Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » ATX-táp problémák, meghibásodás
fujitsu-siemens scaleo p táp az elosztó kapcs zárlata folytán: ...rosszalkodik. új elosztóra cserélve új bekapcsoláskor a 230v jelenvan, de a gép nem indul K.b. 3-4 óra után(áram alatt ) hajlandó elindulni.
A táp neve Delta 350 mikro Igaziból legjobban egy egy új tápot szeretnék
Ha nincs kedved a javítással bajlódni, akkor nézz el ide. Bővebben: Link
Használt gépből 2000+ van raktáron nekik, s sok a Fujitsu is. Biztos tudsz olcsón venni bele való tápot is.
Sajnos tápok nincsenek (vagy én vagyok vaksi)és Fujit sem találtam
köszi
Sajnos pc-s tápot nem javítottam, de ez nem volna baj csak az hogy a mikro táp kapcsolási rajzzal sem találkoztam.
további help?
Helló
Van egy codegen sowah 300w atx 2.03 model: 300x tápom. Kérdésem az lenne hogyan tudnék külső tápegységet csinálni belőle. Autórádiót akarok róla üzemeltetni a sufniba. Nincs rajta kapcsoló,ha bedugom nem indul el. P4-es számítógépbe volt. Köszi
![]()
-Az árjegyzékük 1-4 tétele is Fujitsu (FSC= Fujitsu Siemens). árlista
Szerintem, ha a tápot elviszed, nem lesznek szívtelenek, s nem küldenek el üres kézzel. Mindig szokott lenni mechanikai sérült, alaplaphibás stb. melyben a táp jó. Az igaz, hogy árjegyzéken külön tételként nincs feltüntetve. -Azért a régi táp is megéri, azt, hogy szétszedd, s megnézd, -leginkább a kondikat, s a készenléti tápot. -Delta táp (DPS260) kapcsolási rajzát az elektrotanyáról letöltheted.
Szia A készenléti hibát készségesen elhiszem,főleg ha megmondod, hogy, hogy néz ki, mekkora, és skicceld már le hogy a cicába néz ki., toroid,, kistrafó?. Mivel úgy rémlik, hogy valamilyen referenciával intézi az indítást, ezért egy tranyópár, vagy egy ref dióda is kell arra lennie. Még egy alalantas kérdés: a táp mely részén lakik ez fizikailag, ha a nyákot tesszük lefelé??
köszi
Hali!
Ez egy általános készenléti rajz, nem azt mondom hogy a tiéd, de az elv ugyan az.A képen a 6.os amit keresel és szintén nagy általánosságban úgy is helyezkedik el.
hali! olyan problémám akadt, hogy egy Atx-es PC táp 12Vos kimenetéről szeretnék működtetni egy áramkört, de amint rákapcsolom, a táp leáll. mi lehet a gond?
![]()
Szia!
Terheld meg valamilyen kis fogyasztóval az 5V-os és a 3,3V-os kimeneteket és úgy próbáld a 12V-ot.
Az 5Vosra ventillátort tettem, a 3,3asra izzót, de nem segített!!!
Mi az az áramkör, amit rákötsz a 12V-os kimenetre?
Tesla-tekercs meghajtóÁKe: http://www.skory.gylcomp.hu/tesla/mini_tesla.html
És nem zárlatos ez a Teslás áramkör? Próbáld meg valamilyen trafós tápról vagy akkumulátorról indítani. Hány wattos ez a tápegység?
A táp 180Wos. AZ ÁK nem hinném, h zárlatos, múlt 7en még működött(de aza táp csak 9,5A-t adott és nem sokáig bírta). Sajnos nincs másom amiről meg lehetne hajtani, azlrt szarakodom ezzel.
Lehet, hogy nagy az indítási áramfelvétele ennek a meghajtónak és ezért tilt le a tápegység.
Lágyindítással. Először egy izzólámpán keresztül adsz áramot az áramkörnek, majd ha felizzott az izzó, utána rövidre zárod az izzó sarkait, hogy a teljes feszültséget megkapja az áramköröd. Ha ilyen izzós módszerrel sem indul, akkor erősebb tápot kell használnod.
Átalakítás nélkül sehogy. 250-300W-os tápegységek szoktak ennyit tudni 12V-on. Mi van ráírva?
Csak szorozd be a 12A-t és a 12V-ot...már az 144W... Inkább egy 300W körülit építs át... De ahhoz, hogy ezt tudja, mindenképpen át kell állítani a feszültség figyelést a 12V-os ágra, védelmet kivenni, vagy átalakítani. Emellett a diódát cserélni egy nagyobbra, puffert növelni... Üdv Inhouse
12Von 180W-ot lehet kivenni belőle (szóval 15A-t). De egészében 280W-os.
Üdv Mindenkinek!
Egy 450 W-os (KOB AP4450XA) tápegységgel lenne problémám, aminek a készenléti táp részében felrobbant egy C1815-ös és egy C5027S típusú tranzisztor. A kérdésem az lenne, hogy ezeket a tranzisztorokat hol tudnám beszerezni, vagy mivel lehet őket helyettesíteni, és ezeken kívül még mit érdemes megnézni, vagy mi mehetett még tönkre benne? A neten találtam hozzá egy kapcsolást, amit a mellékletben csatoltam. Üdv Zoli.
http://szamitastechnika.vatera.hu/szamitogep_alkatresz_kiegeszito/t...9.html
Ilyen tápról van szó, esetleg részletesebben el tudnád mondani, hogy kell átalakítani?
Ha távolkeleti áramkörökben C és A betűvel kezdődő tranzisztorokat találsz, akkor az rendszerint 2SCxxxx és 2SAxxxx típusjelzések rövidítései. Így már rögtön megtalálod az adatlapjukat, majd a főbb paraméterek alapján biztosan találsz helyettesítő alkatrészeket a magyar piacon is.
C1815 = pl. BC547 C5027 = pl. MJE340 A környéken lévő elkókat át kellene nézni esetleg zener-t ha van (most nem néztem)
Van egy PC táp átalakítás topic, ott sokszor, részletesen ki lett vesézve. Vannak átalakításhoz rajzok, útmutatók. Az elve egyszerű, de minden táp kicsit más.
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |