Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha dióda nélkül jól működik, akkor ne használj diódát. Valószínű, hogy a fordított polaritású bekötés hatásai ellen védené az áramkört. Egy képet azért mutathatnál erről a csodaszerkezetről.
Szia!
A /Q1 (2.láb) reset után 1-ben van, ezért negált. (Az áramkört úgy kell megtervezni, hogy az elején kapjon alaphelyzetbe állítást, pl. reset jelet)
Sziasztok.Egy keresem lenne:valaki legyenszives kuldjon egy erosito kapcsolast ami 6 vagy 12 voltrol megy es olyan 1 vagy 2W os teljesitmennyel jon a jo ido es jo lenne a bringara Koszonom elore is .
Ui:ha lehet tranzisztoros legyen .....koszonom.
Szia!
Ezt éppen a te számodra kerestem. Elmegy 6voltról is meg 12 voltról is: Bővebben: Link. Másik hasonszőrű: Bővebben: Link. Keresés: Bővebben: Link
En csak egy kapcsolasi rajzot kertem meg kezdo vagyok...pont azer irtam ide...hiaba keresek rola nem talalok semmilyet es gondoltam hogy masnak meg ha regrol is de lehet hogy van kapcs rajza...
És végül egy igazi 2W-os nagyágyú: Bővebben: Link
Sziasztok!
Tranzisztorok adatlapján szereplő W érték az eldisszipálható teljesítményként van megadva, azaz úgy kell értelmezni, hogy ez az a teljesítmény amit az adott kapcsolásban maximum el tud "fűteni" a tranzisztor? Például egy AB osztályban működő kapcsolás esetén ha teszem fel 60%-os a hatásfok, és mondjuk a tranzisztor adatlapján 40W szerepel, akkor ebben a felállásban maximum 60W hasznos teljesítmény vehető ki, és a 40W pedig amit elfűt. Jól gondolkodok? Köszönöm előre is!
Én úgy gondolkodnék, hogy 60% a hasznos, 40% az elfűtött. Azaz, 40W*0,6 a hasznos, 40W*0,4 az elfűtött. Tehát 24W a max hasznos kivehető. Ha valamit félreértettem, akkor javítsatok ki.
Hello!
Sok dolgot hallottam már róla,de Ti biztos fogjátok tudni,hogy: Szeretnék építeni egy egyszerű erősítőt fülhallgatóhoz és van ott egy olyan jelölés,hogy "Bypass". Most ez mit takar pontosabban?, Mármint mi a szerepe?
Üdv!
Hogyan oldanátok meg egy olyan elektronikus kapcsolót ami egy jellel is megbirkózik anélkül, hogy azt módosítaná? Egy jellel ha egy másikat szeretnénk kapcsolni anélkül, hogy az bármiféle torzulást is szenvedne. Pl mint a CD4066 vagy mint a relé de ezeket most kizárom. Elv is elég.
Hello!
Így küldöm,mert amilyen kapcsolást találtam a PDF-ben azt szeretném én is megcsinálni. A negyedik oldalon van.
A SOA görbén a vízszintes tengely a kollektor-emitter feszültség. Például egy szimmetrikus tápfeszültségű erősítőben +-20V esetén maximális kivezérlés mellett 60%-os hatásfoknál maradva 8 ohmos terheléssel ha jól gondolkodok, akkor maximum 18W teljesítmény tud hasznosulni, ami +-12V-os kimeneti feszültséget jelent 8ohm-nál, és ekkor a kollektor-emitter feszültség 8V, tehát ehhez az értékhez tartozó áramot kell leolvasni a görbéről.
Vagy nagyon messze járok a valóságtól?
Analóg szorzó, aminek egyik bemenete 0 vagy 1?
Helló. Azt szeretném kérdezni, hogy egy A1941es tranzisztort helyettesíthetek-e BD250C-vel, és egy C5198ast BD249C-vel. Autóerősítőben fűtetének
Szia!
Inkább BD246D és 245D a helyettesítői. De van még egy pár.
Na ezzel az analóg szorzó kifejezéssel guglistól együtt megfogtál
245C-t tudok beszerezni, viszont 246-ot nemtudok. Maradjon inkább az előző?
Mindenképpen 140V vagy még nagyobb max. CE feszültségű kellene. Nézd meg az eredeti típusok adatlapjait.
Hali !
Nekem tranzisztoros kivezérlésjelző nyákrajz kéne, de olyan, amihez max fél A4-es papír szélességű panel kell, mert nincs nagy panelem itthon, és nem férne rá. Előre is köszi !
Lenne még egy kérdésem:
A ".lay" formátumot milyen programmal tudom megnyitni?
Sprint Layout. Ajánlom az 5,0 változatát!
Ez jó lesz? Bővebben: Link
Kapcsolási rajz megvan nekem is. Kerestem megfelelő nyákot hozzá , de nem volt.
Nekem akkora kéne ,ami egy A4-es szélleségének a felére ráfér, mert csak akkora panelom van... |
Bejelentkezés
Hirdetés |