Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   476 / 1274
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Ápr 16, 2011 / 1

Szia!
Az egyik kondenzátor szakadása okozta az ellenállás túlmelegedését, mivel így az egész eltérítőáram az ellenálláson keresztül akart átfolyni. De nem a sérült kondi a rossz.
(#) kadarist válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Azaz már lehet, hogy az is rossz. Mi az ellenállás pozíciószáma?
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Az ellenállás poz. száma R645. Tüzetesebben átvizsgálva a panelt találtam rajta egy forrasztási hibát is.
Próbáltam lekövetni, következtetni a C627 lehet a hibás?
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Látom már. Ebben az esetben nincs más dolgod, mint az itt látható összes alkatrészt leellenőrizni, a kondikat természetesen kapacitásméréssel. Ez most úgy fest, mintha az L603 lenne szakadt.
(#) pitro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Amit berajzoltál nekem pirossal a vonalon végig haladva minden alkatrészt megnéztem és nem találtam hibás alkatrészt. Lehúztam az eltérítőtekercs csatlakozóját és megmértem a tekercset. 3 ohm körüli értéket mértem tehát nekem nem tűnik zárlatosnak és kóros melegedést sem tapasztaltam. A csatoló kondenzátor C410 ugyebár szakadt volt ez magyarázhatta a sortranzisztor halálát. De most,hogy a kondi is és a tranzisztor is új így kicsit tanácstalan vagyok.
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

"Az egyik kondenzátor szakadása okozta az ellenállás túlmelegedését" Igen ez így volt. A C627 lába is forrasztás hibás volt. Maga a kondenzátor is repedt, és púpos lett.

L603 megmértem az rendben (nem szakadt). C627, C618 és R645 alkatrészeket cseréletem forrasztási hibákat megszüntettem. Diódát kimértem rendben.

"Javítás" előtt indult a tv most viszont nem hajlandó. A standby led átvált zöldre és vissza pirosra.
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

A sortranzisztor kollektorán ott van a sortápfeszültség? A csatlakozók jól lettek visszadugva?
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

A sortranzisztor kollektorán Standby módban 11,5 VDC mérhető. Inulásnál 117,5 VDC egy pillanatra. Igen a csatlakozók jól lettek visszatéve.
(#) biowizard hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Sziasztok.
Ismételten itt kérnék egy kis segítséget.Van egy Daewoo DTL-28G7 típusú tv-m.A gondja az,hogy kilyukadt a sortrafó(ELDOR 1352.5008E).Van itthon egy sortrafóm ami egy Tevion(Chassis tv 17)-ben van.Ha valaki tudna nekem segíteni,hogy ezzel helyettesíthető-e a Daewoo sortrafója,megköszönném.
(#) biowizard válasza biowizard hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Közben rájöttem,hogy baromságot kérdeztem Nem lehet vele helyettesíteni.Ez van.
Azért azt megkérdezném,hogy mielőtt még rendelek sortrafót a tv-hez,előtte mit nézzek még át rajta??Valami oka csak volt,hogy kilyukadt.Vagy lehet,hogy gyári hibás volt?
Köszönöm a válaszokat előre is.
(#) mineral válasza mineral hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A 117,5 V nyilván kevés... Lehúztam az eltérítő tekercseket de úgy sem indul. Kivettem a Bu808-at. Betettem egy 60W-os izzót a C-E lábakra. Ekkor a táp standby módban halkan ciripel. Bekapcsolásnál megjelenik a 117,5 volt egy pillanatra. Most a tápegységem a rossz vagy valami beterhel? Ezt hogy tudom kideríteni?
(#) clymet hozzászólása Ápr 18, 2011 /

sziasztok egy samsung SP43T8HP -el küszködök nem rég került hozzám a kép még elfogadható de egy vízszintes fekete csík jön elő eddig csak világos képernyőnél de most már bármikor valaki tapasztalt már ilyet? a választ előre is köszönöm.
(#) gaben62 válasza biowizard hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Gyenge volt a műgyanta szigetelés, anyagfáradás/korral jár, stb. miatt ment tönkre.
Szerintem cseréld ki Eldor trafót 5-6000ft.ért tudsz rendelni, jóképű tv. megér ennyit.
(#) elektromos válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Én azért az üzemi tápfeszt is megmérném, mert nagyon sok tv-nél sokkal nagyobb a táp, ami ugyan csak hozzá járulhat a trafó tönkre meneteléhez. Egy mérést megér szerintem. A szervízkönyve ha meg van, abban bent van a pontos érték.
(#) biowizard válasza gaben62 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Köszi az infót.Valóban szép kis tv,főleg ha működni is fog Néztem már a trafót Itt Nem drága és ha szépen megy a csere után akkor valóban megfogja érni az árát.Ha megjött a cucc és cseréltem akkor írom majd a fejleményeket.Addig is köszönöm még egyszer.
(#) pitro válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia!

Szeretném megköszönni a segítségedet. Teljesen igazad volt szakadás volt a vízszintes eltérítés körében de hiába ellenőriztem az alkatrészeket mert egy szemmel alig látható fóliaszakadás okozta a gondot .Szóval helyreállt a rend de nélküled biztos még itt főnék a saját levembe
Remélem majd zargathatlak még mert ha minden igaz a héten egy siemens kerül az asztalra.Még egyszer köszönöm!
(#) kadarist válasza mineral hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Valamilyen hibát te követtél el, mert a javítás előtt legalább beindult a gép. A BU jó? Nincs fóliaszakadás valahol?
(#) kadarist válasza clymet hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A függőleges eltérítés IC-je körül kellene elkókat cserélni.
(#) mineral válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Megtaláltam a hibát! Valóban én követtem el. Ahogy a panelt forgattam kirepedt a 7805 stabilizátornak a lába. Megforrasztottam kicseréltem az elkóját és tádám! Működik!
Köszönöm kadarist sokat segítettél és sokat tanultam tőled most is.

P4160096.JPG

(#) kadarist hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Örülök a sikeres javításoknak, csak így tovább!
(#) Imu hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Kedves Mesterek!

A segítségeteket szeretném kérni. Nemrégiben hozzájutottam egy barátomtól egy Philips TV-hez(28PT800B-01), örökölte,de neki nem kellett. kb.16-20 éves modell lehet. (71cm, 100Hz, Crystal Clear III-LTP technológia, a hátlapban aktív mélynyomó, stereo hangzás, nagyon jól szól.)

A TV működik, de van két hibája:
1. alaphelyzetben van egy zavaró búgó hangja, ha átváltom 16:9-re, akkor a hang megszűnik.
2.főleg bekapcsolás után jellemző, hogy a kiválasztott csatornán nincs adás, majd kb. 5-10mp múlva "behangolja" magát és bejön a kép és hang. (Viszont a kép egy kicsit hangyás, zavaros, pedig állítólag ennek kifejezetten jó képe van. )

Sajnos itthon, Debrecenben nem vállalta senki (3 helyen jártam), mondván öreg, nincs hozzá alkatrész.
Én viszont szeretném megtartani és hajlandó vagyok költeni rá (ésszerű határokon belül).

Az lenne a kérésem, hogy elvállalná e valaki javítást, vagy tudtok e ajánlani egy szervizt, aki hajlandó lenne egy ilyen "öreg" TV-vel foglalkozni?
(Budapest is szóba jöhet.)

Előre is köszönöm!
Imi
(#) pepemoci hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni(úgy látom,hogy itt jó helyen járok!)
Van egy alig 3 éves SAMSUNG plazma tv-m amit már nem javítanak meg garanciában(még mindig a szervizben van)
Jelenség hang van kép nincs! Másfél hét után felhívtak a szervizből és közölték velem,hogy TÁPEGYSÉG hibája van! Nem szeretném a Samsung áraival javíttatni!
Látom,illetve olvasom,hogy sokan vagytok itt olyanok akik értetek ehhez a témához!!
A tv típusaS42C91HXXEC
Ha tudtok légy szíves segítsetek!
Köszönettel: E.Péter
(#) gabriel80 hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Üdv Mindenkinek!

Remélem jó ez a fórum erre a kérdésre, a téma, mert sürgős lenne egy infó, és egy dokumentum:
Azaz lenne, egy Samsung CK 5913 Z TX tv, s ehhez lenne szükségem egy kapcsolási rajzra, vagy valami ' Szerviz Manuál pdf -re . Ha lehet emailben - mert javításban van és csütörtökön vinnénk az Anyósnak vissza

Voltak - vannak hibák: volt - se kép se hang : javítva TDA 4601 körüli kondik csere, erre már van nagyfeszültség, de még így sem jó: vízszintesben van kb 10 cm csík: ha van ötlet azt szívesen veszem ( egyenlőre a terv a TDA 3654 körüli kondik cseréje, s ha így sincs semmi az ic cseréje...)
Remélem így jó lehet, hacsak más nem lehet még a baj, ( a nagy kondik nem lennének cserélve, sem a2 nagy kis ellenállás )
Kérdés, javasolt még néhol a kondik cseréje? a tűrésben bőven rámérünk mert 25-50-63v helyett 100v van lesz berakva (ez volt) .

Illetve a tervrajz, az azért is lenne fontos, mert van egy vékony vezeték a táp kapcsolótól (elején lévő) a panelra, de nincs bedugva ! , illetve van még 2 db vékony , egy árnyékolt ebből, az sincs bedugva ( 3 db 3 dugós csati), volt szíves a vidéki szerelő miután megnézte, s széthuzigálta, nem rakta össze mert szerinte javíthatatlan, de azóta már van nagy fesz?

Köszönöm az infókat, és a segítséget.

Gábriel
(#) kadarist válasza gabriel80 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

(#) nagy7702 hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok valaki segítene
Videoton TS5355
sorkimenő műterhelés bekötése
előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia!
Miről lenne szó?

szia! szeretnék műterhelést rátenni azt tudom 60wattos izzóval kell csak azt nem tudom hogy a tranzisztort kiveszem és hová tegyem rá az izzót.
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

A kivett sortranzisztor kollektor-forrasztása és a test közé kösd az izzót, hisz a kollektorra megy a sortápfeszültség.

Valószínű: Videoton TS5355 de nem biztos nincs rajta a cimke.
Ennek a készüléknek a hálózati kapcsolójának bekapcsolása után a üzemi led (zöld)villan hármat a hangszóró pattan egyet halkan és a sor mintha felhúzna egy pillanatra gyengén és még utána vagy kétszer egymás után még gyengébben és utána semmi,ki kapcsoláskor a piros led villan egyet. Zárlatot nem találtam .
(#) kadarist válasza nagy7702 hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Távirányítóval sem indul? Ez nem az a fajta, amelyiknél sokáig kell kézzel benyomva tartani a bekapcsológombot, az indításhoz? Ha nem, akkor a függőleges végfok tápkondiját érdemes cserélni és persze egy általános elkócsere sem árt.
Következő: »»   476 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem