Fórum témák
» Több friss téma |
(3) Tilos a közúti közlekedés hatósági ellenőrzését megakadályozni, megzavarni, valamint az ellenőrzés eredményét
befolyásolni, ide nem értve az ellenőrzést előre jelző eszközök használatát. (1/1975. (II. 5.) KPM-BM)
Tavaly felhívtam az OSRAM magyar képviseletet, adtak egy importőr címet, és a 70W-os kb 7000ft-ba kerűlt volna tavaly. Igaz 50db a legkisebb mennyiség, mikor már foglalkoznak az emberrel. Mivel ennyi pénzem meg nincs, így lemaradtam róla, és vehettem a HQ-nál 11000ft-ért. Máshol sem sokkal olcsóbb, 1-2 db vásárlása esetén.
Én is nézegettem sokfelé de kb. mindenütt hasonló árban van. Részemről sajnálok ennyi pénzt kiadni érte. Az egyszerű polgár ritkán vesz ilyen nagy tételben..
Ötlet az nincs,ez lézerdióda mindenhol drága,és mint denon888 mondta,én is sajnálom rá a pénzt.Személy szerint én maradok a lednél.Ezt próbálom tökélyre fejleszteni,legalább is hardver szinten.
Azt hiszem így bánok én is, ha kész leszek a többi fejjel is, jön egy nagy teszt, aztán rakok a család többi autójába is. Itt is van még mit kisérletezni, csak sajnos időből van kevés, meg pénzből. A HQ-nál elfogyott a 20Megás SMD quartz, így nem lehet haladni.
Akkor téged hány db érdekelne? Hátha valaki innen behozná.
Denon, te be tudod hozni, annak ellenére, hogy fenntartásaid vannak? a 25W-os ról vanszó.
Szia! Az ártól függ, de ha megfizethető, akkor 5-6db érdekelne első körbe, aztán majd 10-15db.
Ha úgy találom hogy megéri,akkor igen. De így látatlanba nem ígérek semmit. Írtam tedd fel az oldal linkét.
HEStorenál van vagy 2691 darab a 20mhz smd kvarcból....
Nincs is ezzel gond, csak én a HQ-nál rendeltem meg a többi cuccot, és egy postaköltséggel jó lett volna a quartz is. Majd szerzek valahonnan.
Sziasztok
Megépítettem HMJ teszterét, de nálam valamiért nem indítja el a blokkolót de kamerában látom halványan a led működését,kérem aki már megépítette és működik legyen szíves megmondani hogy milyen IR leddel,tranzisztorral és bázis ellenállásal sikerült működésre bírnia? Előre is köszönöm a segítséget.
Melyik tesztert építetted meg? Az IR led TSHF5210 vagy TSHF5410.
Szia! A Pic biztos jó tartalommal van feltöltve? Én is ezt csináltam meg, de első rúgásra indult.
Azt a hexet töltöttem bele amit itt az oldalon közölt az elején a szerző!
A Vicsys féle smd nyákra pakoltam fel azokat az alkatrészeket, amik a kapcsolási rajzban vannak.
Milyen blokkolóval próbáltad, és milyen távolságból? Mert nekem se messziről indítja, csak max kb 2-3m. Próbáltad egészen közelről, úgy sem indítja? Pedig annak mennie kell.
Van több szoft verzió is itt. Azt hiszem vagy 4 féle. A tranzisztor típusa amit beraktál?
Már próbáltam minden szögből távolságból legközelebbi az 1cm volt!
Jelenleg BC517 van benne 100R előtét ellenállással!
Már nem tudom melyiket raktam bele, de próbáld meg ezeket.
Köszönöm
Ezekkel már próbáltam. Én szerintem az IR led meghajtásnál lesz a gondom lehet hogy nem nyit eléggé a tranzisztor amit betettem.
Csak 47R ellenállást tettem bele, a nyákon is úgy van hogy 2db 100R van párhuzamosan kötve, de van aki előtét nélkül kötött két ledet sorba és 9V-os elemről táplálja.
Most nálam a 2 100R ellenállás helyén úgy ahogy írtad rövidzár van és 1db TSHF5210 IR led.
Több fajta blokkólóval próbáltad, vagy csak eggyel, a ledeket váltja, mikor nyomkodod a gombot. Hát már nem sok ötletem van.
Csak ezzel mert ez van itthol de érdekes mert próbáltam gyári teszterrel a fejet azzal működött!
De ennél is ha telefon kamerájában nézem látom hogy kijön valamiféle jel az IR leden.
Fuse bitek? Jo orajel forras van kivalasztva?
Sziasztok! Azt szeretném kérdezni, hogy ahhoz a kiöntő gyantához, amit használtok, hol lehet hozzájutni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |