Fórum témák
» Több friss téma |
A kondik azért is melegedhetnek mert az alaplapi ventillátorok ráfújják a meleg levegőt prociról/chipsetről. Nekem emiatt robbant fel 2 elkó egy régebbi videokártyán, mert az ügyes tervezők a 2 SMD elkó felé irányították ki a forró levegőt a GPU bordáról.
Nem, természetesen ügyeltem a polaritásra, sőt, még a gyáriak is melegszenek!
Hát igen, ez is benne van a dologban, mert a prociról is ráfújja ugye a venti, de ha jól tudom, akkor a 105°C-os kondiknak igen csak meleg kell, hogy púposodjanak, úgyhogy szerintem önmagában kevés a ráfújt meleglevegő, saját magának is kell hőt termelnie, hogy 105°C fölé melegedjen és púposodjon
Igen, kapcsolóüzemű tápban bizony melegednek a kondik, ezért is fontos a jó hőtűrés és a kis soros ellenállás (ESR).
Sziasztok.Lenne gy kérdésem.Hogyan tudom multiméterrel megnézni,hogy jó-e a kondim?Nincs a multimon kapacitásmérő.Köszönöm a segítséget.
Szia! Nem akarok hülyeséget mondani, de szerintem mezei multiméterrel csak zárlatra tudod tesztelni!
Remélem szabad linkelnem! Ha komolyabban érdekes a dolog, akkor próbáld meg ezzel esetleg:
http://www.ottomat.hu/Kapcsrajzok/Elko_tester1.gif
Szia.Azt tudom,hogy dióda vizsgálatnál lehet nézni,hogy feltölti-e és ha abbamarad a sípolás akkor jó,ha nem akkor zárlatos.Viszont van egy elkom ami 50V 22 mikro farad és meg sem nyikkan a multiméter,de azt nem venném biztosra,hogy az elko rossz.
Helló!
Van egy régi kondim, 2200µF-os és nincs egyértelműen jelölve a polaritásai. A házon az egyik láb felett van egy bemélyedés, ami szerintem arra utal, hogy az a negatív láb. A másik lábon pedig egy piros festék pötty, talán az a pozitív. Javítsatok ki, ha nem így van köszi
Helló.
ha a témában már van ilyen 10^1000 bocsánat, de az lenne a kérdésem, hogy mi a különbség a kerámia, elektrolit, fólia...stb. kondenzátorok között, vagyis a használata között? Ha van ilyen kérdés télleg bocsánat csak sietek És előre is köszi mindenkinek abszolút kezdő vagyok
Szia!
Először is egy segítő oldal: Bővebben: Link Kerámiakondenzátorokat ott használnak, ahol előny a kis belső induktivitás és nem gond a hőmérsékletfüggő kapacitásváltozás. Hidegítésre, és nagyfrekvenciás áramköröknél használatos.
Kösz
Wikipédiát az előbb néztem de azért kössz.
Az oldal alján részletezik a különféle fajta kondenzátorok jellemzőit.
Igen elolvastam. Most már értem.
kösz
Helló.Annyit kérdeznék csak hogy 0,01 uf az 10 vagy 100 nf?
Szia!
Egy segítő oldal: Bővebben: Link. Mert lehet, hogy már értékű kondenzátorokkal is találkozol majd.
Nézd meg a prefixek jelentését!
A mikro az 10^-6, tehát ennyivel kell megszoroznod a 0,01 -et. Persze felírhattad volna 10 nF -nak is, úgy könnyebb. A nano az 10^-9.
Köszi, erre voltam kiváncsi, hogy 10 nF-e. Ha jól gondolom akkor 100pF :yes:
Zümmög, ha van neki meghajtó áramköre. Ha nincs akkor csinálni kell.
Másik: szerintem te abszolút nem vagy tisztában a kapacitás jelölésével. Idézet: „0,01 µF az hány F ?” Ez neked miért kell Farádban? Fogsz használni pl. 1F kondit? 1000 nF = 1 uF 100 nF = 0,1 uF 10 nF = 0,01 uF µF NEM egyenlő F. Szándékosan nem hatványkitevőkkel mondom. Így talán végre jobban megérted.
Jani!
1000 a váltószám! 1000 pF = 1 nF / 1000 nF = 1 µF . Osztani ugye tudsz.
Ezeket mind tanultuk. Csak azt sem értem, hogy most milyen kondit keressek: Amin 102 , 103 , 104-et ír? 0,01 µF-hoz, azaz 10nF-hoz...
A 103 az 10 és még 3 db. nulla és pF -ban van megadva. Tehát 10000 pF, ami pont 10 nF.
Ezt is már számtalanszor belinkeltük neked: Bővebben: Link
Egy kis mankó: 100 = 100 pF 102 = 1nF 103 = 10 nF 104 = 100nF 223 = 22 nF 224 = 220 nF Érzékeled a most már a jelöléseket?
Sziasztok!
Csak egy kis megerősítés kellene: 200V504J ez ugye 500nf 200v és 5% tűrés Köszönöm.
Üdv
Megtudnátok mondani 10 - 12A os áram továbbításához mekkora kapacitású kondenzátor szükséges? hogy tudom ezt kiszámolni? |
Bejelentkezés
Hirdetés |