Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Amatőr Audiokészülék Építők Találkozója

Bővebb olvasni-látnivalók az AAÉT hivatalos honlapján. http://aaet.nhely.hu

Lapozás: OK   79 / 84
(#) ethosz2 válasza lamalas hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Nyugi, nem állítottak ki saját rendszert a hangszóróbolt kivételével. Egyébként nem volt baj szerintem. Nem arról szólt a dolog, mint hiszed, hogy ki tud jó hangot csinálni ("gyártók" vs amatőrök). Lizardwizardék pl hoztak hozzánk egy nagyon érdekes ketyerét, ami nagyon komolyan javított a hangon. Tök érdekes volt, ilyet még én se hallottam idáig. Tulajdonképpen mást nem is hoztak. Olyan nagy "céges" kiállításra nem kell ám gondolni. Szerintem érdekesebbé tették a találkozót.

Egyébként igazad volt az akusztikával kapcsolatban, az mindenkinek betett, aki demózott. A viszhangos extrém rossz teremakusztika miatt jó hangot senkinek nem sikerült csinálni.
(#) lamalas hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
Szamoca, ethosz2!

Szerintem felreertettetek amit irtam. Nem arrol van szo, hogy sok vizet zavarnak v. az emberre akarnak sozni a cuccaikat vagy epp milyen jo (v. kevesbe jo) hangot tudnak produkalni. Itt az elvvel van szerintem problema. Ha amator audio keszulek epitok talalkozojat szervezunk akkor oda miert kellenek cegek akik hasonlo keszulekek, alkatreszek forgalmazasabol tartjak fenn magukat?
Nekem a hodmezovasarhelyi talalkozoval is ez a bajom. Annak is benne van a neveben, hogy amator megis tele van cegekkel. Ez az ami nem tetszik.
(#) lamalas válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Idézet:
„Egyébként igazad volt az akusztikával kapcsolatban, az mindenkinek betett, aki demózott. A viszhangos extrém rossz teremakusztika miatt jó hangot senkinek nem sikerült csinálni.”

Ezt a tavalyi tapasztalat alapjan irtam, nem legbolkapott otlet volt.
Epp egy masik forumon olvastam egy eleg "merev", az elveitol nehezen tagito forumostol, hogy megvilagosodott es rajott mennyire fontos az akusztika ... nem Te voltal, ne aggodj
De valoban igy van, nagyon fontos az akusztika. Es igazat adok neked abban, hogy egy ilyen kiallitas alkalmaval fontos az is, hogy halljuk mit produkalnak a keszulekek es meg is beszeljuk a hallottakat/latottakat. Ha csak vizualis ingerek ernek minket az keves egy audio talalkozon, muszaj, hogy legyen hang es megfelelo akusztika, hogy legalabb az ne zavarjon es ne arra lehessen fogni a kevesbe jo v. kimagaslo hangminoseget.
(#) bankimajki hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
A képek felkerülhetnének már végre egy egységes helyre. Mert így nem túl jó.
(#) klemo86 válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Cirokl-nál szerintem az összes fent van egy helyen
(#) hangszoros válasza lamalas hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Nem tudom melyik Hódoson _iskola aulába a zsibi_ Tantermekben a demozás. Minden nagyon jól szólt, mert- bölcsen-, akusztikus panelekkel telehordták a termeket.
A következő évben a panzióban félig nyitott fészerszerűségben, meg értékelhetetlen voltak a cucosok.
A Visaton bent volt a halban, de az is gyengusz volt
Vagyis, nem szabad elhanyagolni a problémát.
(#) CIROKL válasza bankimajki hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
ITT szinte már az eddig hozzám beérkezett fotót megtalálod , szerintem már mindenki aki engem ismer , vagy nem az elküldte számomra és én meg egyből fel is töltöttem a picasaba.
Az előző két találkozó összes fotói szintén ott megtalálhatóak , ezért is bátorkodtam megint egy helyre összpontosítani a mostani fotókat is.
(#) Muri válasza ethosz2 hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Szia!
A többször is említett Lizardwizardos kütyü nekem is felkeltette az érdeklődésem, utánanéztem kicsit (hátha mást is érdekel mi van benne):
Bővebben: Link
(#) Dániel X válasza Muri hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Mi is ez pontosan?
(#) szamóca hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
Videjó. A Moszkvai úr fetőtötte. :yes:
(#) scooby_ válasza szamóca hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Ajjajaj! Matyi! Nagy ölelés!
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Azért a baráti vállveregetés és a nagy ölelés között van némi - elsősorban fokozatbeli - különbség ugyebár... Ha valakinek legalább egyikben volt része, bizonyosan tud dönteni, melyik melyik.
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Én a videóból idéztem.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Hol és kitől? Emlékezetem szerint csak szamócával volt vállpaskolás.
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Moszkvai felvett videóra,és Ampi mondta ezt neked.
(#) DuMatyi válasza scooby_ hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
A kitől-t már tudom. Már csak a "hol" hiányzik...
(#) scooby_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Adjak kordinátákat? GPS én sem vagyok!
Moszkvai videójában,egy oldallal előrébb Szamóca hozzászólásában. ITT Érdemes megnézni,az eddigiek közül szerintem ez a videó a legjobb!
(#) Gafly hozzászólása Máj 31, 2011 /
 
Darabszámmal (statisztika) viszont még adós Laci, pedig érdekelne...
(#) CIROKL válasza Gafly hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Szerintem ez lényegtelen hogy mennyien voltak hajlandóak a becsület kasszába tenni , ugyan is csak abból lehet megtudni valamit a valódi résztvevők száma az attól több .
(#) DuMatyi válasza CIROKL hozzászólására (») Máj 31, 2011 /
 
Én azon voltam felháborodva, hogy a meg nem jelentek száma 30%. Ebből 5-6 ember "igazoltan volt távol", lásd például Gery78 anyukája beteg. Viszont a többi? Egy átlagos rendezvényen "megengedett" 10% hiányzás, ezt mutatja több hosszútávú rendezvényszervezői statisztika. És erre a névtelen, következmények nélküli cybervilág rá tesz 20%-ot. Úgy sincs következménye, csak poénból regel. Ha kitiltják, vagy más retorzió lesz, majd másik e-mail címmel és névvel minden megy tovább, azaz voltaképp másik személyazonossággal. Az esélyek száma végtelen, az első személyes találkozásig. Onnan már van arca is, utána nem megy a kaméleon mód.
Személy szerint mindenkinek köszönöm, aki nevét és/vagy arcát adta. Úgy azért mégiscsak másabb.
(#) ethosz2 válasza (») Jún 1, 2011 /
 
Hát de ez most találkozós-drótos élmény. Igazából nem is tudjuk, hogy ez drót volt e, vagy trafó, vagy mi a rosseb.

Az biztos, hogy a "vudu" megvót a találkozóra.
Ennél vudubbat már kívánni sem lehetett volna....
(#) ethosz2 hozzászólása Jún 1, 2011 /
 
Na hát akkor, akit érdekel ez a találkozón hallott rejtélyes izé, az jöjjön át a "kábeli zűrzavar..." című témához írni. Ki kéne találni, hogy mi is volt a dobozban, már van szétbontott fénykép is róla.
(#) saraha válasza ethosz2 hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Igen,sajnos nem tudtam menni pedig útban voltam...Önhibámon kívül történt egy kis malőr.. ami megakadályozta a célom elérését! Ezúton is elnézésedet kérem és Matyiét is,hogy nem teljesítettem az ígéretem,de úgy éljek bepótolom!
Egyébként volt ott egy fehérvári "cimbim" és ő azt mondta,hogy a csúcs, az igazi meglepetés a "gyík"-ék kütyüje volt...már amennyit érzékelni lehetett akusztikailag..
Amúgy tényleg sajnálom, mert meg szerettem volna hallgatni a TO-3-as FET-jeidet...messze nem lakunk egymástól, úgyhogy majd kerítünk rá egyszer sort,ha benne vagy!
(#) ethosz2 válasza saraha hozzászólására (») Jún 2, 2011 /
 
Hát igen, az meglepetés volt és úgy néz ki, hogy valami összecsavart drótgombolyag volt benne (de nem tudjuk biztosan)....

Kár, hogy nem hallottad a fetes végfokot, érdekelt volna a véleményed. De következő találkozóra remélem majd eljössz. Végül is 7 erősítőt hallgattunk meg, de idő lett volna kétszer ennyire is.

Megvan a nyári projekt a következő AAET-re. Megnéztem a gyári kapcsolásaimat és úgy döntöttem, hogy a nyáron a fejlesztgetés mellett most után építek egy erősítőt. Ki is néztem egyet. Olcsó kis 13 millió forintos monoblock (sztereóban 26). (Remélem ennyiért már a hangjára is ügyeltek a tervezők.) 16 ezer forint az alkatrészek ára, ha két csupasz panelt akarok csinálni, azt meg már meg lehet hallgatni. A megépítése sem különösen nehézkes a kapcsolásnak, ezért elég szimpatikus. Ha tetszik, akkor dobozolva elviszem a következő AAET-re.

A következő AAET-re nem hiszem, hogy ennyi cuccot viszek, meg a "helyben kókányolással" sem készülök, mert egy csomó mindent + ban le kell cipelni. Inkább csak 1-2 dobozolt készülékekkel megyek.
(#) CIROKL hozzászólása Aug 16, 2011 /
 
Sziasztok!
Augusztus 20.-án az Apci búcsúban lesz egy kiállításom délután 16 órától 20 óráig amelyre mindenkit szeretettel meghívok ez úton is a művelődési ház egyik termében !
Szinte az összes erősítőm megtekinthető lesz és még ráadásul meg is fogjuk őket szólaltatni szépen sorban amennyire a csekély 4 óra elegendő lesz.
(#) JZoli válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
De kár, hogy olyan messze lakunk tőletek, ez nagyon érdekelt volna! Azért sok sikert hozzá!
(#) deto válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 16, 2011 /
 
Örülhetnek majd a résztvevők! Olyan füles erősítőt építettél aminek a kiváló hangjára máig emlékszem .... Meg nem mondtam volna, hogy milyen alkatrészekből épült fel!
(#) CIROKL hozzászólása Aug 21, 2011 /
 
Sziasztok !
Tegnapi nap megvolt a magán jellegű kis kiállításom ami mondhatni nagyon nagy sikert aratott , a vártnál is sokkal nagyobb volt az érdeklődés . Érdekes volt számomra hogy egy 3000 fős lakosságú kis faluban ilyen félelmetes érdeklődést tanúsítottak az emberek az én általam barkácsolt szerkezetek iránt .
Külön köszönet a kiállítás megtekintéséért egy pár fórumtársnak akik voltak olyan rendesek hogy megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt !
Képek a kiállított termékekről , gyakorlatilag ezek már ismertek , kivéve a május óta készülteket amik most itt szintén teljes életnagyságban megtekinthetőek voltak , sajnos Demozni nem nagyon tudtunk mert a kinti hangosítás félelmetes hangerővel behallatszott a terembe , így nem sok értelme volt a hallgatózásnak a teremben .
(#) vicsys válasza CIROKL hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Jó nézni ezeket a gyönyörű cuccokat! Nem kicsit vagy megszállott (a szó pozitív értelmében). Csak így tovább! Remélem még 50 évig kitart a lendület!
(#) CIROKL válasza vicsys hozzászólására (») Aug 21, 2011 /
 
Igen ez már egy bizonyos értelemben megszállottság !
Annyit még elfelejtettem leírni az egész dologhoz hogy ezt a kiállítást nem én szerveztem , csupán csak meghívást kaptam erre a hagyomány őrző dologra aminek a lényege az az hogy a helyi úgymond kreativ emberek munkáit bemutassák a nagyközönség számára , [OFF]minden évben van más egyéb látnivaló is bőven most is voltak az erősítőimen kivül más különböző kézimunkák stb...[/OFF]
Következő: »»   79 / 84
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem