Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendelés külföldről (eBay - Paypal)
VÁM és ÁFA jellegű kérdéseket/hozzászólásokat, indoklás nélkül törlik a moderátorok!
Lapozás: OK   13 / 258
(#) telectro válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Idézet:
„halottam, hogy bekeményítenek, és minden vackot megvámolnak majd, de reméltem, hogy csak kacsa.”

Azt nem tudom, hogy mi történik, de én most jártam úgy, hogy a 02.15-én rendelt regisztrált csomagom még mindig nem jött meg, míg a 02.28-án feladott érkezett meg ma, vagyis majd 45 napra, pedig ez is regisztrált csomag volt, pedig megbízható kínai eladó sokszor vásároltam már tőle és már 250e eladáson van túl. Lehet, hogy a vámosok ülnek rajta ?

Ami biztos, hogy a vámos stampli színe ugyanolyan mint eddig
(#) telectro válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Megtudhatjuk mekkora volt az összeg ? Legalább privátban, hogy hogyan készüljünk....
(#) secmaxx válasza telectro hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

Lehet ha tudod a tracking numbert miért nem nézed merre jár a pack ? Amúgy szoktak levelet küldeni, ami amcsiból érkezik csomag a magyar posta a partnerük akkor a magyar posta értesít hogy faxold a számlát , ami az unión belülről és kínából érkezik azt a fedex lerakatán vizsgálják a vámosok és a fedextől küld levelet hogy faxold a számlát . Eddig a trendi az volt hogy megkapták külföldről a csomagot és ha érték és méret alatti volt "szemrevételezésnél" akkor az átment vám és áfafizetés nélkül . Ha terjedelmesebb és értékesebb volt a csomag akkor kérték a paypalos számlát és azalapján fizettél 15% vámdíjat és 25% áfát . Tehát egy $100.00 értékü csomagra még fizettél $43.75 azaz durván 8750Huf+1050Huf kiszállítás díjat . Áfát fizetni köteles vagy MINDEN NEM UNIÓS TERÜLETRŐL származó áru után , vámot viszont $180.00 kell fizetni ,ezalatt vámmentes ami nem azt jelenti hogy áfamentes is ! Mert ha $150.00 ról küldöl számlát akkor Ők megszorozzák az éfaértékkel (25%) és akkor már $187.50 után megfizettetik a vámot is .
Röviden ennyi a tapasztalatom.
(#) telectro válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 11, 2011 /

A tracking numbert nézve a kínai feladta az országából elküldve hungaryba, és innentől semmi, míg ami rendesen megérkezett annál megjelenik, hogy célországba érkezett, a posta kicserélőbe, vám hivatal és címzett átvette.
Jelenleg éppen ebay case alatt van a dolog, szerintem a csomag elveszett az úton valahol. Az eladóval abban maradtunk, hogy elküldi újra. Aztán majd ő meg veszekedik a postával, hogy hol miért veszett el.
Bár ez a 43 napra érkezett csomag után nem tartom kizártnak, hogy egyszer csak elő kerül a régebbi is.
(#) KoBalázs hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok!

Szeretnék rendelni egy OPENTRACKER OT1+ modult, de csak USA-ból lehet rendelni (legalábbis, én csak ezt találtam), meg egy GPS vevőt is.
Szeretnék találni egy európai, vagy magyarországi helyet, ahol meg tudom rendelni a terméket vám nélkül, vagy hogy működik?

itt a link:

https://www.argentdata.com/catalog/product_info.php?products_id=144

https://www.argentdata.com/catalog/product_info.php?cPath=22&products_id=65

Köszönöm a segítséget!
(#) Collector válasza KoBalázs hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Idézet:
„Szeretnék találni egy európai, vagy magyarországi helyet, ahol meg tudom rendelni a terméket vám nélkül”

Ilyen helyet nekem is mondhatna valaki.
Egyébként mi gátol abban, hogy elolvasd a kérdésedre a válaszokat a topikban?
(#) nagy hoho hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Van az Ebay-on egy asztali multiméter. Jelenleg 20 $ az ára és holnap lejár az aukció. Hogy lehetne megvásárolni tudna ebben segíteni valaki? Én még soha nem vettem semmit innen. Teljesen kuka vagyok hozzá.
http://cgi.ebay.com/Metex-MXD-4660A-Digital-MultiMeter-No-Reserve-/...151c0b
(#) kadarist válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia!
Ez ez eleve ki van lőve, mert "Shipping to: United States".
Olvasnivaló: Magyar e-bay-hogyan kezdd.
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Itt az eladó csak az USA-n belül szállít, de nem lehetetlen az is, hogy plusz pénzért ide is elküldi. Csak lehet drágább lenne a posta, mint a műszer. De lehet még így is megérné.
(#) nagy hoho válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Ennek a műszernek az ára 64000.-Ft Valahogy meg kellene szerezni.
(#) nagy hoho válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Elolvastam, köszönöm! Mindíg tanulok Tőletek.
(#) vzoole válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Azért az utolsó percekben keményen szoktak licitálni a dolgokra. Felszökik az ára majd egy reális közelébe. (Persze vannak kivételek)
(#) vzoole válasza telectro hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Én mérget mernék venni rá, hogy a Magyar Posta/vám ül rajta. És azt is lemerném fogadni, hogy a csomag eltünések 99%-ért a MP a felelős.

Nem véletlenűl nem küldenek rengetegen hazánkba, kriminális a postaszolgálat, nincs csomag nyomkövetés.
Lényegében az emeli el aki akarja, mert nem tudsz hol reklamálni, nem tudod bebizonyítani, hogy náluk tünt el.

Egy kis történet:
Rendeltem egy airsoft fegyvert...
Volt hozzá tracking, amin írták épp hol van. Rendeléstől 5 nap alatt Bp airport-on volt.
Itt képszakadás (mert nálunk nincs tracking), aztán 3-4 hét múlva kaptam az értesítőt, hogy mehetek érte.

5 nap alatt Hong Kong - Budapest 3 hét alatt Budapest - Mezőkövesd ???

Aztán rendeltem szintén Hong Kong-ból egy marék fotodiódát 1600Ft-ért (postával együtt). Sajnos nem azt kaptam amit rendeltem, írtam is az eladónak, aki mondta, hogy küldjem vissza. Kb. 5000Ft lett volna, hogy visszaküldjem.

És még sorolhatnám... rengeteg negatív tapasztalatom van velük.

Drága, megbízhatatlan, lassú... ez a Magyar Posta.
(#) Collector válasza vzoole hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Idézet:
„Drága, megbízhatatlan, lassú... ez a Magyar Posta.”

Szerinted legfeljebb.
A postával semmi gond nincsen, amikor úgy jött csomagom, hogy a kínai nem csomagolta be rendesen, és szét volt szakadva, a posta ingyen átcsomagolta, és úgy küldte nekem.
Drága? Valakinek az ingyen is drága, de ez totál szubjektív.
Lassú? Ez megint szubjektív, országon belül 1-2 nap alatt ott van a csomag. A nemzetközi csomagok feldolgozása meg a vámra tartozik (bár annak is valami nemzetközi csomagkicserélő szolgálat a neve).
Nem mondanám megbízhatatlannak sem, 5 éve folyamatosan postával küldözgetek cuccokat, és fogadok is, sosem volt semmi problémám. Csak ismernéd meg pl. a mexikói postát, akkor nem mondanál ehhez hasonlókat. Egyébként pedig 5x ennyiért bármikor igénybe lehet venni a futárszolgálatok valamelyikét, ha a posta nem tetszik.
Csak azok kötelezően vámoltatnak is, nincs ilyen 'átcsusszanás' mint posta esetén.
(#) Ricsi89 válasza nagy hoho hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Sajnos nem lehet kérdést feltenni az eladónak, pedig megkérdeztem volna, hogy szállít-e hozzánk is.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Minden terméknél lehet.

Idézet:
„Questions and answers about this item:
No questions or answers have been posted about this item.
Ask a question”
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Idézet:
„We're sorry we couldn't find an answer for you. Unfortunately, this seller is not able to respond to your question. We suggest reviewing the item again to see if your answer is in the seller's listing.”

itt meg ezt írja, ha arra megyek, hogy felveszem a kapcsolatot az eladóval.
(#) Szebence válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Érdekes... Én nem mentem rá a gombra, csak logikusnak azt találtam volna, ha már ott a gomb, akkor lehet is használni. Ha nem lehet, akkor meg eleve azt a gombot kellene inaktívvá tenniük.
(#) Ricsi89 válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Én is meglepődtem a kiíráson, hogy nem lehet kérdést feltenni az eladónak. Nem értem miért kel lennyire elzárkóznia az eladónak. Neki talán nem érdeke, hogy valaki megvegye amit hirdet?
(#) vicsys válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Vagy az az érdeke, hogy megvegyék, zaklatás nélkül...
(#) secmaxx válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Az eladó (seller ) beállította hogy a termékre csak az Usából vagy Canadából licitálhatnak,vagy vásárolhatják meg,és a Te default szállítási címedet nézve eleve kizár mindennemű kommunikációból és lehetőségből . Próbáld ki adj meg default shipping address-nek egy usa címet egyből tudsz vele kapcsolatot létesíteni . Ez a Te problémád . Nekem egy rokonom él kinn és oda szoktam az ilyen tételeket kűldeni ,Ő pedig ha összegyűlt a súly elküldi nekem.
(#) vicsys válasza secmaxx hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Én ugyan nem!
(#) Ricsi89 hozzászólása Ápr 20, 2011 /

Nos az lenne a kérdésem, hogy az ebay nem enged belépni az angol ebay-re. A belépési adatok jók, a sima ebay-re be tudok lépni vele, de nem akarja elfogadni ez a vacak az angol oldalon, regisztrálni meg nem enged azzal a felhasználónévvel. Mi lehet a gond?
(#) Ricsi89 válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 20, 2011 /

Tárgytalan, sikerült belépni.
(#) Szebence hozzászólása Ápr 24, 2011 /

Sziasztok!

Nagyobb méretű és összegű vásárlás esetnén, el lehet kerülni a vámot? Illetve ha megrendelem és pl ajándékként küldik és pl a vámon felbontják utána ki kell fizetni a vámot, de kell-e valami egyéb büntetést is fizetni, stb?
(#) slogan válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Áfát+vámot
Áfa a postára is !
(#) Szebence válasza slogan hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Az áfa az 25%, a vám az hány Forint?
Egyébként gép mérete amit kinéztem: 460mm x 340mm x 300mm + a csomagolás, súlya 11kg.
(#) Collector válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Biztos erre is megvannak a szabályok, de én gyanítom, hogy ilyen épp a vámérték határ közelébe eső árú dolgokkal nem foglalkoznak büntetés szempontjából. Viszont ha ugyanezt pár százezer forintnyi dologgal próbálnád, az már inkább adócsalás kategória, és örülsz, ha csak pénzbüntetéssel megúszod. Szóval szerintem ez, hogy "majd valahogy csak elkerülöm a vámot" nem jó hozzáállás, ha a vámérték felett van, akkor számolnod kell a vámmal is. Ha aztán nem kell fizetned rá, akkor pedig lehet örülni neki.
(#) slogan válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Ezt tavaly fényképeztem az Orczin
(#) slogan válasza Collector hozzászólására (») Ápr 24, 2011 /

Ez azért nem igaz ,mert ne tud előtte mit csinálni
Nincs olyan ,hogy "vámot befizetem" rublika .....

Csak utólag tudja fizetni.

Az meg ha valaki ajándékot ír rá ,azzal már a vámosok nem is foglalkoznak....
Következő: »»   13 / 258
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem