Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Nomeg némi mechanikai tisztítást, kapargatást
Ez a próbapanel már okozott gondot máskor is (tápegység).
Köszi már működik. Kicseréltem az ellenállást 470kohmra a kondenzátort pedig 1nF - ra.
A pakad megfelelo homersekletu?
A drotot melegited vagy az ont? A drot rezdrot? A rez nem oxidos veletlenul? Gyantad van az onban vagy elotte belemartottad? Szoval fogod a drotot, lecsupaszitod. Ha rezdrot, szepen kell csiloognia, ha nem csiloog, megkapargatod, hogy fenyes legyen. Pakaval melegited, majd odanyomod az ont a pakahoz kozel a drotra. Szinte fel kell szivnia. Ha nincs gyantas onod, akkor elotte gyantaba martod a drotot. Ha azt latod, hogy budos, veszettul fustolo fekete csomok lesznek az on kozelebe, akkor tul meleg a pakad (foleg hosszan huzott pillanatpaka okoz ilyeneket). De az is lehet, hogy a drotodat nem fogja az on. Ilyen is van. Probalkozz masfajta drottal.
Látom számon tartjátok a hibáim. Most kivágtam a kukába. Megméregettem és össze-vissza érintkeznek a sávok. Éljen Made In Chaina
Ilyen vackokkal nem szabad foglalkozni. Csak a forrasztott vagy a wire wrap kötés az elfogadható az elektronikában.
Bővebben: Link
Ez volt az. Van még három. Akkor mit érdemes használni helyette? Nincs kedvem állandóan ki-be forrasztgatni amikor kísérletezem valamivel. Akkor kell a dugaszolás. Aztán, ha minden jó akkor már érdemes forrasztgatni.
Üdv mindenkinek!
Kezdőként segítséget kérnék.... volna egy utólagos vonóhorog visszajelző elektrónikám ami kissé megbolondult. Elkezdtem méregetni és egy BAY43 feiratú diódát zárlatosnak találtam (műszer oda vissza sípol) Szeretném kérdezni, hogy ennek a diódának ez-e a valós neve vagy, hogy kezdjem el keresni mert nemtaláltam sokmindenta neten róla, esetleg helyettesíthető-e valamivel? Egyáltalán milyen dióda? Választ előlre is köszönöm!
Nekem tökéletes. Lehet széthajlottak a fém érintkezôk. Vedd le a tapadós alját, szedd ki ôket és hajlítsd összébb, hátha javul.
Köhömm, ki is mondta, hogy ilyet vegyek? Ugye, ezért nincs harag?
Szia!
Igen, valóban ez a típusa. Kapcsolódióda. Viszont mindenek előtt a diódát vedd ki a panelről is úgy is mérj rá mivel becsaphat a panelen való méricskélés.
Kiforrasztva is megmértem így is "sípolt" oda vissza. Bár nemnagyon értem ezt a panelt úgy ahogy van... hiába volt bent a zárlatos dióda, ha a nyákot azon a ponton hol elméletileg a dióda átenged összezártam (áthidaltam) akkor működött a kütyü, Pedíg a zárlat miatt elméletileg ott is át kellett volna engedje az áramot nem? Szóval ha így kérem a boltban akkor fogják tudni mi kell nekem. Remélem nem ritka alkatrész, mert akkor rendelni kell bár sehol nem találtam ilyet. Esetleg valami helyettesítő dióda létezik?
Nem szeretnélek elkeseríteni, de az európai számozási rendszerben a BY(x) egyutas egyenirányító diódát jelent. A kapcsoló diódákat BA... val jelölik. Mindkét diódatípussal lehet kapcsolni, de nem mindegy, hogy milyen gyorsan. A HEstore -ban valamiért kisjelű diódaként szerepelnek. Egyébként a BAY 43 diódát 1N4148 -al lehet helyettesíteni.
Érdekes akkor a helyzet
mostmár totál nemértem 1N4148 al lehet akkor helyettesíteni?
Kapcsoló diódáknál fontos a gyors kapcsolás, ez pedig leginkább a rétegkapacitás függvénye. Lehet helyettesíteni.
Elégé kezdő vagyok sajnos. A 2 dióda közt mi a külömbség? Néztem a 2 "adatlapot" de nemtudom ilyen esetben mit kell nézni..
Sziasztok.
Létezik olyan, hogy LPT-portot kábellal átalakítod USB-re? Nekem azért kéne, mert műszakira muszáj lesz PIC égetőt csinálnom, és az USB-sben benne van a poén, hogy ott is PIC dübörög.. Tudom, nagy falat lesz, de hát , országos verseny lesz, májusban...
Azthiszem látom míg a BAY 43 15ns, addig a 4148 4ns ami gyorsab de a Bay 43 225mA és 600mA addig a 4148 200mA 450mA az nem baj? ha kicserélem mi a lehető legrosszabb ami történhet?
Köhöm.Nem USB->LPT kellene neked? Egyébként meg :google: Tényleg,a másoidk találat is az.Keressgélj!
Én, már délután rákerestem, meg is találtam. Soknak találom, meg azt sem tudom, hogy az úgy működne-e...
Sziasztok.
Kéne nekem egy megoldás egy nyomógombos ki-be kapcsolóra amit 3.3V-ról kéne működtetnem és egy fehér ledet kéne kapcsolnia,mindezt miniatűren kéne kiviteleznem. Egy pénztárca világítása lenne. Várom az ötleteket,előre is köszönöm.
Fórum keresőjét próbáltad már?Bővebben: Link
Köszi a vezetékforrasztási tippeket, megpróbálok beszerezni folyasztószert, vagy fenyőgyantát!
Még lenne egy kérdésem: Egy transzformátornál a primer tekercsbe megy a hálózati váltakozó feszültség, de tulajdonképpen egy "vezeték" az egész tekercs, szóval miért nem lesz egy nagy zárlat? Valamint, a trafóknál a kisebb ellenálású szokott a primer, a nagyobb a szekunder lenni?
Mert a vezetékek szigetelve vannak, zománcos vezetékek. Átlátszó szigetelés van rajtuk.
Az induktív ellenállás miatt. Vedd ki belőle a vasat, majd látsz csodát.
A BAY 43 at azért lehet helyettesíteni az 1N4148 - al, mert elég hasonlatosak egymással, az 1N4148 korszerűbb, gyorsabb típus. A BY diódák egyenirányítóba megfelelnek, mert ott a nyitóirányú áram, és a záróirányú feszültség fontosabb, mint a kapcsolási idő. A kapcsoló diódák kapcsolási idejei 5 - 10 ns idejűek, míg egy általános egyenirányító diódáknál meg sem adják többnyire. A kapcsoló diódáknál nem annyira fontos a zárófeszültség, a nyitóirányú áram, elég ha az 5 V (12 V) -os feszültség tranzienseit kell csak bírnia.
Szóval akkor nekem ebbe a vonóhorog visszajelzőbe megfelel az 1n4148 gondolom ha valami oknál fogva mégse lenne jó maximum elég a dióda ennél nagyobb baj nem lehet. Kapcsolási ideje gyorsabb azt láttam a nyitó- záróirányú feszültségbe volt eltérés de akkor elméletileg itt nem használja ki ezért megfelel. Remélem jól értelmeztem a dolgot Köszönöm a segítséget! Holnap kipróbálom szerintem!
janikukac, zolika60, köszi, most már értem
Szia!
Dobj bele egy 1N4007-t. Az bírja az áramot, mert 1A-es. |
Bejelentkezés
Hirdetés |