Fórum témák
» Több friss téma |
Isteni szerencse hogy furcsa volt nekem ez a végfok! Nem TDA7296 kell, hanem LM4766. Szép kis tüzijátékot csináltam volna.
Köszönöm a segitséget!
Sziasztok.
Nemrég építettem egy sztereo tda7294-et 2db trafóval. A táp panelja nem maratott hanem karcolt.Ma leónoztam a panelt,és utána elkezdett megbolondulni. A trafó középkivezetéses,19v- egyenirányítva 26,79v. A + és a gnd-nél mérve 26,79, a + és a - nál ennek a duplája kéne hogy legyen de csak 25,4-et mértem. Az eggyik fele tökéletesen működik,a másik viszont bekapcsolásnál koppan egy nagyot a hangszóró és csak sistereg majd elhalgat. A mute funkciót piszkálgatva 1-2x megszólalt. A táppal vagy a végfokkal lehet a gond? Előre is köszönöm.
Üdv!
2 trafóval hajtasz 2 mono blokkot, ha jól értem. Ha az egyik végfok működik az egyik trafóddal, akkor ugyanevvel a trafóval próbáld ki a másik végfokod így kizárhatod, hogy a végfok rossz vagy esetleg a trafó. Elég érdekes kivitelezés, képet raknál fel róluk, a tápról is ha megoldható.
Átcseréltem, a végfok jó és a trafók is jók.
A táppal van valami gond. Csak azt nem tudom hogy mi.
Egy kicsit méregettem és talán az egyik puffer lehet bibis. Hogy kéne a hidat leellenőriznem,mire gondoltál?
Multiméterrel,dióda állásban,de ahhoz forraszd ki.
Elképzelésem szerint nem kell kiforrasztani. Úgyis le lehet ellenőrizni.
Így van. Nem kell kiforasztani. A húzalozási oldalon kell megmérned, hogy a diódák szakadtak -e.
Megmértem,a híd adta meg magát. Szerencsére volt itthon még belőle úgyhogy gyorsan ki tudtam cserélni,és mostmár működik rendesen.
Szerintetek a bemenő 22k-os ellenállást érdemes kicserélni 47k-os-ra a nagyobb erősítés érdekében?(mikroshop-os kapcsolás)
Én megpróbáltam, nem láttam értelmét, szerintem zajosabb is lett, ha nem élég a megengedett maximális tápfesszel, akkor egy erősebb véget kell építeni.
Azt több embertől is hallottam hogy zajosabb torzabb lesz egy kicsit. Elsősorban a tápot akarom majd egy kicsit izmosabbra cserélni,mert teljes hangerőn már torzít egy picit,gondolom a tápból elfogy a szufla.
Dvd-ről megy neki a jel,ami 700mv-ot termel ki,talán ezt lehetne még egy kicsit erősíteni egy műveleti erősítővel.?
Ha megnézed a TDA adatlapját, ot írva vagyon, hogy nagyobb feszültség, nagyobb teljesítmény. Mivel neked 19*1.41=26.86v pufferelve, ezért arányosan kevesebb s teljesítménye. A biztonságos feszültség, amivel viszont kihozod belőle majdnem az igazi erejét, az 43volt. Az enyém 40 voltról megy és nem igen torzít, bár a trafónál nekem 1 asszimetrikus feszültségpárnál közel 10.000µF van. Ezek csak a saját tapasztalataim, vannak nálam okosabbak itt
Én 4ohm-os hangfalakkal hajtom,és az adatlapja szerint 29v kellene neki. Esetemben szerintem erősebb táp kéne. Egyenben 29-35v környékével.
Szerintem a táp gyengesége miatt fordul nálam elő a torzitás(teljes hangerőnél) de azért kíváncsi lennék hogy a többiek mit szólnak hozzá?
+-35V üresjárási feszültség az jó szerintem 4ohm-ra. Kb ez a felső határ amit megad a gyártó, mert terhelés alatt esik pár voltot.
Igen,hasonló kaliberű tápot szeretnék majd építeni a mostani helyett.
Egy hídnnak 250W-os táp kell minimálisan, 10- 10000µF oldalanként szűrésnek. +/-29V fölé ne menj 4ohm-os terhelés mellett, 1V-os bemenőjelet érdemes neki adni. Bassmester mérései szerint 150W-ot lehet kihozni belőle 4ohm-on, afölött már beleszól az ic áramkorlátja, 8ohm-on 25-30W-al is többet ki tudsz szedni belőle, persze magasabb tápfesz mellett.
+/- 36V-os üresjárati fesszel / sub-nak használtam aktív váltóval /, már használhatatlan volt a híd, az áram korlát miatt. +/- 32V volt üresjáratban amin még jó volt neki, terhelve három voltot esett ami már tetszett neki. Ahűtésére viszont nagyon oda kell figyelni, ajánlott a sokat emlegetett hűtőtönk is. A torzitását is nagyba befojásolja, ha nagyon magas a tok hőmérséklet.
Hello!
+-35V az határozottan soknak mondható 4 ohm -ra. Ekkora feszültséggel nem lehet 4 ohm -on kihajtani jelentős torzitás nélkül. Ha beleszámoljuk, hogy ez üresjárás, akkor mondjuk esik 2V-ot a feszültség, az még mindig 33V, ami sok. Ezt tapasztalatból mondom. Mi probálgattuk anno a tápot, és arra jutottunk, hogy 4 ohm -on 28V fölé nem célszerű menni. A +-35V az 8 ohm -os terhelésnél jobb választás lenne. Üdv.: Kistotti
Jelenleg 2 db szimpla mikroshop-os tda megy az "előbbiekben"felrakott tápról. 100-100VA 24v egyennel. Ezt szeretném lecserélni majd egy kicsit erősebbre. 1db toroiddal szeretném,viszont sokan azt mondják hogy jobb 2 db toroid külö-külön a 2 db végfokhoz.
Sziasztok. Aza gondom h a kapcsolásom nem müködik, minden ellenörizve (elektro tanár által) az a problémám hogy a Mute és a Stand By nem kapcsol ki valamiért és így nem szól a kimenet. Táp: + - 32V
Kapcsolás : http://bolthely.hu/mikroshop/id/00536_KIT_erosito_mono_vegfok_1x_10...IC-vel ha kivenném a mute kapcsolást, akkor megszólalna végre ? Mute, Stby kapcsolás : http://www.google.hu/imgres?imgurl=http://mirley.firlej.org/files/T...&ty=75
Kérünk a nyák mindkét oldaláról egy-egy értékelhető fotót. Úgy egy kicsit könnyebb volna találgatni.
Nem is a kapcsolással van a probléma
Egy-két képről sok minden kiderülhet, még akkor is, ha az elektró tanár szerint minden oké.
Szia
Nekem is ugyan ez a kapcsolás van megépítve és akkor némul el, amikor a mute részt összeérintem. Kapcsolóhoz kivezetve ki és be kapcsolható ez a funkció.
nekem hónapokig müködött, aztán elszállt az IC, kicseréltem jó volt, és most néma. Mute kapcsoló sose volt bekötve, mégis müködött, szerintetek ha kivenném ezt a mute- Stand by kapcsolást akkor müködne ?
Mérjél rá a mute kivezetésre! Hány k Ohm-ot mutat?
Az ícé mitől szállt el? Nem szokott az csak úgy elszállni... nem derült ki az oka?
kimérem! őő váltó áramot kapott attól szállt el, de minden cseréve lett rajta és müködött
4.5K ohm a mute-n
Akkor az rendben van, szólnia kéne. Máshol keresd a hibát.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |