Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézeres radar, traffipax jelző
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Lapozás: OK   126 / 147
(#) Hagens hozzászólása Márc 27, 2011 /

Nem tudjátok véletlenül, hogy honnan lehetne korrekt áron SMD PIC16F628-at szerezni?
(#) vicsys válasza Hagens hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Chipcad? Szerintem ők a legolcsóbbak.
(#) Hagens válasza vicsys hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Kérdeztem sajnos nincs nekik, a TME nagyon drága, HQ és RET nincs. Mindösszesen csak 1db kellene, a te általad tervezet teszter nyákba. Debrecen környékén ha lenne valakinek?
(#) elektromos válasza nikc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia! Miért nem találtál még rész megoldást sem? Fent van már mióta az alg8 fej rajza. Az részben működik. A vevő részét (előerősítő részt )meg cseréld le ronja10 féle vevőre (10M_receiver_01.pdf), melyben BF998-at használ. Egy kis kísérletezgetéssel, melyet én is csinálgatok, nagyon jó vevőt lehet készíteni. Már a gyári LI beltérire rá van téve, és tökéletesen működik vele. A munkapontokkal még játszom, de így is nagyon érzékeny. Lencse nélkül is nagy távolságról érzékel, igaz én lézeres HMJ teszterrel mérem. Persze már 1 éve agyalok a legjobb megoldáson, de valószínű 1-2 héten belül már éles tesztre is alkalmas lesz, és majd megtudom, miért dolgoztam ennyit.
(#) nikc válasza elektromos hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Hali! Egy kicsit utána néztem ennek a Ronja-nak,hááát, láttad mekkora lencsével dolgozik? Az erősítőjén el kell gondolkodni... Sok sikert a kütyüdhöz, biztos jó lesz!
(#) Reggie válasza kisger hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Koszi. Nem ertem, hogy akkor a google mert nem dobta ki magyarorszagra szukitve a keresest...
(#) Reggie válasza Hagens hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

www.soselectronic.hu
(#) Hagens válasza Reggie hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Köszi! Ez eszembe sem jutott, de már Vicsys kollégával megoldottuk.
(#) elektromos válasza nikc hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

RONJA több Km-re is jó, a nagy lencsével. Nekem, ha 30m-ről mérnek, és azt megfogja az is siker. Nagyobb álmaim nincsenek. 30m-nél már csak egy kis pont van az adón, és azt a művészet megfogni, nem a 100m-ert, ahol már van kb. 30cm-es nyaláb. De csak próbáltam segíteni.
(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

De ha privátban megadod a cimed küldök neked egyet . Van még itthon 2db
(#) elektromos válasza hbfj hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Szia HBFJ!
Meg szeretnélek kérni, ha sikerül összehoznom a kreálmányomat, segítesz bemérni lézerrel? A vevőm az már elfogadható. Az adóval még küzdök egy kicsit, mert 2db 70W-os lézert teszek bele, ami elég hátsó védelemre. Még egy gyors meghajtót kell kell kreálnom a lézerdiódáknak.
(#) hbfj válasza elektromos hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

Persze , sikits ha aktuális
(#) elektromos válasza hbfj hozzászólására (») Márc 27, 2011 /

OK!
Köszi!
(#) M.Béla hozzászólása Ápr 10, 2011 /

Bocsánat hogy nem olvastam végig a topikot csak végigfutottam a képeken,a kérdés hogy most akkor végül is sikerült valakinek működő blokkolót építenie?
Ha igen akkor melyik az a rajz?

Előre is köszönöm mindenkinek
(#) Hagens hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok! Nem tudja véletlenül valaki, hogy honnan lehet a ledek elé olyan sötét plexit venni, amik a gyárikba vannak? Köszönöm!
(#) treshold válasza Hagens hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

(#) denon888 válasza treshold hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Tiszta olcsó. Még jó hogy kapni lehet.
(#) Hagens válasza treshold hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Kösz a linket, csak egy baj van velük, hogy mindent arany árban árulnak. Nekem a dobozba kellene amibe beszerelem a fejet, azért hogy ne lássák elölről hogy mi van benne. Na majd kitalálok valamit.
(#) denon888 válasza Hagens hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Biztos van más beszerzési forrás is. Ez valóban nagyon drága.
(#) hbfj válasza Hagens hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Ez sajnos arany árban van mindenhol.
(#) babocsai válasza hbfj hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

http://cgi.ebay.co.uk/INFRA-RED-962-3MM-THICK-BLACK-NIGHT-VISION-PE...353771

Itt árulja a srác táblában. 6,70 fontért postaköltséggel, ami durván 2000 Forint, és lehet belőle kb. 40 db fej-előlapot csinálni.
(#) Hagens válasza babocsai hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Hú ez nagyon jó lenne, csak az a baj hogy nekem nem megy az Ebay. Tudnál nekem ebben segíteni esetleg? Vagy ha másnak is kellene, akkor lehetne többet is rendelni.
(#) elektromos hozzászólása Ápr 17, 2011 /

Nem tudom a blokkoló teszterem ható távolságát 80 méter fölé vinni. Már ötödik tervet csinálom, de ennél tovább nem tudok menni. Igaz 25 W-s splpl90-el próbálkozom, kb. 60ns-os impulzusokkal, és 3200Hz-en.
Azt nem tudom, ha emelném a tápfeszt kb. 18 V-a, nem halálozik el a lézer dióda? Ha valaki hozzáértő megnézné, a lézer adatlapját kérem, hogy segítsen.
(#) hbfj válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

A 80 m miért nem elég ? Optikával próbálod,vagy csak simán a led világit ?
(#) elektromos válasza hbfj hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Nem elég, mert volt akinek ment 120 méterig. Maximalista vagyok! Csak simán a lézer dióda néz ki a fejéből, semmi lencse. Ma is méregettem a métereket, de akkor nem kínlódok vele tovább. Igaz csak egy régi kiyo-val próbálgattam, az Li-t nem tettem még fel. A kiyo is jól működik idáig, pedig nem lézeres. Persze gyorsan sem megyek.
(#) elektromos válasza babocsai hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Ez biztos jó nektek? Ezt írja: WORKS WITH LIGHT BETWEEN 380-780 NANOMETER
Nektek a 850-950 nanométer kellene nem?
Valahol olvastam, hogy valamelyik sima fényképezőgép filmje is jó nekünk, vagy keresel egy kidobott régi videoton tv-t, és az infra előtti plexit kiszeded, az is jó szerinetm, és olcsó is.
(#) Reggie válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Nekem SPL LL90 18V-on kb 110-120 meter. Hasznald ugyan azt a kapcsolastechnikat, amit az LL90-ben hasznalnak, es akkor tuti jo lesz.
(#) nikc válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Ez jogos, sokat szűrne. Szerintem egy filmről pedig még annyit sem tudnánk.... Egyébként nem értem, a vevő diódák többsége eleve szűrős kabátban van, minek még egy szűréssel? csökkenteni a jel nagyságát? Én a tökéletes árnyékolásra törexem inkább. A választ, meg főleg, minek szűrni . Viszont az SPL LL elé szivesen tennék valamilyen lencsét. De igazítsatok ki, mert én is lehetek tudatlan! Ha tudja valaki, hogy kiktől lehet mérést kérni, éles műszerrel, nem teszterrel, legyen szíves priviben írjon, köszönöm. Csongrádban van valaki? Üdv.
(#) elektromos válasza Reggie hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Azt használom, de a kitöltést is levittem kb. 60ns-ra. A 18 Volt használatától tartok egy kicsit. Ha 9 Volt-on 80 métert tud, akkor 18 Volt-on? Előre félek tőle, mert az már űrfegyver lesz
(#) nikc válasza elektromos hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia! A 9V-od mennyire "stabil", nem rántja le a lövés esetleg? A 18V-on szerintem a "töltő" ellenállással kell nagyon vigyázni, ha megcsinálod a kolléga által ajánlott kapcsolást
Következő: »»   126 / 147
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem