Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszike akkor szívás nem nagyon kell elég a lámpa 12V menne ledet használjak vagy égőt 12 v osat?
Nagy fényerejű alatt én nagy teljesítményűt értettem és ott bizony wattban adják meg. Mivel semmit sem adtál meg a led-edről még azt sem mondjuk, hogy 5mm így honnan kéne tudni?
De nem én adtam fel a kérdést hanem hurkafej1 én úgy értettem hogy simpla 5mm led!
Hogy mit használj azt már csak te tudod eldönteni. Egy 12V-os izzót simán ráköthetsz a 12V-ra és nincs semmi munka vele. Egy led-hez már kell egy áramgenerátor és mivel ahhoz, hogy láss is vele elég nagy teljesítmény kellhet, amihez már inkább csak a kapcsolóüzemű jöhet szóba. És persze egy megfelelő teljesítményű led drágább is mint egy 12V-os izzó. Bár minden bizonnyal egy led-es megoldás elkészítése sokkal élvezetesebb és modernebb.
![]()
Egyik körben a ledet 8-10mA-el használom, de kellene nagyobb fényerő is. a led linkje: Bővebben: Link
A dokumentumban nem találtam pontosan ezt a tipust, a feszültsége 1.85V. Ameddig az árammal együtt lineálisan nő a fény addig lehetne használni?
Bocs, elnéztem kicsit a neveket.
![]()
OKÉ nincs harag tévedni emberi dolog!
![]() ![]()
Figyi ott van a táblázat nál hogy forward voltage a mellet jobta ott a mA 20 mA ír
Megtaláltad azt a típust az adatlapban?
Javaslom, hogy nézd át a HE Store -ban kapható nagy fényerejű LED -ek adatlapjait. (már amelyiknek van) Láthatod, hogy 25 - 30 mA körül van a max megengedett nyitóirányú áramuk. Mivel ezek azonos technológiával készülnek, olyan nagy szórás nem nagyon van, igen valószínű, hogy a nálad levő LED -ek is hasonlóak. Ha nem vagy benne biztos, egyet beáldozhatnál, és megmérhetnéd, hogy hány mA -nél purtyan meg.
nem viszont a fenti ábra szerint tuti hogy 20 mA es led a többi is az !
köszi Mybuster és pucuka. megnézem, hogy 23-25mA körül mekkora lesz a fényerő. Üdv!
![]()
Szivesen nah asztán várjuk a fejlemények nagyon felcsigáztál!!
![]() ![]()
Köszönöm, hétvégén alaposan áttanulmányozom őket
![]()
Köszönöm a segítséget, bár a második lehetőség technikai háttér híján, sajnos biztos nem tudom megcsinálni.
![]()
Ha azt írják, hogy egy alkatrészhez bármilyen alakú jel vagy hullám szükséges, az lehet bármilyen váltóáramú áramforrás?
Ezt egy kissé pontosabban is leírhatnád. :yes:
sziasztok!
Hogy tudom megoldani hogy 1 audio jel (jack) 2 erősítőbe mennyen be? Tehát van egy jelem, amit külön akarom a magasat és a közepet és külön egy mélyet. Elösször úgy oldottam meg hogy jack elosztó de úgy valami miatt el szált az egyik erősítő és utána azonnal vitte magával a másikat. van valami egyszerű és biztonságos megoldás erre? Előre is köszi.
Sziasztok! Ha egy sodrott réz vezeték réz vezetője kb. 2,5mm ármérőjű, akkor az 4mm2-nek felel meg?
![]() ![]() ![]()
Szia! Az igazi megoldás az, ha az erősítők, és a jelforrás (cd játszó stb) közé egy aktív hangváltót építesz. Egyébként nem valószínű, hogy az öszekötés modja miatt száltak el az erősítők. Az nem lehet, hogy a jelforrás pl.:egyenáramot adott az erősítők bemenetére? (bár elvileg ez nem okozhat hibát, ha az erősítők bemenetén van soros csatoló kondi) Inkább lehetséges az, hogy túlvezérelted az erősítőket pl.: a jelforrás (lejátszó) hangszóró - fül halgató kimenetére kötötted őket. Persze az is hiba lehet, hogy nem tartottad be az erősítők terhelhetőségét. (ha az erősítő max 4 ohm terhelhetőségű, és ha rákötöttél pl.: 2 db 4 ohm -os hangszórót, akkor is valószínű, hogy elszáll)
Ha több részletet el árulsz(erősítők típusa,jelforrás, hangszórók stb.) akkor próbálok segíteni. Nem gerjedt? (pl.: fölöd hurok) üdv tibi
Sziasztok!
Ferrit gyűrűt szeretnék rögzíteni kábelre (laptop töltő), a burkolással vannak problémáim. Valami ötletetek lenne rá? Köszi
Hm, alakul. Milyen vastag "borítás" kell ennek? Köszi a választ.
Szia! Rakd bele egy kólásüveg műanyag kupakjába.
A kupak két oldalán fúrsz egy-egy lyukat a vezetéknek, beleteszed a gyűrűt, majd telenyomod a kupakot (a maradék helyet) szilóval (gumiám-al, fbs-el). A végén, ha azt akarod, hogy jól nézzen ki, fújd le festékkel.
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Nyúlásmérő bélyegekhez ért valaki? Mérési jegyzőkönyvhöz kellene, ugyanis fogalmam nincs mit és hogyan kell kiszámolnom. Egy lemezre szerelt nyúlásmérőn néztünk kimenő feszt lehajlás függvényében, 1mm-en ként mérési pontokkal. Tehát ismerem a lehajlást, a hozzá tartozó kimenő feszt. Ismert a tápfesz. : 6,6V R=120ohm Ennyi. 4db ellenállás volt hídba kötve. delta R-t és delta L/L-t kellene számolni valahogyan. Tud valaki segíteni?
Sziasztok!
Feszültség szabályozáskor a következő problémába ütköztem. (adottak a következő alkatrészek táp 4.8 volt 0.26 amper, tolóellenállás radioohm 220k mono lineáris tehát A-s, multiméter).És a feszültség csökkentésekor drasztikusan csökken az áram is . Tehát 4.7 volt -nál már csak 0,1 amper és 4.6 volt nál már 0 !,Ez miért van? *** Hogy lehetne megoldani hogy lassaban csokkenjen az áram mondjuk 3 volt környékén is még a fele legyen az áramerősség az eredetinek tehát :0.13 A |
Bejelentkezés
Hirdetés |