Fórum témák
» Több friss téma |
Az eddigi írásaidból számomra az derült ki, hogy a gáz armatúra nem modulálja a lángot. Hosszas írásban letudnám vezetni, hogy miért jutottam erre a következtetésre de ezt itt most nem teszem.
Úgy tudom a gázarmatúra: Honeywell VK4105G típusú. Az ikertekercs hibájára gondolok. A szerelőnek jelezni kellene, hogy mérjen rá a tekercsek ellenállására. A nagy tekercsnek 2.8 a kicsinek 1.6 K Ohm nak kell lennie. Lehet még panel hiba is de azt műszerésznek kellene átnézni pl. hideg forrasztás, relé hiba, esetleg relék előtti kondenzátor gyengülés stb. Remélem sikerül megoldanotok a problémát.
Szevasztok!
EUROTHERM 18KTE típusú gép üzemel nálunk. Kidobott egy olyat hogy error 6 - a meleg víz hőmérséklet érzékelőjének hibája. A kérdésem az lenne, hogy lehet-e ezzel valamit kezdeni alkatrészcsere nélkül? Köszönöm előre is!
Lehetséges, hogy megszakadt az NTC. Csere anyagárban kb. 4-5000.-Ft.
:yes: :yes: :yes:
Ha a nagy tekercs 1 k ohm, a kicsi 850 ohm az is jó érték. Én már mértem ilyeneket is. :yes: :yes:
Ismét elolvasva a problémádat, nagy gond, hogy a kád fölé van a kazán szerelve! Javaslom, mert fontos, összekötni az összes csövet un. EPH-ra. Az sem hátrány, ha ÉV relé védi a kazánt és a családod életét az áramütéstől!
Helló!
Egy Vaillant kazánnál tapasztalt jelenség, hogy működő fűtésnél nem ad melegvizet, egyébként más hibát nem mutat.Mi lehet probléma megoldása? Ha valaki tud ötlettel szolgálni kérem tegye meg. Köszönöm. Üdv E.csaba
Szia! Több információra volna szükség ahhoz, hogy szűkíteni lehessen a hiba forrását. A típus száma az fontos volna. A HMV csak akkor működik ha letekered a fűtési előremenő hőfokállító gombot alaphelyzetbe (feltételezem, hogy fali kazánról van szó)?
Ha írod a kazán típust, írom a megoldást! :yes: :yes: :yes:
Helló!
A kazán típusa : Vaillant VUW HU 240-3. A kazánnal a probléma a következő:ha éppen nem kell fűtenie, akkor van melegvíz, de ha fűt , akkor csak hideg víz jön meleg helyett. A ledek megfelelően mutatnak,minden jónak tűnik. Váltószelepet kb. egy éve cseréltek rajta, lehet, hogy megint az a baj? Üdv E.Csaba
Ez egy kéményes-, lemezes hőcserélővel ellátott kazán.
Ha váltószelepet cseréltek kb. egy éve rajta, most megint az a baj. A fűtésrendszerben lévő vasiszap lerakódott a kazánban is. A váltószelep megszorult fűtés oldalon vagy nem működik a motor. A ledeknél látod a vízcsapnál, hogy világít? :yes: :yes: :yes:
Szia! A használati utasításban benne van a hibaelhárítási útmutató is. Mivel nem sokat írtál le a jelenségről, csak következtetni lehet a vízáram kapcsoló helytelen működéséről és a vízszűrő esetleges elkoszolódásáról. A megfelelő nyomás értékről és légtelenítésről nem is beszélve.
Szia!
Melegvíz-vételkor a vízcsapnál világít a led. A megszorult váltószeleppel lehet-e valamit kezdeni? Szétszerelhető-e,javítható-e? Üdv E.Csaba
Zárd el a kazán alatt a szelepeket, engedd le a kazánról a vizeket. Szereld ki a váltószelepet 24-es kulcs a hollandihoz, a három biztosítót húzd ki. A váltószelep motort a nagy csavarral tudod levenni, az elektromos csatlakozást húzd ki. Próbálj előtte foszfor vagy citromsavat venni és áztasd be, kioldja majd! :yes: :yes: :yes:
Segítséget szeretnék kérni a fórumos gázszerelőktől egy Vaillant gázkazán vezérlő elektronika azonosítása céljából. A panelon a következő számok találhatók: 1446 D és 205105-319772.
A kérdésem az lenne, hogy ez milyen típusú kazánhoz tartozik? ( Annyit tudok róla, hogy kombi kazán, de érdekelne, hogy kéményes vagy zárt égésterű stb.) Köszönettel: SM
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem van: a gázkazánban egyszercsak elaludt az őrláng. Ha az indító kapcsolójával szikráztatom, akkor begyullad ismét, de aztán kis idő múlva kialszik. Az a hőkapcsoló romolhatott el, aminek az őrláng melegíti a végét. Kiszereltem, és tényleg olyan, mintha kilyukadt volna a vége ahol éri a láng. Az a kérdés, hogy hívják ezt szaknyelven, és hol lehet venni, és mennyibe kerül kb. Köszi előre is!
Termoelem a neve. Feladata, hogy az őrláng vagy gyújtóláng hőjének a hatására keletkezik benne 10-25 mVolt feszültség. Tipustól függően 1.000.- - 5.000.-Ft.
Milyen a kazánod?
Köszi, akkor viszont nem értem hogy működik...azt hittem, hogy melegíti az őrláng, és a benne levő folyadék nyomása nyitva tartja a gázt, ha jól tudom a gáztűzhelyek esetében így van.
A kazán típusa Ferroli, többet nem látok rajta, de több mint 10 éves az biztos. Akkor ha ahova ez becsatlakozik, beadok pár mV-ot, akkor tesztelni tudom, hogy tényleg ez romlott el?
A gáztűzhely is így működik. A termoelem egy mágnest tart húzva, ha a gyújtóláng ég. Ennek hőfoka kb. 160 Cfok. A folyadékos az a termosztát, ami egy kapilláris csőben éter tágul-húzodik össze.
Értem, és akkor ez a termoelem elromolhat, vagy pedig máshol, beljebb kell a hibát keresni?
A Ferroli kazánodon még sorba van kötve a füstgáz és a biztonsági termosztáttal is.
Lényegében két fém van összenyomva (bimetal), és a melegítés hatására feszültség keletkezik.
Simán elromolhat, pláne 10 év után...
Figyelj a #961783 TORO hozzászólására is ( én nem ismerem a kazánod, de ha így van, akkor előbb azt nézd meg! )! Steve
Közben sikerült kimérnem a termoelem végén tényleg megjelenik több mint 25 mV, amikor az őrláng ég. És valóban egyéb szenzorok vannak sorbakapcsolva, mielőtt a termoelem vezetéke bemegy a gázkapcsoló egységbe. Ezeket leellenőríztem, szépen vezetnek, nincs hiba.
Ennek ellenére nem marad meg az őrláng, pár másodperc után kialszik, csak addig ég amíg nyomva tartom a bekapcsoló gombot. Vagyis a baj valahol a gázkapcsolóban lehet (ennek mi a szakszerű neve???, amibe becsatlakozik a fő gázvezeték, és ez kapcsolgatja a gázt a gázégőre). Úgy tudom ilyen hiba a gáztűzhelyek esetén is szokott lenni, amikor nem marad égve a láng, csak amíg nyomja az ember. Mi ilyenkor a baj?
Ha mindent megnéztél és jó, nem marad más mint a mágnes! Ehhez viszont NE NYÚLJ, mert gáz alatt van! Szólj egy gázszerelőnek, hogy cserélje ki. Elég macerás meló. Anyag költsége 3-4.000.-Ft.
:yes: :yes:
Mágnesszelep, Honeywell vagy SIT. :yes:
|
Bejelentkezés
Hirdetés |