Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lézershow építése

Témaindító: sportcipo, idő: Júl 21, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   78 / 138
(#) p.attila válasza Szebence hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Az nem túl jó hír. Olyan 500 ft-os izét én is szedtem szét de abba vmi jó kis ragasztóval tették bele mert szét kellett vágni a házat, De ezt nem akarom. Meglátjuk a többi kolléga mit mond erre a dologra még.
(#) Noo válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Én nekiállnék kipréselni belőle. Vagy egy sablont kell csinálni neki, hogy könnyen lehessen bánni vele és pillanatszorítóval finoman nekiesni. Vagy ha van egy állványos fúród akkor azzal. Mindenképp használj valamit alátétnek, hogy ne karcolódjon vagy sérüljön a modul és a ház.
(#) p.attila válasza Noo hozzászólására (») Ápr 27, 2011 /

Értem. Viszont azt még nem tudom hogy a végén van az a szűkítő ahol kijön a sugár. Na azt hogy a fenébe tudom leszedni hogy ki tudjam préselni?
(#) Kovidivi válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Én a végén lévő kupakot már próbáltam leszedni, nem törődtem a sérülésekkel, befogtam satuba, szorítófogóval csavartam rajta, már vitte a fémet anyagában a fogó, de nem csavarodott sehova... A nyomógomb nálam is problémázott, el kellett vágnom a fém borítást (reszelővel körbereszeltem), leszedtem az áramgenerátort, az infra dióda is kijön, de tovább már nem tudtam bontani. Amivel össze van ragasztva, valami brutál erős ragasztó lehet. Én a dealextremes zöld pointerről beszéltem.
(#) szolvero hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Sziasztok!

Nekem iylen kapcsolásra lenne szükségem. Bővebben, van egy gyári DAC-om,(fiesta) de nem tudom a DAC lábkiosztását. Gondolom ez valami szabvány. ( ILDA)
Sokat segítene az a valaki aki ezt tudja nekem informálni. Előre is köszi!
(#) Noo válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

Tapétavágó késsel szét lehet farigcsálni a ragasztót És utána egy fogóval le lehet pattintani. Valamennyi ragasztó beszivárog alá ezért az még tartja. Visszaragasztani ugyanúgy epoxival lehet.
(#) Noo válasza p.attila hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

A kupak miatt akkor nem lehet sérülés nélkül kiszedni. A kupak menettel van rögzítve a modulra. Az elemek felől lehetne préselni de ahhoz kell egy szoritóberendezés mondjuk fából. 12-es furattal az egyik oldalon bevágva, hogy össze lehessen szorítani. Kell egy tüskét csinálni, ami elfér az elektronika mellett. Elég macerás dolog így.
(#) Noo válasza szolvero hozzászólására (») Ápr 28, 2011 /

A Fiesta oldalán szerintem fent van, hogy szabvány ilda kimenet van-e rajta. Ha igen akkor itt a kiosztás: Bővebben: Link
(#) p.attila hozzászólása Ápr 28, 2011 /

Én is arra jutottam, hogy nem lesz egyszerű szétszedni, de valószínűleg az lesz, hogy megmondom a tulajnak h szépen nem javítható. Köszi a tippeket mindenkinek!
(#) yello hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Hali.
Alakul a szerkezet.
Sikerült beüzemelni 2 diódát R_B-t, sikerült modulba tenni, és mind ezt felcsavarozni a végleges helyére, a tükör tartókkal együtt.
A sugarat és a vetített pontot is sikerült összehozni, beállítani, és egész szép színeket sikerült kihozni vele, bár az egy kicsit zavaró probléma hogy a kék téglalapot vetít, a piros pedig rendes kört, így nem tökéletes, de szkennelés közben nem látszik.
A galvótartó konzolját a hétvégén remélem meg tudom csinálni, és akkor már mehet a show.
A doboz többi része is készen van, már csak a lyukakat kell kivágni rajta, de az majd a legvégén.
Még a zöldell vagyok bajban, nem tudom hogy milyet tegyek bele, se teljesítményben se minőségben, de az majd kiderül, úgyis csak fizetéskor fogom megvenni.
Pár kép kis kedvcsinálónak.
üdv Gábor.
(#) szlaci001 válasza yello hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Csinos nagyon!!
(#) epyn válasza yello hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Alakul,szép.
Kiváncsi leszek a bedobozolt készülékre.Remélem az is szin alu lesz,az nagyon megadná az eszenciáját.
A zöld fényforrással kapcsolatban pedig:
Attól függ,mekkora a vörös teljesitménye.Gondolom,a kék az min. 500mW,az szinte bármihez elég.
Egyetlen dvd dióda mellé max. 50mW zöld ami beillene,ami mellé 100-150mW kék passzol.
Ha tudod emelni a vörös teljesitményét,akkor érdemesebb befektetni egy normális zöld dpss modulba,a pointereket meg elfelejteni,egy ilyen sok időt pénzt és energiát elemésztő szerkezet megérdemeli.
Csak igy tovább!
(#) yello válasza epyn hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Hali.
Kösz, kívánságod számomra parancs, délben már nem tudtam felrakni, így most osztom meg veletek, kis dobozkámat .
Az elképzelésem az, hogy a egészet(ami alu) le akarom eloxáltatni, szép feketére, kívül belül, kívülről pedig kap egy vastag réteg fekete festéket.
Igen 1dvd 300mA-en, 500mW os kék 300mA eren, és így jött ki egy szép rózsaszín , akkor azt mondod elég az 50mW zöldben, köszi, majd megpróbálom egy olyannal.
Az a baj, hogy szép lenn meg jó lenne egy gyári zöld, csak jelenleg nekem az egy kicsit pazarlás, nem tudnám hova tenni, és legfőképpen nem néz ki ugyan úgy mint a többi, R B. A másik pedig hogy én szeretném megcsinálni mind a 3 lézert, abban nem látok semmi kihívást hogy megveszem és beteszem, én meg tudom saját magam csinálni, látható a pirosból és a kékből, akkor már a zöld is legyen saját, még ha nem is váltom vele meg a világot.
Üdv Gábor.
(#) epyn válasza yello hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Ez igy nagyon szép lesz,már az.!
Kinek a pap...
Volt egy kis alapom,amiből be tudtam szerezni egy-két épitő elemet,mert nem is állt szándékomban egy galvót tekerni,dpss-t összekombinálni,stb.
Van aki szerint ez már nem is barkács,nem is saját épités.
Részemről nagyon is az és én csak a saját világom akarom vele kicsit megváltani.
Hamarosan talán nekem is összeáll végleg,de legalább újra működőképesen.
(#) Noo válasza yello hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Jó lesz ez a dobozolás. Én a helyedben a külső eloxálást is hagynám. A festék felesleges lesz.
(#) telectro válasza yello hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Lehet tudni mit rejt az a 3 alu téglatest?
Azt látom, hogy azokból jön ki a lézer, de miért olyan nagy ? Így ránézésre legalább 5W/lézer teljesítménynek néz ki Vagy lehet, hogy tényleg akkora ?
Esetleg az egyiknek a tetejét le tudnád csavarozni, hogy beleláthasson a publikum is... ?
(#) yello válasza telectro hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Hali!.
Szép is lenne az 5W, de sajnos nem, leginkább azért ekkorák mert ilyen volt itthon.
Ezek eredetileg egy alu zártszelvény darabjai voltak, így hát a méret adott, és ha jól megnézed a képeket, nem látod sehol az áram generátort, mert az is a dobozba van építve.
A dobozokról itt van több kép, ha érdekel, de felteszem a jelenlegi állapotot is, baloldalt a kék, középen a piros, és jobboldalt üres dobozban pedig a zöld lesz.
Üdv Gábor.
(#) telectro válasza yello hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Lehullt a lepel a dobozok tartalmáról..

Idézet:
„mert ilyen volt itthon.
Ezek eredetileg egy alu zártszelvény darabjai voltak, így hát a méret adott”

Ja igen, az "Ez volt itthon" az egy nagyon fontos tényező... Én is gyakran barkácsolok az itthon fellelhető holmikból. Ennek köszönhetően néha igen jól tudom hasznosítani a kacatjaimat.

Az én lézeres cuccom még mindig ugyanúgy sehol sem tart, mint fél évvel ezelőtt, de azóta legalább rengeteg ötletet és megoldást gyűjtöttem a netről meg innen, így lesz min gondolkoznom. Összességében már a fejemben összeállt a cucc, hogy miből és hogyan csak időm legyen összerakni.
(#) epyn hozzászólása Máj 1, 2011 /

Szombat estére szükség volt valami látványtechnikára,gondoltam összerakom a már majdnem kész motyót.
Még várakozok a dvd diódák moduljára,reményeim szerint azután már véglegesen be tudom fejezni a készüléket,mert egy szinben már unalmas.
Terveim szerint a meglévő Ishow hardware-t,software-t lecserélném egy jenebala által is letesztelt DAC-ra és a Mamba programra.
Vetitett képek,amik nem épp minőségi DAC-ról árulkodnak.
(#) epyn válasza epyn hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Majd pedig,ami csakis rajtam múlott/múlik.
(#) szolvero válasza epyn hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Elavult a citrom-fekete elképzelés ?: )
(#) epyn válasza szolvero hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Nem,csak elfogyott a pénzem,nem tudtam festéket venni többet
Amúgy marad igy,csak kap majd szép label-eket ide,meg oda.
(#) p.attila hozzászólása Máj 3, 2011 /

Na elkészült az új dac, remélhetőleg működik is. Holnap megyek be a laborba és megnézzük szkóppal. Remélem szépen fog rajzolni. Elméletben úgy működik ahogy kell, potméterrel állítható a kimeneten 0 és 5V között. Ha működik akkor holnap teszek fel képeket. Egyetlen kérdésem lenne még. NLS-en kívül milyen program használható még esetleg?
(#) szlaci001 válasza p.attila hozzászólására (») Máj 3, 2011 /

Szia!
Ami ingyenes, az a popelscan még!
(#) p.attila hozzászólása Máj 4, 2011 /

Sziasztok!
A dac átesett a tesztelésen. tökéletesen rajzol szkópra, viszont van egy kis problémám. A notebookomon nincs LPT ezért vettem egy express card-os lpt-s kártyát. A gép felismeri feltelepíti mint nyomtató port, viszont nem működik vele a dac. Win7-em van, elvileg a driver jó hozzá. Esetleg valami ötlet, hogy mi lehet a baja vagy valami más amivel express cardról vagy usbről tudnám vezérelni a Szebence által közétett dacot? Válaszaitokat előre is köszönöm!a kártya
(#) horcsab válasza p.attila hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nézd meg az LPT port nem a megszokott címen topikot. Ott találod a választ, ha nem egyértelmű akkor írj.
(#) jenebala válasza p.attila hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Sajnos ezek az átalakítók nem igazán működnek epyn kolega is szenvedett PCI slotos LPT kártyájával vagyis gyakorlatilag NLS en kívül mással nem működött neki, én ugy tudom de majd kijavít ha tévedek. Minden ingyenes program komolyabb szinten használhatatlan, ami biztos:

XP alaplapi LPT portal kezeli: NLS, Popel 2.9

Win 98 alaplapi LPT vel: Mamba Black 2004 (ez egy nagyon jól használható kis páros igaz nem mai rendszer be kell áldozni erre egy régebbi P4 és teljesen jól használható én komplett éjszakákat nyomtam le így.. ha érdekel keress privátba)

Ezeket probáltam teszteltem.
(#) p.attila válasza jenebala hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

XP alatt lett végül tesztelve egy asztali géppel, csak tudod ha már meg van a lapos akkor egyszerűbbnek és hordozhatóbbnak terveztem a lézert de amint látom nem lesz egyszerű. Majd valamit megpróbálok kiokoskodni. Nem örülnék ha nem menne mert akkor kár volt megvenni.
(#) jenebala válasza p.attila hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Nem akarok vészmadár lenni, remélem összejön mert akkor én is okosabb leszek, ha elmondod hogy hoztad össze, másik mobilosabb megoldás ugye szintén egy régi laptop de álltálába abból kell építkezni ami van.. jelen estben egy újabb fajta laptop remélem sikerül.

Nekem is ez volt az elképzelésem ami neked, de időközben sikerült szert tennem egy USB-s DAC ra és ez problémám megoldódott.
(#) Noo hozzászólása Máj 11, 2011 /

Találtam egy piros diódát így felélesztettem a berendezést. Végre kitotóztam hogy melyik szín kioltás hova tartozik. Kapott egy invertáló egységet, így már rendesen működik NLS alatt is. Bővebben: Link
Következő: »»   78 / 138
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem