Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő probléma

Témaindító: proksa1, idő: Márc 15, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   17 / 85
(#) Kovidivi válasza lgyk hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

köszi.csak az a baj,hogy nem találok választékot....igazából olyan kapcsolásra lenne szükségem,mely ezzel a trafóval képes lenne leadni mondjuk 100watt teljesítményt(nem fontos a +-21volt táp, lehet mondjuk +-30 is, akkor kevesebb teljesítményt fog leadni, ami mondjuk egy 400wattos kapcsolásnál belefér... ).ha nem találok megfelelő kapcsolást,akkor lehet kipróbálom azt,amit linkeltél(teccik télleg,csak picike...) Köszi!
(#) vega55 válasza fureszk hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Idézet:
„"Mások" is így számolják ki, és ezt adják meg?”

Az nem biztos...(lasd PMPO, meg tarsai)
De, ha a fentiek szerint kijon 100W, akkor batran veregetheted a valladat - van egy 100W-os erositod, ami barhol a vilagon legalabb 100W-ot er...
(#) vega55 válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

El kell, hogy keseritselek, +-21V taprol nincs az a normal erosito ami 50W-nal tobbet le tudna adni...(legfeljebb hidkapcsolasban, vagy tapfesznovelovel...)
(#) Kovidivi válasza vega55 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

sajnos ettől félek én is, de biztos van itt köztünk egy okos ember, aki tudja a nekem kellő erősítő nevét.... reménykedjünk...
(#) lgyk válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Ez a kapcsolás is 100 VA fölötti trafót igényel, nagyon sokat disszipálnak az "A" végfokok.

Egy 100 W-os erősítő nem egészen kétszer olyan hangos, mint a 20 W-os. Tehát nincs nagy különbség. Hangminőségben viszont van.
(#) lamalas válasza vega55 hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Azt azert meg kell emliteni, hogy eleg sokfele teljesitmenyt lehet merni es megadni egy erositonel (a PMPO fele kamu ertekektol eltekintve). Lehet szinuszos vagy zenei teljesitmenyeket megkulonboztetni, aztan lehet olyan teljesitmeny erteket megadni amit egy adott savszelessegen belul tud teljesiteni az erosito. Vagy olyat amit egy adott torzitas (THD) erteknel tud vagy amiket kulonbozo terhelo impedancian es igy tovabb. Szoval ha van egy 100W-osnak mondott erositod, akkor azt is illik hozza megadni/elmondani, hogy milyen feltetelek mellett tudja leadni azt a 100W-ot! Peldakent a Quad405 annak idejen a 80-as evekben azert volt nagy szam, mert 100W-ot 4ohmon ugy tudott leadni, hogy kozben a THD 0.01% maradt ... ha jol emlekszem az ertekekre
(#) lamalas válasza Kovidivi hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

Szia Kovidivi!

Ehhez mit szolsz? erosito

Nemtom mihez kell, de egy alap erositonek jo es +-21V egyenrol is megy, de akkor kisebb lesz a teljesitmenye 20W-nal.
(#) yyy hozzászólása Júl 3, 2007 /

egyébként nem tök mindegy hány vattos egy erösitö? 100 vagy 105? ha másokat kell kábitani akkor annyi ami a csövön kifér. ha magunknak kell a franko, terhelést rá meg szkopot és mehet a határolásig. oszt annyi. a többi már csak matek. azért nem árt egy mérést elvégezni. de ez veszélyes. 30hz négyszögjellel teljes kivezérlésnél és terheléssel, álltalában olyat fogunk látni hogy elsirjuk magunkat. kivéve ha nem sporolták ki a kondikat a tápbol.
(#) Kovidivi válasza lgyk hozzászólására (») Júl 3, 2007 /

igazad van a hangerősséggel kapcsolatban.van itthon 45wattos erősítő, 18wattos, meg kb.50wattos.most szereztem egy trafót ,ami sajnos ilyen alacsony feszültséget tud leadni,de legalább nagy áramerősséggel, és így gondoltam kellene egy kis "kiugrás" a sok "kis" teljesítményű erősítők közül(mindig is irigyeltem a 600ft-ből kihozható erősítőkapcsolásokat,melyhez "csak" trafó kell, és viszi a 200wattot,meg ilyeneket. most van trafó,csak mégsem.... )köszi Igyk és Lamalas!
(#) pb hozzászólása Júl 4, 2007 /

aha értem
maximumon mértem az erősítőből kijövő feszültséget és úgy volt 26volt terhelés nélkül
és tudna valaki egy egyszerű kapcsrajzot koppanásgátlóhoz és sztereó hanerőszabályzáshoz

köszi mindenkinek
(#) fureszk válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Idézet:
„maximumon mértem az erősítőből kijövő feszültséget és úgy volt 26volt terhelés nélkül”

Szkóppal és műterheléssel kéne mérned! Amíg nem adsz pontosabb értéket nem tudunk segíteni.

hi
milyen szkóppal mert én multiméterrel mértem ki terhelés nélkül
(#) lamalas válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Nem kell feltetlenul szkoppal merni. Lehet multival is, de akkor olyan frekin amire a multi hitelesitve van (pl. ne 10kHz-es szinusszal hanem 400Hz es 1kHz kozti szinusszal). A multi altalaban effektiv erteket mutat, ugyhogy nem kell osztogatni 2-vel ill. gyok2-vel szorakozni, hanem egybol mehet a P=U^2/R keplet, viszont muszaly, hogy legyen terhelesed, lehetoleg muterheles ellenallasokbol osszerakva aminek az erteke ismert!
(#) Dudus válasza lamalas hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Ha az erősítő torzít és a digimulti, mint az olcsóbbak mind, nem valódi effektív értéket mér, akkor fals adat is kijöhet. A szkóp ad egyértelmű eredményt

nem tom mindegy hagyuk
de sztereóhoz kéne nekem egy nagyon egyszerű koppanásgátló és hangerő szabályzó
HELP!!!!!

köszi
(#) lamalas válasza Dudus hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Ez abszolut igaz, szoval figyeljetek! :yes:

pb: egy nagyon egyszeru hangeroszabalyzo pl. egy kettos logaritmikus potmeter

köszi
de az milyen tudnál kapcsrajzot esetleg adni?
köszi
(#) fureszk válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

az egy alkatrész. "Sztereo logaritmikus potméter". Ha így kéred, tudni fogják mit akarsz, de kérdeznek még 1 értéket is Szerintem 100Kohm-os kell neked.
(#) lgyk válasza lamalas hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Sőt, letekerve kiváló koppanásgátló!

ok nagyon szépen köszi
és kapcsolási rajzot tud adni valaki
kössssszzzzzzzííí
(#) Kovidivi válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Koppanásgátló itt van a kopanásgátló meg védelem,meg miegymás témája.itt biztosan találsz neked való koppanásgátlót.hangerőt meg egy sima sztereó potival lehet szabályozni!lehet venni boltba.szeva

ok köszi szépen

és mennyibe kerül egy ilyen poti és hogy kell bekötni
(#) Peti_85 válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Jaaajh! Hát nem sok! Illetve ahhoz képest sok... Kb 300 Ft
(#) lamalas válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

Egy ilyen kettos (sztereo) poti gyakorlatilag (elektromosan) ket kulonallo poti, csak epp egy tengelyen fut. A kozepso kivezetes altalaban a csuszka, azt kell neked az erosito bemenetere kotni. A poti egyik oldalat a foldre a masik pedig a bemenet lesz. Kb ugy ahogy a csatolt kepen latod ... csak epp ez egy szimpla (mono) poti, de mindket csatornara ezt kell megcsinalnod. A kepen a piros vezetek megy a poti kozepere, azaz a csuszkara (ennek a masik vege az erosito bemenetere megy), a balo oldali kivezetes a foldpont ahova a sarga arnyekolt vezetek arnyekolo harisnyaja is kotve van, a jobb oldali kivezeteshez pedig egy narancs vezetek van kotve ami a bemeneti RCA csatirol vezeti a jelet a potira. A masik narancs vezetek pedig a fold. Sajna nem volt jobb kep keznel ....

bekotes.jpg

aha köszi szépen

ja és ha én is kettő ilyet vennék nem pedig sztereőt működne?
(#) szabi83 válasza pb hozzászólására (») Júl 4, 2007 /

igen, akkor független lenne a bal csatorna a jobbtól pl.
(#) pb hozzászólása Júl 5, 2007 /

aha összeraktam és vagy az egyik vagy a másik szól meg van olyan is hogy egyik szól a másik meg recseg itt figyelni kell a polaritásra?
köszi
(#) pb hozzászólása Júl 5, 2007 /

ja és 100kohm-osat vettem de kábé felesen van a poti és zúg ha fölveszem maxra akkor meg nem mi lehet a baj?

köszi
Következő: »»   17 / 85
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem