Fórum témák
» Több friss téma |
Hali csinálj inkább hog-ot szerintem az a legjobb
Köszi a választ csak már félig meddig elkészült az 1850 azért érdeklödtem mert másik témába nem válaszoltak.
De amugy mitöl nem olyan jó az 1850?
Nem biztos h jót mondok de lehet azért mert kicsi a tőlcsér és így rosszab a mélyátvitele vagyis nem megy le olyan mélyre de javítson ki valaki ha rosszat mondok. A tölcséres mélyeknél a lényeg a nagyság sajna ez van.
Az enyémek is hasonlóak, csak 15"-os Kappa van benne, igy kicsit másabb:Itt látható.
Tudom már láttam én is ilyet szeretnék csináltatni magamnak mert nekem is nagyon tetszik.
Mert olyan a hangja mint a rutse-nak csak hallkabb. Nekem amúgy se tetszik az a láda. Viszont lehet, hogy neked bejön próbáld ki.
sziasztok segitsegeteket kerem szereztem 5darab sr4050 es38-cms hangszorot es ket pa50100ast tolcsert epitsek? nekik kintre szeretnem hasznalni hangositasra. legfokeppen szomszed idegesitesre minel mejebben nyomjak a baszusst nagyon szepen megkoszonnem a segitsegeteket. en a 1850es tolcserre gondoltam
Jó lenne ha elkezdenéd használni a shift billentyűt mondatkezdéskor, és az írásjeleket sem ártana.
Nem tűnt fel, hogy itt nem ír senki ratyin?
Sziasztok. Van egy Eminence Kappa 15L hangszóróm, és szeretnék neki egy dobozt csinálni. Bővebben: Link
Egy ilyen doboz jó lenne neki? Milyen mélyre menne le? Főként disco zenére használnám, nagyobb termekben és szabadtéren. (Ha jól értelmezem a hangfalat, akkor a membrán mágnes felőli része sugározza a hangot a tölcsérbe, vagyis a hangfal belsejébe. De én nagyon furcsállom ezt a hangszórót, mivel az összes eddigi hangszóróm membránját ha megmozgattam kézzel ugyanannyit mozdult előre, mint hátrafelé, de ez előre nagyon sokat tud mozdulni hátrafelé meg sokkal kevesebbet, ha jól érzem a pille fogja így meg. ez természetes? és ha nem akkor milyen hatással lesz a hangzásra, pl én arra gondoltam hogy kisebb mozgás hátrafelé kisebb hangnyomást produkálhat a tölcsérbe. javítsatok ki ha nem jól gondolom.) Azért írtam be ide is mert a másik témában nem sokat tudtam meg a tölcsérről Várom a véleményeiteket.
Ilyen ládából kell legalább 4 ahhoz, hogy szépen szóljon mert kettő nem nagyon akart nekem csak kopogni. Amúgy szerintem ugyan annyit tud mozdulni előre is a hangszóród mint hátra.
Csinálhatnál fotókat arról a hangszóróról,hogy milyen lett a javítás-felujítás! Azok alapján amiket leírtál gyanús,hogy elcseszték...
4 hangfal kellene? egy hangszóróból nehéz lenne.
Akkor mit ajánlasz, esetleg egy másik tölcséres terv? Vagy mit csinálna ez a láda ha mondjuk a sarokba teszem a fal felé fordítva? (az nem olyan lenne mintha meghosszabbítanám a tölcsért?) Ehhez mit szólsz: Bővebben: Link
Hát fényképet most nem tudok készíteni, de épp most fogom a kezemben és ha megpróbálom a membránt befelé nyomni akkor végül is csak kicsivel kevesebbet mozdul hátrafelé, de azt nehezebben mint előre. Amúgy a tekercs nem koppan hozzá a mágneshez. Akitől vettem az azt mondta, hogy accus-nál lett felújítva. Így a hangszórót ha meztelenül meghajtom nem veszek észre torzítást a membrán rossz felfüggesztése miatt, úgyhogy azt hiszem (legalábbis remélem) hogy nem cseszték el.
Bár az is igaz hogy ez az első 15"-os hangszóróm, lehet hogy csak én túlzom el ezt a pár millimétert?
Szerintem ugyanannyit kéne mozdulnia mindkét irányba.Reméljük,hogy nincs annak semmi baja,de azért a fotók jók lennének,már csak a "MAGUNK" megnyuktatása végett!
Majd valamikor megpróbálok pár fotót felrakni, de egyáltalán mit is kellene majd lefotóznom rajta? Mert a membrán felfüggesztése a kosárhoz jól meg van csinálva, nem látni rossz illesztést vagy kifojt ragasztócsíkokat. A pille is (amennyire én értek hozzá) a helyén van, ott sem látni rossz illesztést. A tekercs is szép egyenletesen felvitt ragasztóval van a helyére rakva, nem úgy tűnik, mintha amatőr munka lenne.
Vigyázz akkor vele mert szét fog esni a tekercs ha ott lett felújítva.. Tapasztalat.
Mondjuk én csak a szarvashibákat tudnám észrevenni,de biztosan van itt olyan is,aki ehhez jobban ért és meglát olyanokat,amiket más nem.
És akkor beszéljünk a felhasználásáról is. Maradjak a tölcséresnél és építsem meg neki ezt:
15" Bass Scoop Vagy inkább ilyet kéne neki építenem: Bass Reflex Melyik adna szebb mélyeket? Melyik lenne hangosabb? Ti melyiket építenétek? ( Már a döntés is nehéz, hogy mit építsek, és akkor mi lesz a gyakorlati megépítésével)
Szebben a bassrefi szólna. A rutse az viszont hangosabban szólna valamivel. A tölcséres ládák nagy terembe illetve kintre jobbak, a bassrefi az kis terembe sokkal jobb illetve szobába. Hol akarod használni?
Szia. Én már sok hangszórót boltoltam az ACCUS Lajossal, és nekem egyikkel sem volt gondom. Annyi van velük, hogy 2-3 DB-vel halkabbak mint gyári állapotban. Gondolom nem sokat volt még használva, ezért járatni kell szigoruan, jó néhány órát, a hangerő növelésével, nem széthajtva izomból. Én a 15-ös LF-et egy HD15-be használom.
A rutse mennyivel szólna hangosabban? (plusz 3 dB, plusz 10 dB? Nagyjából mennyivel?) Milyen mélyre menne le rutse? (50 Hz?, 40 Hz?)
Amúgy kisebb nagyobb termekben használnám, néha szabadtéren is.
Rutse kb olyan 60-70Hz-en még szól alatta már nem nagyon ahogy én hallgattam. Kb 102dB-t tudna a hangszóróddal.
Lehet, hogy nyomásra több mint egy rutse, viszont ez jobban kopog abban biztos vagyok. Ez alá kell sub is..
Köszi a válaszaitokat.
A celestion tölcsér az azt hiszem mély középnek lenne jó. Maradok a bassreflexnél. Inkább gyűjtök pénzt és nyáron építek két 18"-os super scoopert valami jobb hangszóróval(Eminence, Porkoláb, majd eldől még addig).
Ez a láda nem megy mélyre. Nem javaslom. Volt belőle 12 darab, szép lassan, de biztosan ki lettek cserélve. Hangnyomása nem rossz, viszont az alsó határfrekije nagyon magas. Vannak ennél sokkal jobb konstrukciók is.
Sziasztok. Szeretnék meghallgatni élőben egy tölcséres ládát, mert mindenhol azt mondják, hogy milyen jó meg szép... Nagykőrösön lakom, Kecskemétre és Ceglédre át tudok menni. Ha valakinek van, akkor szívesen meghallgatnám. Válaszotokat előre is köszönöm.
Üdv!
Kérdésem az lenne, hogy mi az előnye ennek a "BPH 118" -nak ezzel a "18bphorn" -nal szemben? Gondolom az utóbbi beltéren nem sokat ér, és az előbbiben ezen próbáltak javítani a reflex-csöves megoldással? Ja amúgy a bőség zavara kerülgessen titeket is már, ne csak engem! >> Plan's gyűjtemény (orosz)
Közben elfelejtettem hozzátenni a BPH teljes rajzát, most pótolom (ez egy mod)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |