Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » BEAG APX 100
Lapozás: OK   18 / 43
(#) bakos13gab válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

A ketyere, márint az APX100 teljesen félvezetős volt. SIEK7 volt benne meg az előfesznéél talán SIEK2. Azzal lehet szórakozni, hogy a táp primer oldalát átkötögeti az ember alacsonyabb feszre és így többet ad le. Nekem a 240Vos ágon van, de Gubán Gabi mindig mondogatja, hogy kössem vissaz az eredetileg is 220V-os ágra, mert a többlet fesz jót tesz neki. A véglegesben már úgy lesz nálam. Nem hinném, hogy az a pár volt különbség enynit nyomna a latba. Alapesetben majdnem le kéne tudni zárni a csöveket.
(#) (Felhasználó 34510) válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Szia! Hát szerintem is.De -41-42V-on négy darab 50-60mA köröl mozgott, most 52-54V-on már 30mA alatt vannak. A másik kettő pedig -54V-on 50-60mA. A régiek viszont könnyedén állíthatók , -54V-on nulla az áramfelvétel, -41V-on pedig pontosan 20mA.üdv.:Csaba
(#) (Felhasználó 34510) válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Szia! Nálam nyomott a latba a visszakötés. -51V volt a fesz, a visszakötés után pedig -56-ra emelkedett.
(#) csabau válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

üdv!
jelentem, nem mászott el az előfesz, csodásan, stabilan megy.
és egyre jobban imádom a hangját - jazzon, klasszikuson verhetetlen

a tervezőjét (nomeg Gubán és Bakos Gabi tettestársaimat, ja, meg az építőjét is )Isten áldja és jó sokáig süssön reájuk a Nap!
(#) (Felhasználó 34510) válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Sziasztok.- Megtudtam valamit a piros csövekről az eladótól. Azt írta, úgy tudja a piros feliratú vagy ipari, vagy katonai felhasználásra készültek.Tudtok erről valamit? Esetleg más paraméterekkel került gyártásra? Üdv.:Csaba
(#) pucuka válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Én ilyenről nem tudok, a katonai, és ipari (hosszú élettartamú) csöveknek más a számozási rendszere. Amerikaiaknál CVxxx.. CKxx..., Európában pl. 4068, E88CC
(#) szendi001 válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

[OFF]lehet hogy kínai cső
(#) cruisher válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Nem lepődnék meg. Ami nekem van tungsram PL509 abban elég eltérő az anódlemez és a lemez össszeillesztése.
(#) bakos13gab válasza csabau hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szia!

Örülök, hogy jól muzsikál a dolog! Éppen rá akartam kérdezni mi a helyzet. Az az igazság, ha elkészül végre a GU50SE, akkor elvinném megmutatni és véleményt kérni majd.
(#) (Felhasználó 34510) válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 21, 2011 1 /

Szia. Nem hinném, az eladó azt mondta apjának hagyatékát számolja fel, eladott már pár százat belőle, úgyhogy régi lehet.Azt is írta hogy eddig csak én reklamáltam nála, (mert hogy szóvá tettem származását), és eddig senki nem panaszkodott rá. Igazat mond, mert az eladások figyelemmel kísérhetők.Lehet senki nem APX 100-ba vásárolta? Ki fogom próbálni -60V-ról, kíváncsi vagyok mennyire állítható be a nyugalmi áram.Kapok tőle még 4 darabot fájdalomdíjnak, bízom benne hogy ezek jól működnek, majd beszámolok róluk. Midíg utáltam a csöveseket, az igazság az hogy soha nem foglalkoztam velük. Sráckoromban bármilyennel is kerültem kapcsolatba csak rossz tapasztalatot gyüjtöttem,zúgtak- búgtak, gerjedtek. Most is a srácom beszélt rá hogy újítsunk fel 2 darabot a gitárokhoz. Ennyi bajom még egyetlen tranzisztorossal sem volt, pedig építettem már jónéhányat belőlük. Annyit költöttem rájuk, de legfőképp az elpazarolt időt sajnálom, hogy ebből már egy 2x300W-os fet-es Marshallt is lehetett volna építeni. Üdv.:Csaba
(#) szendi001 válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Kitartás, szerintem kötel állsz a teljes elégedettséghez!
(#) Gubán_Gábor válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Hello

Egyáltalán nem jelent bajt, ha esetleg nagyobb előfesznél áll be a 20mA áram. Mindenképpen adj rá nagyobb előfeszt (negatívabbat), hogy kellőképp le tudd zárni őket, és szerintem minden okés lesz. Én eddig csak OS51-eseken és hasonló csöveken láttam piros tungsram feliratot. DE egyáltalán nem kizárt, hogy PL509-et is gyártottak katonai célokra. Ha igen, akkor boldog lehetsz, mert nagyon jó csövek birtokába kerültél.
Nem kell útálni a csöveseket, minden fórumozó szerintem úgy kezdte a találkozását a csöves erősítőkkel, hogy tuti zúgott, búgott. De ha elsajátítod a szerelési építési szabályokat, amik azért kicsit mások itt-ott,mint a tranzisztorosaknál, akkor semmi gondod nem lesz velük, csak a tökéletesen szóló zenét fogod hallani, és elégedett leszel. Ja, és a 100W-os APX-ekkel simán kenterbe lehet verni egy 300-as FET-es Marshallt. Az én APX-emet egy 500-as Yamahával hasonlítottunk össze, és hangerőben és dinamikában lenyomta a Yamahát, ami félmilla volt, csávó álla mondhatom leesett.
(#) (Felhasználó 34510) válasza Gubán_Gábor hozzászólására (») Márc 21, 2011 /

Köszönöm a sok jó szót és biztatást, rám fér.Írok ha összeálltak a dolgok. Üdv.:Csaba
(#) marci91 hozzászólása Márc 23, 2011 /

Na nekifogtam, kicseréltem a gyári szimmetria rendszert a Gubán Gábor által tervezett 2 potméteres dologra. Egyenlőre még az egyutas egyenirányítást meghagytam benne. Továbbá kapott új VR150-es csövet, 2 új magnoval foglalatot és kicseréltem a hibás kábeleket. Bekapcsolás után szól, csak a cső bemelegedésével hirtelen elkezd ugyanúgy megnőni a brumm és mellé a sziszegő hang. A nyugalmi áram mostmár nem szökik fel, de még mindig zajos. Először árnyékolási problémára gondoltam az előfok panelen, de nem találtam ott se semmit. A kérdésem az lenne, hogyha a 2db PL509 felé menő 47n csatolókondit kiveszem, kihúzom a 2 előfokcsövet és testre kötöm a PL felöli oldalt, akkor csöndbe kell hogy legyen a végfok?
(#) bakos13gab válasza marci91 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Szia!

Próbáld meg úgy, hogy csak az első csövet húzod ki. Ha csinálja, akkor húzd ki a másikat is. Most hogy már van nekem is szkópom persze könnyen mondom, hogy rá kéne mérni.
(#) marci91 válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Sajnos csinálja úgyis. Sajnos nekem szkópom nincsen, úgyhogy marad a kis olcsó silány multimeter
(#) bakos13gab válasza marci91 hozzászólására (») Márc 23, 2011 /

Jó, akkor forraszd le a nyák két utolsó vezetékét, amik a csatolókról mennek. Ezután talán kiderül. Ha még a régi elkók vannak benne, azokkal is lehet gond talán.
(#) szendi001 hozzászólása Márc 23, 2011 /

Urak, meg tudnátok légyszíves mérni a kimenő trafó magjának méreteit. 760c be keresek új magot. Tökölön lehet is kapni, de nem tudom mit válasszak. A cucc meg nem itt van.

A puffer kondikkal köss párhuzamosan új 100 µF okat. Hátha elcsendesedik.
(#) gkari válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Szerintem:M102/54:18qcm.
(#) gkari válasza gkari hozzászólására (») Márc 24, 2011 /

Vasméretek.

119_0001.djvu

(#) szendi001 válasza gkari hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Köszönöm a válaszokat. Megnéztem a kiváltó típusokat, és ahhoz hogy réz is férjen rá az EI130-at érdemes bele hekkelni. A gyári annyira pici, hogy annak ellenére, hogy tudtam szerezni régebben eredeti csévét.lemondtam a 8 ohmos kimenőről.
(#) bakos13gab válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Ne hülyéskedj. Én APX trafókra akarom megtekerni, mondjuk még nem számoltuk ki a meneteket, de rá kéne férnie. Az az EI130 brutális.
(#) szendi001 válasza bakos13gab hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Megtekerném APX tarfóra is, amely tapasztalatom szerint magasabb, de nem igazán lehet szerezni ilyen vasat. EI magot szállít a gyártó, de elugrom hozzájuk megnézni mit árulnak pontosan.

Sokat méretezgettem trafókat, és az ablakkeresztmetszet a limit ezeknél a trafóknál. Nem tartozik közvetlenül a tárgyhoz, de régi mikró trafót tekerek a hétvégén, hálózatinak az egyiket, kimenőnek a másikat kombóhoz. Teszek fel képeket, ha haladok.
(#) bajibela válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Amennyiben van kb. 3 hét türelme, és a postaköltséget is állja én küldök Önnek egy APX transzformátort vagy kettőt, ha úgy akarja. Viszont a csévetestek elkészítését, és a tekercselésüket Önnek kell megoldania, mert úgy szétszedni az összelakkozott trafókat, hogy még a cséve is megússza igen bajos. A 8 Ohm-ra való gyári méretezésem is megvan valahol, csak meg kell keresnem. Írjon, ha igényt tart a trafókra. Üdvözlettel: Baji Béla
(#) gkari válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Az APX kimenő is M102, a 8 ohm-ra való áttekercselés rp.-je: RT2001/2- ben van, letölthetőinnen
(#) tfd89 hozzászólása Márc 27, 2011 /

Üdv mindenki!

Nem rég vettem egy apx 100-at ami olyan jelenségeket produkál hogy kb 300mV-1V között normális hangon szól, csak nagyon halkan, a kimeneten (100V-os) ilyenkor kb 8-10V jelenik meg, ha viszont a bemenetére kötött jelet egy pillanatra 2-3 V körüli értékre növelem és visszaveszem akkor 300-500mV os jellel is 80-90V(eff) veszek le a kimenetről kb 10másodpercig aztán visszahalkul.. abban az állapotában amikor halkan szól a csövek nyugalmi áramát növelve igen könnyen be lehet gerjeszteni, amikor úgy szól ahogy kellene neki akkor egyáltalán nem gerjed.

Én a hidegítő kondikra meg a visszacsatolásra gondoltam, hogy talán valaki bezárlatosodik, de egyesével megmérve mindegyik teljesen normális értékeket mutat. Ha működés közben belemérek, ahogy hozzáér a kábel megint csak egy rövid időre normális a kimenő feszültség.
(A csövek különböznek, de ez ebből a megközelítésből teljesen mindegy szerintem, mert amíg ment a sajátja akkor is pontosan ugyan így viselkedett most egy PL509 meg egy 6p45sz megy benne normálisan belőtt nyugalmi árammal (35-40mA))

Ha valakinek volna valami ötlete és megosztja velem előre is köszönöm szépen!
(#) (Felhasználó 34510) válasza tfd89 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia.Mint azt már a többiektől megtudtam, a nyugalmi áramnak 20-25mA- között kell lennie, ekkor AB működésben van , 35-40mA sok, az már A osztályú működés.Szerintem vedd kissebre, próbáld meg így.Üdv.
(#) (Felhasználó 34510) válasza (Felhasználó 34510) hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

És még valami, vedd ki a limiter csövet, próbáld anélkül.Felülről a jobb szélső.
(#) szendi001 válasza gkari hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Köszönöm az adatokat mindenkinek. Ki is emeltem, hogy meglegyen. SM102B vason van a táblázat szerint.
(#) gkari válasza szendi001 hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szerntem sajtóhiba:nem SM, hanem M102!
Következő: »»   18 / 43
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem