Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Lapozás: OK   575 / 1389
(#) janikukac válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Napfénnyel. Na persze, az nem esik abba a hullámsávba?!...

Leirnád hogyan?
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Simán lehet napon is, én is csináltam már azzal, amikor nem volt levilágítóm. Csak nem árt merőlegesen a napra irányítani a nyákot, mert akkor lesz a tökéletes a dolog.

Hmm, egyre kezdek eltántorodni, úgy érzem nem fog ez így menni nekem... :no:

Ha így állsz hozzá, akkor biztos, hogy nem fog menni. Napon is lehet, ha jó a maszk, akkor délben kirakod a napra, kb 10 percet és kész is. Ugyanúgy kell mindent, mintha leddel/fénycsővel/higanygőzzel világítanád, csak itt a nap adja az UV fényt.

És, ha nincs nap, vagy elrontom, akkor dobhatom a lemezt ki. :yes:
(#) storm válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

MIért is kéne kidobni?? Csap alá vele és alapos mosás, utánna lehet előröl kezdeni. Amúgymeg ahelyett, hogy itt kérsz millliónyi segitséget ki is próbálhatnál párat. Holnap még úgyis szünet és szép napos az idő.

Ha nincs nap, akkor el sem kezded a napon való levilágítást. Másrészt meg bármi más eszközzel el fogod dobni az első lemez egy részét, mert elsőre úgyse fogsz jól fotózni. Az első lemez a próbalemez, amin kiismered a dolgot és kikísérletezed az időt, hogy mennyi ideig kell világítani. :yes:
(#) janikukac válasza storm hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Ja, de kell levilágító is...
(#) AZA válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Alkatrészeket itt tudsz rendelni,Újvidéken van üzletük.Bővebben: Link
(#) Zoli_bácsi válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

1. A napot felejtsd el máris. Igaz, hogy tartalmaz UV-t, meg le is lehet világítani vele a fotólakkot, de inkább hadd ne mondjam milyen megoldásnak tartom. (valószínű nem bírná a nyomda festék...)

2. Egyszer valahol el kell kezdeni. Itt mindenki, aki fotózott az első nyákja kevésbé sikerült jól. A nyakamat rá, hogy így van, hiszen tapasztalatot kellett gyűjteni. Neked is ezt kell tenni, tapasztalatot szerezni e téren. -Persze ha van ehhez kedved - No és meglátod, nem egy nagy varázslat ez. Ügyes vagy, és meg tudod csinálni. Ahogy a filmben is hallottad, második,harmadik, sokadik panel már tökéletesen fog sikerülni. Aztán eljutsz arra a szintre, hogy el se tudod rontani. Hidd el. Én is eljutottam erre a szintre. (Lehet kissé szerénytelenül hangzik, de így van. ) Nem vagyok egyedül, sokan eljutottunk erre a szintre. Te is el fogsz.

3. Kérlek kutakodj, böngéssz, keresgélj a fórumban. Az eddig feltett kérdés mind megtalálható a topikokban. Tudom, rengeteg van, és időigényes a keresés, olvasás. Ezt aláírom, igen. Tipp: téma keresése topik-ra. Majd a topikon belüli keresés. Gyakorlatilag szűkíted a kört. Nyomozz, szimatolj, nézz utána, keress, és találj.

Üdv!
(#) janikukac válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 25, 2011 /

Okés, köszi szépen !

Valószínűleg majd a fényérzékeny nyákkal dolgoznék csak, ha tudok OLCSÓ levilágítót szerezni, mert a Te műveleted túé bonyolult, drága, és veszélyes a számomra!
(#) janikukac hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Sziasztok !

Olyan kérdésem van, hogy laminálóval lehet nyákot csinálni, úgy mint vasalással, csak sokkal szebben?
(#) Attila86 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Ember, kereső!
Bővebben: Link
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Persze, csak meg kell buherálni, mert alapban nem tudja azt a hőfokot ami kell, ráadásul az összes ilyen vasaljuk fel az ábrát teknika a későbbiekben nem fog tudni sem lukgalvánt, sem lötstoppot csinálni, mert a tonerpor nem védi meg a kifúrt lukat, a lötstopphoz meg be kell keméníteni uv-val a fóliát.
A fotózás mind ezeket tudja.
(#) janikukac válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Tiedet már elolvastam,az oldaladon, de bonyolult megoldás. PIC-es vezérlés...

Gulasoft: Nem tudok beszerezni UV lámpát....
(#) gulasoft hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Kinek sikerült még rajtam kívül a grafitos módszerrel a lukgaván?
(#) gulasoft válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szerezz be Uv cree ledet.
XR7090UV-L1-UV8-11 395-400 nm, 210-250 mW 837 Ft+áfa
2000+áfa a meghajtó
3 led meg a meghajtó cirka 5000 forint+posta.
Járnék arra vennék neked, de hátha jár valaki arra, átutalod a lovét, és elküldi postán.
(#) janikukac válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Maradok a vasalómnál...
(#) Ricsi89 válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Kvarclámpa is jó levilágítónak és már 1-2000Ft-ért hozzád vágják. Nekem is kvarclámpa van, viszi a gyári lakkozottat, a P20-ast és a dry fóliás nyákot is. Nem mellesleg barnulni is lehet mellette télen.
(#) JZoli válasza Ricsi89 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Ugyanezen az oldalon árulnak olcsón is arcszoláriumot, az is jó levilágítónak, a legtöbben azonnal ott van az időzítő is. Így aztán még arra sem kell költeni külön.
(#) mazso1988 hozzászólása Ápr 26, 2011 /

Sziasztok
Érdeklődnék hogyan rögzítitek egymáshoz a két pappírt ha kétoldalas nyákot készítetek nyáklaminálással?
(#) kaqkk válasza mazso1988 hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Tűzőgéppel - tesa ragasztószalaggal
(#) mazso1988 válasza kaqkk hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Ragasztószalagot megpróbálom, köszönöm az infót!
(#) Berci válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Szia
Nekem már sikerült,de én grafitporral csinálom.
Grafitpor,sellakk,denszesz keverékkel.A minimális furat
0.6 mm.Ellenállás 0-Ohm.Mivel vasalok,most a furatok védelmén dolgozom.A lőtstoppot pedig ezen a fórumon megtanult üvegfestékes módszerrel csinálom.Eddigi kisérleteim alkalmával jól vizsgázott, és olcsó.
(#) gulasoft válasza Berci hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Az enyém is grafitos, csak én titntát használok. A lakk nem ragaszkodig nagyon a nyákhoz? Ha meg sok lemosót használsz nem oldja ki a lukból is a lakkot? Ezt a tintát csak le kell dörzsölni.
Egyébként ezért írtam, hogy a vasalósok próbálják ki a lukvédelmet, de gondoltam hogy nem fog menni.
Át kell állni fotózásra, az mindenre jó.
(#) janikukac válasza Berci hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Üvegfesték lötstoppnak? Milyen üvegfesték? Mindegy? Hogyan alkalmazzam?
(#) Dániel X válasza janikukac hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Hallod. Nem fognak mindent a szádba rágni. Van kereső beírod forrasztásgátló-maszk vagy lötstop és keresed. Nekem 2 perc alatt meglett.
(#) janikukac válasza Dániel X hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Hmm. Hát jó. . . Pedig azokat végignéztem. Én TN 180-al akarok. Majd. Egyszer.
(#) Berci válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2011 / 1

Sziasztok
Amikor fúrom a nyákot aláteszek egy félbehajtott öntapadós tapétát és úgy fúrom igaz cnc-vel,de kézzel is próbáltam és lehet úgy is.Kifúrt lapra ragasztom a tapétát és úgy kenem fel a lakkot.Elég hígan is lehet vele dolgozni
és ezért tüdővel is ki lehet "tisztítani" a furatot.A lakk egyébként alkohollal könnyen lejön.A szárítása műszárítóban nem jött be,csak a természetes szárítás a jó.Most oldok fel laser port acetonban azzal akarom védeni majd a furatot.Tudom,hogy a fóliával neked már megy,de én még maradok a vasalónál-az asszony legnagyobb örömére-.
(#) alex0 válasza gulasoft hozzászólására (») Ápr 26, 2011 /

Az UV LED a ChipCAD-nél már nem lesz beszerezhető, mert elvették tőlük a forgalmazását. Más forrás után kell nézni.
Következő: »»   575 / 1389
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem