Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ha a két motor nem léptető motor, akkor a legegyszerűbben ki-be kapcsolni a két en bemenettel lehet.
Jó köszi. És a senset ugye a földre húzzam ha nem használom?
Igen.
Hello.Valami oylan kapcsolást keresek ami 23VDC-ből csinál nekem +12V-ot +10V-ot és +5,6V-ot.
Arra gondoltam hogy a 23V ból megfelelő zenerrel lehetne csinálni a megfelelő feszt.Viszont ha jól tudom akkor az 1W-os zenerrel ha csinálok 12V-ot az csak 1w ot fog adni.Viszont ha tranyó kapcsolná a kimenetre az új feszültségeket akkor már bírná a terhelést. Valaki tudna egy ilyen kapcsolást esetleg egy rajzot csinálni?HA egy áget megrajzolna a zenerrel meg a tranyóval akkor azt már tudom levetíteni a többire is. Előre is kössz.
De vannak ilyen feszültségekre stabkockák?MErt +-12V-os van azt tudom de 5,6 meg 10V-os???Bár tényleg könnyeb mert az átadja a teljesítményt.
Csináltam egy rajzot de szerintem nagyon nagy hülyeség
A rajzod totál rossz!
Olvasd el előbb ezt: Bővebben: Link
Tudtam azért mondtam hogy hülyeség.CSak valami iylen lenne az elképzelsés.PErsze nem így.
Hát szerintem stabkocka lesz.Borda van amire rátudom rakni szóval...
Az IC-ket elkell szigetelni egymástól vagy mehet közös bordára is?
A -12V így is cinkes lesz, ahhoz kicsit bonyolultabb kapcsolás kell.
Plusz 23V-ból elég nehezen lesz -12V-od. Hacsak nem szimmetrikus tápod van.
meegoldható most nem találom a kapcsolást de egy 7812 meg egy 7912 kell hozzá.
Keresd erősen. Már csak azért is, mert 12+12=24, az több mint 23, és a veszteségekről még nem is beszéltünk.
Így volt csak még a bemenet is szűrve volt 100nf-el megy 1000 µF -el meg a kin is volt 2X2 kondi ugyanekkorák.
Ez így nonszensz. A pluszból nem lesz mínusz semmilyen stabkockától sem.
Nagy kár, pedig néha milyen jó is volna...
[OFF]Meg befogni azt a sok ingyenenergiát is jó lenne[OFF]
Jó estét ,erősítő hangjában az időnkénti pattogó hang mitől lehet?
Szivárgó csatolóelkó szokott ilyen jelenségeket okozni.
Dedede.+-23V van.Ezt elfelejetttem bocs.
Kell valami szigetelés az IC-k közé?
A 78xx kockáknak a középső lába a föld, őket lehet közvetlenül a bordára rakni, a 7912-őt szigetelni kell a többitől, persze, csak ha közös bordára rakod őket.
Ha mindegyiket, vagy csak a 7912-őt külön bordára rakod nem kell szigetelni őket, de akkor a bordákat kell szigetelten rögzíteni.
Sziasztok!
Megépítettem ezt a kapcsolást. Hőmérsékletet mér rendesen, ahogy elő van írva, de amint a k-type-s érzékelő vezetékét megmozdítom, akár 50 fokos kiugrások is keletkeznek és lassan áll vissza a környezeti hőmérsékletre. Van valakinek ötlete, miért lehet ez? A hőmérő szenzoron eredeti vezeték van és nincs megszakadva, mert több hőelemmel is próbáltam. Köszi előre is!
De elvileg megoldható valahogy.
Vagy középleágazásos trafót használsz, vagy valamilyen kapcsolóüzemű megoldással kell előállítanod a negatív feszültséget.
A nagy bemenő ellenállású erősítő érzékeny a brummra, ezért nem érdemes fogdosni a mérővezetékeket.
Oké.Köszi.Közös bordára mennek szóval akkor a -os stabot kell elszgetelni a többitől.
Sziasztok!
Egy erősítőhöz való tápnál van jelentősége annak, hogy 10000µF kondenzátort használok, vagy 5x2200-at?
Az csak szűrésnek kell de minnél nagyobb annál jobb amúgy mindegy.
Ok... értem, köszi.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |