Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   465 / 1274
(#) kadarist válasza bihari laci hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Próbáld meg úgy, hogy belépsz a normál menübe, és ilyenkor adod be a számokat.
(#) Zseni válasza zolika60 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Helló.
Találtam egy ellenállást A tunerban azt hittem gyárilag fekete de nem .
Valószinü az lessz a ludas , de nem tudok mit kezdeni vele bemérni nem nagyon tudom hogyan kell , a szinkód meg látszólag leégett rólla.
Amugy az antenna + bemenete alatt van közvetlenül pici kb 2-3mm lehet.
Ha az akkor szerintem fujjtak.
de várom az ötleteket.
Köszi
(#) BarnaPili válasza Zseni hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Tegyél fel a tunerról,és a hibás alaktrészről egy fotót.Ha elégett,akkor sohasem lenne kép,szerintem valami kontakthiba lesz.
István
(#) Zseni válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

képet nem tudok annyira eldugott helyen van.
Kiforrasztani az egész tunert ónszívó nélkül bajos és hosszadalmas lenne.
Kontakthiba szerüség inkább mr az összes létező lábat csatit stb. átforrasztottam ellenőriztem megmozgattam .
de érdekes módon mindig csak ugy magától visszajön kb 5 percre aztán semmi, még mozgatni sem kell elég ha kihúzom 10 percre és visszadugom.
??
hát nem tudom
(#) Zseni válasza Zseni hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

élesseb kép nem sikerült kicsit megkapartam de amugy tök fekete volt.
bejelöltem

2.JPG

1.JPG

(#) moltam válasza Zseni hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Én szívószállal szoktam az olvadt ónt kifújni a lábakról. Furcsa módszer, de működik.
(#) Zseni válasza moltam hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

elhiszem de sok alkatrész van a közelében és nem szeretném összefojatni öket aztán még azzal is foglalkozni
de azért köszi
(#) biowizard válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Ez a Tevion MD 8205 VTS-A amiről szó van,mert ez fontosabb mint a Vestel.Az ráér később is.Na.Szóval.Pewdig azon a részen kell kicsit finoman felfelé feszítenem a nyákot,mert akkor szólal meg ha visszakapcsolom.Ha elengedem miközben szól,akkor elmegy a hang is.Na de ez már a múlté,mert tegnap este addig kapcsolgattam ki és be,hogy megint elszállt benne valami,mert megint nem indul csak kattog,de azt megoldom,ha tudom Gondoltam arra is,hogy hátha mégis csak a jack bemenet nem jó,mert amikor még szólt rendesen és megmozgattam az előlapon a jack bemenetet akkor vagy elhallgatott vagy valamelyik oldala nem szólt.Ha kiforrasztom akkor elég annyi vagy valamit kötni is kell,hogy működjön a jack nélkül?
Lenne még 1 kérdésem.Csatolok egy képet egy mini biztosítékról ami a Tevion-ban volt és rossz.Tudja valaki,hogy,hogyan rendeljem meg.Mert erről nem sokat találtam a neten.Esetleg helyettesítő?Bocs a képért,de webcamerával készült.

Az egy varicap dióda,ami a záróirányú előfeszítés feszültsége hatására változtatja a kapacitását,ezzel hangolva a köré épített rezgőkört.Az nagyon ritkán megy tönkre.Én 10 év alatt nem cseréltem egyet sem.Másutt lesz a hiba.Nézd meg a tuner házának forrasztásait,azok szoktak kitörögetni.Rajzod van a TV-ről?

Szia.
Nincs rajzom még hasonlót sem találtam a neten.
De ha nem az akkor mitől fekete?
a forrasztásokat átnéztem amit kellet ujjraforrasztottam.
De minden eggyes müvelet után mindig ugyan az max 5-10 perc müsor aztán jönnek azok a gonosz hangyák
(#) moltam válasza Zseni hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

(#) BarnaPili válasza biowizard hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A jack aljzatban van egy kapcsoló,ami leválasztja a hangszórókat abban az esetben,ha te fejhallgatót csatlakoztatsz.A kadarist kolléga által belinkelt rtajzrészleten is látszik,hogy a hangszórók a jack aljzat kapcsolóin keresztül kapnak jelet.Ezért javasoltam,hogy kösd közvetlen a hangvégfok kimenetére a hangszórót,és úgy próbáld.A biztosíték szerintem 315mA-s,ha nincs ilyened otthon,akkor INNEN tudsz rendelni bele,Ha elfér a helyén.A rajzon biztosan rajta van a megfelelő érték.
István

Köszi szépen az infót.Ha beindul a tv ki is próbálom,de elöször valszeg kelleni fog a mini fuse.Hasonlót néztem én isITT Én úgy látom befér a láb közötti távolságok jók.

Az ellenállás max teljesítményét(0.40 W,0.60 W,0.25 W) azt honnan tudom meg,ha az ellenállás nem jó??.Pl:amit kiforrasztottam.

Köszönöm a választ.
(#) laszlo61 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Van egy Hyundai HLHV 19820 lcd tévém.
Elromlott a távirányító, vettem egy SilverCrest.
Univerzális távirányítót csak nem tudom a kódot.
Ha valaki tud segítsen.
(#) Zseni válasza moltam hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

a tuner már egyszer volt cserélve szerintem ujjra az a gond.
a kapcs rajz segittet itt ott de nem az eredeti a tuner igy nem ott vannak a dolgok ahol a rajzon.
Nem tudom honnét tudnék szerezni egy komplett tunert?!!
Ötleteket köszönöm.
ég azért próbálkozom.
(#) moele válasza laszlo61 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia !
Ez így nem elég, hogy ---SilverCrest--- milyen számú ?
2440 - TP156C - RC1055 - LCD Screen - RC 1546 - IRC 81548 - STB ? Ezek a távok nem taníthatók, a megfelelője a készülékcsaládhoz előre programozott. Az elemek berakása után azonnal üzemkész. Ami biztos, hogy jó hozzá --- HYUNDAI LCD Screen-- táv. A linken megnézheted.
Üdv.: moeleBővebben: Link
(#) fear2 hozzászólása Márc 20, 2011 /

Sziasztok!
Én is segítséget szeretnék kérni.
Van egy Daewoo 68 cm-es 100Hz-es képcsövet televíziónk.
Sajnos már kb. 1 éve azt játsza,hogy ha a főkapcsolóval ki van kapcsolva,akkor a főkapcsoló ujbóli benyomása után kb. minden 3-4 alkalommal nem kapcsol be,csak zöldre vált a led pirosról.Ilyenkor a távra sem reagál,újra ki kell nyomni a főgombot és újra be,utána jó.
Sajnos tegnapra színes,piros-zöld-kék csíkok jelentek meg a képcső tetején.Mára lejjebb húzódtak, kb.a képcső tetejétől 10 cm-re, felette szürke sűrű csíkok látszanak.Txt-en utgyan ez látszik. Ha képarányt váltok,pl16:9-be,akkor megszűnik a hibajelenség.
Mi lehet a baja?Tudna valaki segíteni?Mennyibe kerül egy ilyen javítás?Előre is köszönöm a segítséget.
(#) bihari laci válasza kadarist hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia még nem sikerűlt be lépnem itt ,a kép a távirányitorol,evel a tipussal ,be lehet lépni vagy nem ?.

Az "info" gombot nyomtad a számok után?

Igen, de nem csinált semmit ,de nem tudom hogy csináljam hogy ne ugrodjon a csatorna mikor irom be a számokat,mert amejk gombot nyomom meg ,azonnal ugrik át arra a programra ,hiába a menün vagyok.Valahogy meg kell kapjam hogy ne váltcsa a csatornát amikor be ütöm a számokat.

Írtam, hogy próbáld meg úgy, hogy belépsz a sima menübe és akkor nyomod a számokat. Így sem megy?

Nem megy ,de ha kihuzom az antennát hogy ne legyen jel akkor ,meg probálom ugyis,mert a sima menünél is van kép ,és ha nyomom a számokat akkor vál csatornát,azt kéne meg oldani hogy ne váltcson csatornát ,mikor ütöm a számokat.
(#) BarnaPili válasza fear2 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Elektrolit kondi hiba valószínű.A tápegységben lévő és a függőleges eltérítő IC környéki elkókat kéne kicserélni.Árat nehéz mondani.
István
(#) BarnaPili válasza biowizard hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A fizikai méretei a mérvadóak.Ha kicsit nagyobb,és elfér az mehet.Én mindig így csinálom.
István

Akkor csináld úgy, hogy kapcsold a 9-es csatornára, majd így add be a 062596 számsort és ezek után nyomj infót. Persze ezt a számbeadást és infónyomást gyorsan kell csinálni, mert különben nem sikerül a belépés.

Ha tudsz bontani régebbi TV-ből újabb tunert,ami nem I2C buszos,magyarul ki van vezetve a három sáv és a hangoló feszültség,akkor azt a rajz alapján be tudod drótozni a TV-be.Akkor egyértelműen kiderül,hogy a tuner-e a ludas.
István

Köszi a segitcséged és ha lessz valami irok .
(#) fear2 válasza BarnaPili hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

ÜDv!

Köszönöm.Csupán tájékoztató összeget szerettem volna kérni,hogy nehogy bepalizzanak,vagy van-e értelme megjavíttatni.Te esetleg nem javítasz ilyen hibákat?Budapesten?Üdv.

Szia.
Sajnos nem csak 9 lábas van egy régi fekete fehérben.
Ha esetleg valakinek akkor megköszönném.
Következő: »»   465 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem