Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Led témában vagyok itt, még mindig.
3V, 20mA. Arra gondoltam, hogy a motorból érkező feszültséget, stabilizálom 12V-ra. És ehhez alakitanám ki a többi dolgot, valami áram szabályzásra gondoltam, hogy az arányok jók legyenek, helyzetjelző kb: 20-25%, féklámpa 100%. Találtam egy kapcsolási rajzot, ez jó lehet úgy, hogy a 2es láb után párhuzamosan kötném a ledeket? A célom a spórolás az energiával, minél kisebb fogyasztást akarok, hogy jól birja az akksim. Üdv4
Na, úgydöntöttem, még is PIC-elni kell, és majd lesz abból óra is. Bővebben: Link Ez ugye jó kapcsolási rajz? :yes: Jól használható, bejáratott cucc?
Mértem feszűtseget a dugon és az elosztón is jó volt mind a két helyen.Lehet tényleg véletlen.Azt,hogy értedted,hogy a hŕzimozi hazavágta?
Hello mindenkinek!
Van egy problámám megcsináltam ezt a kapcsolást lesimuláltam proteusban ott működött mikor megcsináltam igaz még akko nem voltak rajta a kijelzők melegedtek az Ic-k ez mért van 15max feszülség én 12V adtam rá! tudtok valami tippet netán nemjó a kaszkádba kötésem?
Nézd meg az adatlapját mekkora árammal terhelheted a kimeneteket. Szerintem kellenének oda soros ellenállások.
De figyi én úgy oldottam meg hogy tranyós módszerrel bázis elé 10K ellennálás és arra rákötve a kimentek érted? tehát az már eleve megvolt..
Még a clk bemenet nics bekötve de az most nem számít ebben az esetben!
Hello!
Jelenleg még neked az a "hibád" hogy nagyon digitálisan gondolkodol. Pedig a valós élet analóg. A digitális áramköröknél, a 2 nem 3. De az "analóg életben" ez nem így van. Számos más tényező befolyásolja valaminek a működését, amire nem is gondolsz elsőre. Javaslom kissé ásd bele magadat a szabályozástechnikába is. Ott taglalni fogják a szabályzó kör összes hibáját - tulajdonságát. Az általad elképzelt "digitális paraméterek" eltúlzottak. Egy végrehajtó "felbontása", ami a fizikai folyamatot vezérli, megközelítően sem ekkora, amit Te szeretnél. De nincs is rá szükség. Ha belegondolsz, hol van arra szükség, hogy a fűtési teljesítményt 16 bitben kellene szabályozni? Minden berendezésnek vannak fizikai-működési határai. Szóval a szabályzási rendszer tulajdonságait, messze nem az AD és PWM jel felbontása fogja meghatározni, hanem a szabályozott szakasz fizikai tulajdonságai zavaró jellemzői, nem beszélve a dinamikus viselkedéséről. Egyébként egy fűtés szabályozásnál amit készítesz, a nullponti kapcsoló a legkézenfekvőbb (és a legkisebb zavarokat termelő), megoldás. Ha Te 1:50 arányú periódusidő vezérlést választasz, az még nem jelenti azt, hogy ezen belül nem lehet vezérelni a fűtést. Mert ha egyszer 49 periódust kapcsolsz be, majd pedig pedig 50-et (stb), akkor az átlagolt eredménye ennek már is kb. 49,5 lesz... üdv! proli007
tehát minden tranyó collector kimenetére?
Ha úgy érted hogy most a kijelőkön nincs ellenálás ..azon van ellenálás a tranyók nem melegednek csak a IC
Így gondoltam én ! mivel a kijelző közös anódú ezért kellet az npn-tranyós változat!
Megnéztem 2,2 Am táppal melegszik egy 500mA meg annyira nem akkor most hogy van ez ?
Sziasztok. Nekem egy 1Hz-es bistabil multivibrátor rajz kéne, ami 2.8V-ról üzemel. :yes: 1 LED-nek kell csak villogni .
Tessék ez jó lesz?
Köszi, de nem. Én ezt találtam most, szerintetek jó,ha a BC 212 helyett BD 243C-t rakok? Csak azom van. Vagy 2n3904...
Nem, csak 1 ledet kell villogtatnom... 2,8V-ról..
Üdv. Abban szeretnék segítséget kérni hogy mellékelt képen lévő két ic-t egy 7805-öt és egy BA033T-öt kicserélném ujjakra illetve a két kondenzátort,akkor kell e valamit csinálni azon kívül hogy a régit ki az ujjat be.A kéz ügyességem ill a felszerelés megvan hozzá csak elrontani nem akarom.Ez egy erősítő digi paneljén van.
A bistabil (két stabil állapot) csak akkor villog 1Hz-el ha ilyen ütemben vezérled felváltva a két bemenetét.
Először is, ha UJJakra cseréled ki, biztos nem fog működni.
Javaslom csak ÚJakra cseréld, és, legyél óvatos, mindent szépen rakj vissza, és nem lesz gond.
Mindegy, tévedtem. Akkor egy mindegy hogy villogó 1 ledes rajz kéne. Amit felraktam, az jó? Milyen tranyóval helyettesíthetem a BC212-t?
Nem értem miért írtam ilyen bénán, elnézést kérek.
Tehát akkor régi ki új be és minden működik tovább ( félek,még nem csináltam ilyet ) Köszi.
Semmi gond,csak vicceltem !
Persze. Óvatosan ónszippantóval távolítsd el az ónt, és helyesen rakd be az új alkatrészeket ! Figyelj nagyon a helyes LÁBkiosztásokra !
Köszi. Még azt szeretném kérdezni hogy mivel lehetne teljesen lepucolni a nyák lapokat mert az előző tulaj beleöntött valami kölnit az erősítőbe és *** büdös ahogy melegszik.
* Ez a felület nem a sarki kocsma !
Csunya szókat mellőzd !
Próbáld meg etanollal, denszeszel, de hagyd aztán megszáradni !
Helosztok még mindíg küszködök a 4026-al 5 V fesznél 1,5 voltot mérek az ABC lábakon 12 v-fesznél pedig 10 v mérek az abc lábaknál ez így normális? lehet a 12v nem szereti!
Oké. Bocsesz.Az ic-k hűtő bordájának van valami elektromos szerepe vagy csak a stabilitás miatt van a nyákra forrasztva.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |