Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   47 / 82
(#) Ge Lee hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Sziasztok!
Készülök építeni egy egyszerű panelműszert 16F676-al. A watt féle mini égetőt csináltam meg a PIC égetéséhez. Nincs is vele semmi gond, a wpb felismeri a PIC-et de amikor megnyitnám a hex-et azt mondja hogy nem intel-hex formátumú. Az oshon-nal ugyanezt csinálja, a winpic800 megnyitja de írás közben hibát ír ki. Letöltöttem a netről egy hexeditor progit amivel elmentettem intel.hex formátumban a file-t, arra meg azt mondja a wpb hogy a file nem kompatibilis a PIC-el. Tudna valaki segíteni mielőtt kihajítom az ablakon az egészet?
(#) cNobody válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Így, hogy se link a hex-hez, se csatolmányként nincs, így elég nehéz lesz segíteni.
Egyébként lehetséges, hogy van a hex-ben komment, és azért írja, hogy nem intel-hex formátum. Csak ki kell törölni a kommentet és kész.
(#) Ge Lee válasza cNobody hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Csatolom a hex-et és a txt-t, a linket most nem találom, de a "16F676 voltmeter"-re guglizva előkerül.
(#) watt válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Ezzel próbáld.

main_mod.hex

(#) Ge Lee válasza watt hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Köszi ezt már megeszi, csak az ellenőrzés után kiírja hogy nem egyforma a két tartalom. Lehet hogy hosszú a kábelem majd vágok le belőle.
(#) Hp41C válasza zenetom hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Szia!
Próbáld meg "Use Vpp first programming method" -dal.
(#) Ge Lee válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Levágtam 10cm-re a kábelt de nem tudom mi a gond. Szépen "megcsinál" program szerint mindent, de az ellenőrzésnél nem egyezik a két tartalom, olyan mintha nem is írt volna bele semmit.
(#) zenetom válasza Hp41C hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Már nincs nálam a PIC, de másik PICkit2 is ezt írta ki, szóval valószínűleg rossz volt a PIC.
(#) watt válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Leellenőrizted a vonalakat(PIC nélkül) a leírás szerint és minden rendben van?
(#) Ge Lee válasza watt hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Természetesen leellenőriztem, de ha gond lenne vele akkor a PIC-et sem ismerné fel vagy tévedek? Közben beszéltem emmzolee-val szerinte az lehet a gond hogy égetés közben elindul a program és kimenetnek állítja a lábat. Kipróbáltam a leírásod alapján azt is hogy a Vpp-t egy 1k-val lehúztam de akkor sem lett jó. Az látszik mintha elkezdené módosítani a tartalmat, de az sem jó. Ha kell teszek fel majd képet róla.
(#) watt válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 15, 2011 /

Lehetnek olyan helyzetek, amikor a program korábban elindul, mint ahogy a égetőfesz megjelenik és a program használni kezdi valamelyik programozói lábat. Néhány ms várakozás a program elején meg szokta oldani a dolgot.

Próbáld meg, hogy a Vpp-t egyszerre kapcsolod be a Vdd-vel, esetleg úgy is próbálhatod, hogy a Vpp-t előbb kapcsolod be.
A sebességgel is játszani kell, próbáld lassítani.

Ha a Vpp-t és a Vdd-t egyszerre kapcsolom be fel sem ismeri, azt mondja hogy nincs PIC csatlakoztatva. A sebességgel fél napig próbálkoztam, volt hogy perceket vártam az írásra de semmi. Első próbálkozásom volt ez a PIC-ekkel, szerintem egyben az utolsó is. Megcsinálom inkább 7107-el vagy máshogy. Csak az elvesztegetett időt sajnálom.

Az kétségtelen, hogy a 7407-es verzió megbízhatóbb, de ennek ellenére nekem hibátlanul működik a két ellenállásos kivitel is. Ez sajnos LPT port függő. Javaslom, hogy érdemes esetleg fejlettebb égetőt építeni, pl. az oshont, ha nem akarsz túl bonyolultat. Ez annyiban több mint a mini, hogy a Vpp-t és a Vdd-t is vezérli. A mini alkalmi égető, ha többször is használni kell, akkor már eléggé macerás tud lenni! Ha viszont össze kell lógatni, akkor bárhol fél óra alatt be lehet égetni egy PIC-et.

A 7407-es verziót építettem és ez lenne a megbízhatóbb...?

Igen. Működnie kell, sok példány készült, nem sűrűn van velük baj.
(#) sniper hozzászólása Ápr 15, 2011 /

Üdv a mestereknek!

Kellene nekem egy kis segítség egy PIC 12F629 felprogramozásában. Én még kezdő vagyok a témában.

Megvettem a vadonat új Pict és gondoltam felprogramozom a pickit klónommal és kész. De sajnos nem így sült el a dolog, megnéztem a pickit-hez hogyan kell csatlakoztatni, ezzel nem is volt gond, de a pickit azt írta a progamban, hogy pickit 2 connected, mikor kiválasztottam a chipet akkor sárga háttérel device is not found.

Ezután próbálkoztam vele egy párszor, az eredmény ugyan az volt.

Nah most ezután elővettem wattmester mini programozóját, és azzal próbáltam, de valószínüleg valamit nem jól csináltam, mert kilukadt a pic mikor ráadtam tápot, szerintem nem kötöttem férre semmit. (*a kis ellenállás amit wattmester a rajzon írt benne volt)

Szeretnék segítséget kérni, hogy valamelyik programozóhoz esetleg valaki adna egy kis rajzot hogyan csatlakoztassam a pict, esetleg instrukciót mit szúrhattam el?

Segítségetek előre is köszönöm!
Sniper
(#) Ge Lee válasza watt hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Elvittem az égetőt hétvégén és kipróbáltam anyám gépével is (ez jóval öregebb, közel 10 éves masina). Ott már majdnem minden visszaolvasott adat egyezett, kivéve a configot, ahol 3 érték (B9,10,11) nem stimmelt, amiknek a háttere egyébként kék, azokat állítani sem tudnám. A sebességtől függetlenül ez volt a végeredmény. Van ennek valami jelentősége, vagy ennek ellenére működhet majd a program?
(#) watt válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

A konfig akkor nem szokott egyezni, ha olyan értéket hoz a hex néhány biten, ami a PIC-ben nem létezik! Ha megnézed az adatlapot, melyik bitek nincsenek használva, és azok milyen állapotot adnak olvasáskor, és ha azokon kívül a többi bit egyezik, akkor a program futni fog!
(#) watt válasza sniper hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Nézz fel az oldalamra, ott le van írva mit hogyan kell kötni és még más fontos infók is!
(#) Ge Lee válasza watt hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Rátettem a kijelzőket és kipróbáltam. A 2. és a 3. szegmens működik (nekem végül is csak ez kell) az elsővel viszont olyat csinál hogy egymásra írja a 2.-on és a 3.-on jelzett értéket. Mivel a flash tartalmak egyformák csak a konfig tér el, nem tudom hogy e miatt csinálja e vagy a hex nem jó, de állítólag másnál működött.

Azért az fura hogy az égető egy régebbi gépen működik, az enyémen pedig nem akar pedig kipróbáltam az összes LPT beállítást (SPP, EPP,ECP) és a sebességet is levettem nagyon lassúra. A PIC-et felismeri de írni már nem tudja. Mi a különbség a két port között ami miatt nem hajlandó normálisan kommunikálni? Lehet ezzel kezdeni valamit (azon kívül hogy építsek USB-s égetőt)?
(#) watt válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A PC-k LPT portja nem egyforma. Az újabbakkal van gond leginkább. Az ACK körül szokott gond lenni, valamint azzal, ha nem kötöd be az összes GND-t az LPT dugóban úgy, ahogy a rajzon van!
(#) Ge Lee válasza watt hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A rajzod szerint van bekötve minden GND.
(#) Ge Lee válasza watt hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Tegnap este leültem még küzdeni vele egy kicsit, kb. 10 perc alatt meglett a jó beállítás. Most már a gépemen is működik rendesen, meg is írtam vele a maradék 4 PIC-et.
(#) watt válasza Ge Lee hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Örülök hogy sikerült! Jó programozást!
(#) subway hozzászólása Ápr 25, 2011 /

Szevasztok! Kéne nekem egy kis segítség! Szeretném befejezni a pickit2 utánépítésemet, de ugyebár ahhoz előbb fel kéne programozni a 18f2550et. Meg is építettem a watt féle v4es huzal lpt égetőt, de sajna a labortápom bemondta az unalmast és csak egy zselés aksim van kéznél 12V-ra... Az 5V-ot 78L05-tel oldottam meg, ahogy a kapcsolásnál is van. Minden egyezik a kötéseknél is. 7805nél mértem 6V-ot aksinál ha kapcsolom az egészet, 11.97V-ot mértem, de amint kapcsolok, a 18f2550esem elkezd melegedni mint állat. Jah annyi hogy nekem az lpt-portnál egy rendes csatira van bekötve az ic. Nem tudtam a tüskés módszerrel stabilan csatlakoztatni... Mi lehet a probléma?
(#) cNobody válasza subway hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Ha a 7805-ből 6V jön ki az nagyon nem jó. Eléggé veszélyes az PIC-re. Még az is előfordulhat, hogy attól melegszik a PIC, hogy a 6V-tól megadta magát. Vagy csak valami zárlat van, esetleg fordítva van a foglalatban (ha nem smd), vagy félre van kötve valami.
(#) subway válasza cNobody hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

úgy tűnik a 7805ös volt halott, mert üresen csak 2.5V jött ki rajta. Most kicseréltem a tartalék zászlósomra, és kicsit pofozgattam még a kábelezést, meg még kétszer átellenőriztem, és érdekes, hogy msot a winpic egyből ki is írta, hogy mi van rácsatlakoztatva, de a hex beégetésénél már az első címre hibát írt ki, és megállt. Hmm. Most ment végig az oshon softos cuccedli, az nem írt ki problémát. Bíztató. Érdekes, hogy a verify-t nem tudom végig küldeni. De a kiolvasás és az égetés úgy tűnik rendben megy... Vagy még sem. Nem stimmel a hex file tartalma, és a pic-é... Na mind1. Ezt már nem értem. A pickit2 oldaláról leszedett hex-fájlt akartam betölteni, de a két progi közel se áll egymáshoz...
(#) watt válasza subway hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

A WLPT mini-hez való programmal próbáltad már?
(#) cNobody válasza subway hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Igen, ha már a Watt féle WLPT v4-et építetted meg, akkor illene a Watt féle WPB programot használni hozzá. A többit meg elfelejteni, mert azok nem naprakészek, és a mai LPT-kel nem működnek.
(#) potyo válasza subway hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Kerámiakondenzátorok voltak azon a 7805-ön közvetlen közel a lábaihoz?
Következő: »»   47 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem