Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   731 / 1679
(#) Mybuster válasza san398 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
OKÉ KÖSZI!!
(#) Mybuster válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Kösznöm a tanácsodat nem értem mi bajotok a kék leddel csomó kerékpáros boltban hidegkék színű ledeket használnak persze van fehér színben is de engem nem nagyon zavar ! meg hát másrészt már ízlés kérdése nekem volt pl régen hauser zöld ledes első lámpám olyat biztos nem tenék fől
(#) demcar válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
A hűtőborda az többnyire aluminiumból van vagy annak az ötvözetéből. :yes: De a neten is rákereshetel! :google:
(#) zsoltee0001 válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Király lett (mint mindig)
A nullákat fontos kiíratni?
Már látom, hogy hívogatnak:
-Te Vic, nem lehetne, hogy egy kicsit gyorsabban számoljon? kéne egy kis cigiszünet
(#) huba válasza vicsys hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Szia, vic. Én nem akarok szabotáló ötleteket adni, de mi van ha valaki megküldi egy kisfrekvenciás jellel a kristálynál, ezáltal lassabban számol, netán teljesen lefogja a rezgését és egyáltalán nem számol.
(#) Hp41C válasza demcar hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Sziasztok!

Sajnos az aluminium ötvözetek igen eltérően vezetik a hőt. A vas és fémboltokban kapható anyagról általában nincs adatlap, a hővezetéséről nincs adat. Ezért inkább az alkatrészboltokban (sajnos drágán) kapható, kimondottan hűtőbordának árult profilokat használjuk. Sok helyen még az adatlap is hozzáférhető.
(#) vicsys válasza huba hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Mint kiderült a berendezés olyan környezetben lesz ahol nem kell és nem fogják szabotálni. A munkaidőtől független. (Ennyi erővel, bármikor megnyomhatná a reset gombot is)
(#) Schnitt válasza demcar hozzászólására (») Ápr 27, 2011 / 1
 

Idézet:

demcar írta:
A hűtőborda az többnyire aluminiumból van vagy annak az ötvözetéből. De a neten is rákereshetel!


Nagy ötlet, köszi, de nem általánosságában kérdeztem, hanem gabesz.mi074 felhasználó hivatkozott hozzászólására, amiben a képeket is közölte, hogy ő azt miből készítette.
Értékelem a segítő szándékot, de hülyének nézni nem kell.
(#) gabesz.mi074 válasza Schnitt hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Hát igazad van függöny sín egy 4es alu lemezre rá fúrva. A 4es alu lemez az egy A1 típusú villanyszerelésben használt alumínium dobozból van ki vágva , tehát az öntvény alumínium. A következő munkámban inkább használok majd én is hűtő bordát gyárit . Ez a 3ik végfokom amit építettem idáig most kezdtem el foglalkozni ezekkel. prototípus
(#) gabesz.mi074 válasza gabesz.mi074 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Amúgy ezt az erősítőt már sokat hallgattam , de csont hang erőn sosem,csak mikor ki próbáltam. A le írás szerint 4óhmos hangszóróval 100w teljesítményt ad +20és-20volt feszültséggel . És köthetsz rá 2óhmos hangszórót is de az itt leadott 200w az sokak szerint vitatható és jelentősek a torzítások. Valószínű ha ilyen feszültséggel és hangszóróval használnám kevés volna a hűtő borda. Amúgy a BD250 és 249tranzisztorjai a most használt 8óhmos hangszóróval nem melegednek jelentősen.
(#) lajos1969 hozzászólása Ápr 27, 2011 /
 
Készülget a digi tápom doboza:

SDC15177.jpg
    
(#) zolika60 válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Azt, hogy milyen az LCD felesleges ráírni. Ha működik látszik, ha nem akkor meg minek? Főleg angolul.
(#) Tomi20 hozzászólása Ápr 27, 2011 /
 
Nem értem, hogy mi ez a mizéria az angol feliratokkal, mindenki csak leszólja. Ő csak megmutatta, hogy mit épít(ett) nem nekünk kell használni, ha neki angolul jobban tetszik, akkor angol az előlap...
(#) Zoli_bácsi válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
igaz. Szerintem is teljesen fölösleges ráírni, hogy milyen alkatrészt látunk épp.

Szerk.: Egy kedves fórumtársam rávilágított, hogy az angol feliratok egyébként hasznosak, és elfogadottak a készülékek feliratozásában. Konkrétan ha van egy angol feliratú műszerünk, eszközünk, akkor azt akár egy külföldi személy is megérti mi miért van azon a műszeren. A magyar felirat viszont nagyon egyedivé teszi a készüléket. Az angol pedig "világérthetővé"
(#) David.zsombor válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Értelme nincs sok de nem hiszem hogy ezért le kéne szólni. Messziről javítja az összképet
(#) Zoli_bácsi válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Bírom az ilyet. Ha netán negatív a kritika, akkor az máris leszólásnak minősül? Félreértés ne essék nem kívánok vitát nyitni, csak megjegyeztem. Béke.
(#) janikukac válasza David.zsombor hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Messziről? Én már azt hittem Ronaldóról. 0-0.
(#) Attila86 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Egyet értek. Azt is oda lehetne írni mondjuk hogy "Double pole, single throw push button" vagy hogy "Yellow current limit light-emitting diode".

Lajos!
Nagyon jól néz ki egyébként, de a kijelző típusa tényleg felesleges szerintem. Ezek a szimbólumos gombok honnan vannak? Valami távirányítóból?
(#) Attila86 válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Erről az jut eszembe mikor az EU csatlakozást erőltették. Volt egy ilyen érv hogy hűű de jó majd lehet nyitni Bécsben cukrászdát. Kezeket fel aki nyitott!
Az angol feliratot tényleg megérti mondjuk egy kanadai, de rendkívül ritka hogy kanadaiak vannak a szobámban és a műszereimet nyomkodják.
(#) Zoli_bácsi válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
No és e széles világhálón elhelyezett fotó a készülékedről?...
(#) Alkotó válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Idézet:
„...A magyar felirat viszont nagyon egyedivé teszi a készüléket. Az angol pedig "világérthetővé"”

Ezzel én nem értek egyet.
Az a bizonyos fórumtárs, aki erre a következtetésre jutott, véleményem szerint alapvetően tévesen vélekedik erről. Az angol felirat inkább nagyzási mánia. Mintha ettől jobbnak látszana egy készülék, Pedig a valódi értéknek a dobozon belül kell lennie.
A feliratozás egyébként is egy nagyon kritikus téma. Gyakorlat, és főleg nagyon jó érzék -esztétikai rálátás- kell a feliratok mennyiségének, konkrét szövegezésének, elhelyezésének, színének, betűtípusának, nagyságának meghatározásához. Az amatőr készülékeken általában sokkal több felirat van, mint az célszerű lenne, és sajnos nem is a legideálisabb feliratok szoktak ezek lenni.
És azt is be kell látni, hogy a felirat csak a második lépés, mert a kezelőszervek funkcionalitást figyelembe vevő elhelyezésével kéne a dolognak elindulni, de sajnos számos példa van a "csak így fért el" kezdetű indokokkal alátámasztott célszerűtlenségeknek.
(#) Zoli_bácsi válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Nézd így:

Rádióamatőr vagy és a készülékedről készült fotót megmutatod mindazon rádióamatőr kollégáidnak, akikkel QSL lapot cserélsz. Azok egytől egyig fogják érteni az angol feliratozást, míg a magyar feliratot csak nagyon kis százalékuk.

No ez ébresztett rá, az angol felirat fontosságára. Ettől függetlenül azonban a magyar jobban tetszik.
(#) Alkotó válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Ezzel az erővel, ide is irkálhatnánk más nyelven, mert ha idelátogatna a bizonyos nyelvet értő "idegen", akkor megértené miként gondoljunk saját anyanyelvünket kerülendőnek egy másikat meg előnyösebbnek.
Biztosan szégyen, de én felvállalom a magyar nyelvű feliratok támogatását. (Pedig sokszor nem is olyan könnyű magyar megfelelőt találni.)
(#) gg630504 válasza Alkotó hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /
 
Talán még annyit tennék hozzá a magyar/angol feliratozáshoz, hogy idővel változhat az idea. Lehet, hogy egy évtized múlva más nyelven (*) feliratozza a készítő a készüléket. Más hatások érik, más környezetbe kerül, bármi.
(*) Kínaiul.
(#) lajos1969 válasza zolika60 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Ennyi baja legyen a használat során!!
(#) lajos1969 válasza Attila86 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Talált süllyed! Távirányító gombok.
(#) zolika60 válasza lajos1969 hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Nem bántásnak szántam amit írtam. De nekem ez olyan mintha valaki egy autó extrái között felsorolná a kétoldali visszapillantó tükröt és a mindkét irányba forgatható kormányt. A magyar felirat pedig szívügyem.
(#) Gettobike hozzászólása Ápr 28, 2011 /
 
Üdv!
Elkészült a li-ion, li-polymer akkutöltőm. A szabályzás pic16f88al történik kapcsolóüzemben, buck regulátorral. A szükséges védelmekkel el van látva: hővédelem, mélykisütött (tönkrement) akkut nem tölt, töltési időzítők, áramok és feszültségek határolása a 3 töltési ciklusban. A ledek a töltési fázist, és az esetleges hibákat jelzik. Mobiltelefon akkukat töltök vele, amiket hordozható készülékekben használok. Sajnos a töltő nem fér be a készülékekbe, talán majd az smd verzió.

2.jpg

1.jpg
   
(#) vicsys válasza Gettobike hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Szép kis panel lett!
(#) Zoli_bácsi válasza Gettobike hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /
 
Nekem is tetszik! Látszik, hogy foglalkoztál vele, gondosan összeraktad.
Következő: »»   731 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem