Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Nagyon ügyes vagy
![]() Tettem rá feliratot, azon láthatod, hogy a BD140 tranzisztorokhoz nem jó lábkiosztás szerint vitted a vezetést. A tápot és a végtranzisztorok környékét rajzold felül 3mm-es vezetősávval.
Valóban egyformák, BCE. A 140-eseknél BEC szerint vitted a vezetést. A javítást könnyen el tudod végezni, de ha nem elég érthetően magyaráztam el jelezd
![]()
Érthetően magyaráztad
![]() Ha minden igaz akkor most már jó.
Köszönöm szépen a választ, így kb. már érthető számomra a dolog lényege. Terheltem én már tartósan ezt az erősítőt 4Ohm-al. Az alkatrészek bírták, nem akart felforrni sem.
Viszont így egyre jobban értem a dolgokat. VF2 és Conductort nem akarok építeni. Sajátomat akarom tökéletesítnei. A sok sok információ birtokában úgy gondolom, hogy előbb - utóbb megtalálom a legjobb megoldást. ![]()
Azért illett volna a nyákon elhelyezni a végtanyókat.A megfelelő tokozással kialakítva.Végtranyót nem szokás huzalozni...
![]() Idézet: „A sok sok információ birtokában úgy gondolom, hogy előbb - utóbb megtalálom a legjobb megoldást.” Sok sikert ![]()
Köszönöm szépen! Még tuti lesz egy rakás hülyének tűnő kérdésem, mint ahogy a damper diódás megoldás is.
![]() ![]()
Érdemes megfontolnod saraha kolléga tanácsát. Bővebben: Link
Hali! A damper diódának melyik részét használtad a dampert(1-2 láb) vagy a modulation(2-3 láb) mert van itthon elfekvőben egy pár darab
![]()
Tovább próbálgattam a "Mayflower" -t és erre jutottam.
Mindkettőt. Ugyanis ebben sorba van kötve, anód + katód közös lábon, izolált tokban. Marhajó lett a hőegyüttfutása a végfoknak úgy érzem. Tehát mindkettőt használom.
Az a baj, hogy nekem csak ez az egy darab DMV56-os diódacsomagom volt. ![]()
Igen, ez már közelít a fejemben lévő végleges verzióhoz.
![]()
Ez nem lesz jo! A zeneres fesz. stabilizalas a muveleti erositonek rosszul van bekotve.
Tovabbi problema vele a nyugalmi aram beallitasra szolgalo potmeter bekotesevel van. Pedig ezt korabban mar emlitettem, hogy a tranyo bazisa ne kozvetlenul a poti csuszkajara kapcsolodjon! Vegezetul nem biztos, hogy sok ertelme van darlington tranyokat hasznalni ha 1-nel nagyobb fesz.erositesu CFP fokozat a vege az erositonek. Egyebkent a darlington tranyok kivetelevel eljutottal a Texas erositohoz fazisforditos kivitelben ![]()
Sziasztok.
Van egy d-osztályú erőlködő csipem 2x11w nem sok de most elég. Kérdésem az , hogy szerintetek szükséges a kime3net szűrése vagy nem mert a gyári adatlapon mind2ő szerepel link: 1. max98400b adatlap 2. max98400b evkit Na most akkor kell vagy nem? Mert ha nem akkor sok helyet meg pénzt megspórolok. Köszönöm előre is: Suhanc
Sziasztok lenne 1 kérdésem:van 1 hitachi erősitőm model HA-MD5 nem tudom hány wattos hálozatról felvett max 250watt van ráírva 8..16 ohm -ig lehet rá kötni hangfalat ,ennyit tudok róla .Ha valakinek több adata van róla írja meg, előre is köszönöm.
Most ahogy nézem valóban
![]()
A poti helye a bázis és emitter között van. Remélem kivehető. a VR potméter.
Üdv! Olyan kérésem lenne, hogy építeni szeretnék egy erősítőt (sztereó), ami +-60 voltról működik, viszont a trafó csak össz-vissz 180 W-os. Milyen erősítőt javasolnátok, hogy építsek?
Előre is köszönöm!
Kevés a trafó teljesítménye. Ráadásul sztereó végfokot szeretnél, így egyből felezned kell az egy végfokra kivehető teljesítményt.
Itt most nem is az a lényeg, hogy milyen kapcsolást építs meg, mert kapcsolást rengeteget lehet találni, hanem az, hogy milyen impedanciájú hangszórót használhatsz 90W max. teljesítménynél, +/-60V esetén. Az sajnos, 32 Ohm -ra jön ki, 45W színuszos (90W p-p) teljesítménynél. Ha kisebb a hangszóród impedanciája, túlterheled a trafódat.
Hali.tiggersoft-al beszélgetem egy pár oldallal visszább és szeretném mondani hogy a feketével jelölt kondikat kicseréltem az ic-k maradtak de tettem rájuk akkora hűtő bordát( fotó holnap) ami még egy i7-et is lehűtene
![]() Bár eleinte megbántam hogy bele kezdtem mert sok áramkör leszakadt a panelról a meleg miatt kis drótokkal kellet áthidalni őket meg pár alkatrészt a visszájáról tettem fel,de működik(egyenlőre) úgy hogy jól csináltam.Eddig úgy tűnik hogy -20 30 fok mind a két ic-n de hangosan majd a hétvégén tudom tesztelni. Szerintetek a pirossal jelölt kondikat is kicseréljem? ![]()
A kép szerinti felsőt (ma minden igaz c1216 poziciószámu) mindenképp cserélném, mert elég közel van a "fűtő" icékhez. Ha pedig már ugyis csere akkor a c1502 jelüt is...
Rohit Balkishan így oldotta meg.
A potit javítottam, a zénereke a földre kötöttem párhuzamosan van velük 1-1 220nF kondi, már csak az foglakoztat, hogy lehetne kimenti rövidzárvédelmet megcsinálni hozzá.
Ez a bias állítás nem nyerte el tetszésemet. Maradok egyelőre a saját, már bevált megoldásnál a diódákat illetően. Így stabil a hőegyüttfutás.
Idézet: „...már csak az foglakoztat, hogy lehetne kimenti rövidzárvédelmet megcsinálni hozzá.” Vigyazz, hogy ne erjenek ossze a hangfalvezetekek sehol sem az erositon kivul ![]() De komolyan, ha az ember sajat otthoni hasznalatra keszit erositot akkor szerintem felesleges kimeneti rovidzarvedelemmel foglalkozni. Ha pedig bulira valo erositot epitek akkor nem ilyet keszitek hanem olyat amiben eleve benne van a rovidzarvedelem es nem utolag kell beletervezni.
Még annyi kérdésem lenne, hogy ha külön stab. tápról járatnám a műveleti erősítőt akkor ha netalántán elszállnak a végtranyók akkor a műveleti erősítőnek elvileg semmi baja nem lehet? Koppanásgátló gondolom nem árt ehhez az erősítőhöz, +-24V ról kb. ki lehetne venni belőle 50W-ot?
Idézet: „Még annyi kérdésem lenne, hogy ha külön stab. tápról járatnám a műveleti erősítőt akkor ha netalántán elszállnak a végtranyók akkor a műveleti erősítőnek elvileg semmi baja nem lehet?” A muv. erositot a kimeneten keresztul siman tonkre lehet vagni nagyobb egyenfeszultseggel. De ha elszall egy v. mindket vegtranyo annak nem egyenes kovetkezmenye, hogy a muv. erosito is elszall ... de nagy az esely ra. A kulon stabilizalt tapnak erre az esetre nincs semmifele rahatasa v. befolyasa. Idézet: „+-24V ról kb. ki lehetne venni belőle 50W-ot?” 4ohmos terhelessel talan igen, 8ohmmal semmikepp.
Köszönöm a segítséged
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |