Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   125 / 147
(#) Szabotázs válasza hbfj hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szia,Hbfj! Mi a helyzet HMJ blokkolójával,sikerült méréseket végezni a legújabbal? Ha igen mi lett az eredmény? Persze amennyiben nem titkos.
(#) nikc válasza babocsai hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Mea culpa! Én már nem tudom hol olvastam, de csak azt a lapot láttam. Itt pár oldallal előbb (miközben végig mentem az összes eddigi hozzászóláson) találtam azt, amit vélhetően te is.... Üdv
(#) cepuk hozzászólása Márc 17, 2011 /

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni, hogyan lehet működtetni az SPL PL90_3-as lézerdiódát?
Milyen kiszolgáló áramkör kell hozzá?
Esetleg kapcsolási rajz létezik valahol, mert az adatlapján nem találtam.
Ezzel működne?
Bővebben: Link
(#) Reggie válasza cepuk hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

A honlapon van application note. Amit linkeltel azzal is mukodne.
(#) cepuk válasza Reggie hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Köszönöm!

Valószínű még lesznek kérdéseim.
(#) g1lmor3 hozzászólása Márc 18, 2011 /

Üdv!
Mára sikerült megalkotnom HMJ teszterét,igaz nem SMD technológia,de egészen kicsi lett.És ami a lényeg,még működik is Leteszteltem a Ceptoron és minden frekit rendesen felismert.Köszi a rajzot meg a kódot HMJ-nek!
Most nekiállok a TFDU-alapú blokkolónak,de csak a Led-es verziónak,a lézerdiódás nekem nagy falat lenne.
A szoftverrel biztos bajaim lesznek,de amit HMJ feltett "tanulási" céllal,nagyon jó alap lesz.Köszi!
(#) elektromos hozzászólása Márc 21, 2011 /

Szia HMJ!
Amit feltettél lézeres tesztert, abban melyik fajta lézer diódát használtad, a 25, vagy 70W-ost? Én 25 W-ost vettem, de az az adatlap szerint nem jó 12V-ra, ha jól értelmeztem az adatlapot. Max 5 Voltot ír az operation fesz-re. A másik kérdésem, hogy 200ns-os négyszöget használsz, és ez nem sok a diódának?
(#) Reggie válasza elektromos hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

25W-ost hasznalt. Sajnos az elvirajzot nem tudom megnezni, de az 5V a nyitofeszultsege ha 5A folyik at rajta. Tehat ha a teleped belso ellenallasa, vagy a fet-ed ellenallasa ezen a tapfeszultsegen nem tesz lehetove ekkora aramot, akkor gyakorlatilag mindegy a feszultseg.
A 200ns kicsit sok, de talan nem lesz baja, plane ha max 12.5W-os csucsot tudsz csak elerni. Ez a HMJ teszterenel eleg valoszinu, hiszen csak 50-60 m tavolsagra ment neki, holott ugyan ezzel a diodaval az SPL_LL90 nekem 100-110 metert vitt.
(#) Reggie hozzászólása Márc 26, 2011 /

No egy kis allas utan: Farnel-nel lehetne venni TFDU6103-mat, viszont USAbol jonne, igy az 1100Ft-os aron felul 7000Ft a fuvarkoltseg. Esetleg ha mas(ok)nak is szuksege lenne ilyen alkatreszre es osszeallnank, akkor 10 darab rendelese eseten mar egesz jol eloszlana ez a koltseg. Tehat akit erdekel a dolog az irjon.
(#) kisger válasza Reggie hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

HQVideo-nál nézd meg...
(#) Hagens hozzászólása Márc 26, 2011 /

Sziasztok! A HQ-nál van, én is a héten rendeltem.Lenne egy kérdésem, a teszterben lévő infra ledeknek, látszik a fénye a mobil telefon kamerájában?Ezt azért kérdezem, mert a HMJ teszterét megépítettem, tettem bele 2db ledet, de még így is csak max 2m -röl veszi a detektor, és a kamerába sem látszik a fénye. Ellenben egy sima távirányító, elég erős fényt bocsájt ki magából.
(#) treshold válasza Hagens hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Próbáld meg 3200 pps-sel. Úgy jobban fog világítani

Nem az a gondom hogy nem látom hanem hogy csak közelről indítja a tesztert.Szerinted a detektor érzéketlen, vagy a teszterrel van valami gond? Habár nem hiszem hogy a detektor lenne, hiszen a TFDU6103 van benne, igaz nincs előtte semmi lencse, de lehet nem is kell.

Látatlanban nem tudok biztosat mondani.
A TFDU kellően érzékeny lencse nélkül is.
Milyen infraledek vannak a teszterben?

Elvileg, ha nem vertek át akkor tshf5210.Egy árveréses oldalon vettem.Még azt vettem észre, hogy elég irányérzékeny a detektor.A teszternek majdnem teljesen egy vonalba kell lennie vele, és max két méter, messzebbről nem veszi.

Az 5210-es +/-10 fok.
2m az reális távolság egy tesztertől TFDU-ra

Akkor mindent jól csináltam ezek szerint. A blokkolóba szerinted jó lesz az 5210-es?
(#) nikc hozzászólása Márc 26, 2011 /

HMJ teszterét én is megépítettem, köszi, működik, sőt összehasonlíthattam egy gyári teszterrel is.
Természetesen az irányszög a beépített ledtől függ....
Mivel van teszter nekifogok egy marék érzékelőt tesztelni. Az legérzékenyebb megtalálása a cél, persze a hullámhossz figyelembevételével. Melyik az érzékenyebb, a dióda, vagy tranyó? Azután lencsét kell keresni, mert a fény összegyűjtése szerintem kihagyhatatalan, mint rádióban az antenna, és erre mintha kevés tipp lenne! A TFDU6103 nem biztos hogy nekünk gyártódott (1m), persze kényelmes a használata, de még nem leltem meg az iránykarakterisztikáját, ill amit találtam az csak 15fok.
Kérdések:
Miért állítják vizszintbe a fejeket (most mellékes az utak állapota), hisz többnyire feljebb van a lidar?
Miért nem kell kifordítani a fejeket egy kicsit, jobbra ill. balra, hiszen pont szemből, ritkán mérnek
(kanyarban,felüljáróról..)?

Itt tesztelnek ám.... http://www.donspc.com/vidpics/IRcombo.wmv Valaki le tudná fordítani a lényeget?, köszi.

Szia nick! Te milyen diódát raktál a teszterbe, a gyárihoz képest mennyivel másabb ez? A TFDU-t használtad már, gyakorlatban mekkora távolságból érzékel? Nekem 3 napja van a kocsiba a detektor, 4 trafi mellett mentem el de egyszer sem jelzett. A tesztert látja kb két méterről, ebből gondolom hogy működik. De akkor miért nem jelzett a trafira?
(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

A detektor gondolom a szélvédön van . Ha igen,akkor azért nem jelez lézeres mérésre,mert a sünik a rendszámra céloznak és kellőképpen összetart a mérősugár ahhoz,hogy a szélvédöre már ne jusson belőle ( 100m-ről nagyjából 30cm átmérőjű)

Erre gondoltam én is, de azt hittem hogy nagyobb a szórása ezeknek a készülékeknek. A TFDU-nak az érzékenysége vetekszik a gyári blokkolókba beépítettekével? Akitől kaptam a rajzot azt mondta hogy ablakba való, de ki is rakhatom a rendszámhoz. Ezek szerint célszerű előre rakni, mert akkor biztosan jelez majd
(#) nikc válasza Hagens hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Szia Hagens! Megfogtál! Nem tudom, mert a boltos sem tudta, csak hogy infra adó, de ez nem gond, mert csak annyi volt a lényeg, hogy működjön. Arra így is alkalmas, hogy különböző távokról lőjem a vevőket, keresve a legérzékenyebb megoldást, majd később a lencséket. TFDU-t nem használtam még. A detektorod tedd ki a jármű orrába, rendszám-lámpa közé, rendszám fölé.....Én ha már van, jónak tartott vevőm, kiteszek hármat ( a végleges vari is hasonló lesz, így kicsi lesz a homlokfelülete, akár csavarnak is nézhető, az adókat meg a foncsor fölé teszem a lámpatestbe), egy PIC-et megtanítok arra, hogy bemondja a találatot kapott érzékelőt. Mivel nincs haverom a sünöknél, nagyon meg kell becsülni, ha rálőnek az emberre , ez így sajnos nagyon időigényesnek látszik. Lehet hogy rád nem is céloztak? Hol van ilyen jó traffi kínálat?
(#) hbfj válasza nikc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Mérésben tudok segiteni -csak éppen az ország észak-keleti részében .

Nyíregyháza elkerülő, ott mindennap mérnek szinte, Laskodon is volt egy, meg Hajdúböszörménybe is mindig kint vannak. Te milyen vevővel kísérletezel, a TFDU-t nem is találod alkalmasnak a vevőbe? Szeretnék én is egy profit építeni, de még nem találtam egy igazán jó kapcsolást.
(#) nikc válasza hbfj hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Köszi hbfj! Én délen vagyok, nem messze laserjanótól, de lehet összehozunk valamit, ha már úgy állok. Végig olvastam a hozzászólásokat és szomorúan látom, hogy nem látok igazi, bevált részmegoldásokat sem! Ekkora feladat lenne, hogy még egy érzékelő sem vált be senkinek? Vagy persze lehet, hogy naiv vagyok. Igaz, hogy minden relatív és a kísérletezgetések is más-más "laborkörülmények" közt zajlanak. Van itt pár ember, akik előtt le a kalappal és köszönet nekik, mert bizony sok infóval segítik a társakat. És látom, hogy rengeteg munkájuk van benne! Jó lenne egy optikus is a bütykölők között, mert szerintem nincs olyan érzékelő, amin egy lencse ne dobna 2-3-4 szerest is akár! De az is egy szakma. Én gyakorlatias ember vagyok, inkább megépítem a kívánt eszközt és próbálgatom, mint csak egy szimulátorban bízzak. Így sokkal életszerűbb amit csinálok és lassabb is, tudom. Persze előnye is van, pl. nem álom alkatrészekkel dolgozom, hanem beszerezhetőkkel.

BPV11F, QSE159, SFH203FA, keresek BPV22NF-et, komparátornak pl. LM339-t használok. Kapcsolás van több, de mellik a legjobb, azt szerintem neked kell eldönteni majd.... itt sokfélét kapni... http://www.ret.hu/Page.aspx?pageid=3
(#) hbfj válasza nikc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Amit HMJ használ a blokkolóiban kellően érzékeny - keresd meg és faggasd ki
(#) Hagens válasza nikc hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Köszi az infót, azt hiszem én is egy nagyobb lélegzetű, kiséletezésbe fogok fogni. Egyébként HMJ-vel felvettem a kapcsolatot, és elég sok hasznos infót kaptam már tőle.
Ez tényleg csak úgy sikerülhet, ha kitartóan kíséltezik valaki a fellelhető alkatrészekkel, és próbálja a legjobbat felhasználni. Az is már nagy segítség, hogy van a teszter, amivel működésre lehet bírni a szerkezetet.
(#) nikc válasza hbfj hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Köszi, előbb-utóbb meglesz, de addig gyűjtöm a tapasztalatokat, mert kérdezni is tudni kell.

Igen, én is így gondolom!
Következő: »»   125 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem