Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
hello!megkérdezhetem hogy pontosan milyen ic-kről kapják a csatornák a szuflát és hogyan (hidalva,vagy szimplán)? köszi! egyébként nagyon szép lett!
Nos.
3 db TDA 1554Q a végfok, hidba kapcsolva üzemelnek, azaz 6x25 W. Ez a woofernek kicsit kevés lesz, de nem baj, nem szeretem, ha kidől a fal. A front, és a hátsó "szatellitek" TDA1524-el vannak előerősítve, és hangszínszabályozva is. A center nincs hangszínszabályozva, csak előerősítve van TL072-vel, viszont a woofer (szintén TL072-vel) mélyhang-kiemelve, valamint magasvágva van. Azért készült, mert van nekem egy régebbi 5.1-em (gyári!), ami gagyifonban tud csak szólni, a régi Sokol-rádió minőségében. De már nem sokáig.
Gratulálok a Teljesítménymérőhöz, és a DDS VCO-hoz!
Én a következő UV ledekkel készült NYÁK levilágítót csináltam a Link alapján
A kék led a levilágítás alatt világít, a piros led a táp meglétát jelzi, a forgókapcsolóról még hiányzik a gomb amivel a levilágítási időt lehet állítani. Az UV led panelja a fenti linkről származik csak ki lett bővítve hogy kétszer annyi led-et lehessen belerakni (később lehet bőviteni kétszer akkora panel megvilágításához)A tápegység 2x12V egy a ledek táplálásához a másik az időzítőt táplálja.A táp nem egy nagy bumm hisz csak 2db 7812 stab plusz a kondik.Az időzítőt a neten találtam, amit átalakitottam, ellenállást és kondit cseréltem benne hogy egy kapcsolás a forgókapcsolón 1 perc legyen, de sajnos az alkatrészek pontatlansága miatt 1 perc 20 másodperc lett(ez legyen a legnagyobb baj) jana a vele készült nyákról már nem tudok képet feltenni mert már be lett dobozolva és nem akarom kibontani.A megvilágítási távolság 5cm-ről 6 perc.
Köszi!
Hi!
Szép lett! Egész gyorsan megsüti a NYÁKot... Mennyibe fájt ez a sok UV LED? Gondolom nem volt olcsó...
Köszi neked is és tbence3-nak is.A ledek 7 candela fényerejűek.Hát nem tudom hogy olcsónak számít e, 90Ft volt darabja és kellett hozzá 54(60-at vettem ha cserélni kell akkor legyen plusz).De van egy pár előnye a higanygőz lámpához képest: nem melegít és nem kell hőszigetelni a dobozt, nincs veszély hogy emiatt leég a ház , nem olyan veszélyes a 12V mint a 220V, ha egy led kiég akkor még mindig lehet vele fotózni. Persze a hátránya hogy drágább, kisebb felületet lehet vele megvilágítani stb..
Még egy képet csatoltam a teljes kész cuccról amin jobb oldalon középen látszik a mikrokapcsoló ami a fedél lecsukásakor zárja az áramkört és csak ezután kapnak az uv ledek tápot. Adjunk a biztonságra is.Az embernek két szeme van ugyan de mindkettőre szükség van.
korrekt!
gratulálok hozzá, minőségi munka. :yes:
Szia!
Azt szeretnem megkerdezni,hogy nez ki egy olyan LED? Ha tudsz fenykepet feltenni egyrol(kozeli kepet),es egyet a LED fenyerol,milyen szinu? En szerintem a LED-ek nem dragak. A kepek azert kellenenek,ha akarok venni tudjam hogy nez ki,mert az elektronikus uzletbe ha fotoellenalast kersz rakardeznek mi az? Es a cucc nagyon jol nez ki! Gratulalok!!! Udv Zsolt!
Köszi neked is és fureszk-nek is a gratulációt.Sajnos képet nem tudok feltenni mert már visszaadtam a digit gépet a gazdájának.(Az enyémet meg fehérváron hagytam) Az előbbi hozzászólásban elirtam picit a ledek fényereje 6 és 7 candela között van. A csatolt képen szerintem minden látszik a ledről. Az is hogy honnan vettem .Ha kell privátban megadom a srác elérhetőségét akitől beszereztem.
Hello.
Építettem egy nagy fesz generátort, egy szabályozható oszcillátorral. A szerkezet a kapcsolás szerint 12V 6A ről megy jól, én előszőr kipróbáltam 9V-os ellemel, de az 1mm-es szikrát adott, aztán rákötöttem 13V 1A-t azzal 3cm-es szikrát ad. képet nem tudtam csinálni mert minden képcsöves dolgot zavar (a monitorom cíkos lessz), de úgy megy, mint az őrült. egy simson motor gújtótrafóját használtam. teszek fel néhány képet.
szia!
grat ez tetszik belül a teljesítménytranyót nem kéne hüteni?? üdv!
hát... én fél óráig nyomtam, nem melegedett, azért egy kicsit igen , 45 perc után már nyekergett ezért le állítottam, később rendesen ment.
ha fél óráig nyomtad nem féltél attól h egyszer bekábulsz?
Köszi, körülnézek a Vaterán. Eddig 300-ért vettem UV LEDet...
Én inkább az eBay-en néznék szét... Nagyobb tételben és olcsón vannak cuccok.
Ajánlom "lvehk", "mycomponent" és "insa_electronics" felhasználó boltját. 1000-1500 forintért szállítanak országon belül a vaterás userek... eBay-ről meg ugyan ennyiért itt van a világ másik oldaláról is. lvehk nagyon durván tolja... 7584 eladott termék és 99%-ban csak LED-jei vannak... Bővebben: Link Rózsaszín és melegfehér ledek... 85.000 mcd-val.
Pl.: 50 db 10 000 mcd-s Super Bright UV led 10mm-es, hozzávaló ellenállással együtt 2400 Ft.
Hol kapsz Magyarországon 50Ft-ért 10mm-es brutálfényű UV ledet?!?! Sehol... Bővebben: Link
Pff... Most nézem.
Vaterán A csóka megrendeli eBayről 50 FT-ért darabját és 180-ért adja el... Még a kép amit feltett, még az is az eBayről van. Ott van rajta az eBay-es kis fényképezőgép ikon... Ez kész...
Ez jó!
Kár hogy angolból gyenge vagyok. Na majd beszélek a húgommal.
Kösz a tippet, az eBay-en is körülnézek. Bár kis tételben, személyes átvétellel olcsóbb a hazai piac...
"A csóka megrendeli eBayről 50 FT-ért darabját és 180-ért adja el... " Hát valamiből csak neki is meg kell élnie...
Nagyon sokan rendelnek eBayről cuccoket.Tény és való hogy olcsóbb.Mint én aki gyér angol tudással rendelkezik inkább itthon rendelek cuccokat drágábban .Ha esetleg valaki elmagyarázná nekem és a többi hozzá nem értő emberkének, hogy hogyan kell az eBayen vásárolni akkor azt nagyon megköszönném, megköszönnénk.
Az egész úgy kezdődik, hogy regisztrálsz. Választasz egy felhasználónevet (ami még szabad) majd kapsz egy megerősítő levelet. Regisztrációdat megerősíted, és jöhet a következő. Hogy ne lehessen senkit becsapni, és téged se csapjanak be, elkérik a bankkártya számod. Ezután a regisztráció le is zárult.
Vásárlás esetén felajánlja hogy mivel tudsz fizetni. Én a VisaElectron kártyámra generáltattam egy PayPal usert, mert azzal a legkönnyebb fizetni. A PayPal rendszer is nagyon megbízható, nem kell parázni mikor kéri a bankkártyaszámodat. Ezután minden vásárlás már nagyon egyszerű és kb 1 perc. Soha nem kell semelyik eladóval angolul cseverészni, tehát aki nem tud angolul még ki is szótárazhatja az oldalt Tudsz licitálni egy termékre, vagy elviheted villámáron. Vaterán villámárnak nevezik, eBay-en "Buy It Now". Mindig vásárlás előtt, nézzétek meg hogy mennyi a szállítási költség (ez általában olyan $10 körül szokott mozogni, Worldwide, vagyis világszerte bárhova szállítás esetén) Először is csak olyat tudotok megvenni, amit szállítanak magyarországra is, tehát worldwide a "Ship to:" Aztán nézzétek meg, hogy az ár, hány darabra vonatkozik. Itt is igaz, hogyha valamire licitáltál és Te nyerted meg a licitet, akkor kötelezően el kell vinned a cuccot. Tehát csak akkor licitálj valamire, ha komolyan is gondolod. Én személy szerint inkább a villámáras cuccokat szoktam megnézni/megvenni. Még a villámár is töredéke akár egy itthoni árnak. Műszaki cikkek negyed áron vannak eBay-en. De ne ragadjon el a hév, mert hiába kapsz hozzá garanciát, azok nagyrésze az eladó országára érvényesek. Nagyon kevesen adnak, küldenek olyan garanciát a termék mellé, ami bárhol a világon érvényes. Mielőtt vásárolsz valakitől, nézd meg a feedback-jeit. A visszajelzéseket. Ha valakinek nagyon sok pozitív visszajelzése volt, akkor nyugodt szívvel rendelhetsz tőle. Eddig még akitől rendeltem, mindenki nagyon korrelktül igényesen becsomagolva védve mindentől küldték, és ezt mikor feedback-et hagysz, meg is kell mondani. (Egy pár soros kis üzenetet kell hagyni) Az olyan userektől való vásárlást, ahol nincs a feedback 95-98% fölött, én nem javaslom a vásárlást. Persze ha átver, akkor jelezheted az eBay felé, és még a pénzedet is visszakapod, az eBay meg megkeféli a usert... Feedback-et ő is ad a Te useredre, és mikor megkaptad a csomagot, neked is kell hagyni felé. Ő megköszöni, hogy rendben lezajlott a fizetés, és megkapta a pénzt, Te meg visszajelzed, hogy mi volt a csomaggal. Ha nem tudsz angolul, kiszótárazol egy előtted pozitív feedback-et küldő egy soros írását, és Te is megírod. Persze angolul. Ha kell valami segítség, nyugodtan keressetek privátba, ne a Ki, mit épített topicot tegyük tönkre offolással.
Ez nem teljesen "Ki mit épített", de most jöttek meg a Nixie csöveim (eBay-ről) és összedobtam egy kis step-upot hogy kipróbáljam...
Lentebb képek: |
Bejelentkezés
Hirdetés |