Fórum témák
» Több friss téma |
Bővebben: Link Bővebben: Link A lábkiosztás nem egyezik a 2030-al.
Köszi szépen a választ . Még egy kérdésem volna mert sajnos nem vagyok túl jártas ebben a téma körben . Úgy szeretném meg építeni ezt a kapcsolást ha mondjuk az ic nek foglalata volna és ha minden a helyén van csak be ültetném . Bár én úgy hiszem ehhez az ic hez nem létezik foglalat mint ahogy a 2030 hoz sem. Tudtok valami megoldást ?
Én nemtudok róla,hogy lenne ehez valami foglalat(bár nem kizárt). De én a helyedben nem kisérleteznék ilyennel. Jobb az,ha bevan forrasztva a helyére.
Értem. A TDA 2030asokat is be forrasztottam de én ezen kívül még más típusú végfokokat még nem csináltam . Ennek a tranzisztoros, és a hidalt, és a hidalt tranzisztoros100w verzióját is megcsináltam . Azt tudom ehhez a2030ashoz 1mm átmérőjű forrasztó cínt használtam és egy egyszerű tű hegyű pákát, de ahogy nézem a 7294 es ic hez vékonyabb huzal volna jó volna jó,mert kisebb a lábtávolsága. Persze ezek apró dolgok lehet nem is fontosak de most ezeken tűnődöm
Ilyet esetleg használhatsz foglalat gyanánt. Méretre lehet törni stb...
Ez
Ezt is betudod forrasztani az 1mm-es ónnal,csak utána alaposan ellenőrizni kell az ic lábainál a forrasztást,nehogy rövidzár legyen.Én amikor beforrasztottam,utána erős fénnyel átvilágítottam a nyákot,és nagyítóval néztem át.
Sziasztok!
Azt szeretnem kerdezni hogy nektek hany fokos szokott lenni az IC teljes terhelesen? Nekem 47-50 fok volt, a hutoborda pedig 3-5 fokkal kevesebb. A ket oldal el van egymastol szigetelve.
Ha a két 28Vac kicsit is eltér, akkor így jó ahogy van. Pontosan tekercselt toroid esetén talán jobb lenne a 2x28V-ból középleágazást kialakítani, és független egyenirányítást-pufferelést készíteni a hídnak és a monoblockoknak. Utóbbi esetben jobb hangminőségre számítok.
Sziasztok hollywood impact 1000mk2 es vegfokrol tudna valaki velemenyt mondani?2x356 watt rms 2x 800 watt max
Okés. Akkor ha majd megérkezik a toroidom megmérem, akkor mennyi a tűréshatár, amennyit még eltérhet?
Hello!
Ha azt a hőmérsékletet húzamosabb teljes kivezérlésnél mérted, akkor az teljesen jó. Tehát a hűtés és a hőátadás is megfelelőnek mondható.
Üdv bassmester!
Kb 1 éve te küldtél nekem egy hangszóróvédelmet, de nincs meg a rajza, arra emlékszem, hogy relés volt és volt benne feszültségszabályzó is a nyákrajzon. Ha esetleg tudod melyik, felraknád nekem megint?
Koszi szepen
Ha 0,5V-nál több a két szekunder közötti különbség, akkor úgy jó a táp ahogy most van.
Az átalakítással annyit nyersz, hogy kisebb lesz az egyenirányítók terhelése, növekszik két dióda-átmenetnyivel a tápfeszültség (1.5-2V), és talán a legfontosabb: a szub csatorna erőteljes terhelése csak közvetve érinti a sztereó csatornákat. Ezek apró előnyök, ha a tápod nyákba van ültetve próbáld ki nyugodtan minden változtatás nélkül.
Sziasztok!
Készítettem egy szintemelő erősítőt a TDA 7294-nek. Mivel előfordúl, hogy telefonról táplálom ami kb. 500mV-os jelet ad ki. Ez kevés neki. A szintemelőn amit építettem, azon állítható az erősítés nagysága, ezért úgy gondoltam, hogy úgy állítom be, hogy 1.5-2V körülire emelem a jelet. Itt a fórumban már többen építettek hozzá szintemelő erősítőt. Tőlük kérdezném, hogy hány V-os bemeneti jelet adtak a 7294-nek?
Szia! Általában 1V kihajtja a TDA 7294-et. Pontos adatot úgy kapsz ha a számított, vagy mért maximális kimenő feszültséget elosztod a visszacsatoló ágban lévő ellenállások hányadosával. Például 22k és 680 ohm esetén 33-mal. Folytatva a példát: 100W 8Vohm-hoz 28V feszültség adódik, ezt osztva 33-mal 0,86V bemeneti feszültség adódik.
Helló.
Látom páran összeraktátok a hidalt 7294-et. Azt szeretném kérdezni hogy mekkora a max +/- tápot visel el 8 ohmos terhelésnél. Elviseli még szerintetek a következő tápot: +/-39v üresjárásban 25A-es diódákkal 60000uf puffer 800VA-es toroid , tehát nem sokat esik terhelve. Vagy biztos ami biztos tekerjek le belőle? Csak azért kérdezem mert lessz hajtva néha napján rendesen , és nem lenne jó ha belerokkanna a csúcsáramokba
Ha sztereó híd lesz, akkor kell neki a +/-39V üresjárati tápfesz. Ezzel gond nélkül le fogja adni 8 Ohm-ra a 200W szinuszt, egyszerre mindkét csatornán.
Ohh. Köszönöm, lusta lettem volna rá .
Már csak abban reménykedek, hogy nem kap hőgutát majd. Mondjuk eddig egy szimpla volt egy tönkön ami teljesen kihajtva több óra alatt se ment 50 celsiusfok fölé, most két tönk lessz szembefordítva lég kamrát alkotva és keresztül lessz fújva ventivel , ezen lessz mind a 4 tda .
Köszönöm a választ. Még egy kérdésem lenne, hogy valami egyszerű pár ledes hőmérséklet érzékelő kapcsolásod van esetleg, ami a tda hőmérsékletét mutatná, ha van valami ilyen kütyü.
A különbség eléggé egyértelmű, csak át kell nézni az adatlapokat. A 7294 jóval erősebb cucc és magasabb tápfeszt bír.
Milyen keveröpultod van? hol vetted?
A TDA7296-nak kisebb a kimenő teljesítménye, valamint kisebb tápfeszt bír.
Szia! Voice-Kraft LM-8 DSP Bővebben: Link
Oksa köszi viszont 1 wattos tranzisztoros a osztályos erösitöben nemtud-e valaki segiteni?
Sziasztok! van egy tápom 2x 27v ac 2800mA ez elég az icenek? köszi sziasztok
Hello!
Egy darab TDA 7294-et 8 ohm -on meg tud hajtani. Ha nem is telejsen hajtsa meg, de elég jól ki fogja hajtani. Kicsit több pufferel, hosszútávon is jó lesz. |
Bejelentkezés
Hirdetés |