válasza tbence3 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szia!
az egy dolog hogy kondit cseréltél, de kéne méricskélni tápfeszeket, van-e egyáltalán, eljut-e az inverter tranyóira/trafóira...
(#) gyilkoska hozzászólása Márc 17, 2011 /

Sziasztok:Az én problémám,hogy vizszintesen csikos a monitorom.A márkája:APLLE. A kért táp:24v dc, 1,87A. A táp visszont INPUT:50/60Hz 1,5A OUTPUT:24.0V DC 2.0A 48VA.NEmlehetséges,hogy táp nemjo hozzá?.Mivel sajnos ez nem a gyári.
(#) bbalazs_ válasza gyilkoska hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Nem, a tap jo, ha tenyleg tudja a parametereket.

Hogy erted a csikosat? Van kep es par csik, vagy az egesz szivarvanyos csikokkal teli?
Van-e OSD menud?
Egyik pillanatrol a masikra romlott el vagy betegeskedett mar egy ideje?
Jel nelkul is csinalja? Felbontasvaltasra mit lep?
Lattad mar jol mukodni?
(#) gyilkoska válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

SZIA Balázs:csak használlat közben csikos.Egyébként tőkéletesen müködik.Mivel sajnos én tápnélkül kaptam igy csak annyit tudok rolla,hogy azelött rendesen müködött.Megprobáltam mindent(felbontást is),de ugyanolyan.A kép kivállo,játszani is tudok rajta,tudja a legnagyobb felbontást is,de játék közben is csikos.Az OSD menü tökéletesen müködik.Sima 6-darab csikvan keresztben,de semmi szivárvánnyoság,vagy bármi más hiba.
(#) bbalazs_ válasza gyilkoska hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Sajnos nem ertem.
A csikok vannak-e ha nincs jel es a NO SIGNAL felirat pattog a kijelzon?

A csikok akkor most feketek?
Mindig ugyanott vannak?
Allandoan ott vannak?
Az OSD felett vagy alatt vannak a csikok?
Tehat amikor megy a gep, van kep, rahivod az OSD-t, akkor hol a csik?
(#) gyilkoska válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Bocsi lehet,hogy rosszul fogalmaztam.Amikor bekapcsolom a monitort már csikos.A csikok feketék,és mindig ugyanott vannak.A monitoraljátol 2-centire van kettő vékonyabb.A monitorközepén van egy vékony,és a monitor3/4-énél kettő vékoly,és egy vastagabb(ami KB.0.5mm.-er).A többi hajszálvékony.Az OSD menünél ugyanugy ottvan.A kijelző a rendszer inditásakor furcsán ugrál,mintha több program indulna egyszerre,és nemtudná melyiket iditsa.
(#) harald válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Bocsi kicsit eltűntem (csak a meló)egy csövet tettem rá de közben szereztem egy másik hibás monitort annak szó szerint felrobbant a tápja de az lcd panel túlélte és azzal a panellal is ugyanezt produkálta de hétvégén szakitok rá időt és kiszededem a csöveket
adig is köszi a tanácsokat
(#) toncy hozzászólása Márc 18, 2011 /

Sziasztok. Van egy Samsung Syncmaster 910T monitorom, az a problémám, hogy VGA kábelon nem akar bekapcsolni. Not optimum mode recommended mode:1286x1024 60Hz - ezt a hibát írja ki. Próbáltam már úgy is indítani, hogy Enable VGA de dettó. az az semmi. Szerintetek ez valami fizikai probléma? Vagy először próbáljam meg DVI kábellal is?
A válaszokat előre is köszi
(#) vgyula válasza toncy hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Szia!
Ez első ránézésre mikrovezérlő csere lesz. A vaterán találsz rá megoldást.
Üdv.: Gyula
(#) bbalazs_ válasza gyilkoska hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Akkor ez elso hallasra kijelzohiba. Tehat az LCD panel lesz a ludas szerintem. Sajnos, nem hallottam meg javitasi modrol. Egyesek nekimennek forro vasaloval vagy meleglevegos pakaval. Ilyenkor az uveg vezetoretege es a raragasztott vekony foliakabel kozotti kapcsolat bizonytalankodik.
(#) gyilkoska válasza bbalazs_ hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Akkor elméletileg nemjavithato?Vagy vanrá valami megoldás?
(#) bbalazs_ válasza gyilkoska hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Kiveszed a kijelzot es ahol a csik van, a ket szelen megprobalod a femkeretet ranyomni (csak az egyik szelen van ez a vezetoreteg, de kijelzoje valogatja, hogy hol, ha jobban szetszeded, akkor ott, ahol a zold panel is megy mellette). Ha javul, akkor sajnos ez a baj. Mondom, nem hallottam meg megbizhato javitasrol. En probaltam mindenfelet es csak egyre rosszabb lett. De lehet, hogy csak bena vagyok
(#) bbarna válasza gyilkoska hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Egy HP2035-öst hasonló problémával sikerült megjavítani még tavaly és azóta is megy. A módszer: nagyon precíz hőtartású forrasztó állomás(én OKI MFR-t használok) forrasztásra még nem használt ék alakú hegyével a műanyag átvezető felületét éppen csak érintve áthúztam . Ahogy "bbalázs" írta, a hőlég vagy forró vasaló nem az igazi megoldás.
(#) didyman válasza harald hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Mérd ki a trafót: Ha egy hosszú trafója van, az szeret dögölni. Szekunder tekercsei között mérj, 1kOhm körül-alatt kell legyen az érték. Ha az rendben van, akkor a forraszait igazítsd meg (akkoris, ha nem látsz rajta semmi rendelleneset), meg a csatolókondikat és az aljzatokat. Eztun tápot mérj (ezt ugye Balázs is javasolta, nem értem, miért a panellal szenvedsz, ha fel sem villan, akkor nem a csövekkel lesz baj, 4 cső van, ha egy elillan, akkor felvillan még induláskor a többi, csak aztán tilt az elektronika, hiszen átütésig nem tud a csövekről semmit). Púpos kondiknál gyakori, hogy elrepül a kapcsolótranzisztorok közül egy, vagy egy soros biztosító szenderül jobblétre. Ezeket könnyű kiküszöbölni, megkeresni.
(#) didyman válasza toncy hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Nem kell cserélni semmit. Forrassz egy ellenállást a Novatek vezérlő 5-6-os lába közé, 47Ohm elég. Ha szerencséd van, a várható életére megoldja.
(#) didyman válasza bbarna hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Javítottam én is így ilyet, de nagyon változó, ragasztóanyag függvénye lehet, hogy mennyire működik.
(#) toncy válasza didyman hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

ÚÚ, és, hogy keressem azt a bizonyos vezérlőt? Vagy kell írja a az IC h Novatek
(#) gyilkoska hozzászólása Márc 19, 2011 /

Köszi az infot remélem összejön,Egy probát megér.
(#) gyilkoska hozzászólása Márc 19, 2011 /

Mégeggyet szeretnék kérdezni.A másik monitoromnak az a probléméja,hogy sötét a képernyö.A háttérben azért látni a futo programot,de csak hosszas monitor ki-be kapcsolgatás után ugrikbe a kép rendesen.
(#) toncy válasza toncy hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Meg van Köszönöm szépen. Csak van valami zaj benne. Az gondolom lehet kábel hiba is. - a hangyák háborúja megy a háttérbe
(#) didyman válasza toncy hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

"Vagy kell írja a az IC h Novatek"
Ha szembe állsz a tükörrel és ezt felolvasod, akkor érted, amit mondasz?
Az IC-re rá lesz írva, persze, mi más miatt írtam volna ezt? Lehet, hogy rá van valami címke ragasztva.
(#) didyman válasza gyilkoska hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Kb. fél oldalnyit kéne visszaolvasnod...
Következő: »»   35 / 313
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem