Fórum témák
» Több friss téma |
Ok, bocs!
Gondoltam, elvileg a gyártó is olvashatja a topikot és esetleg, "burkoltan" akár segíthetne is mert biztosan felismeri a munkáját. Mellékelem a rajzot, remélem nem írtam el semmit. Köszi a segítséget!!
És persze a kimenetre még jön a nagydarab kondi és a nagyfesztrafó.
A 7-es láb GND-re megy?
A fel nem tüntetett lábak meg "üresek"?
Hát pont ez a nagy problémám,és ez zárja ki az 556-ot.
A többi lába, beleértve a 7-est is, nem volt beforrasztva. Megnéztem az eredeti állapotot is képen és jó irányban van behelyezve az IC de egyébként is fordítva meg a 14-es állna szabadon.
A 8.láb kimenet ez egyértelműen kizárja az NE556 -ot.
6 db monostabil IC-t néztem meg,de egyik sem illeszkedik az adott helyre. Remélem nincs hiba a rajzon,mert akkor lehetetlen a beazonosítás!
Urak
Nem lehetséges,hogy valami LM széria lehet pl LM324 ? Vagy valami hasonló. Hozzám kerülne a készülék nem adnék neki 2órát és működne,annyi kisipari készüléket javítottam már szerintem ez se fogna ki rajtam.
A BD bázisáramát a 100 ohm állítja be, ennek alapján kellene keresgélni a szóbajöhető ic-k közt.
Lehet,hogy nem is az a hibája, tuti,hogy valami 2 filléres kontakt hiba.
Viszont a 100 ohmos ellenállást nézve elég nagy a kínálat az ic-k közt. :yes:
Tulajdonképp azért írtam, mert rémlett, hogy nem tud az LM 324 100-120mA áramot.
Bár a rajz sem jó, például a graetz felöli bc182 soha nem tudna kinyitni, ha a bázisára menő dióda így van bekötve.
Nos szerintem az zener,és amennyiben akkus,akkor a feszültség csökkenésre hívja fel a figyelmet.
Amennyiben lecsökken az akku feszültsége,akkor az első tranzisztor lezár,a második kinyit és világítani fog a LED. Első olvasatra legalább is úgy tűnik!
Az IC az sajnos úgy tűnik, hogy jól van rajzolva. Kicsit fentebb van kép a nyákról és ott is pirossal berajzoltam a helyzetét.
Igen a bc tranyók gyenge akkut jeleznek, piros LED kezd világítani. A rajzjel hibás.
Én ugy oldanám meg hogy csinálnék másik panelt valanejik ismert kapcsolást és nincs több gond vele.
Annyira azért nincs rá szükségem, hogy újat építsek. Csak azért csinálom mert van. Ingyen kaptam.
Egyébként találtam egy feltűnően hasonlót itt az oldalon. Deexteer építette de a szóban forgó alkatrész száma ott is le van takarva. (Kedves Deexteer ha olvasod még ezt a topikot, légyszi áruld el, hogy mit használtál! ) Mellékelem a képet hátha emlékszik valaki erre.....
Sziasztok!
Hétvégén most már szakítok rá időt és megpróbálok tekerni egy nagyfesz trafót, első elgondolás SM65 magnak az egyik felére tekerem, egyik oldal primer, ami 50menet (0,5-ös vagy duplán csavart 0,5-ös) rézdrót a szekunderre meg jó lesz az az 5000 (0,15-ös réz) amit már valaki írt itt egyszer? A primert 12v-al fogom hajtani és 7-8000V elég lenne a szekunderen. Gondolom túl nagy az áttétel és impulzus üzem ráadásul, de megoldható szerintetek vagy kisebb áttétel kellene. Ja és a légrés, 0,5mm vagy több kellene? Köszönöm mindenkinek.
Legyen inkább inverteres, és 50:500, vastagabb huzalokból. Meg lehetne oldani 12V-ról is, de akkor valami nagyon kicsi ellenállású kapcsolóelem kéne rá, hogy érdemi teljesítményt adjon le. (mosfetek párhuzamosan)
Az 50:5000 áttétellel .
Ha 50menet = 12V 5000menet = 1200V. Vagy rosszul gondolom ?Ettől az áttételtől várható nagyobb fesz ?Itt bizonytalanodtam el én is .Vagy impulzus üzemhez más számítás tartozik .Köszönettel és üdv
Különben 2db IRF640 hajtaná, szerintem kipróbálom, aztán nyavajogva fogom magam és tervezek egy inverteres panelt és akkor már egyszerűbb lesz trafót is tekerni remélem.
Köszi a tippet!
Szia!
Igen, ezen sakkozok én is, hogy az impulzus üzem hogy befolyásolja majd...
Igen ez az hogy egy 12 V relé tekercsét is kapcsolgatva létrejön kb 200-300V impulzus kikapcsoláskor azt hiszem .És ezért szokták párhuzamos diódával védeni az őt kapcsolgató tranyót.
Szó mi szó ezt még ki kellene vesézni de most nincs időm sajna a gyakorlatra .Csak agyalok a téma körül .
Sziasztok mutatok egy javitásra hozott gyöngyszemet aki felismeri üzenjen valami önrezgö lehet de nem akar
Hello! Megcsináltam Peoplex álltal felrakott rajz alapján a villanypásztort (#964946) trafó nélkül a kimeneten 12v dc és kb. 70v ac szaggatva de ha ráteszem a trafót nincs szikra és eltűnik a fesz. mi lehet a hiba?
Helló!
Ha e rajz szerint csináltad : , jónak kell lennie. Az eredeti rajzhoz képest annyi a változtatás, hogy az 555-ös 7-es lábához kapcsolódó diódát fordítva kell betenni (ez sajnos az eredetin hibásan lett berajzolva), és kikerült belőle a BFY34-es tranyó a 15, és 820 ohmos ellenállásokkal együtt. Plussz az 555-ös 3-as lábához kapcsolódó 100 ohmost, én 50-esre cseréltem. Így max. ~20-22mm-es szikrát vág csutkára tekerve, egy Bosch trafóval. ET ÖRÖM ÉT BÓDOTTÁG!
Jah! Nálam amikor fordítva volt bekötve a dióda kussolt az egész szerkezet. Helyesen bekötött diódával már megjött az impulzus jel, de a feszültség leesett a béka segge alá, mindaddig míg ki nem kaptam a BFY34-et (illetve helyette a BC-337-et) és társaságát.
Mindezt sikerült kideríteni egy-másfél óra fórumelőzmény böngészését követően. Így látatlanban sajnos nem tudok egyéb ötlettel szolgálni, remélem sikerül ráakadni a bibire!
Köszi!
Csak azért gondoltam mert a 3,4,5,7,10,11 és12 lábat is GND-nek jelöli néhány rajz. A nyolcas kimenet és a 14 Vcc. Akár jó is lehetne és csak furfang, hogy itt a hetes üresen van hagyva. Tegnap átnéztem kb 200-at az LM kezdetűekből és csak ezt a kettőt találtam ami passzolhat. Milyen szériákból lehet választani? Vagy milyen csoportnevük van amire rákereshetnék (mint pl, "dual timer DIP-14" vagy hasonló). Üdv, istvancs
Hello!
Én inkább úgy érzem,hogy a kapcsolóüzemű tápegységekben használatos,régebbi IC-k között kellene keresgélni. Néhányat megnéztem,de azok nem passzoltak. Ez a rész tulajdonképpen egy inverter áramkör,amelyiket az NE555-öt "rugdos". Remélem nem nagyon tévedek. Az is lehet,hogy néhány az IC-ben "NC" láb most félrevezetésként be van kötve. Üdv. Ottó
Sziasztok
Érdeklődnék Somogy megyébe szükebben Balatonboglár környékén nics e valaki aki villanypásztort megtudná javitani.(ha még lehet)
Helló!
igen azt a rajzot csináltam meg a felrakott nyákrajz és beültetési rajz alapján. A rajzon a 100n kondi mellett van írva hogy 400v akkorának kell lenni a kondinak? nem vagyok nagyon jártas a dolgokban. ja a két ellenállás 50 és 100 mind a kettő ohm akar lenni? és a két dióda mind a kettő 1N4148?
Igen, a kondinak 400V-osnak kell lennie. Az 50, és a 100 Ω-ot jelöl, és mindkét dióda 1N4148.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |