Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Napfénnyel. Na persze, az nem esik abba a hullámsávba?!...
Leirnád hogyan?
Simán lehet napon is, én is csináltam már azzal, amikor nem volt levilágítóm. Csak nem árt merőlegesen a napra irányítani a nyákot, mert akkor lesz a tökéletes a dolog.
Hmm, egyre kezdek eltántorodni, úgy érzem nem fog ez így menni nekem... :no:
Ha így állsz hozzá, akkor biztos, hogy nem fog menni. Napon is lehet, ha jó a maszk, akkor délben kirakod a napra, kb 10 percet és kész is. Ugyanúgy kell mindent, mintha leddel/fénycsővel/higanygőzzel világítanád, csak itt a nap adja az UV fényt.
És, ha nincs nap, vagy elrontom, akkor dobhatom a lemezt ki. :yes:
MIért is kéne kidobni?? Csap alá vele és alapos mosás, utánna lehet előröl kezdeni. Amúgymeg ahelyett, hogy itt kérsz millliónyi segitséget ki is próbálhatnál párat. Holnap még úgyis szünet és szép napos az idő.
![]()
Ha nincs nap, akkor el sem kezded a napon való levilágítást. Másrészt meg bármi más eszközzel el fogod dobni az első lemez egy részét, mert elsőre úgyse fogsz jól fotózni. Az első lemez a próbalemez, amin kiismered a dolgot és kikísérletezed az időt, hogy mennyi ideig kell világítani. :yes:
Alkatrészeket itt tudsz rendelni,Újvidéken van üzletük.Bővebben: Link
1. A napot felejtsd el máris. Igaz, hogy tartalmaz UV-t, meg le is lehet világítani vele a fotólakkot, de inkább hadd ne mondjam milyen megoldásnak tartom. (valószínű nem bírná a nyomda festék...)
2. Egyszer valahol el kell kezdeni. Itt mindenki, aki fotózott az első nyákja kevésbé sikerült jól. A nyakamat rá, hogy így van, hiszen tapasztalatot kellett gyűjteni. Neked is ezt kell tenni, tapasztalatot szerezni e téren. -Persze ha van ehhez kedved - No és meglátod, nem egy nagy varázslat ez. Ügyes vagy, és meg tudod csinálni. Ahogy a filmben is hallottad, második,harmadik, sokadik panel már tökéletesen fog sikerülni. Aztán eljutsz arra a szintre, hogy el se tudod rontani. Hidd el. Én is eljutottam erre a szintre. (Lehet kissé szerénytelenül hangzik, de így van. ![]() 3. Kérlek kutakodj, böngéssz, keresgélj a fórumban. Az eddig feltett kérdés mind megtalálható a topikokban. Tudom, rengeteg van, és időigényes a keresés, olvasás. Ezt aláírom, igen. Tipp: téma keresése topik-ra. Majd a topikon belüli keresés. Gyakorlatilag szűkíted a kört. Nyomozz, szimatolj, nézz utána, keress, és találj. ![]() Üdv!
Okés, köszi szépen !
Valószínűleg majd a fényérzékeny nyákkal dolgoznék csak, ha tudok OLCSÓ levilágítót szerezni, mert a Te műveleted túé bonyolult, drága, és veszélyes a számomra! ![]()
Sziasztok !
Olyan kérdésem van, hogy laminálóval lehet nyákot csinálni, úgy mint vasalással, csak sokkal szebben? ![]()
Ember, kereső!
Bővebben: Link
Persze, csak meg kell buherálni, mert alapban nem tudja azt a hőfokot ami kell, ráadásul az összes ilyen vasaljuk fel az ábrát teknika a későbbiekben nem fog tudni sem lukgalvánt, sem lötstoppot csinálni, mert a tonerpor nem védi meg a kifúrt lukat, a lötstopphoz meg be kell keméníteni uv-val a fóliát.
A fotózás mind ezeket tudja.
Tiedet már elolvastam,az oldaladon, de bonyolult megoldás. PIC-es vezérlés...
Gulasoft: Nem tudok beszerezni UV lámpát.... ![]()
Kinek sikerült még rajtam kívül a grafitos módszerrel a lukgaván?
Szerezz be Uv cree ledet.
XR7090UV-L1-UV8-11 395-400 nm, 210-250 mW 837 Ft+áfa 2000+áfa a meghajtó 3 led meg a meghajtó cirka 5000 forint+posta. Járnék arra vennék neked, de hátha jár valaki arra, átutalod a lovét, és elküldi postán.
Kvarclámpa is jó levilágítónak és már 1-2000Ft-ért hozzád vágják. Nekem is kvarclámpa van, viszi a gyári lakkozottat, a P20-ast és a dry fóliás nyákot is. Nem mellesleg barnulni is lehet mellette télen.
![]()
Ugyanezen az oldalon árulnak olcsón is arcszoláriumot, az is jó levilágítónak, a legtöbben azonnal ott van az időzítő is. Így aztán még arra sem kell költeni külön.
Sziasztok
Érdeklődnék hogyan rögzítitek egymáshoz a két pappírt ha kétoldalas nyákot készítetek nyáklaminálással?
Ragasztószalagot megpróbálom, köszönöm az infót!
Szia
Nekem már sikerült,de én grafitporral csinálom. Grafitpor,sellakk,denszesz keverékkel.A minimális furat 0.6 mm.Ellenállás 0-Ohm.Mivel vasalok,most a furatok védelmén dolgozom.A lőtstoppot pedig ezen a fórumon megtanult üvegfestékes módszerrel csinálom.Eddigi kisérleteim alkalmával jól vizsgázott, és olcsó.
Az enyém is grafitos, csak én titntát használok. A lakk nem ragaszkodig nagyon a nyákhoz? Ha meg sok lemosót használsz nem oldja ki a lukból is a lakkot? Ezt a tintát csak le kell dörzsölni.
Egyébként ezért írtam, hogy a vasalósok próbálják ki a lukvédelmet, de gondoltam hogy nem fog menni. Át kell állni fotózásra, az mindenre jó.
Üvegfesték lötstoppnak? Milyen üvegfesték? Mindegy? Hogyan alkalmazzam?
Hallod. Nem fognak mindent a szádba rágni. Van kereső beírod forrasztásgátló-maszk vagy lötstop és keresed. Nekem 2 perc alatt meglett.
Hmm. Hát jó. . . Pedig azokat végignéztem. Én TN 180-al akarok. Majd. Egyszer.
![]()
Sziasztok
Amikor fúrom a nyákot aláteszek egy félbehajtott öntapadós tapétát és úgy fúrom igaz cnc-vel,de kézzel is próbáltam és lehet úgy is.Kifúrt lapra ragasztom a tapétát és úgy kenem fel a lakkot.Elég hígan is lehet vele dolgozni és ezért tüdővel is ki lehet "tisztítani" a furatot.A lakk egyébként alkohollal könnyen lejön.A szárítása műszárítóban nem jött be,csak a természetes szárítás a jó.Most oldok fel laser port acetonban azzal akarom védeni majd a furatot.Tudom,hogy a fóliával neked már megy,de én még maradok a vasalónál-az asszony legnagyobb örömére-. |
Bejelentkezés
Hirdetés |