Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kondenzátor

Témaindító: Alba, idő: Nov 30, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   38 / 99
(#) kadarist válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Nézd meg másik hasonló kapacitású kondenzátorral is a multiméteredet. Ha azzal is kevesebb az érték, akkor csal a műszered.
(#) imikee10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

100n-nál 99,7-et mutat, 15n-nál pedig 14,93-at.
Akkor valószínűleg jó a műszer nem?
(#) kadarist válasza imikee10 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Igen, a műszer jó. Van másik példány is ebből a .22-es fajtából?
(#) imikee10 válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Nincs sajnos. Ez egy saeco kv főzőben van a hőérzékelő körében.
Rendelek majd és lemérem.
(#) gabriel80 hozzászólása Márc 2, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

Lenne egy PC VGA kártya ami ugyan jó, de a sok kondi közt kettő már púpos, ami úgy tudom cserét jelentene, s így többi hasonlókon is...

Számok rajta: RXR030, alatta: 470, s még alatta: 10V , s egy nagy fekete vonal a számok előtt.

Kérdésem lenne: milyen értékű kondi ez, milyen típust, és fajtát érdemes venni. (tantál, elektrolit stb..)
Összesen 9 db ilyen értékű van, a többi fekete fóliás: 470µF 52V (kérdés még: ezeket is érdemes cserélni?)

Köszönöm az infókat előre is.
(#) mugab válasza gabriel80 hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Valszeg 470 mikrofarad és 10 voltos. A tantál elvileg jobb, de lehet itt nincs jelentősége és lehet elektrolitkondi is. Esetleg nem árt ha LOW ESR-es...
Mindenesetre a púposnál bármi jobb...
(#) gabriel80 válasza mugab hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Szia.
És az a RXR030 mi lehet?
A Gyártó is mindegy vagy van ötlet ki a jobb?
G.
(#) gabriel80 válasza gabriel80 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Üdv!

Lomex listában:
12-05-15 470µF 10V 8x11 RM 3.5 20% 105° 2000h SC010M0470B3S-0811 (YAG) RoHS LOW ESR&IMP. ALU-Elko
13-00-96 470µF 10V 20% TTE-F AX. METALL Tantál
de az Incomop is hasonló...

hasonló kép itt van :
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300523044324

Valamelyik a fenti közül biztos jó lehet, vagy van javaslat?

G.
(#) didyman válasza mugab hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Isten őrizz oda tantált rakni!! Az eredeti kondik, bár úgy néznek ki, nem szilárdelektrolitosak, a Lomexnél lévő Yageo SC vagy SY jó lesz oda, tantált meg kapcsolóüzemű táp kimenetére SOSEM rakunk!
(#) taxi92 hozzászólása Márc 11, 2011 /

csáo az lenne a kérdésem hogy van a motoromhoz 3 kondim és hogy tudnám megnézni hogy melyik kondi jó?
előre is köszi csáo
(#) zolika60 válasza taxi92 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Ki próbálod. Amelyikkel megy a motor az jó. Vagy ha van kapacitásmérőd meg is mérheted.
(#) JJanko hozzászólása Márc 11, 2011 /

Hali
Egy régi DDR furógépben van ez a FROLYT kondi de sajnos kinyomta az oldalát és mivel 5 lába van nem tudom mivel, mikel lehetne kicserélni, és azokat , hogy kellene összekötni.
5 lába van, amelyik oldalon van a 3 láb a 2 rövidebbre van csatlakoztatva a 220Volt a többire a motorból jönnek a drótok. Van rajta még egy rajz is.
az értékek ráirva D0,1Y+2x2500Y(az "Y" be van kariázva) 250V ~
Kérem a segitségetek
(#) zsote78 hozzászólása Márc 13, 2011 /

Lenne egy sürgős kérdésem.Van egy erősítőm,van benne egy 823J1H:r. jelölésű kondi,betehetek-e helyette egy 823J100 NIS Y jelölésűt?vagy mivel helyettesíthetném?
(#) zsote78 hozzászólása Márc 13, 2011 /

Még egy kérdésem lenne,betehetek-e 333k jelölésű kondenzátor helyett valami mást?
(#) kadarist válasza zsote78 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Persze! Egy másik 33 nF-os kondit.
(#) mekkmesterke hozzászólása Márc 14, 2011 /

Helló
Lehet hülye kérdést fogok feltenni de nem tudom hogy a képeken lévő kondik milyen típusúak. Fólia vagy kerámia?
Bocs a rossz képminőségért de csak telefonnal csináltam. Előre is köszönöm a segítséget.
(#) lapose válasza mekkmesterke hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szia!

Kerámia csőkondenzátorok.
(#) mugab válasza JJanko hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szerintem ez zavarszűrő kondi...
Ha nem megy közvetlenül a szénkefékre akkor akár el is hagyható...
(#) mekkmesterke válasza lapose hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Köszi szépen.
(#) lapose válasza mekkmesterke hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Szívesen!
(#) JJanko válasza mugab hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

Nem megy a szénkefére közvetlenül hanem az állórész tekercseibe mennek a drótok, azt mondod kell mennie nélküle is.
Esetleg mivel ,mikkel lehetne helyetesíteni?
(#) gg630504 válasza JJanko hozzászólására (») Márc 15, 2011 /

(#) JJanko hozzászólása Márc 17, 2011 /

Köszönöm szépen a segitségeteket, egyenlöre megpróbálom a kondi nélkül valahogy.
(#) JJanko válasza mugab hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Köszönöm a segítséget beindult a kondi nélkül az ötödik lábat nem tudtam hova kötni , lemérve nem érintkezett semmivel . A baj csak az, hogy szórják a lángot a szénkefék és szinte elégnek ha sokat hagynám müködni. esetleg tudjátok mi a probléma?
(Lehet ez már nem ide ilő kérdés)
(#) pucuka válasza JJanko hozzászólására (») Márc 17, 2011 /

Igen nem ide illő. De pont ennek a jelenségnek a minimalizására kellenek a kondik. Az ötödik kivezetés nem véletlenül a ház?
Nomeg a kefehíd hibás helyzete. Ha lehet, próbáld meg állítani.
(#) hariboo hozzászólása Márc 22, 2011 /

Sziasztok!
Nekem olyan kérdésem lenne,hogy 51V-os tápfeszre rátehetem-e az 50V-os kondikat..
Van ennyi tűrése?
Ha rossz helyre írtam,akkor bocsánatot kérek!
(#) kadarist válasza hariboo hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Nem, arra a feszültségre minimum 63 V-os kondenzátor kell.
(#) hariboo válasza kadarist hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Értem és köszönöm!
(#) amitech hozzászólása Márc 25, 2011 /

Sziasztok!

Van egy 2 éves MSI K9A2GM-F V3 AM2+ alaplapom, amin 4 kondi felpúposodott, egy pedig el is durrant, az eredeti értékük 6,3V 1000µF és 6,3V 1800µF volt. Tegnap vettem is bele néhányat, de nem voltak azonos értékűek a HQ-ban, így 10V 1500µF és 10V 2200µF került a helyükre, természetesen low ESR és 105°C-os kondik. Most működik rendesen, viszont ezek is melegszenek nagyon, kézrátétellel olyan 50-60°C között saccolnám, mert a "meg lehet fogni, de már kellemtelen" kategóriában vannak, de nem csak a cseréltek, hanem jónéhány gyári is. Kérdésem, hogy ennek mi lehet az oka és normális-e az alaplapban, valamint, hogy tényleg jó-e, a nagyobb értékű kondi a régiek helyett? Volt aki azt mondta, hogy a gyári kell bele, nem véletlenül került oda, más meg azt, hogy ezek csak puffer kondik, amiket a gyártó úgy méretez, hogy a lehető legkisebb, amivel még működik (költséghatékonyság), ezért a nagyobb csak jobb lesz. Mi az igazság?
(#) Doncso válasza amitech hozzászólására (») Márc 25, 2011 /

Melegszik a kondi? Nem fordítva tetted bele? Kondinak nem szabad melegedni, pláne ha új.
Következő: »»   38 / 99
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem