Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Szia!
Megoldottam a korábban említett problémákat. A sistergést úgy, hogy a mélyszűrő tápkábeléről levettem a ferritgyűrűt amit rátettem. A melegedési problémát pedig úgy, hogy először ezt az erősítőt építettem meg, ez nagyon melegedett, most lecseréltem erre, ennek ventilátoros hűtés se kell mint a korábbinak, és így is éppen hogy csak langyos a borda.
köszönöm a tippeket_!
tudom hogy nem tudok nagy teljesitményű erösitöt csinálni ezzekkel a trafokkal de szerintem elsö teljesen 0-rol épitett erösitömnek tapasztalat szerzésnek tökéletes lessz számomra_.
Tegyél bele OPA604-et az elbír 48 V-ot és a hang is szuper lesz.
Ezekben a régi topológiákban azért van okosság. Ezek nyílt hurokban is jók, mert a félvezetők egymás karakterisztikáit javítják, szóval jó a hang már ettől is.
Köszönöm szépen! Utánanézek, hogy mennyibe kerül, meg milyen hasonló kaliberű végtranzisztorokat tudok venni, mint amiket használtam.
Sziasztok!
1000-es, vagy annál nagyobb bétájú komplementer darlington tranzisztort tud nekem ajánlani valaki? A 2SB950A-val csak annyi az össz gondom, hogy mindösszesen 40Wattos.
HEllo.Haladok a hifivel.A táp részt ami 23V ból csinál kisebbeket kicseréltem stabkockákra.Íyg más van készenléti állapot a magnó megy és a cd-rész is be van kapcsolva de a cd tárat nem adja ki hogy rakjan neki cd-t.
És melegszik nagyn az R777.Mitől melegedhet?
Sziasztok.
Mi történik ha egy erősíttő végtranyóit vezetékezem?Mert ajánlották már itt, hogy úgy tervezzem meg a nyákot, hogy ne kelljen vezetékezni a tranyókat.De láttam már több gyári erösíttőben is, hogy a végtranyókat(esetemben 2n3055) vezetékezték.
Szia! Vezeték nélkül elegánsabb lesz az erősítő.
Ha ennyi az egész akkor vezetékezni fogom, mert egy régi projekthez vannak áttalakított hűttöbordám 2n3055-höz.Újra most sajnos nincs keret.
Olvastam valahol, hogy ha vezetékezed, akkor ugyebár evidens némi veszteség, ráadásul összeszedhet nem kevés zavart is. A vezetékeknek is van egy bizonyos kapacitásuk (evidens, hogy vezeték és szigetelés függő a dolog), ami szintén beleszól az egészbe. Pl.: FET-ek esetében komoly gerjedések forrása lehet.
Mondjuk a Quad405-ömnek az összes végtranyója (A és B osztályú rész is) vezetékezve van... És nincs vele gond.
Sziasztok!
Volt nekem itthon elfekvőben egy NORDMENDE PA7060 erősítőm annak idején úgy kaptam. A napokban csak unalomból nézegetem a műhelyemben a ketyeréket és akkor gondoltam hogy megnéztem evvel mit lehetne kezdeni. A helyzet a következő hogy a bedugom nem világit rajta semmi, egyik kapcsolójára sem reagál, de viszont van a kapcsoló táblámban a falon egy áram erősség mérőm és az megemelkedik mintha bekapcsolt állapotban lenne az erősítő a bedugást követően. utána a gondoltam hogy dugok rá valami és megnézem úgy mit csinál, rádugtam két 200w-os ládát és a számítógépről adtam neki jelet, és most kapaszkodjatok meg ahogy bedugtam megszólalt a láda , mind a kettő, és csak a hangszín szabályzó potikra reagál és a hangzás processzor csúszó potira. Hagytam úgy egy ideig hogy hátha észhez tér és azt vettem észre hogy néha néha vissza villannak a ledek az elejében de ez nagyon ritka és rövid ideig is tart. De viszont a kapcsolókra egyikre sem reagál. Szerintetek mi lehet a baj? Megbontottam mert a szalag kábelre gyanakodtam van benne kettő de áramtalanítva átméregetem műszerrel a vezetékeket de egyik sincs megszakadva. Nagyon örülnék ha valaki tudna nekem tanácsot adni, hogy hogy tovább. alkatrészem az lenne itthon, csak tanács kéne mit cseréljek ki benne.
Hali! Én valami biztosítékra vagy valami hasonlóra gondolnék.. Tegyél fel egy pár képet.. Kívül belül.. Lehetőleg élest, ne homályosat.
Üdv!
Kerestem ilyen témát de nem találtam úgyhogy nyitok egyet. Az lenne a kérdésem hogy valaki tud e adni tda2007-es ic-vel kapcsolási rajzot,ha tudna valaki akkor kérnék egy nyáktervet is! Köszönöm!
Ezt már láttad? ( a google találta...)
Képzeld el láttam._Nyákterved van hozzá?_Mert az is kéne.
....meg szóközök is.
Ha láttad akkor azt is láthattad hogy nyákterv is van az adatlapon, de ahhoz a néhány alkatrészhez teljesen felesleges.
Helló! Az adatlap második ábra szerintit néztem, az egyszerű és jó elrendezés.
Igen, össze. (képzeld el)
Tervezéskor célszerű külön vezetősávokkal egy pontba kötni a földhöz kapcsolódó alkatrészeket. (csillagpont)
Szép lett.
Keresgéltem ic-ket amik 70 ohm-en adnak le 200 mW-t.
Gondoltam erre:http://www.hestore.hu/files/TDA7052.pdf , hídban gondolkoztam számolásaim szerint. Szerintetek?
Szia!
Nem igazán tudom volt-e ennek a hozzászólásodnak előzménye mert én nem kaptam úgy, hogy elnézést ha félre fogok beszélni vagy olyant mondok amit már említettek mások is. Összesen ennyi elvárásod van, hogy 70 ohm -on adjon le 200mW-ot vagy vannak más feltételeid is. Gondolok itt a tápfeszültségre és hasonlókra. Amúgy mihez kéne? Adatlapot nézve ez nem biztos, hogy leadja neked a 200mW-ot 70 ohm -on.
http://www.zajaruhaz.hu/dj/dj_eszkozok/fej__es_fulhallgatok/sennhei...on?s=1 ő az. Szerintem nem ilyen classD- vel meg kategóriájával kéne bohóckodni hanem valami normális szerelést csinálnék hozzá. amugy számoltam 16*2400/70=kb.540mW.
Itt találsz megoldást.
Szerk.: a Starving nagyon tetszik
Hali. Okés akkor majd holnap készítek róla képet és felteszem. előre is kösz.
Sziasztok!
Nem tudom, hogy jó helyre írok e ha elromlott erősítőhöz szeretnék segítséget kérni? Rengeteg Erősítős topic van de ez a legpörgősebb. Szoval jó helyen járok? |
Bejelentkezés
Hirdetés |