Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Autórádió (fejegység) problémák, kérdések, válaszok
Témaindító: angel83zs, idő: Máj 14, 2006
Témakörök:
Sziasztok! Nem vagyok nagyon jártas áramköri dolgokban, ezért leírnám a gondomat, hátha Valakinek van ötlete. Egy autóhifiről lenne szó. Van a kocsimban egy 4csatornás erősítő, amiről szól egy mély, és egy szett. emellett van egy kenwood fejegységem. a gondom az, hogy mikor megy a fejegység, folyamatos sistergés hallatszódik a hangszórókon, néha generátorzaj is, a mélyen nem hallottam. viszont ha a lejátszó hátulján mozgatom az rca-t, közvetlenül a lejátszó hátsó panel részén ,akkor tudom úgy mozgatni(enyhén feszítve), hogy nem csinálja. próbáltam másik rca-val, avval is fellép a hiba. arra gondoltam, hogy valamilyen testelési hiba lehet, talán az rca testjével. Lehet, h nem jó helyre írok, de talán vkinek van valamiféle ötlete evvel kapcsolatban. Meg olyat is hallottam, hogy előfordul, h néha az erősítő, valami testelési hiba folytán az rca-n keresztül próbál letestelni a fejegységen keresztül. és ekkor tökretehet egy belső biztit. lehet ez a gond? bár a bekötésemmel sztem nincs gond. biztonságiövhöz van testelve az erősítő. Előre is köszi!! (kenwood KDC-W7644uy)
Szedd szét és forraszd át az RCA aljzatokat a NYÁK-on! Mozgatástól azok a biztik nem záródnak össze...
Üdv Inhouse
Üdv!
Az RCA csaklakozó árnyékolása elrepedt vagy a forrasztás elengedte. Öreg T
Sziasztok!
Olyan problémám van kaptam egy kenwood kdc-w427 fejegységet bekötöttem mindent egy fiat puntoba raktam be minden ok csak annyi volt a gond hogy villogot a kijelzője .a cdt be veszi meg ki de nem forog.Mi lehet a gond esetleg nem kap elég áramot?Kérlek segitsetek.Köszi sziasztok
Üdv! A gyujtáskapcsolóba be van kötve (általában piros) vezeték?
igen minden be van.ki irta hoyg stand by villágitot kicsit benyomtuk a cdt be vette és elkezdett villogni és azota semmi és ki be veszi csak a cdt nem is forgatja meg semmi .nem tudom mi lehet vele
És cd nélkűl működik vagy cd nélkül is villog?
semmi csak cd ki adására reagál meg a lopásgátló villog mikor nincs rajta az előlap.Mondtak azt is hoyg lehet nem kap elég áramot ez igaz lehet?
Igen. ÉS ez lehet a probléma hogy nem jó a tápellátása. Próbáld ki úgy hogy közvetlen az kumulátorra kötöd és a testet pedig az autó fémvázához. Ha úgy se jó akkor a rádió lehet a hibás.
Szerintem ellenorizd hg kap e gyujtas utani aramot.Ha kap akkor benne szalt el valami tap.
ok és azt hoyg tudom le ellenőrizni mert azért nem vagyok egy elektronikai mérnők
Kell legyen egy piros es egy sarga drotod ami kijon a magnobol azokon kel legyen +12volt
nagyon szépen köszönöm Inhouse és Öregtamas!! hnap nekiállok
Sziasztok.Segítségeteket szeretném kérni.Van egy kenwood KDC-W4141WY autórádióm.Ma gondolt egyet és félig meddig tönkrement.Ez azt jelenti,hogy minden funkció működik rajt, viszont a hangkimenetnél nemjön hang.4 hangszóró volt rákötve, és egyik sem megy.Az erősítő kimenet viszont hibátlanul működik.Szétszedtem a rádiót, látszólag semmi hibája nincs.Hol keressem a hibát?A végfokok környékén?Azokat hogyan tudom kimérni hogy üzemelnek-e?Válaszotokat előre is köszönöm.További szép napot.
Letöltöd a végfok IC adatlapját és méregethetsz.
Kimenetek 1/2 tápfesz, muting ,standby, stb..
Hali!
Valószínű végfokhiba. Hacsak véletlenül nem nem lett lenémítva, vagy ilyesmi... Esetleg, ha van egy külső erősítőd, akkor megpróbálhatod a végfok elől a csatolókondikról levenni a jelet, és ezzel kideríteni, hogy a végfokig eljut-e a jel. Esetleg megnézni, hogy az IC megkapja-e a tápot...
hello srácok!
Lenne egy olyan problémám, hogy az autórádiónál nemtudom bekötni az antennát, ugyanis egy olyan csatlakozó jön le róla, amin 4 vezeték van. Most mit tegyek? hogyan tovább? Nekem szabványos ISO kellene abból. Átalakítót sehol sem találtam. Ja egy '99-es Suzuki Swift-ről van szó. Előre is köszi!
Jóreggelt.Köszönöm a gyors válaszotokat,sajnos nem lett lenémítva...próbáltam megkeresni az IC leírását, de sajnos semmire sem jutottam. A típusa ST KKZ12 220NX ABbVb MLT 22 750 Semmi infót nem találtam róla. Meg van egy másik IC de azt nem tudom megnézni, mert körbevan burkolva, és az le van forrasztva a panel aljára...ha nem kell nem akarom szétbogarászni.Az hogy lehetséges hogy mind a 4 kimenetem elszállt egyszerre? De még csak látható égés vagy valami, semmi sincs...Valamint az mennyire lehet gáz, hogy mikor kivettem az autóból, egy kóbor alátét volt hátul az IC mögötti átkötéseknél? Mert ahogy néztem a panelen mindkettő az IC be megy, külön lábakra...lehet hogy ez vágta gallyra? csak idő kérdése volt hogy mikor csuszik oda az alátét? Ha cserélnem kell akkor milyen típussal tudom helyettesíteni?Mert valószínű hogy ilyet nem fognak tudni adni.Segítségeteket köszönöm.
Üdv.: Robi
Hali!
Ha jól gondolom, a végfok az az IC, amiről azt állítod, hogy körbe van burkolva. Esetleg nem tudod lefényképezni? Az a kóbor alátét bizony okozhatott zárlatot a végfoknál, azt pedig nem szeretik a végfok IC-k. :yes:
Szia.Nagy keresgélések árán megtaláltam a megfelelő végfokot,TDA 7560A ( flexiwatt 27 ) vagy TDA 7850A formájában.Ez a KKZ12 valószínű a kenwood saját gyártmánya ami 12.000 ft-ba kerül...Kimértem a végfokon a lábakat és szépen stimmelnek mindkét esetben,csak pénztárcabarát megoldás.Segítségeteket köszönöm.Szép napot.
Szóval úgy néz ki, hogy ez a KKZ50 helyettesíthető a TDA-val.
A st-by és mute lábakon min 3,5V-nak kell lennie, ha ez kevesebb, akkor az IC néma, vagy készenléti állapotban van. Ha ez rendben, akkor lehet valóban meg kellene nézned, hogy eljut-e a jel a végfokig. Ha igen, akkor végfokhibás. Sajnos a következő pár napban nem sokat leszek netközelbe, de majd igyekszem figyelni a fejleményeket.
Sziasztok! A bátyámnak van egy SONY CDX-S2000 fejegysége. Az vele a probléma, hogy az előlapon lévő gombokra nem reagál csak a CD kiadó gombra, megtisztítottam az előlap csatlakozóját, és a fejegység csatlakozóját is befújtam kontaktsprayvel is. Visszaraktam de nem reagált semmire csak a CD-kiadó gombra. Mi lehet vele a probléma? A szervizkönyvét leszedtem végignézetem púpos kondik, elégett ellenállások után, szakadt vezetősáv után, de nem találtam, mind a 4 hangfalat megszólaltatja.
Sziasztok!
Van egy régi kazettás fejegységem, a kazetta olvasó fej helyére bekötöttem egy jack dugót hogy lehessen telefon/mp3 -ról mindet hallgatni Csak fellépett egy kis probléma: [ez csak egy feltételezés:]Gondolom az a baj hogy a telefon/mp3 -ba is van erősítő és természetesen a fejegységbe is, és túl van erősítve a hang és ezért torzít. Ez lehet az én problémám? És ezt lehetne valahogy orvosolni? Válaszokat előre is Köszönöm! Üdv.: Kurik
Legjobb lenne ha megtalálnád kapcsoló ic-t ami váltja a bemenetet rádió és magnó között és a magnóbemenetre kötnéd a lejátszót.Szét kell szedned egy kazettát és kidobni belőle a szallagot,igy ha belököd a kazettát a bemeneted átvált és rádiód is megmarad.A kazettameghajtó motor generál egy kis zajt,de ezt sajna nem lehet kiiktatni mert az autostop általában a csévélőkerék forgását figyeli,igy a rádiód pár másodperc múlva visszaváltana.Több rádiót alakitottam már igy át .Sok sikert!
Bocsi ez kuriknak szólt.
Köszönöm mind kettőtöknek!
Lesz egy kis időm és neki esek mert gondolom nem 1 perces meló.
Sziasztok!
Nekem is volna egy Sony CDX-S2200 -as fejegységem, és tegnap elkezdett szórakozni, mint Doomkiller kollégának. Nem reagál semmilyen gombra, nálam még a lemezkiadóra se. Ha resetelek, szépen megy a demo és az órája, de semmi más. Ha nem veszem le az előlapot 'szól' (csipogva figyelmeztet). De semmi más műveletet nem lehet kicsikarni belőle. Bármi tapasztalat?
Nézd meg az előlapi kapcsolókat, esetleg valamelyik beragadt, állandóan vezet, okozhat ilyen hibát.
Nekem egy XR4200R típusú van, az akkor szokott ilyet csinálni, a a kikapcsoló gomb beragad.
Azokat én is megnéztem és nekem nem voltak beragadva.
Méréssel is érdemes ellenőrizni.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |