Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Ismét a TV Tunerrel kapcsolatban van egy kérdésem. Amikor szobaantennát kötök rá, akkor nincs probléma. De ha a kábeltv-t, akkor a monitor (nem a tv-műsor képe) elkezd vibrálni. A kábel háromszoros szigetelésű, 75 ohmos. Mit lehet ilyenkor csinálni, hogy ne vibráljon? Mivel nagyon idegesítő meg gyanítom a hardvernek se tesz jót...
Gyanítom, hogy nagy valószinűséggel földhurok alakult ki...
Bővebben: Link <-- ezt olvasgasd át s megtalálod a megoldást.
Köszönöm!
Tehát ha jól értem, mindössze annyi a dolgom, hogy a koaxkábel belső vezetékére és a küldesére is rákötök egy 10nF-os kodit? Mégegyszer köszönöm a választ! Neki is látok a megépítésének.
Átolvastam, csak kerámiakondenzátort nem kaptam... Annyi lenne a kérdés, hogy jó-e másfajta kondenzátor is, mondjuk amit a képmellékleten látni, vagy mindenképp kerámia kell?
Szerintem mindenképpen kerámiakondi kell oda, mert néha elég nagy feszültségek tudnak indukálódni az antennavezetéken....
Sziasztok!
Hasonló problémám van mint a témaindítónak. Vibrál a monitor ha a tv-tunerbe dugom a koaxot. Megépítettem az "eSDi " által belinkelt 10Nf-os verziót de sajnos maradt a vibrálás. Van további ötletetek? Segítségeteket előre is köszönöm!
Biztos, hogy az árnyékolás is csak kondin keresztül megy? Csinálj légyszi egy képet a kreálmányról!
Üdv Inhouse
Elkészült a kép.
Ha jó lesz bedobozolom. Köszönöm segítséged!
Hello HE!
Mégsem kaphassak kis segítség? Üdv!
A villanyszerelő csoki ezen a frekvencián nem alkalmas szerelvény.
Köszönöm a válaszod!
Akkor megpróbálom kijátszani a szerkezetből. Üdv!
Egy kétoldalas nyák az egyik oldala csak test. Plusz egy kis konzervdobozból készült árnyékolás a másik oldalra, és jó lesz.
ok, köszönöm!
Hát, ez a csokis dolog nagyon jó pl. egy csillárnál, meg még pár 230V-os cucchoz, de se autóban, se RF technikához nem az igazi. Ettől függetlenül a 2 kondinak csinálnia kellene a dolgát... Valami más is lehet ott...
Üdv Inhouse |
Bejelentkezés
Hirdetés |