Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép probléma

Témaindító: ZLED, idő: Feb 4, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   41 / 298
(#) blackdog válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Kismajom szóból nekem nem következik, hogy nő vagy. És ez miért is lényeg ezen a fórumon?
Amúgy egy zárt körfolyamatból (mint a hűtőköri is) nem mehet ki semmi.
Tehát, ha úgy gondolod, hogy szennyeződés volt benne akkor az benne is van és előbb-utóbb nem részleges hanem teljes dugulást okoz és akkor sokba fog kerülni a javítás már, ha javítható gazdaságosan. Ez a gép vagy R134a-val vagy R600a-val üzemel. Mind két közeg meglehetősen hangos üzem közben és hajlamos dugulást okozni.
Ha a szerelőd biztos akart volna lenni a dolgában akkor legalább ez elmondta volna és esetleg (sajnos a hűtőkör bontásával jár) meg is vizsgálta volna.
A mai hűtők átlag életkora 5 év. És sok hiba vagy nem javítható vagy csak nagyon költségesen.
Az sem kizárható, hogy az olaj valahol megült.
Arra ne számíts, hogy most évekig jó lesz.
(#) shaba25 válasza Kismajom1979 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Az a legnagyobb bajom, hogy a fagyasztó tele van hússal... Így nekem elég kellemetlen.
(#) Kismajom1979 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Egy nő nem tudhat annyit mint egy férfi,ha szerelésről van szó!Ennyit számít hogy nő vagy férfi.A hűtőm abszolúte halk,fülelnem kell,hogy bekapcsolt-e vagy sem,és jelenleg tökéletes.A szerelő meg nem bontotta,azt mondta ráérünk akkor ha mégis baj lenne vele,mert most jól működik.Ennyi.
(#) Kismajom1979 válasza shaba25 hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

Akkor szólj szerelőnek,mert azonnal nem hiszem,hogy kimegy,nekem is vasárnap mikor hívtam,csak szerdára tudta ígérni,hogy jön.Szerencsére közben minden megjavult,de nem bántam,hogy azért legalább átnézte.Valahová próbáld elhelyezni a husikat,azt hiszem csak 15-19 óráig tartja a hideget a hűtő kikapcsolva.

Hívtam legalább 8 non-stop hűtő szerelőt, persze egyik se vette fel. :S Elég gyorsan olvad...

Ez elég elszomorító.Hol laksz?Próbáld meg nem nyitogatni a fagyasztót.

Bp. III. kerület. egyetlen kapcsoló van a gépen. A felső résznél lévő hőfok szabályzó.
(#) mugab válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 21, 2011 /

A hűtőgépekben van egy olyan alkatrész hogy szűrő...
Pont az ilyen jelenségekre.
Tartalmaz két szűrőszitát, valamint vízmegkötő anyagból készült golyócskákat.

Hihetetlen,hogy pesten nem találsz egy hűtőgépszerelőt
Sajnos többet nem tudok mondani,én ugyanilyen tanácstalan voltam.Esetleg húzd ki,kapcsold be megint,hátha elindul.Nem tudom,csak ír Neked ide egy segítőkész szerelő

Reggel megpróbálom, hátha addig kipiheni magát. Jó éjt.

Sok sikert,szia!
(#) shaba25 hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Természetesen a hűtő reggelre sem javult meg, mitől tette volna. Továbbra is segítséget szeretnék kérni.
(#) blackdog válasza shaba25 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

A van hangja alatt mit értesz?
Csak búg? Ez esetben próbálkozz az ősi módszerrel, vágd fejbe a kompresszort.
Ha üzemszerű 'ciripelő' hangja van akkor van elment a gáz vagy halott a kompresszor.
Nem melegszik fel erősen? A csöveknek milyen a hőmérséklete?
Mérd meg a kompresszor áramfelvételét.
Az nem csodálkozom, hogy nem nagyon találsz szerelőt. Nem éri meg foglalkozni a háztartási hűtő javításával.
(#) shaba25 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

A hangja normális, "üzemszerű". A kompresszot elég meleg, mondhatni forró, de a csövek nem. "Mérd meg a kompresszor..." Sorry, de nő vagyok.... Ma talán sikerül keríteni szerelőt.

Idézet:
„Sorry, de nő vagyok....”

:integet2:
Ha nagyon forró a kompresszor és a csövek meg semmilyenek akkor gázhiány vagy dugulás marad.

Köszi! Várom a szerelő bácsit. A múltkor a mikrót meg tudtam javítani egy kis online segítséggel, de ez kifogott rajtam. Remélem nem lesz drága..
(#) shaba25 hozzászólása Ápr 22, 2011 /

Megnézte a szerelő: " a hűtőgép testből elment a gáz és túl költséges lenne a javítás".

Azt mondta, hogy melyik részén ment el a gáz?
Esetleg nem ajánlotta fel, hogy vegyél tőle másik hűtőt?

Azt mondta teljesen szét kellene bontani hűtőt, a szigetelést meg mindent. Az oldalát hallgatta. :S Nem ajánlott hűtőt. Miért? 2 percnél többet nem volt itt.

Oldalát hallgatta akkor valószínű, hogy a normál tér párologtatója vált el a rézcsőtől.
Ha habosítva van (be van építve nem látható) akkor valóban kár kínlódni a javítással. Amúgy hogyan ellenőrizte?

A felajánlás azért kérdezem mert sok kontár kimegy az mondja, hogy nem javítható majd megpróbál rásózni az ügyfélre egy másik hűtőt.

Én pont az ilyenek miatt na meg a gazdaságtalan vagy inkább drága javítás miatt nem vállalok háztartási hűtő javítását.

Bedugta, bekapcsolta. Valamit turkált a sima hűtőben és az oldalára tette a fülét. :vigyor4: Ennyi. Igen, valamit a normál térről beszélt...
Annyit mondott ne vegyek megint olasz hűtőt.

Ebben igaza van.
Írhatnék litániát, hogy milyen szempontok alapján kell hűtőt venni, de a végeredmény 150.000 forint felett lenne.

A 150 e nekem most kicsit sok. Ami olcsóbb az már nem jó? Milyen márkában keresgéljek? Egy kicsit segíts nekem.

Az az igazság, hogy igazából nem is a márka számít 100 150e között.
Az számítana, hogy milyen kompresszor van benne. Danfoss, Lunite elég jó. Régen az electrolux is jó volt, de tudomásom szerint már nem létezik.

Hűtőgép gyártók szerint: Zanussi, Electrolux, AEG egy cég. Ezeket érdemes megnézni. Siemens, Bosch szintén egy cég drágább is egy kicsit. Fagor, Samsung, LG, Whirpool ezekkel több a szívás mint gondolnád.

Nekem személy szerint Bosch hűtőm van 4 éves és még semmi változás. 5. év után szokott jönni a rizikó.

Semmiképpen se vegyél ebben az árkategóriában olyan hűtő ami tele van csili-vili extrákkal, elektronikával amik egyébként fölösleges.

Köszönöm! Két kompresszorost vegyek? No frost-ost vagy "hagyományost"?
(#) raptor1974 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

Nos mivel az R600a-s készülékek meglehetősen alacsony nyomásviszonyok között járnak, ezért igen csendesek. Az R134a-s készülékek valamivel hangosabbak, de ezeket se nevezném hangosnak. Ami a dugulásra való hajlamot illeti, az R600a nem igazán szeret dugulni sőt, R134a alapú hűtőközegeknél a gyantás kapilláris cső dugulást 90%-ban megszünteti. Ez tapasztalati érték. Kipróbált mind R134a-s mind R404A-s rendszereknél.
A zárt körfolyamatot illetően, ha a kapilláris csőből a részleges dugulást okozó szennyeződés eltávozott, akkor az a hűtőtestben van, vagy a szívócsövön keresztül már a kompresszor olajterében. Ha onnan esetleg visszakerül a hűtőközegáramba, akkor a szűrőnek kutya kötelessége megfogni.

Gyakorlatilag olyan hűtőt már nem nagyon kapsz aminek a normál!! tere nem no-frost. Nem árt, ha a fagyasztó tér is az. Két kompresszoros lenne az igazi, de az elég drága.
(#) raptor1974 válasza blackdog hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

A Danfoss R600a-s kompresszorok elég sűrűn szálnak el. Az Aspera (Tecumseh) kompresszorokkal nem túl sok probléma van, viszont általában magasabb árkategóriás készülékekbe építik be. Az elektrolux kompresszorok ACC néven futnak. A Bosch és Siemens hűtőkben sűrűn lehet látni Matsushita kompresszorokat. Japán gyártmány, olyan a belseje mint az óramű, de tapasztalataim szerint hajlamos a megszorulásra.
(#) blackdog válasza raptor1974 hozzászólására (») Ápr 22, 2011 /

És a szennyeződés (olaj 'csomó') méretétől függően a kompresszor ezt egy aranyos csattanással hálálhatja meg. Ha jobb esetben a szűrő megfogja akkor megindul a részleges dugulás. Ha egyszer ilyen hiba történt annak oka van. Valamilyen nem kívánt kémiai folyamat elindult.

A hűtőközegek hangjáról meg keress tanulmányt és nézd meg a korrekt! gyártók hangnyomás adatait. Mind a kettő közeg elviselhetetlen kluttyogó sípoló hangot ad. Nyilván normál körülmények között ez nem zavaró, de este/éjszaka nagyon idegesítő.

Majd, ha egyszer végre lesz ebben a kategóriában is inverter vezérlés és nem dugattyús kompresszorokat használnak...

Köszönöm szépen! :worship: :wave:
Következő: »»   41 / 298
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem