Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Próbáld meg úgy, hogy belépsz a normál menübe, és ilyenkor adod be a számokat.
Helló.
Találtam egy ellenállást A tunerban azt hittem gyárilag fekete de nem . Valószinü az lessz a ludas , de nem tudok mit kezdeni vele bemérni nem nagyon tudom hogyan kell , a szinkód meg látszólag leégett rólla. Amugy az antenna + bemenete alatt van közvetlenül pici kb 2-3mm lehet. Ha az akkor szerintem fujjtak. de várom az ötleteket. Köszi
Tegyél fel a tunerról,és a hibás alaktrészről egy fotót.Ha elégett,akkor sohasem lenne kép,szerintem valami kontakthiba lesz.
István
képet nem tudok annyira eldugott helyen van.
Kiforrasztani az egész tunert ónszívó nélkül bajos és hosszadalmas lenne. Kontakthiba szerüség inkább mr az összes létező lábat csatit stb. átforrasztottam ellenőriztem megmozgattam . de érdekes módon mindig csak ugy magától visszajön kb 5 percre aztán semmi, még mozgatni sem kell elég ha kihúzom 10 percre és visszadugom. ?? hát nem tudom
élesseb kép nem sikerült kicsit megkapartam de amugy tök fekete volt.
bejelöltem
Én szívószállal szoktam az olvadt ónt kifújni a lábakról. Furcsa módszer, de működik.
elhiszem de sok alkatrész van a közelében és nem szeretném összefojatni öket aztán még azzal is foglalkozni
de azért köszi
Ez a Tevion MD 8205 VTS-A amiről szó van,mert ez fontosabb mint a Vestel.Az ráér később is.Na.Szóval.Pewdig azon a részen kell kicsit finoman felfelé feszítenem a nyákot,mert akkor szólal meg ha visszakapcsolom.Ha elengedem miközben szól,akkor elmegy a hang is.Na de ez már a múlté,mert tegnap este addig kapcsolgattam ki és be,hogy megint elszállt benne valami,mert megint nem indul csak kattog,de azt megoldom,ha tudom Gondoltam arra is,hogy hátha mégis csak a jack bemenet nem jó,mert amikor még szólt rendesen és megmozgattam az előlapon a jack bemenetet akkor vagy elhallgatott vagy valamelyik oldala nem szólt.Ha kiforrasztom akkor elég annyi vagy valamit kötni is kell,hogy működjön a jack nélkül?
Lenne még 1 kérdésem.Csatolok egy képet egy mini biztosítékról ami a Tevion-ban volt és rossz.Tudja valaki,hogy,hogyan rendeljem meg.Mert erről nem sokat találtam a neten.Esetleg helyettesítő?Bocs a képért,de webcamerával készült.
Az egy varicap dióda,ami a záróirányú előfeszítés feszültsége hatására változtatja a kapacitását,ezzel hangolva a köré épített rezgőkört.Az nagyon ritkán megy tönkre.Én 10 év alatt nem cseréltem egyet sem.Másutt lesz a hiba.Nézd meg a tuner házának forrasztásait,azok szoktak kitörögetni.Rajzod van a TV-ről?
Szia.
Nincs rajzom még hasonlót sem találtam a neten. De ha nem az akkor mitől fekete? a forrasztásokat átnéztem amit kellet ujjraforrasztottam. De minden eggyes müvelet után mindig ugyan az max 5-10 perc müsor aztán jönnek azok a gonosz hangyák
A jack aljzatban van egy kapcsoló,ami leválasztja a hangszórókat abban az esetben,ha te fejhallgatót csatlakoztatsz.A kadarist kolléga által belinkelt rtajzrészleten is látszik,hogy a hangszórók a jack aljzat kapcsolóin keresztül kapnak jelet.Ezért javasoltam,hogy kösd közvetlen a hangvégfok kimenetére a hangszórót,és úgy próbáld.A biztosíték szerintem 315mA-s,ha nincs ilyened otthon,akkor INNEN tudsz rendelni bele,Ha elfér a helyén.A rajzon biztosan rajta van a megfelelő érték.
István
Köszi szépen az infót.Ha beindul a tv ki is próbálom,de elöször valszeg kelleni fog a mini fuse.Hasonlót néztem én isITT Én úgy látom befér a láb közötti távolságok jók.
Az ellenállás max teljesítményét(0.40 W,0.60 W,0.25 W) azt honnan tudom meg,ha az ellenállás nem jó??.Pl:amit kiforrasztottam.
Köszönöm a választ.
Van egy Hyundai HLHV 19820 lcd tévém.
Elromlott a távirányító, vettem egy SilverCrest. Univerzális távirányítót csak nem tudom a kódot. Ha valaki tud segítsen.
a tuner már egyszer volt cserélve szerintem ujjra az a gond.
a kapcs rajz segittet itt ott de nem az eredeti a tuner igy nem ott vannak a dolgok ahol a rajzon. Nem tudom honnét tudnék szerezni egy komplett tunert?!! Ötleteket köszönöm. ég azért próbálkozom.
Szia !
Ez így nem elég, hogy ---SilverCrest--- milyen számú ? 2440 - TP156C - RC1055 - LCD Screen - RC 1546 - IRC 81548 - STB ? Ezek a távok nem taníthatók, a megfelelője a készülékcsaládhoz előre programozott. Az elemek berakása után azonnal üzemkész. Ami biztos, hogy jó hozzá --- HYUNDAI LCD Screen-- táv. A linken megnézheted. Üdv.: moeleBővebben: Link
Sziasztok!
Én is segítséget szeretnék kérni. Van egy Daewoo 68 cm-es 100Hz-es képcsövet televíziónk. Sajnos már kb. 1 éve azt játsza,hogy ha a főkapcsolóval ki van kapcsolva,akkor a főkapcsoló ujbóli benyomása után kb. minden 3-4 alkalommal nem kapcsol be,csak zöldre vált a led pirosról.Ilyenkor a távra sem reagál,újra ki kell nyomni a főgombot és újra be,utána jó. Sajnos tegnapra színes,piros-zöld-kék csíkok jelentek meg a képcső tetején.Mára lejjebb húzódtak, kb.a képcső tetejétől 10 cm-re, felette szürke sűrű csíkok látszanak.Txt-en utgyan ez látszik. Ha képarányt váltok,pl16:9-be,akkor megszűnik a hibajelenség. Mi lehet a baja?Tudna valaki segíteni?Mennyibe kerül egy ilyen javítás?Előre is köszönöm a segítséget.
Szia még nem sikerűlt be lépnem itt ,a kép a távirányitorol,evel a tipussal ,be lehet lépni vagy nem ?.
Az "info" gombot nyomtad a számok után?
Igen, de nem csinált semmit ,de nem tudom hogy csináljam hogy ne ugrodjon a csatorna mikor irom be a számokat,mert amejk gombot nyomom meg ,azonnal ugrik át arra a programra ,hiába a menün vagyok.Valahogy meg kell kapjam hogy ne váltcsa a csatornát amikor be ütöm a számokat.
Írtam, hogy próbáld meg úgy, hogy belépsz a sima menübe és akkor nyomod a számokat. Így sem megy?
Nem megy ,de ha kihuzom az antennát hogy ne legyen jel akkor ,meg probálom ugyis,mert a sima menünél is van kép ,és ha nyomom a számokat akkor vál csatornát,azt kéne meg oldani hogy ne váltcson csatornát ,mikor ütöm a számokat.
Elektrolit kondi hiba valószínű.A tápegységben lévő és a függőleges eltérítő IC környéki elkókat kéne kicserélni.Árat nehéz mondani.
István
A fizikai méretei a mérvadóak.Ha kicsit nagyobb,és elfér az mehet.Én mindig így csinálom.
István
Akkor csináld úgy, hogy kapcsold a 9-es csatornára, majd így add be a 062596 számsort és ezek után nyomj infót. Persze ezt a számbeadást és infónyomást gyorsan kell csinálni, mert különben nem sikerül a belépés.
Ha tudsz bontani régebbi TV-ből újabb tunert,ami nem I2C buszos,magyarul ki van vezetve a három sáv és a hangoló feszültség,akkor azt a rajz alapján be tudod drótozni a TV-be.Akkor egyértelműen kiderül,hogy a tuner-e a ludas.
István
Köszi a segitcséged és ha lessz valami irok .
ÜDv!
Köszönöm.Csupán tájékoztató összeget szerettem volna kérni,hogy nehogy bepalizzanak,vagy van-e értelme megjavíttatni.Te esetleg nem javítasz ilyen hibákat?Budapesten?Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |