Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Akkumulátor készítése

Témaindító: slave557, idő: Jún 22, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   2 / 3
(#) pipi válasza mr.anderson hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

ha valami olcsó noname akksi, akkor lehet hamis is, negyed akkora kapacitással. terheld meg közelítőleg ismert árammal, azt tudja? pl 12v 5-10W égő?
(#) mr.anderson válasza pipi hozzászólására (») Dec 7, 2009 /

hat nem mondanam no namenak mivel duracel aksik, most azzal probalkozom hogy kisutom oket es ujra toltom igy egybe kotve mert az elso toltes kulon kulon volt egy inteligens toltovel ami elvileg nem toltheti tul, most is inteligens toltovel toltom ami az airsoftos aksikhoz valo. ha igy sem jo akkor valszeg megy a kukaba. azert koszi a valaszokat
(#) végyé hozzászólása Máj 20, 2011 /

Üdv
Felmerült bennem a gondolat, vajon a sufniban lehetne-e használható kapacitású akkumulátort késziteni.
Gyülik otthon a szolár rendszerben sem jó, használt cellazárlatos autóakkuk. Kimosni már nem lehet és talán nem is érdemes öket, mert a sok kihullot massza nagyon odatapadjatott a zárlathoz .
Azon filóztam ezek anyagából nem-e lehetne ujat késziteni. A negetiv lemez sima ólom, tehát azt ujraöntéssel nem gond csinálni, ha már a régi elszulfátosodott.
De mi van a pozitiv masszával? Azt hogyan lehetne ujra lapos lemezzé formálni és működésre birni?

Valakinak esetleg tapasztalata?
(#) zolika60 válasza végyé hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

A régi fajta szurkos tetejű akkuban lehetett cellánként lemezeket cserélni. A mostaniakra nincs ötletem.
(#) ujfalusi válasza végyé hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Rossz gondolat. A negativ lemez sem sima ólom. Ugyan olyan mint a pozitív. A kihullott massza ólom por amivel a felületet növelik meg. Ha beteszel két ólomlemezt kész az akku. De hát a teljesítménye? Hosszú lenne leiírni az akku gyártás technológiáját. A lényeg nem érdemes kísérletezned. A massza pedig már nem ólom hanem ólom oxid.
(#) ujfalusi válasza végyé hozzászólására (») Máj 20, 2011 /

Még egyet, sokan akarják az akkumulátorokat kimosni. Az akkut nem szabad kimosni. Ezt szívesebben írnám nagy betűkkel de a moderátorok nem szeretik. Ha a savat leöntöd róla és még ki is mosod akár el is dobhatod. Kimosni csak a lúgos akkut lehet és kell is időnként.
(#) ujfalusi válasza zolika60 hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Az egyes cellákban sohasem lehetett egy vagy több lemezt cserélni. Csak egy teljes cella csere volt lehetséges.
(#) végyé válasza ujfalusi hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Üdv
Hát nemtudom, lehet pancser vagyok. Eddig úgy tudtam nem azonos a 2 lemez anyaga.
Két azonos anyag között nemigen lesz elektrokémiai feszültség.

Ugy tudtam, a negativ sima ólom ( ami aztán el szokott szulfátosadni) amig a pozitiv ólomoxid ( ami meg ki szokott hullani a lemezről).
Kétségtelen hogy a pozitiv is valami ólomrácsba van foglalva csak kérdés hogyan szuperál ha már egyszer kihullott.
(#) ujfalusi válasza végyé hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Igen nem azonos a rácsban lévő anyag, de nem sima ólom. Akár fordítva is fel lehet tölteni de a kapacitása kisebb lesz. Így aztán mind a kettő elszulfátosodhat és ki is hullhat. Mind két lemez ólomrácsba sajtolt ólom por, ami különböző adalékkal van ellátva. Elvileg ólom liszt kénsavval keverve és a rácsba sajtolva. Amikor ez már kihullik akkor már a rácsot is meg ette a sav. A legtöbb cellazárlat ezért van mert ezek átégnek összeérnek, nem a lehullott oxid miatt mert annak van hely. Ezzel az eljárással a lemez felületet növelik meg. Annó a sima ólomlemezt lukacsosra készítették a felület növelése érdekében. Aszt hiszem egyenlőre ennyi.
(#) fongab válasza végyé hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Szia
Esetleg nézd meg:
Bővebben: Link
üdv.
(#) ujfalusi válasza fongab hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Igen ez egy sematikus ábrázolás az akku működéséről.
Pár száz akkut már összeraktam lemezt is készítettem, talán még maradt valahol felhasználatlan lemezem, ha megtalálom el küldöm neked hogy megnyugodjál. De ha szétbontasz egy akkut akkor is meggyözödhetsz róla.
(#) ujfalusi válasza végyé hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

(#) fongab válasza ujfalusi hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Tisztelettel
Én nem akarok építeni. Nekem megfelel amit készítenek. A két lemez más, erre válaszoltam. Mind a kettő ólom. Szárazon töltött akkumulátornál nem mindegy. De ha neked van lemez, akkor tudod, és elnézésed kérem, hogy segíteni próbáltam.
üdv.
(#) ujfalusi válasza fongab hozzászólására (») Máj 21, 2011 /

Bocsi ha félre ment a dolog én " végyé"- nek akartam válaszolni.
(#) végyé hozzászólása Máj 22, 2011 /

Urak nyugi
Akkor kezdjük onnan, hogy nem autoakkumulátort kellene épiteni. Legyen helyhez kötött, és nem kell akkora kisütőáram. A cél az hogy minél több legyen az élettartalma, mégha ez a méret rovására is megy. A meglevő akkukat azért emlitettem, mert abban elvileg benne van minden anyag ami nekönk kell.
(#) erbe válasza végyé hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Ha beteszel 1 autóakkumulátort 1 közel állandó (optimális?) hőmérsékletű kamrába, ott nem mozgatod, töltő és kisütőáramot, feszültséget mindig elfogadható határokon belül tartod, sokszorosára nő az élettartama.
Autóakkumulátort már dobtam ki 2-6-11 !!! év között sokféle élettartammal. Ha csupán azt a 11 éves szélső értéket sikerül produkálni, amit az említett akku tényleg nagyon szélsőséges körülmények között ért el, már jó.
(#) végyé válasza erbe hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Üdv
Ez tiszta sor, de mivel nem akarok ujakat venni, és most a látökörömben sincs használható kiselejtezett akku. Viszont van jópár cellazárlatos amivel valamit kezdeni kellene. Kidobni eladni nem akarom, azért gondoltam lehetne velük valamit kezdeni.
Lehet az lesz hogy szétbontva egyenként átválogatni a lemezeket, és ha még van köztük használható azt ujra összepakolni.
Azért ezt a sima ólomlemezes dolgot kipróbálom, kiváncsi vagyok töltés során átalakul-e akkumulátorrá .
Egyébként meg 1 akku kevés, már üzemel vagy 6 autó és számtalan kissebb zselés de még mindig kevés.
(#) ujfalusi válasza végyé hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Még egyszer utoljára. Nem tudsz használt akkuból másikat késziteni. Legfeljebb egy két ruhadarabod bánja.
(#) szsrobert válasza ujfalusi hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

A gatyáját is ólomlemezre költi? A nudista strandon kell vele kísérletezni
(#) ujfalusi válasza szsrobert hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Csak neked, sajnálom hogy nem értetted. A kénsav imádja a ruhákat. Észre sem veszed és már szét is marta.
Ennyi.
(#) végyé hozzászólása Máj 22, 2011 /

Jaj urak, mindig az a negativ hozzáállás. Mi amatörök vagyunk, kit érdekel 1-2 szétmart ruhadarab, veszett már több is barkács közben

Látom ön bizalmad az van. Szedjél szét egy akkut, nem kell hogy egy egész cellát összeállíts csak forrassz össze pár darab lemezt. Ha csak ennyi is sikerült le a kalappal előtted.

Értettem. Nem marta szét. Ezért nem is vettem észre. Nem fürödni kell a kénsavban akkukarbantartáskor.

Nem kell negatívnak lenni. Óvatosan ki kell próbálni az akkugyártást. Ha jó, sikerélmény, ha nem, gyakorlati tapasztalat.

Azért kár hogy a lényeget nem érted. Ha a moderátorok megszólnak is, ***
(#) ujfalusi válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Csak a baj az hogy a kérdezőt vezeti félre a "beszélgetésével" Igazad van túlléptem rajta.
(#) végyé válasza ujfalusi hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Üdv
Ha olyan nagy önbizalmam lenne, nem kérdezősködnék, hanem nekiesnék mint...........
Egyenlőre gyüjtöm az infókat, igyekszem minnél több embert meghallgatni, aztán ha összeál nekiállni, vagy sem.
Csak úgy egy nemleges infóra azért nem adom fel.

Oké mindent bele gyűjtsd az infót de azért ne felejtsd. Használt rossz akkuból semmit sem lehet csinálni. Max a kivezető csonkokból 1-2 horgász ólmot önteni mert ólmot is csak ennyit tudsz kinyerni.
(#) erbe válasza végyé hozzászólására (») Máj 22, 2011 /

Idézet:
„van jópár cellazárlatos amivel valamit kezdeni kellene. Kidobni eladni nem akarom,”

Beviszed valamelyik felvásárlóhoz és súlyban kicseréled használhatóra. Nemrég épp bevittem néhányat, mikor kisebbségi hazánkfia Graz-ból hozott egy kisteherautónyit (360 kg !!!). Elő egy darab vasdrótot! Amelyiknél eldobtam (felizzott), az jó. Súlyban elhoztam egy tökéletes 70 Ah-sat. Töltés után tökéletesen indítja még a szomszéd traktorját is.

Biztos? A negatív lemezek anyaga mivé válik?
Elhiszem, hogy tönkrement a ruhátok. Azt is tapasztaltam, hogy az enyém nem. De nem is jártam targoncaakkutöltő helyiségben. Ahol a savgőz a ruhára káros hatással bír, ott a tüdőnek már régen rossz.

Idézet:
„Használt rossz akkuból semmit sem lehet csinálni.”
De. Új akkut, a gyárnak is sikerül.

Úgy látszik arra sem figyelsz amit te írsz igy nem csodálkozom hogy mások hozzászólását meg sem érted.
Te írtad" új akkut a gyár" köbzoli sem azt írta hogy szaunázni ment a töltőbe. „Használt rossz akkuból semmit sem lehet csinálni.” itt helyesbítek a sufniba.
Ha a negativ lemez és egyáltalán az akku gyártás érdekel vedd a fáradságot Google
Következő: »»   2 / 3
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem