Fórum témák
» Több friss téma |
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Közben belefutottam egy kókler kínaiba is....
Még decemberben vásároltam egy kínaitól egy cuccot, de az a mai napig nem érkezett meg. Már írtam neki de semmi, az utóbbi hónapban tele lett negatívval, meg árukészlete sincsen már semmi az ebayen. Már írtam a Resolution centernek, majd néhány nap múlva jött egy levél tőlük, hogy ha nem oldódott meg akkor válasszan az Escalate opciót. Oké, most keresem már vagy 10 perce az oldalukon, de sehol nem találok ilyet. A 45 nap holnap jár le szóval mostmár jó lenne megoldanom, hogy valami pénzt láthassak belőle... Tudna valaki segíteni, hogy ez az Escalate hol található vagy esetleg más név alatt vagy címszóval kell keresni ? Köszi.
Nekem egyszer kellett ilyet csinálnom de én a Paypal oldalán indítottam a Resolution Center-ben. 30 nap után naponta szoktam zargatni az eladókat és csak 99% fölöttiektől vásárolok.
Régebben ezt leírtam, hogy működik.
Bővebben: Link
Köszi.
Nyavalyás kínaija hát nem az utolsó pillanatban reagált az ebay levelére... Most előkapart egy tracking numbert. Amit megnéztem... ugyan Magyarországra lett küldve csak éppen teljesen máshova, ahol még január 10-én át is vették.., de nem nekem lett címezve és nem is én vettem át. Most vagy összekeverte vagy tényleg zsivány és az utolsó küldéseket csak ímmel-ámmal küldte. Nem véletlenül csak az utolsó hónapban 653 negatívja lett a 127 pozitív mellett. Biztos, hogy vaj van a fején, bár már ez is eredmény, hogy egyáltalán jeletkezett, kíváncsian várom a fejleményeket, hogy mi lesz a vége.
Fejlemény:
A resolution center megoldotta a dolgot. Refund és kész. Szóval megoldódott.
Üdv!
Nekem egy olyan kérdésem lenne, hogy mi van akkor ha a csomagom megjön és pont a postán a vám kibontja előttem? Most akkor ott helyben ki lehet fizetni az adókat vagy mi a teendő?
Bizony nehéz pár oldalt visszalapozni, az a 10 kattintás egy egész percet elvett az életemből!
Bővebben: Link Bővebben: Link
Igen, ezeket olvastam, de akkor másképp teszem fel a kérdést. Romániában élek és sok belföldi rendelésnél a postán láttam, hogy a vám "előszeretettel bontogat" csomagokat, vagyis ő adja ki. Na most ha az én csomagom itt akad fenn, átvételkor akkor én helyben kifizethetem az adókat? Vámhivatal minden postán, városban van? Vagy ha ott kibontják és rájönnek, hogy biza ez adózandó akkor a csomagban van valami számla is, vagy hogyan járnak el helyben?
Hát akkor ezzel kellett volna kezdeni. Nekem speciel fogalmam sincs, hogy Romániában ez hogy történik.
Nállunk úgy van, hogy minden városban van postán fenntartva a vámügynek egy részleg de csak megadott időközönként adnak ki csomagot és jelennek meg. Ha minden igaz akkor szerdánként adnak ki külföldi csomagot és a vámügy is ekkor érkezik. Azt nem tudom, hogy ha ilyenkor "lebukok" akkor azt helyben lehet rendezni vagy nem ilyen egyszerű a dolog.
Nekem amikor vámoltatni kellett akkor mindig Pesten az Orczy térre kellett mennem.Hamarabb információhoz juthatsz szerintem ha felhívod a romániai vámhivatalt.
Ettől félek, mert ha csak a fővárosban lehet rendezni a dolgokat akkor nekem oda 300km legalabb az út és azért én már biztos nem mennék be mert messze nem érné meg. De a legjobb tényleng az lesz ha felveszem velük a kapcsolatot, ők aztán biztos "jól" leírják a menetét a dolgoknak. Köszönöm.
Sziasztok!
Kérdezném hogy rendelt e már valaki az RFMD től..? Ha igen hogyan? Mert ugyebár ott figyel az alkatrészek mellett az "order now" , oda navigál egy rendelési oldalra kiválasztod mennyit szeretnél... aztán kér egy logint meg pswrd -t. De regisztrációs lehetőség sehol nincsen..sőt még egy nyamvadt email cím se ahová körmölhetne az ember valamit nekik... Szóval ha valakinek sikerült ezekkel kapcsolatba lépni érdekelne a hogyan és az egyéb tapasztalatok... Köszi előre is.
Sosem jártam az oldalon, de kapásból rámentem, hogy login, és ott van, hogy "I do not have an account"...
Ja, és a mailcímük is ott van. customerservice kukac rfmd.com.
Ez nem az én napom. Fától az erdőt esete. Én a "registration" lehetőséget kerestem. Így jár aki néz de nem lát...Köszi, bár az email címüket még most sem látom de legalább felregisztráltam...
Ne aggódj, én meg itt nem találtam a regisztrációt: Bővebben: Link
Hali!
Rámész egy termékre, teszel be a kosárba, utána: tovább a rendeléshez, és ehhez hasonlók folyamatosan, amíg ki nem dob egy ilyet: Idézet: „Ön nincs bejelentkezve! Kérjük a lap tetején lépjen be: Ha még nincs regisztrálva, vagy elfelejtette a jelszavát, kérjük töltse ki ezt az űrlapot:”
Mondjuk már máshol megvettem a kellékeket, ráadásul sokkal olcsóbban, de ezek a mailomra sem válaszoltak.
A paypal milyen díjat számít fel ha pénzt fogadok ?
Azért kérdezem, mert az oldaláról az sikerült kibogoznom, hogy az összeg 2.9%-a +0.30USD Namost akárhogy is számolom nekem ez sehogy sem jön ki. Küldtek nekem 25.50 USD-t ebből 1.29 USD-t vontak le. Most vagy én nem tudok számolni vagy a paypal... Hogyan is van ez náluk ? Tud erről valaki többet ? Köszi
Az attól is függ, hogy milyen accountod van. Egyébként én sem tudtam kiszámolni, de a paypal már csak ilyen az eladókkal szemben.
Ok, de pl. amikor küldtem 250usd-t akkor meg nem vont le semmit sem, pedig arra is ugyanezen díjakat számítaná fel...
Ahhoz képest, hogy egy bank nem veszi valami komolyan akkor a dolgokat... >az attól is függ, hogy milyen accountod van. Már fogalmam sincs, szerintem a personal lehet Na most megnéztem, igen Personal acoount
PAYPAL-on be lehet valahol állítani, hogy refund esetén ne tegye vissza a bankkártyára az összeget hanem maradjon a paypal számlán ? Csak mert rengeteg idő amíg elszütyörögnek rajta a bankok. Köszi.
Üdv!
Megcsináltam a 400Ft-os bankkártya regisztrálást de meg tudja nekem mondani valaki, hogy miért vett le (zárolt) a kártyáról idáig már 2-szer 1$-t a paypal, de az értéknap csak április 4. ? Kezdek aggódni.
Én kaptam már refund-ot és a PP számlán "maradt". (felvettem a PP fiókomba a dollárt mint elsődleges deviza formátum)
Valaki esetleg tudja, hogy hogy tudom elérni, hogy a PP számlámon lévő USD-t USD-ben küldje a (magyar) számlámra és ne a PP váltsa át HUF-ra?
Nem tudsz fogadni USD-t. Régen én ezért nyitottam egy eurós számlát, aztán fel lettem világosítva, hogy teljesen felesleges, mert HUF-on kívül más pénznemet nem küldhetnek magyarországi számlára.
Köszönöm a választ, sajnos ettől féltem
Köszi, nekem alapból csak USD van megadva.
USD számláról küldök és fogadok. De nekem visszautalja a kártyára a refundot. Szerintem neked pont azért nem mert nincs USD számlád hanem csak HUF és vissza már nem váltja. Viszont ha neked USD kell és nem HUF akkor nyiss egy USD számlát és kész. Arra garantáltan csak USD-ben fog érkezni a pénz. Nekem így van, sőt nincs is forint számlám annál a banknál...
Köszönöm a tippet, akkor utána érdeklődöm a banknál.
Szia!
Szerintem akkor mindenképp írj a paypal-nak levelet. Segítőkészek. |
Bejelentkezés
Hirdetés |