Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hűtőgép kompresszor

Témaindító: niedziela, idő: Ápr 25, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   8 / 40
(#) sanci pista válasza Collector hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

1bar=100000pa=1000hpa
budapesten a tengerszintre átszámított légnyomás :
1012hpa lassan emelkedik
szóval ha elvennénk belőle 1 bar-t alig maradna vmi csak majdnem mint a világűrben én így számolok amugy meg csak azért nehéz megoldani mert egyre nehezebb lesz a semmiből elvenni a levegőt
ezért szép a vákumtechnika
(#) sanci pista válasza sanci pista hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

amúgy folyadékokat szeretnék párologtatni nagyobb hatásfokkal mint a melegítés ezért érdekel a vákumtechnika.
pl ezt használják mikor tejport, tojásport, instantkávét meg ilyesmit akarnak előállítani
(#) Collector válasza sanci pista hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

De egy vákumszivattyú nem lineárisan működik! Egyre kisebb nyomáshoz egyre nagyobb időre van szükség. Olyan részecskesűrűséget, mint ami a világűrben van, nem nagyon lehet elérni jelenleg.
Idézet:
„ezért szép a vákumtechnika”

Szerintem pedig ezért:
Bővebben: Link
(#) sanci pista válasza Collector hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

használtan 25milla

jó holnap megveszem

amúgy én is ezt mondom nagyjából hogy 1 bart csak ezzel a vacakkal lehetne elvenni a légkörből egy zárt tartályba
(#) sanci pista válasza sanci pista hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

vagyis kiszorítani a tartályból bocsi
(#) elektrorudi válasza sanci pista hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Szerintem mindegy mekkora vákumot csinálsz, csak javulhat a helyzet a légköri nyomáshoz képest.
A tenzió hőmérséklet függését erről az ábráról is nagyjából leolvashatod:
tenzió
A 23. oldalt nézd!
Ha a légröri nyomást 1bar-nak vesszük, akkor látszik, hogy 0,1bar-on kb. 45Celsius fokon forr a víz. Tehát, ha valamit ilyen nyomáson szárítasz, akkor a benne lévő vitaminok még jó eséllyel nem bomlanak el...
Az (azonos típusú) vákuumszivattyúk "sorbakötésével" semmit nem érsz el. A különböző nyomástartományokban dolgozó szivattyúk más-más elven működnek. Az általad belinkelt szivattyúkkal már elérhető, hogy 20 fok körül forrjon a víz.
(#) zolika60 válasza sanci pista hozzászólására (») Feb 15, 2011 /

Idézet:
„használtan 25milla”

Csak 25000$. Bár az sem kevés.
(#) luxi04 hozzászólása Feb 23, 2011 /

Üdv mindenkinek!

Lehet, hogy felületesen olvastam át a leírtakat, de a problémámra nem találtam választ.
Adott egy Danfoss 2704 FR 7.5 A hűtőkompresszor, indító relével (kép), hogyan kell bekötni. Csak levegő sűrítésre használnám /hőfok szabályzó nem kell/.
Előre is köszönöm a segítséget
(#) StMiklos válasza luxi04 hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Szevasz!
Kösd a C-re és N-re, akkor menni fog.
De:
1. leállás után ca. 5-10 percen belül nem indítható újra.
2. A köv. indítás előtt nem lehet nyomás a nyomóoldalon, mert terhelés ellenében a kis indítónyomaték miatt nem tud megindulni.
Ezekre vigyázz, üdv: StMiklos
(#) luxi04 válasza StMiklos hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Köszönöm a gyors válaszod.
Jelenleg így van bekötve, csak azt nem értem, hogy ha a nyomás nulla és a kompresszor is hideg, tehát napokig nem volt bekapcsolva, akkor bekapcsolásnál néha miért kell 5-10percet várni, néha meg rögtön indul.
Bár az a lényeg, hogy működik és megfelel arra amire kell.
Még egyszer köszi, további szép napot!
(#) fizimisi hozzászólása Ápr 12, 2011 /

Sziasztok!

Meg tudná mondani nekem valaki, hogy milyen hűtésteljesítménye van az alábbi kompresszoroknak: FK06, FK08, FK10, FK14

Köszönöm szépen.
(#) klimás56 válasza fizimisi hozzászólására (») Ápr 16, 2011 /

Szia! A számok a szállított hütőközeg mennyiséget jelentik m3/ órában: 06, 08, 1.0 , 1.4.
A legnagyobb is csak 2-300 W-t tud.
(#) Busz hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Ha egy hűtőgép lecsapja a ksimegszakítót akkor lehet hogy a kompresszor a zárlatos??

Vagy az ki van zárva, máshol keressem a hibát?

A kompresszorok mennyire szoktak zárlatosak lenni?
(#) klimás56 válasza Busz hozzászólására (») Máj 8, 2011 /

Nem biztos a zárlat, lehet szorulás is! Egy biztos, ha idáid fajult a dolog, sajnos a kompresszor halott.
Mennyire zárlatos???
Hát nagyon is lehet, meg kicsit is lehet
(#) slogan hozzászólása Máj 21, 2011 /

Sziasztok !

Tudom láma kérdés ,de meg tudja valaki mondani ,mit hova kössek ,hogy ne legyen az a a 1-2 perces "néma gyász" ?

Köszi !
(#) StMiklos válasza slogan hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Szevasz!
Pont ahova kötni kéne, azt nem látom..
Fejből: a csatlakozó"táblán" (a fehéren ott vannak a jelek) N=0, ha jól emlékszem van 1-es pont is, oda a fázist.
Védőföld nélkül ne!
Minden indítási kísérlet, vagy sikeres indítás és leállítás után várj legalább 5 percet!
Üdv: StMiklos
(#) slogan válasza StMiklos hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Hmmmm

Ha így hagyom ,akkor csak 1-2 perc ,ha manipulálom ,akkor 5 perc ?
(#) StMiklos válasza slogan hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Szevasz!
Ezt nem tudom értelmezni:
Ha így hagyom..
Hogy hagyod?
(#) kaqkk válasza slogan hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

A "probléma gyökere" az hogy a te kompresszorodon is PTC relé van . Ez úgy működik ,hogy hidegen pár tíz ohm az ellenállása , és ezért a segédfázis tekercset gerjeszti.
Ha áram folyik át rajta felmelegszik megnő az ellenállása
és egy alacsony árammal folyamatosan melegen marad
a tekercsen keresztül . Ha leállítod , és újra indítod
a ptc még meleg ,ezért nagy az ellenállása és nem tud
gerjesztő áramot adni a segédfázis tekercsnek, ami azt eredményezi ,hogy a motor nem indul , a fázis tekercsen
az üzemi áramnál jóval nagyobb áram folyik , leold az áramvédő "klixon" (az a fekete henger ) ez minél több ször fordul elő annál nagyobb az esélye a motor leégésének.
(#) Török Ferenc Bálint hozzászólása Máj 28, 2011 /

Van egy GeneralForst class A tipusú kombinált hűtőm
napok óta szórakozik állandóan kattog néha elindul akkor megy rendesen .Levettem a kompresszorról a
bekötő elemet hogy megnézzem a relét hátha az nem érintkezik de nem találtam benne indító relét hanem egy 5FTos nagyságú ezüstözött oldalú kerámia korongot mi lehet az? talán kondenzátor én annak vélem csak az értékét nem tudom. Kicsit meg pőrkőlődött de még jó mit tehetek helyete ha tönkremegy?
(#) mercure hozzászólása Júl 3, 2011 /

Üdv!
Kaptam egy Gorenje PW 5.5 11K tip. kompresszort. Nem indul, a képeken látható ellenállásokat mértem a 3 kivezetésen. A két fekete közül jobbra kötöttem a 230 V-t, a bal felsőt az indításhoz a jobb felsővel összekötöttem. Búg halkan. Kell esetleg külső kondenzátor, vagy mi a gubanc?
Köszi a válaszokat!
(#) StMiklos válasza mercure hozzászólására (») Júl 3, 2011 /

Szevasz!
Igen logikátlan lenne, ha 3 kivezetést csinálnak egy kompresszora, miközben 2 is elég lenne. A Te bekötési próbád pedig az.
Igen, kell neki az indítás idejére (ca. 1 másodperc hibátlan kompresszornál) segédfázis.
Próbaindításhoz bekötés (védőföld nélkül ne!, meg hát egyebeket is be kell tartani az életvédelem kapcsán!):
alsó középső (mondjuk) fázis, bal felső 0, ezzel egyidejűleg jobb felső 0, ez a segédfázis max. 3 másodperc.
Nyomásmentes legyen a nyomóoldal...
(#) zsolti910128 hozzászólása Aug 8, 2011 /

Sziasztok! egy olyan kérdésem lenne hogy, hogyan tudnék egy régi hűtőből kompresszort csinálni?
hozzá teszem nem sokat értek a hűtőkhöz
(#) Collector válasza zsolti910128 hozzászólására (») Aug 8, 2011 /

Ez már le volt írva itt párszor. A hűtőben alapból van kompresszor, tehát a hűtővel nem kell csinálni semmit. Ha komplett hűtőt akarsz szétszedni az más tészta, pláne ha gázzal is fel van töltve. A gáz kiengedése elég erős környezetszennyezés, de mást nagyon nem lehet tenni házi körülmények közt.
A kompresszor viszont nem fog tudni hűlni, ha levegőn használod, egy idő után túlmelegszik, ráadásul az olajat is kifújja a nyomóoldalon.
(#) vadember hozzászólása Szept 3, 2011 /

Üdvözletem mindenkinek!
Szert tettem egy új kompresszorra, amihez nincs relém, és a beindításához szeretnék segítséget kérni, csak az a probléma hogy ez egy érdekes állat. A gyári adatlapja szerint 440w-os, de méretre meg kisebb mint a normál hűtőkompresszorok. 3 kivezetése van, mindegyiken kábel, ezeket betűvel is jelölik, S,R,C, a C kivezetés viszont sorba van kötve egy kerek valamivel, amit én 1,1 ohmnak mértem. Az a problémám hogy ehhez nem jók már a sima hűtő relék szerintem, már csak a teljesítménye miatt is, de nekem fontos lenne hogy egy kapcsolóval kapcsolhassam, nem nyomógombos módszerrel. Mellesleg a gyári adatlapján volt még egy adat, 6,5 uf/v, ez mit takarhat? A szükséges kondi méretét?
A segítséget előre is köszönöm!
(#) sztankovics bruno hozzászólása Szept 20, 2011 /

Sziasztok érdeklödnék,hogy egyátlagos hütö gép kompresszor mennyit tud nyomni barba? Egy tartájt szeretnék vele összekötni kerék fújás esetleg festék szórásra használnám...gondolom a komresszór nemszál szét...... ha erösen betermel és nics lefujó szelep? küldök fotót. Elöreis köszi a választ Fecó
(#) mindenes válasza sztankovics bruno hozzászólására (») Szept 20, 2011 /

Helló!
Én már évek óta használok ilyen kompresszort bringa kerék fújásra, bármiféle szelep, vagy tartály nélkűl és eddig még nem volt gondom vele. Hogy nyomásban mennyit bírhat azt nem tudnám meg mondani , de ismerős pl a kocsi kerekét is ezzel szokta fújni.
(#) tibibalogh520 válasza sztankovics bruno hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Szia!
Lefúvó szelepet mindenképpen használj, mert ha véletlen bekapcsolva felejted, nagy baj lehet belőle. Ez fokozottan érvényes, ha tartályt is használsz hozzá!!!

Ugyanis, egy átlagos hűtőkompresszor -típustól, és állapotától függően- 30-40 Bár végnyomást is képes létrehozni!!!
Természetesen ez nem az üzemi nyomása, de ha egyszer is véletlen bekapcsolva felejted, egy átlagos levegőtartály, vagy gumiabroncs, tömlő, stb. tuti felrobban!
(#) krisztina1974 hozzászólása Szept 21, 2011 /

Sziasztok!
Van egy százezer éves lehel kétmotoros kombihűtőm.Az a problémám,hogy a fagyó része nem jó.A motor működik,de le van olvadva az egész.A férjem kiszuperálta a hőfokszabályzóját,hogy vegyek bele másikat,de a szervízben azt mondták,ha a motor jó,akkor nem szabályzó hiba.Talán kiment a gáz,dugulás,ilyesmi.Hozzáértőtől kérdezném,kiszállási díjjal kb. mekkora összegre számíthatok a javításra?Esetleg más hibája is lehet,mint a gáz?Köszi a válaszokat előre is.
(#) zolika60 válasza krisztina1974 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Biztos vagy benne, hogy a fagyasztó motorja megy?
Következő: »»   8 / 40
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem