Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Lapozás: OK   221 / 443
(#) Max78 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Mit kellene még módosítanom, hogy jobb legyen, esetleg tökéletes?
(#) CHZ válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Első sorban a méretezést, méreteket ellenőrizd, hogy elférjenek az alkatrészek.
Szerintem ha a csatikat lejebb teszed a bitzti foglalatoktól, ajkkor könnyebb lesz bekötni.
(#) IMi válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Szia!
Bocs, hogy bele....
A váltó fesz. oldalán minek a két csati ha ott a trafó, másik két csatinak ( c2,c3) a szerelhetőségére is oda figyelhetsz.
(#) Max78 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Megmértem az alkatrészeket és a méretek alapján választottam ki az alkatrészeket. Ellenőrzésként kinyomtatom és egy nikecell lapon beszurkálgatom az alkatrészeket. Primitív, de szerintem működik. Sajnos ez holnapra marad, itthon nincs nyomtató. Türelmedet, segítőkészségedet nagyon szépen köszönöm.
(#) Max78 válasza IMi hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A trafó csak a pontosság kedvéért van ott a nyáklapon nem lesz rajta ott csak a csatik lesznek. A többi csatlakozót lehet, hogy a fólia oldalra forrasztom a könnyebb szerelhetőség miatt.
(#) qvasz2 válasza CHZ hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Nem. Leírom neked megint, mert elsőre nem értetted:
Bővebben: Link
Ebben a hsz-ben pirossal berajzoltad, hogy mit változtatnál, de először elrontottad, és átkötötted a biztosítékokat. Erre írtam én, hogy Így minek az a sok bizti??
Azután kijavítottad a rajzodat a jelenlegire.
(#) CHZ válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Akkor jónak kell lenni.
Nagyon szívesen.
(#) CHZ válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

OK, értem! Sajnos Te nem!
(#) qvasz2 válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Jól látod a problémát: két csokit "eltemettél", amiket nehéz így bekötni. Nem az a megoldás, hogy alulról ülteted be őket, ami egyoldalas NYÁK-nál elég körülményes is, hanem át kell rendezni úgy a tápot, hogy az összes csoki a panel szélén legyen!
Ha már eagle-val dolgozol, legközelebb először a kapcsolási rajzot csináld meg, és abból a NYÁKot, és akkor nem fogsz ilyen elkötési hibákat csinálni.
(#) Max78 válasza qvasz2 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Köszönöm szépen a segítséget, tanácsaidat a jövőben megfogadom, de hát magamtól na és persze a segítségetekkel akarom megtanulni a nyáktervezést.

Kiástam a csatikat!!! Egyéb javaslatok???
(#) Max78 válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

kisebb módosítás
(#) qvasz2 válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

A vonalvastagság után a második lecke: a szigetelési távolság:

Egyébként így sem jól szerelhető a két 90 fokban álló csoki miatt!

Rendületlenül alakítom!!!
(#) Max78 válasza Max78 hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

további módosítás
(#) Csaba977 hozzászólása Máj 7, 2011 /

Sziasztok! Letöltöttem az Eagle 5.6.0 verzióját de mikor telepíteni akarom kér egy Installációs kódot Eagle License ablakban, ha valaki tudja ide mit kell beírno a free változat telepítéséhez kérem írja meg, köszönöm!
(#) edison14 válasza Csaba977 hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Helló elméletileg az installáció után kéne kidobnia egy ablakot az Eagle-nak és abban kellene kiválasztani hogy free licenszt használsz vagy van kódod. Régebbinél asszem csak be kell zárnod azt az ablakot és azonnal free-ként fogja futtatni a programot.
(#) karaszbandi válasza Max78 hozzászólására (») Máj 8, 2011 1 /

Írj nagybetűvel mert kimoderálnak....
(#) elektrorudi válasza miklosch hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Szia,
Ez azt jelenti, hogy egy tört verzióval csináltad, és most egy másik verzióval próbáltad megnyitni.
Két lehetőség van:
- vagy visszarakod azt a verziót, amivel csináltad,
- vagy megpróbálkozol egy újabb tört verzióval. Mondjuk az 5.10-el. Más lehetőség nincs.
(#) elektrorudi hozzászólása Máj 9, 2011 /

Sziasztok!
Szeretnék használni egy TL431 -et SO-08 tokozással. Végigolvastam itt a cikkekből az új alkatrész létrehozását, de úgy tűnik, nem fog az agyam...
Van valami egyszerű módja, hogy a TL431 szimbólumát összehozzam az SO-08 tokozással? Vagyis, hogy lehessen választani a két tokozás között. De nem szeretném még egyszer megrajzolni sem az alkatrész, sem a tokozást.
(#) koczka válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 10, 2011 /

Én egy másik SO8 tokozású alkatrészt tennék be a helyedbe persze a TL431-nek megfelelő lábkiosztással.
(#) UbiLinux válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 11, 2011 / 3

Először is azt ajánlom, hogy a saját alkatrészeid számára hozz létre egy könyvtárat, ne meglevő könyvtárat bővíts. Ezzel egyrészt a betanulási időszakban sem rontasz el meglevő dolgokat, másrészt ha valamikor újra kell telepítened az eagle-t, akkor az illető módosított könyvtár helyett az eredeti települ, így elvesznek a közben kreált dolgaid.
Nem kell minden szimbólumot nulláról kezdve rajzolni. Pl. a 8 lábú tokozást egyszerűen átemelheted a saját könyvtáradba, parancssorba, így:
copy DIL08.pac@analog-devices-lbr sajat.lbr
A könyvtári elemeket három kategóriába lehet sorolni:
sym az elektromos szimbólum (ami a shematic-on használatos)
pac a package, azaz tokozás, ami a nyákra kerül
dev a device, azaz a kész eszköz, ahol ezek össze vannak rendelve
Összerendelni csak azonos könyvtárben (lbr) levő dolgokat tudsz. Az összerendelés úgy történik, hogy a megnyitott sajat.lbr-ben (vagy aminek nevezed a könyvtárad) a "device" ikonra kattintva, majd a "new"-ra, megadod az új IC, jelen esetben a TL431 nevet. Ezután a bal oldali ablakba teszed a szimbólumot, majd kiválasztod hozzá a tokozást. (new > package) A "variant"-ba most tegyél 2 db egyszeres idézőjelet '' (nem akarom elbonyolítani, hogyan lehet ugyanannak az IC-nek dip és smd tokot is megagdni, azt itt lehetne csinálni). Ezután a "connect" gombbal összeválogatod, hogy a szimbólum egyes kivezetései melyik lábon jelenjenek meg.
(#) UbiLinux válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 11, 2011 / 2

Na, miután megírtama válaszom, még egyszer átolvastam a kérdésed és kiderült, hogy pont az érdekel, amit mellőztem.
Ugyanahhoz a szimbólumhoz a következő módon rendelhetsz újabb tokozást:
Először is, a könyvtáradban legyen ott a megfelelő *.pac tok rajza.
Ezután a "device" ikonra kattintva kiválasztod a TL431 -edet, majd alul a "new" gombot. Ne aggódj, ettől a meglévő nem tűnik el. Kiválasztod az újabb tokozást, majd a "variant"-ba beírsz valamit, ami az elsőtől megkülönbözteti, pl. -so Ne legyen túl hosszú, mert ez megjelenik majd az alkatrész nevében is, pl. TL431-so lesz a neve az smd verziónak. A másik, eredeti dip tokozás neve marad, ami volt.
A "variant"-ot utólag is szerkesztheted, a dip-nek is adhatsz más nevet, ha ki akarod hangsúlyozni, hogy nem az smd-ről van szó.
(#) elektrorudi válasza koczka hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Köszi, de ezt legvégső esetben tenném.
Közben magánban kaptam konkrét segítséget: valaki megtervezte helyettem az alkatrészt. Ezúton is hála és köszönet érte.
(#) elektrorudi válasza UbiLinux hozzászólására (») Máj 11, 2011 /

Nagyon köszönöm a részletes, mélyreható segítséget. Én is így szoktam válaszolni a kérdésekre.
Közben a fenti levelem szerint kaptam segítséget. De sajnos a végső megoldás közel sem volt ilyen "egyszerű". Új alkatrészt kellett tervezni, ugyanis az eredeti TL431CLP egy háromlábú alkatrész, TO-92 tokban. Az SMD változat pedig egy 6 lábú alkatrész, SOP-8 tokban.
Egyébként csináltam már jó pár alkatrészt néhány évvel ez előtt, de mára kijöttem a gyakorlatból, meg már éjfél volt, mire a problémával szembe találkoztam.
Köszönök mindent.
(#) UbiLinux válasza elektrorudi hozzászólására (») Máj 11, 2011 / 1

Szia,
még ilyen esetben is ajánlom figyelmedbe a könyvtárak közt copyzás lehetőségét. Én soha nem csinálok alkatrészt nulláról. Keresek hasonló szimbólumot és hasonló tokozást. átmásolom, majd megszerkesztem. Átszerkesztés után megcsinálom a device-ban az összerendeléseket és kész is.
(#) beton cipő hozzászólása Máj 12, 2011 /

Sziasztok!

Terveznék egy alkatrészt. Az adott elemnek több GND-je van, és a lábakat is úgy szeretném elnevezni, csak a pogram nem engedi, mivel nem lehet két ugyan olyan nevű láb. Viszont láttam kész alkatrészeket, melyeknek sok GND-jük volt. A mellékelt képen a számozott lábakat szeretném GND-re átnevezni. Erre milyen megoldás van?

Köszönöm!

kep.png

(#) Bari- válasza beton cipő hozzászólására (») Máj 12, 2011 / 1

Szia

Az elsődleges gnd lábat nevezd el GND nek, a többi lábat GND@1, GND@2, GND@3 stb.
Így a kapcsolási rajzoló részben már mindegyiket simán csak GND-nek fogod látni, a kapcsolási rajzon bármelyik lábhoz is kötöd be a gnd-t a nyáktervezőben bármelyik lábhoz húzhatod majd a vezetősávot, magától átugrik majd a gumikötés.
Ez működik bármilyen más elnevezéssel is, a lényeg a @ és a mögötte lévő szám.

Bari
(#) beton cipő válasza Bari- hozzászólására (») Máj 12, 2011 /

Remek! Nagyon szépen köszönöm!
(#) sanykaraj hozzászólása Máj 14, 2011 /

Üdv lenne egy kérésem ha valakinek van egy AEGLE programja mi magyar és le lehet tölteni mindenféle angol szöveg nélkül amiben fölég arról tájékoztatnak hogy menyibe is fájna ez nekem akkor az válaszoljon ja és tényleg lehet 3d képeket is nézni vele választ kösz
Következő: »»   221 / 443
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem